Dodaj do ulubionych

A podobno prawo składa się z litery i z ducha.

05.02.14, 11:37
tiny.pl/q166l
Obserwuj wątek
    • der-chef Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 11:45
      Jest prawo i jest sprawiedliwość. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego że zacytuję "sąd sądem ale sprawiedliwość musi być", to z filmu "Sami swoi".
      • remez2 Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 11:52
        Jeżeli rządowa machina wymaga od Ciebie, abyś był pośrednikiem niesprawiedliwości wobec innych, wtedy, powiadam Ci, złam prawo.
        Autor: Henry David Thoreau
    • ave.duce Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 11:48
      Są ludzie (dyrektor) i ludziska ("zaniepokojeni funkcjonariusze") :(
      • ave.duce Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 11:49
        ps. forum.gazeta.pl/forum/w,28,149371469,149371469,oranyboskie_.html
      • remez2 Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 12:01
        ave.duce napisała:

> Są ludzie (dyrektor) i ludziska ("zaniepokojeni funkcjonariusze") :(
        Miło się żyje z taką świadomością. :- (
    • man_sapiens Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 11:48
      W tym czasie minister Biernacki kombinuje jak przepchnąć nowelizację KK która uniemożliwi in-vitro a minister Sienkiewicz, jak wiadomo, idzie do Białegostoku.
      • spokojny.zenek Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 11:55
        man_sapiens napisał:

> W tym czasie minister Biernacki kombinuje jak przepchnąć nowelizację KK która u
        > niemożliwi in-vitro

A czemu kłamiesz? Nie wyjaśniono ci kilka tygodni temu, że niczego takiego w nowelizacji nie ma? Samemu nie możesz do projektu zajrzeć?

> a minister Sienkiewicz, jak wiadomo, idzie do Białegostoku.

Czy twoja błyskotliwa wypowiedź należy rozumieć tak, że jeden i drugi robią coś zbędnego zamiast zająć się taą sprawa? Wyjaśnij, co konkretnego w tej konkretnej sprawie mieliby zrobic ci dwaj ministrowie?
    • sverir Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 12:01
      Prawo składa się tylko z litery. Przypominam, że duch prawa to taki powrót do IV RP lub nawet do PRL. Nie zapominajmy o tym, jako i Gowin miał nie zapominać.
      • remez2 Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 12:13
        sverir napisał:

> Prawo składa się tylko z litery. Przypominam, że duch prawa to taki powrót do I
        > V RP lub nawet do PRL. Nie zapominajmy o tym, jako i Gowin miał nie zapominać.
        Bardzo ciekawe stwierdzenie. I unikalne.
        • sverir Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 12:38
          > Bardzo ciekawe stwierdzenie. I unikalne.

To tylko jeden z głosów, jakie padły przeciw Gowinowi, gdy powiedział, że liczy się dla niego duch prawa. Ale nie brnijmy dalej w dyskusje, bo to nie ma sensu.
          • remez2 Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 05.02.14, 12:51
            sverir napisał:

> > Bardzo ciekawe stwierdzenie. I unikalne.
            >
            > To tylko jeden z głosów, jakie padły przeciw Gowinowi, gdy powiedział, że liczy
            > się dla niego duch prawa.
            Czy nie chodziło o zachowanie proporcji?
            > Ale nie brnijmy dalej w dyskusje, bo to nie ma sensu.
            Ok.
    • gnom_opluwacz Bosh. 05.02.14, 12:19
      Znowu kolejna historia z gatunku "licealistę za legitymację w kazamaty wsadzili".

Naprawdę, ci dziennikarze to wstydu nie mają.
      • adherent1 Rzecznik Praw Obywatelskich potwierdza! 05.02.14, 23:31
        gnom_opluwacz napisał:
        > Naprawdę, ci dziennikarze to wstydu nie mają.
        Problem jest i naprawdę większy niż ktokolwiek chce przyznać.
        Wszyscy pasjonują się Klewkami tj Kiejkutami a bagatelizujemy sprawy
        które na całym świecie są karygodne.
        Rozumiem obojętność co do tajnych półprywatnych aresztów wydobywczych CBA,
        ostatecznie służby przy pomocy swoich dziennikarzy dużo mogą wyciszyć.
        Jednak przetrzymywanie w Zakładach Karnych nawet do 200 osób które tam
        z mocy naszego i międzynarodowego prawa nie powinny przebywać to zbrodnia.
        Patrz: www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,15403430,Chory_psychicznie_w_areszcie_za_kradziez_wafelka_.html#BoxWiadTxt
        • gnom_opluwacz Re: Rzecznik Praw Obywatelskich potwierdza! 06.02.14, 08:49
          Wspaniale. Powiedz mi tylko, jak chcesz ów problem rozwiązać.
          • adherent1 Re: Rzecznik Praw Obywatelskich potwierdza! 06.02.14, 10:15
            gnom_opluwacz napisał:
            > Wspaniale. Powiedz mi tylko, jak chcesz ów problem rozwiązać.
            To nie ja mam rozwiązywać ten problem, ten problem ma rozwiązać całe
            społeczeństwo, przy pomocy państwa, w swoim czyli społeczeństwa interesie.
            Sprawa jest prosta zmniejszyć przywileje korporacji zwiększyć wolność
            społeczeństwa. Więcej postępu, mniej konserwatyzmu, co sprowadza się
            do zwiększenia roli lewicy w Polsce - to jest konieczne.
            • gnom_opluwacz Re: Rzecznik Praw Obywatelskich potwierdza! 07.02.14, 21:19
              "Sprawa jest prosta zmniejszyć przywileje korporacji zwiększyć wolność
              społeczeństwa"

Pomijając już litościwie fakt, że to stek banałów z gatunku: "zróbmy dobrze, żeby było dobrze" - to jakiej znowu korporacji?
              • adherent1 Re: Rzecznik Praw Obywatelskich potwierdza! 08.02.14, 10:51
                gnom_opluwacz napisał:
                > Pomijając już litościwie fakt, że to stek banałów z gatunku: "zróbmy dobrze, że
                > by było dobrze" - to jakiej znowu korporacji?

Boszsz - pytałeś - odpowiedziałem. Dalej wybrzydzasz w myśl zasady
                strzyżono - nie - golono.
              • sclavus Re: Rzecznik Praw Obywatelskich potwierdza! 08.02.14, 13:57
                Prawniczej - byłabyż nie korporacją ta "grupa"??
          • sclavus Re: Rzecznik Praw Obywatelskich potwierdza! 08.02.14, 13:55
            ... a gdyby tak, idiotom, odebrać prawo orzekania???
            Dodam - idiotom, głęboko schowanym za swój "immunitet" :D
            (ciekawe, że są immunitety, chroniące przed wykazaniem idiotyzmu)
    • privus Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 06.02.14, 03:34
      Pod warunkiem, że ten duch nie jest pedofilem. W przeciwnym razie i tak wszystko wydupczy :)
    • mjot1 Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 07.02.14, 23:03
      Ja tam żadnego ducha nie napotkałem... jeszcze
      • psi-arz Re: A podobno prawo składa się z litery i z ducha 08.02.14, 10:01
        a ja,jako szanujący się ateista,nie wierzę w żadne duchy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka