Dodaj do ulubionych

Podręczniki od Caritas

25.08.13, 18:07
www.naszdziennik.pl/polska-kraj/51957,podreczniki-od-caritas.html
Dzisiaj w Przemyślu odbywa się wielki ogólnopolski finał charytatywnej akcji „Tornister pełen uśmiechów”. Akcja Caritas organizowana jest już po raz piąty. W latach ubiegłych dzieciom z całej Polski rozdano ogółem ponad 37 tysięcy wyposażonych wyprawek szkolnych.

Koszt jednej wyprawki szkolnej to kilkaset złotych. W grę wchodzi pakiet podręczników do przedmiotów podstawowych. Do tego trzeba doliczyć zakup dodatkowych podręczników, np. do nauki języka obcego, wyposażenie piórnika czy strój na lekcje wychowania fizycznego. To koszt ok. 500 złotych.

Na taki wydatek nie stać jednak wielu polskich rodzin, zwłaszcza wielodzietnych, którym z pomocą przychodzi Caritas.
Obserwuj wątek
    • mariner4 40 kg na plecach dziecka? 25.08.13, 18:21
      40 kg katolowej propagandy?
      M.
    • bozon.higgsa Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 18:47
      Koszt zakupu podręczników faktycznie obciąża budżet rodziny zarabiającej niewiele w tym szczęśliwym kraju.
      Ile tych "wyprawek" fundnął Caritas? ...dla ilu dzieci?
      • sammler Re: Podręczniki od Caritas 29.08.13, 21:14
        bozon.higgsa napisał(a):

> Ile tych "wyprawek" fundnął Caritas? ...dla ilu dzieci?

Zero. Caritas nie jest od fundowania. Caritas jest od zbierania i zarabiania...

S.
    • ziner Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 18:59
      Osobiście jestem ciekaw, jaka część środków przeznaczonych na tą akcję pochodziła ze środków własnych Caritasu, a jaka z budżetu państwa.
      • sclavus Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 19:19
        ... a bo to Caritas ma środki własne???
        Gdybyś napisał: przywłaszczone... - moglibyśmy się pozastanawiać ;)
        • losiu4 Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 19:38
          sclavus napisał:

> ... a bo to Caritas ma środki własne???
          > Gdybyś napisał: przywłaszczone... - moglibyśmy się pozastanawiać ;)

to nie są lewusy, Fikumikusclavusiku :)

Pozdrawiam

Losiu
          • bozon.higgsa Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 19:41
            łoś napisał:

to nie są lewusy, Fikumikusclavusiku :)

Masz rację, lewusy nie są takimi złodziejami jak kk.
            • losiu4 Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 19:51
              lewusy są najwiekszymi złodziejami na swiecie. Ale tak sprytnymi i mającymi taki dobry pijar i obsadzone media, ze okradani jeszcze im dziekują za to że ich łaskawie okradziono :)

Pozdrawiam

Losiu
              • bozon.higgsa Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 19:52
                losiu4 napisał:

> lewusy są najwiekszymi złodziejami na swiecie. Ale tak sprytnymi i mającymi tak
                > i dobry pijar i obsadzone media, ze okradani jeszcze im dziekują za to że ich ł
                > askawie okradziono :)
                >
                > Pozdrawiam
                >
                > Losiu

Eeee tam proszę księdza, waszej instytucji nikt nie jest w stanie dorównać.
                • losiu4 Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 19:59
                  ależ skąd. Tyle ze ta instytucja raczej nie kłamie i nie upiększa, stąd lemingi mogą odnieść wrazenie że lewizna sypiąc ładnymi hasełkami działa cuda, a KK robiąc konkretną robotę - nic nie robi.

Pozdrawiam

Losiu
                  • 7o7o7 Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 20:05
                    Jaką KK robi robotę? Przez dwadzieścia lat od Państwa dostał ponad 100 miliardów zł więc jakimiś piórnikami za grosze KK się teraz nie wybieli.
                    • losiu4 Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 20:18
                      przecież widzisz: 30 000 wyprawek. Ile takich dały choćby te rozdarte feminazistki czy inna lewizna co to dsię ponoć o rodziny i kobiety troszcza?

Pozdrawiam

Losiu
                      • 7o7o7 Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 20:28
                        Nie ma się czym chwalić, bo to kropla w morzu finansów jakimi obraca wielka kościelna instytucja o nawie Caritas, a jak nimi obraca do końca sam Lucyfer nie wie.
                        • losiu4 Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 20:37
                          następny lewus z silną tendencją do rewidowania cudzyuch kieszeni. To u was genetyczne, tak samo jak i lepkie łapki?

pozdrawiam

losiu
                          • kolter-xl Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 20:39
                            losiu4 napisał:

> następny lewus z silną tendencją do rewidowania cudzyuch kieszeni. To u was gen
                            > etyczne, tak samo jak i lepkie łapki?
                            >

Słuchaj no kukiełko sterowna z plebani , z 15 lat temu w Opolu kleryk (zapytaj czy nim nadal jest)ujawnił ze Caritas Opole około 40% wpływów finansowych przeznaczał dla kurii !!
                            • losiu4 Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 20:40
                              a kuria przeznaczała na co? Zresztą doniesienie silnie śmierdzi mi jakimś zaprzańcem :)

pozdrawiam

losiu
                              • kolter-xl Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 20:44
                                losiu4 napisał:

> a kuria przeznaczała na co?

Na ku... i swoje luksusy , no i do watykanu haracz .

>Zresztą doniesienie silnie śmierdzi mi jakimś zaprzańcem :)

Przy małym mi wisi czym ci to wania ułomie
                                • losiu4 Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 20:54
                                  kolter-xl napisał:

> losiu4 napisał:
                                  >
                                  > > a kuria przeznaczała na co?
                                  >
                                  > Na ku... i swoje luksusy , no i do watykanu haracz .
                                  >
                                  > >Zresztą doniesienie silnie śmierdzi mi jakimś zaprzańcem :)
                                  >
                                  > Przy małym mi wisi czym ci to wania ułomie

lewe wyobrażenia o Kościele napedzane ziołem jaranym na palikocich spedach. Rzuć to, zanim Ci do reszty mózg wyżre :)

pozdrawiam

losiu
                                  • kolter-xl Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 21:05
                                    losiu4 napisał:

>
                                    > lewe wyobrażenia o Kościele napedzane ziołem jaranym na palikocich spedach. Rzu
                                    > ć to, zanim Ci do reszty mózg wyżre :)

Konkubina organisty niech mi nie mówi jakie ja mam o waszej sekcie wyobrażenie. Mam pecha pochodzić z katolickiej rodziny w kraju niby to prawie katolickim
                                  • 7o7o7 Losiu4 25.08.13, 21:05
                                    bardzo nieprzyzwoicie, delikatnie rzecz ujmując, prowadzisz dyskusję na FK.
                                    Nie wyzywaj ludzi o innych poglądach niż katolickie od lewusów, bo nie zauważyłem aby Ciebie ktoś wyzywał od katolickich idiotów. Na forum powinno dyskutować się na temat, a personalne wycieczki są poniżej krytyki.
                  • erte2 Re: Podręczniki od Caritas 26.08.13, 08:23
                    losiu4 napisał:

... Tyle ze ta instytucja raczej nie kłamie i nie upiększa
                    Dobrze że napisałeś "raczej", tworząc sobie furteczkę. Bo tak zakłamanej instytytucji jak KK chyba drugiej na świećie nie ma. Od dwóch tysięcy lat usiłuje na m wmówic że jakiś facet był synem bożym, uzdrawiającym i wskrzeszającym zmarłych, na dodatek sam wylazł z grobu i jeszcze przez parę dni pętał się po tym świecie.
                    Taż sama instytucja przez następne setki lat robiła ludziom wodę z mózgu, prowokowała krwawe wojny i prześladowania, a wielu z jej najwyższych hierarchów było po prostu zbrodniarzami.
                    Zaiste, jest się czym zachwycać.
              • porannakawa01 Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 21:14
                losiu4 napisał:

> lewusy są najwiekszymi złodziejami na swiecie. Ale tak sprytnymi i mającymi tak
                > i dobry pijar i obsadzone media, ze okradani jeszcze im dziekują za to że ich ł
                Co ty za głupoty wypisujesz!
                Przecież Watykan i ta korporacja watykańska z placówkami krajowymi to przecież nie żadne lewusy!
                Skąd ci ti do głowy przyszło?

Reszta się zgadza - ci z kościoła rzymsko-katolickiego a zwłaszcza polskiego - są tak sprytnymi i mającymi tak i dobry pijar i obsadzone media, ze okradani jeszcze im dziekują za to że ich łaskawie okradziono :)
              • kolter-xl Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 21:29
                losiu4 napisał:

Idealnie opisałeś durnego mohera szczęśliwego za za przepisany dom i oszczędności całego życia , pleban łaskawie zgodził się pomodlić w intencji krótkiego pobytu w czyśćcu
          • kolter-xl Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 21:15
            losiu4 napisał:

> sclavus napisał:
            >
            > > ... a bo to Caritas ma środki własne???
            > > Gdybyś napisał: przywłaszczone... - moglibyśmy się pozastanawiać ;
            > )
            >
            > to nie są lewusy, Fikumikusclavusiku :)

Te złodzieje w sukienkach nawet watykan od cesarza wyłudzili lipną donacją, nie ma czego s takiego na świecie czego by nie ukradli
    • volupte Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 19:27
      Przetarg był ? Jesli nie to gubo szyty przekręt. Jaś kasę z Caritasu trzeba wyprowadzić.
    • losiu4 Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 19:38
      piękna sprawa. i jakze potrzebna. Jak wszystko co Kościół i wierzacy ludzie od lat robią. Bez zadęcia, bez reklamowania przez lewe mendja. Prosto dużo i skutecznie i rzeczy potrzebne. Ni e to co Owsik co to nakupował nie wiadomo czego i wciskał po szpitalach, a te bojąc się terroru brały jak leci.

Pozdrawiam

Losiu
      • bozon.higgsa Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 19:40
        Powiesz mi łosiu ile tych kompletów rozprowadzono? Dla ilu uczniów?
        • losiu4 Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 19:52
          dużo. I dla wielu :)

Pozdrawiam

Losiu
          • bozon.higgsa Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 19:55
            losiu4 napisał:

> dużo. I dla wielu :)
            >
            > Pozdrawiam
            >
            > Losiu

Kiedyś zapytałem pracownika ile jest pozostało cegieł na placu?
            Powiedział mi ...zostało moc cegieł.
            Kiedy zapytałem ile cegieł równa się tej "mocy cegieł" - odpowiedział krótko...w chooj.

• losiu4 Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 19:57
              to moze inaczej: tvp twierdzi że ponad 30 000.

Pozdrawiam

Losiu
      • etta2 Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 19:42
        "...Jak wszystko co Kościół i wierzacy ludzie od lat robią...."

Oj robią, robią....np. parę lat temu Caritas opłacił kaucję za księdza-pedofila, hahaha.....Baaaardzo dobry uczynek uczynił, prawda?
        • losiu4 Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 19:56
          oj robia robią. Robią też błędy, ale to wyjatek. W odróżnieniu od lewizny, która błędy lub celowe dziadostwo popełnia raz za razem, natomiast rzeczy pożyteczne przez nią wykonane należą do wyjatków i są popełniane raczej niechcący. Tyle ze pijar lewusy mają dobry. I odpowiednio obsadzone media, więc ludzie oczywistości nie widzą.

Pozdrawiam

Losiu
          • kolter-xl Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 21:37
            losiu4 napisał:

> oj robia robią. Robią też błędy, ale to wyjatek. W odróżnieniu od lewizny, któr
            > a błędy lub celowe dziadostwo popełnia raz za razem, natomiast rzeczy pożyteczn
            > e przez nią wykonane należą do wyjatków i są popełniane raczej niechcący. Tyle
            > ze pijar lewusy mają dobry. I odpowiednio obsadzone media, więc ludzie oczywist
            > ości nie widzą.
            >

Pani wybaczy ale to nie nasza wina ze wasz idol z Torunia za wyłudzone sobie media budował i buduje , okradł ze złudzeń stoczniowców z bonów naiwnych moherów
      • kolter-xl Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 21:03
        losiu4 napisał:

> piękna sprawa. i jakze potrzebna. Jak wszystko co Kościół i wierzacy ludzie od
        > lat robią. Bez zadęcia, bez reklamowania przez lewe mendja. Prosto dużo i skute
        > cznie i rzeczy potrzebne. Ni e to co Owsik co to nakupował nie wiadomo czego i
        > wciskał po szpitalach, a te bojąc się terroru brały jak leci.

Oczywiście kiedy widzisz na maszynie ratującej życie logo jego orkiestry to rezygnujesz z pomocy ???
      • sverir Re: Podręczniki od Caritas 26.08.13, 11:38
        > Bez zadęcia, bez reklamowania przez lewe mendja.

Mylisz się. Sam Caritas "chwali się" współpracą z TVP i PR.

Poza tym współpracuje z operatorami telefonicznymi, współpracuje z NBP, komercyjnymi stacjami telewizyjnymi i radiowymi, z Biedronką. Robi fajne rzeczy, ale nie po cichu.
    • 7o7o7 chasyd_666 25.08.13, 20:00
      Najdroższy tornister z całą wyprawką i nawet najdroższymi podręcznikami nie kosztuje więcej niż 250-300 PLN. Średniej klasy modny tornister który ma zdecydowana większość uczniów to kosz 45-50 zł!. Zeszyty i przybory szkolne to góra następne 50 zł i podręczniki max 150 zł ( w zasadzie spokojnie wystarczy 100 zł).
      Proszę więc nie pie...ć na Forum, że Caritas jest aż taki hojny i finansuje dla 35 000 uczniów wyprawki szkolne o wartości 500 zł każda. Pewnie jest to następny przekręt, ale już na większą skalę.
      • losiu4 Re: chasyd_666 25.08.13, 20:14
        idź powiedz to rodzicom którzy kombinują jak tu od pierwszego do pierwszego dptrwać. A z tabliczki mnożenia: ile to jest 30 000 razy nawet te "nędzne' Twoje 300 PLN? Ile ryży rząd takich wyprawek dzieciom zafundował/

Pozdrawiam

Losiu
        • 7o7o7 Szanowny Losiu4 25.08.13, 20:41
          Tydzień temu kupowałem dwa komplety z plecakami, piórnikami z wyposażeniem i 20 zeszytami do każdego kompletu. Kupiłem najdroższe plecaki jakie były po 123 zł, piórniki z wyposażeniem najdroższe jakie były po 45 zł i zeszyty za które zapłaciłem łącznie 56 zł. Jak widzisz wydałem 224 zł za jeden porządny komplet. kupowanie podręczników przed rozpoczęciem roku szkolnego jest daleko posuniętą głupotą, bo to nauczyciel przedmiotu decyduje z jakiego podręcznika będą się uczyć uczniowie. W tamtym roku wydałem na podręczniki dla obydwojga dzieci 180 zł.
          W tym roku pewni nie będzie inaczej. Skoro tak to jedno z najdroższych wyposażeń dziecka do szkoły bez ubrania wynosi max 300 zł, bo plecak też niezły można kupić już za 45 zł, piórnik z wyposażeniem bez bajerów już za 17 zł, a zeszyty 32 kartkowe za 85 gr sztuka. Nie sądzisz że Caritas mający zawsze węża w kieszeni zakupił najdroższe istniejące wyposażenie do szkoły.
          Przy zakupie większych ilości producenci dają nawet 50% zniżki a część przekazują jako darowiznę i odpisują sobie od podatków. Znaj więc realia mocium panie.

• kolter-xl Re: chasyd_666 25.08.13, 21:49
          losiu4 napisał:

> idź powiedz to rodzicom którzy kombinują jak tu od pierwszego do pierwszego dpt
          > rwać. A z tabliczki mnożenia: ile to jest 30 000 razy nawet te "nędzne' Twoje 3
          > 00 PLN? Ile ryży rząd takich wyprawek dzieciom zafundował/
          >

Zapytaj w opiece może i tobie dadzą
      • volupte Re: chasyd_666 25.08.13, 20:15
        37000 X 400 = 14 800 000 ciekawe jeszcze czy na firme ,,krzak" ( korzysc na VATcie podatku dochodowym ) czyna legal.
        • losiu4 Re: chasyd_666 25.08.13, 20:19
          zawszem możesz "donieść gdzie trzeba". Jak już nic innego nie potrafisz, jako lewusik, robić :)

pozdrawiam

Losiu
          • kolter-xl Re: chasyd_666 25.08.13, 21:52
            losiu4 napisał:

> zawszem możesz "donieść gdzie trzeba". Jak już nic innego nie potrafisz, jako l
            > ewusik, robić :)

Chcesz nam opowiedzieć o kościele nasyconym kapusiami SB ?
      • chasyd_666 Re: chasyd_666 26.08.13, 19:01
        > podręczniki max 150 zł ( w zasadzie spokojnie wystarczy 100 zł).

Poważnie ?!?... Daj mi namiary , gdzie można kupić za 100 zł !... :)))
    • szwampuch58 Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 20:10
      Ile wydali na ferme danieli,wiadomo?
    • losiu4 Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 20:16
      a mi sie przypomniały słynne ryże akcje tak siolnie nagłasniane medialnie. Ot choćby taki laptop dla każdego... no i sie okazało ze nie laptop a kredki i to tylko wtedy jak dzieci same se je kupią. I to jest róznica między porządną firmą jaką jest KK robiącą swoje i wiele dla potrzebujących bez medialnego zadęcia, a lewizną i innymi ryżymi, które pijarem stoją. a robią tzw. figę z makiem

Pozdrawiam

Losiu
      • kolter-xl Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 21:50
        losiu4 napisał:

> a mi sie przypomniały słynne ryże akcje tak siolnie nagłasniane medialnie. Ot c
        > hoćby taki laptop dla każdego... no i sie okazało ze nie laptop a kredki i to t
        > ylko wtedy jak dzieci same se je kupią. I to jest róznica między porządną firmą
        > jaką jest KK robiącą swoje i wiele dla potrzebujących bez medialnego zadęcia,
        > a lewizną i innymi ryżymi, które pijarem stoją. a robią tzw. figę z makiem
        >

Nie rób z siebie pajaca dwa razy większego niz jesteś , kler raz na jakiś czas da to co mu zbywa a ty od razu ordery uśmiechu dal nich wołasz .
    • kolter-xl Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 20:33
      chasyd_666 napisał:

> Na taki wydatek nie stać jednak wielu polskich rodzin, zwłaszcza wielodzietnych
      > , którym z pomocą przychodzi Caritas.

No jak widać juz kurię zaspokoili to ochłapy pod publiczkę rozdadzą ,wybranym przez plebana rodzinom
      • losiu4 Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 20:39
        wyskocz ty ze swoimi fumflami- lewusami "ateistycznymi" choćby ze sktromnego milionika i przeznacz je na osoby potrzebujące. Jak to z wami lewusy jest; nie robicie NIC a jak już to kradniecie, a mordę drzecie pod niebiosa ze ktoś inny daje na biednych i potrzebujących

pozdrawiam

Losiu
        • kolter-xl Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 20:42
          losiu4 napisał:

> wyskocz ty ze swoimi fumflami- lewusami "ateistycznymi" choćby ze sktromnego mi
          > lionika i przeznacz je na osoby potrzebujące. Jak to z wami lewusy jest; nie ro
          > bicie NIC a jak już to kradniecie, a mordę drzecie pod niebiosa ze ktoś inny da
          > je na biednych i potrzebujących

No a co kler za swoje robi kretynie ?? łapy wyciąga a potem ochłapy dzieli jak juz sam się zaspokoi
        • bozon.higgsa Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 20:44
          Jak to z wami lewusy jest; nie robicie NIC a jak już to kradniecie, a mordę drzecie pod niebiosa ze ktoś inny daje na biednych i potrzebujących

Ożesz ty mendo z plebani....przecież nikt wam w lepkości łap i chciwości nie dorówna.
          Jak to się mówi o darmozjadach? ...nie sieją,nie orzą a zbierają.
          • szwampuch58 Re: Podręczniki od Caritas 25.08.13, 20:47
            Taaaa, daje:
            "Tuż przed świętami Katolicka Agencja Informacyjna obwieściła radosną nowinę, że Caritas Polska (chodzi tu wyłącznie o centralę kościelnego koncernu koordynującą pracę 42 samodzielnych delegatur diecezjalnych) wydała w minionym roku na „swoje priorytetowe akcje pomocowe" zawrotną kwotę 12 mln 973 tys. 211,74 zł, której głównymi beneficjantami były ofiary głodu w Afryce (6 mln 225 tys. 341,77 zł) i trzęsienia ziemi w Japonii (4 mln 365 tys. 444,93 zł). W kraju dofinansowano kolonie dla dzieci z rodzin ubogich powodzian (1 mln 857 tys. 966,32 zł), poszkodowanych trąbami powietrznymi w Mazowieckiem i Łódzkiem (430 rys. 511,16 zł) oraz akcję „Tornister pełen uśmiechów" (93 tys. 947,56 zł na szkolne wyprawki dla dzieci powodzian).
            Zastanawia także powód, dla którego większość środków wytransferowano za granicę, podczas gdy liczba niedożywionych dzieci w Polsce szacowana jest na co najmniej 650 tys. (dane Polskiego Czerwonego Krzyża), a co czwarte żyje na granicy ubóstwa. Czy taka dajmy na to Japonia rzeczywiście potrzebuje ofiarności w wymiarze niemal dwukrotnie wyższym niż ofiary krajowej biedy i kataklizmów? Czy przy wyborze konkretnych zagranicznych adresatów pomocy nie kierowano się aby jakimiś nieznanymi polskim darczyńcom kryteriami?
            Caritas przemilcza, że pieniądze idą na ściśle katolickie ośrodki i inne dzieła Kościoła rzymskiego. Krótko mówiąc: prawie 13 mln zł poszło na cele niewątpliwie zbożne, ale przede wszystkim „pobożne", mające na celu rozwój i umacnianie wpływów watykańskiego imperium...
            Na marginesie warto zauważyć ordynarną manipulację komunikatami typu: „Caritas Polska i 19 Caritas diecezjalnych zorganizowały wypoczynek letni dla dzieci i młodzieży polonijnej współfinansowany ze środków Kancelarii Senatu RP" w sytuacji, gdy Senat pokrył 95 proc. wszystkich kosztów (1,6 mln zł);
            * * *
            Personel stanowi 11 osób (dowodzonych przez trzech księży - członków zarządu). Średnia płaca brutto wynosiła 3958 zł, zaś całoroczne koszty administracyjne wyniosły 2 mln 744 tys. 202,09 zł;
            Ile poszło na kurie biskupie? To wielka tajemnica wiary!
            Natomiast 3 mln zł zainwestował Caritas w marmury, włoskie windy hotelu i restauracji luksusowego Centrum Charytatywno-Edukacyjnego przy ul. Okopowej w Warszawie na działce oddanej Caritasowi za 5 proc. wartości (budowa pochłonęła już - na razie - ponad 8 mln zł).
            29 mln złotych trzymają "na czarną godzinę" - a dzieci głodują!
            Nim oddacie coś Caritasowi pytajcie konkretnie - na jaki cel? A najlepiej nie wspierajcie tego dzieła antychrysta - bo to ciężki grzech!"
    • piwi77.0 Najpierw niech sie Caritasy dogadają między sobą, 26.08.13, 15:39
      bo Caritas Polska podaje, że obdarowano dotąd 37 tys. dzieci, o czym zresztą przypomina Nasz Dziennik, a Caritas Płock, że 17,5 tysiąca.
      www.plock.caritas.pl/aktualnosci.php/7
      No to który Caritas ma w końcu rację? A może po prostu oba lecą z nami w ch...a?
      • piwi77.0 Z kolei parafia w Ciechanowie podaje, że 26.08.13, 15:51
        w ramach opisanej akcji otrzymała 15 tornistrów, które chętni parafianie mają wypełnić przyborami szkolnymi, aby tak wyposażone przekazać dzieciom. O podręcznikach ani słowa. Wynika z tego, że Caritas zorganizował jedynie puste tornistry.
        piotrciechanow.com/tornister-pelen-usmiechow/
    • mila2712 Re: Podręczniki od Caritas 26.08.13, 20:33
      nie tylko Caritas ....dodaj do tego MOPS i GOPS
    • minusujcie_mnie_lemingi Re: Podręczniki od Caritas 28.08.13, 20:55
      Państwowe media podały że Caritas okazał się w tym roku bardzo hojny, rozdał ( lub rozda ) wyprawki warte 50 tys PLN. Normalnie klękajcie narody. Gdyby nie to że jestem niewierzący, to bym chyba uklęknął i strzelił parę zdrowasiek w podzięce dla szczodrobliwej organizacji. Mniej więcej w tym samym czasie, podano że państwo zarezerwowało na ten sam cel kwotę 180 mln PLN, ma być skierowana do rodzin które nie mogą sobie pozwolić na zakup wyprawek dla dzieci. Już nawet nie chce mi się liczyć jak się ma wspomniane 50 tys do 180 mln PLN. Tym bardziej szkoda gadać o tym że NIEMAL CAŁA KASA którą rozdysponowuje Caritas pochodzi od skarbu państwa, od gmin, od państwowych spółek.
      • billy.the.kid Re: Podręczniki od Caritas 29.08.13, 12:39
        parę latek temu katastrofa w hali wyst.w katowicach.
        ofiar sporo było.
        no to prez.najjaśniejszej-3mln.
        pgnig-3mln.
        polska miedź-3mln.
        chiba orlen też coś kopsnął.
        i jeszcze sporo pomniejszych.
        na rannych i zabitych zebrano cos tak 12-15mln.
        wszystko na caritas.

a ta złodziejszka firemka wypłaciła ofiarom katastrofy cóś tak gdzieś cicrca/about/ w blizi/około 1,5mln pln-ów.
        reszta poszła sie jebać-więc wszelka rozmowa z prawiczkami-KArTOfLAmi typu łosiu i ferajna
        nie ma najmniejszego sensu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka