der-chef Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 11:45 Jest prawo i jest sprawiedliwość. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego że zacytuję "sąd sądem ale sprawiedliwość musi być", to z filmu "Sami swoi". Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 11:52 Jeżeli rządowa machina wymaga od Ciebie, abyś był pośrednikiem niesprawiedliwości wobec innych, wtedy, powiadam Ci, złam prawo. Autor: Henry David Thoreau Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 11:48 Są ludzie (dyrektor) i ludziska ("zaniepokojeni funkcjonariusze") :( Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 11:49 ps. forum.gazeta.pl/forum/w,28,149371469,149371469,oranyboskie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 12:01 ave.duce napisała: > Są ludzie (dyrektor) i ludziska ("zaniepokojeni funkcjonariusze") :( Miło się żyje z taką świadomością. :- ( Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 11:48 W tym czasie minister Biernacki kombinuje jak przepchnąć nowelizację KK która uniemożliwi in-vitro a minister Sienkiewicz, jak wiadomo, idzie do Białegostoku. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 11:55 man_sapiens napisał: > W tym czasie minister Biernacki kombinuje jak przepchnąć nowelizację KK która u > niemożliwi in-vitro A czemu kłamiesz? Nie wyjaśniono ci kilka tygodni temu, że niczego takiego w nowelizacji nie ma? Samemu nie możesz do projektu zajrzeć? > a minister Sienkiewicz, jak wiadomo, idzie do Białegostoku. Czy twoja błyskotliwa wypowiedź należy rozumieć tak, że jeden i drugi robią coś zbędnego zamiast zająć się taą sprawa? Wyjaśnij, co konkretnego w tej konkretnej sprawie mieliby zrobic ci dwaj ministrowie? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 12:01 Prawo składa się tylko z litery. Przypominam, że duch prawa to taki powrót do IV RP lub nawet do PRL. Nie zapominajmy o tym, jako i Gowin miał nie zapominać. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 12:13 sverir napisał: > Prawo składa się tylko z litery. Przypominam, że duch prawa to taki powrót do I > V RP lub nawet do PRL. Nie zapominajmy o tym, jako i Gowin miał nie zapominać. Bardzo ciekawe stwierdzenie. I unikalne. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 12:38 > Bardzo ciekawe stwierdzenie. I unikalne. To tylko jeden z głosów, jakie padły przeciw Gowinowi, gdy powiedział, że liczy się dla niego duch prawa. Ale nie brnijmy dalej w dyskusje, bo to nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 12:51 sverir napisał: > > Bardzo ciekawe stwierdzenie. I unikalne. > > To tylko jeden z głosów, jakie padły przeciw Gowinowi, gdy powiedział, że liczy > się dla niego duch prawa. Czy nie chodziło o zachowanie proporcji? > Ale nie brnijmy dalej w dyskusje, bo to nie ma sensu. Ok. Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Bosh. 05.02.14, 12:19 Znowu kolejna historia z gatunku "licealistę za legitymację w kazamaty wsadzili". Naprawdę, ci dziennikarze to wstydu nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
adherent1 Rzecznik Praw Obywatelskich potwierdza! 05.02.14, 23:31 gnom_opluwacz napisał: > Naprawdę, ci dziennikarze to wstydu nie mają. Problem jest i naprawdę większy niż ktokolwiek chce przyznać. Wszyscy pasjonują się Klewkami tj Kiejkutami a bagatelizujemy sprawy które na całym świecie są karygodne. Rozumiem obojętność co do tajnych półprywatnych aresztów wydobywczych CBA, ostatecznie służby przy pomocy swoich dziennikarzy dużo mogą wyciszyć. Jednak przetrzymywanie w Zakładach Karnych nawet do 200 osób które tam z mocy naszego i międzynarodowego prawa nie powinny przebywać to zbrodnia. Patrz: www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,15403430,Chory_psychicznie_w_areszcie_za_kradziez_wafelka_.html#BoxWiadTxt Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Re: Rzecznik Praw Obywatelskich potwierdza! 06.02.14, 08:49 Wspaniale. Powiedz mi tylko, jak chcesz ów problem rozwiązać. Odpowiedz Link Zgłoś
adherent1 Re: Rzecznik Praw Obywatelskich potwierdza! 06.02.14, 10:15 gnom_opluwacz napisał: > Wspaniale. Powiedz mi tylko, jak chcesz ów problem rozwiązać. To nie ja mam rozwiązywać ten problem, ten problem ma rozwiązać całe społeczeństwo, przy pomocy państwa, w swoim czyli społeczeństwa interesie. Sprawa jest prosta zmniejszyć przywileje korporacji zwiększyć wolność społeczeństwa. Więcej postępu, mniej konserwatyzmu, co sprowadza się do zwiększenia roli lewicy w Polsce - to jest konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Re: Rzecznik Praw Obywatelskich potwierdza! 07.02.14, 21:19 "Sprawa jest prosta zmniejszyć przywileje korporacji zwiększyć wolność społeczeństwa" Pomijając już litościwie fakt, że to stek banałów z gatunku: "zróbmy dobrze, żeby było dobrze" - to jakiej znowu korporacji? Odpowiedz Link Zgłoś
adherent1 Re: Rzecznik Praw Obywatelskich potwierdza! 08.02.14, 10:51 gnom_opluwacz napisał: > Pomijając już litościwie fakt, że to stek banałów z gatunku: "zróbmy dobrze, że > by było dobrze" - to jakiej znowu korporacji? Boszsz - pytałeś - odpowiedziałem. Dalej wybrzydzasz w myśl zasady strzyżono - nie - golono. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Rzecznik Praw Obywatelskich potwierdza! 08.02.14, 13:57 Prawniczej - byłabyż nie korporacją ta "grupa"?? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Rzecznik Praw Obywatelskich potwierdza! 08.02.14, 13:55 ... a gdyby tak, idiotom, odebrać prawo orzekania??? Dodam - idiotom, głęboko schowanym za swój "immunitet" :D (ciekawe, że są immunitety, chroniące przed wykazaniem idiotyzmu) Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 06.02.14, 03:34 Pod warunkiem, że ten duch nie jest pedofilem. W przeciwnym razie i tak wszystko wydupczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 07.02.14, 23:03 Ja tam żadnego ducha nie napotkałem... jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
psi-arz Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 08.02.14, 10:01 a ja,jako szanujący się ateista,nie wierzę w żadne duchy... Odpowiedz Link Zgłoś