Dodaj do ulubionych

Jedzenie Polaków

31.08.14, 01:06
Na marginesie starej już historii o ośmiorniczkach dotarło do mnie, że jedzenie owoców morza oraz popijanie wina jest uważane w Polsce za burżujski luksus godny potępienia.

Co Polacy uważacie za wykwintne jedzenie? Albo takie, które jedzą ludzie, którym wyraźnie przewróciło się w głowie od władzy i bogactwa?
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Jedzenie Polaków 31.08.14, 03:23
      seth.destructor napisał:

> Na marginesie starej już historii o ośmiorniczkach dotarło do mnie, że jedzenie
      > owoców morza oraz popijanie wina jest uważane w Polsce za burżujski luksus god
      > ny potępienia.
      >
      > Co Polacy uważacie za wykwintne jedzenie? Albo takie, które jedzą ludzie, który
      > m wyraźnie przewróciło się w głowie od władzy i bogactwa?

Dal niektórych wykwintne jedzenie to Big Mac z frytkami w "restauracji" McD.

S.
    • pocoo Re: Jedzenie Polaków 31.08.14, 08:27
      seth.destructor napisał:

> Co Polacy uważacie za wykwintne jedzenie?

To ,które jest smaczne i zdrowe.Ja jem to co lubię.
      Krewetki bardzo.Jadam je od wielu lat .

>Albo takie, które jedzą ludzie, który

To są palanty.Menu takich ludzi mnie nie interesuje.
    • massaranduba Re: Jedzenie Polaków 31.08.14, 10:08
      seth.destructor napisał:

> Albo takie, które jedzą ludzie, który

Bardzo bogaci pewnie jedza trufle :-) Wedlug znawcow biala trufla piemoncka pachnie jak mieszanka pizma, ozonu i orzechow. Tak mowia snoby i spozywaja ja na surowo. Ale naprawde to pachnie metanem i splesnialym serem ;-)
    • karkowiak2plus Zaglądanie innym do miski jest naganne etycznie. 31.08.14, 10:28
      To taka sama dulszczyzna jak komentowanie ubrań przechodniów na przejściu dla pieszych.
      Osobiście za wykwintne uważam jedzenie zdrowe i ekologiczne.
      Pieczywo z dodatkiem mąki pełnoziarnistej,na zakwasie i bez sztucznych karmeli.
      Mięso z zwierząt hodowanych w sposób ekstensywny.Rośliny z upraw przydomowych nawożonych z głową.
    • brum.pl1 Re: Jedzenie Polaków 31.08.14, 11:01
      Co jest wykwintnym jedzeniem? Z pewnością dla każdego co innego. O gustach i o smakach się nie dyskutuje.
      Dla mnie jedzenie musi być sporządzone higienicznie i smacznie. I co najważniejsze, ma być pięknie, estetycznie podane. Gdyby tak jeszcze podano mi kopytka z kurczakiem duszonym w śmietanie...to po raz n-ty będę pod niebiosa wychwalał kuchnię polską jako najlepszą na świecie. Bo tak jest w istocie. Żadna inna!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka