Dodaj do ulubionych

tak źle w Europie nie było od 1945!

12.10.13, 19:23
www.radiomaryja.pl/informacje/czerwony-krzyz-pierwszy-raz-od-1945-bedzie-rozdawac-zywnosc/
- za chwilę sie dowiemy że kontynet europejski będzie dotknięty klęską głodu tak jak kraje Afryki
O ile dobrze pamietam z historii nie licząć czasów II wojny światowej i tego co się działo w czasach wczesnobolszewickich i stalinowskich w ZSRR to ostatni przypadek klęski głodu w EUropie miał miejsce w Irlandii coś ok roku 1850. Kolejny dowód na to że Europa staje się trzecim światem. Jeszce do niej poróbują dobijać się nielegalni imigranci ale jak długo jeszcze? nie wykluczone że kierunek migracji może się odwrócić..
Obserwuj wątek
    • tigertiger Re: tak źle w Europie nie było od 1945! 12.10.13, 20:11
      Jasne tuż po zakończeniu wojny głodu, biedy, nędzy nie było mód i wino się piło.
      Dopiero teraz gdy miliony jedzenia wyrzucają europejczycy do śmieci Europa głoduje jak nigdy po 1945 roku. Ignorancja porażająca, nie dziwne, że tylko/aż 2% słuchaczy stacji radiowych słucha właśnie tej stacji.
    • kolter-xl Re: tak źle w Europie nie było od 1945! 12.10.13, 20:40
      oszolom-z-radia-maryja napisał:

> O ile dobrze pamietam z historii nie licząć czasów II wojny światowej i tego co się działo w czasach wczesnobolszewickich i stalinowskich w ZSRR to ostatni p
      > rzypadek klęski głodu w EUropie miał miejsce w Irlandii coś ok roku 1850.

No popatrz a 2 wojny światowe nie były klęskami głodu ,ale tego akurat w szkole parafialnej nie uczyli .Dodaj do tego głód w Szkocji ,Portugalii

Kolej
      > ny dowód na to że Europa staje się trzecim światem. Jeszce do niej poróbują do
      > bijać się nielegalni imigranci ale jak długo jeszcze? nie wykluczone że kierune
      > k migracji może się odwrócić..
      • oszolom-z-radia-maryja Re: tak źle w Europie nie było od 1945! 14.10.13, 09:20
        napisałem wyraźnie nie licząc II wojny światowej. Widze ze masz problemy z rozumieniem tekstu pisanego po polsku
        • kolter-xl Osioł wolaku 14.10.13, 09:41
          oszolom-z-radia-maryja napisał:

> napisałem wyraźnie nie licząc II wojny światowej. Widze ze masz problemy z rozu
          > mieniem tekstu pisanego po polsku

Wolaku a ja pisałem o 2 wojnach
        • tigertiger Re: tak źle w Europie nie było od 1945! 14.10.13, 12:46
          a ja ci napisałam, że po 6 latach wojny spustoszona Europa znajdowała się w stanie skrajnego ubóstwa, nędzy i nieporównywalnego do dzisiejszej sytuacji ekonomicznej Europy. A ty nic nie odpisałeś ? Masz problem z ustosunkowaniem się do tego, że trzeba się wykazać kompletnym brakiem historii oraz wyobraźni, aby nie zdawać sobie sprawy, w jak tragicznej sytuacji ekonomicznej była Europa w latach 1945-63 ? Zwłaszcza kraje okupowane, które stawiły czynny opór, ale również i pozostałe jak bowiem skutki wojny, oraz następującego po nim zamętu gospodarczo-politycznego dotknięty bezpośrednimi i pośrednimi cały kontynent. Liczbę budynków zrównanych z ziemią w zachodniej Europie szacowano na co najmniej 5 mln. Zniszczenia mostów, wiaduktów, linii kolejowych, taboru kolejowego paraliżowały transport. W porównaniu z 1938 rokiem produkcja przemysłowa na początku 1946 była niższa o 32%. W Niemczech dochód narodowy w 1946 r. wyniósł 1/3 przedwojennego, we Francji – niespełna 50%, w Holandii – 74%. Boleśnie odczuwano brak paliw i energii elektrycznej. Spadek produkcji rolnej pociągnął za sobą niedostatek żywności i powszechne jej racjonowanie. Wg szacunków UNRRA wartość kaloryczna dziennej racji żywieniowej w 1945/1946 wynosiła: we Francji 2300 kalorii, w Wielkiej Brytanii – 2800 kalorii, w Niemczech - 1600 kalorii. Jaka była sytuacja gospodarcza, jak nędza, głód w Polsce po II wojnie światowej powinieneś wiedzieć, skoro się uważasz, za patriotę.
    • privus Kontakty z pozaświatami 13.10.13, 14:58
      ci podpowiadają takie bzdury?
    • edico A biskupi pławią się w luksusie 13.10.13, 17:43
      Wanna dla biskupa za 15 tys. euro
      www.fakt.pl/Polscy-biskupi-zyja-w-luksusie,artykuly,205016,1.html
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14529289,Wierni_maja_dosc_niesfornego_biskupa_Limburga__Jest.html
      • tigertiger Re: A biskupi pławią się w luksusie 13.10.13, 20:52
        Odkąd wiedzą, że Papież Franciszek ma przyjechać do Polski w 2016 roku zastanowią się co zrobić na czas wizyty ze swoimi lukullusowe auta, domy, służba. Ponoć już sprzedają swoje bryki de lux i kupują średniej klasy używane.:)
        Rzecznika episkopatu, Józefa Klocha w prawdzie z przekonaniem dowodził, że auto za 150 tysięcy złotych to nie jest luksusowe auto, i że biskupi mają prawo takimi jeździć, ale ostatnio coś i on zaczął inaczej kalulować:)
    • paco_lopez Re: tak źle w Europie nie było od 1945! 13.10.13, 22:02
      ale tytuł wątku dałeś typowo propagandowy. kto cię tego nauczył ? a skąd czerwony krzyż bierze tę żywność dla biednych w wielkiej brytanii ???
      widzisz tak to jest, kiedy ludzie myślą, że pojadą gdzieś daleko i tam będzie lepiej niż tam skąd pochodzą. ja sobie w razie czego grządki porobię.
    • yoma Re: tak źle w Europie nie było od 1945! 14.10.13, 13:40
      Idź Oszołek sadź ziemniaki. Kopiąc ziemię może schudniesz trochę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka