Dodaj do ulubionych

Taka, tam refleksja...

05.10.14, 00:51
Czas mamy taki, że na ekranach telewizorów jeszcze częściej niż zazwyczaj pojawiają się politycy - od lewej do prawej. Moja córka zagapiła się na ekran, gdzie akurat "leciał jakiś program publicystyczny z udziałem politycznej menażerii i zapytała, czy zauważyłam, że politycy SLD mają bardziej inteligentny wyraz twarzy i bardziej szlachetne rysy od polityków innych opcji. Są też bardziej kulturalni od pozostałych bo nie wrzeszczą. Spojrzałam na ekran, przywołałam w pamięci wizerunki innych znanych, i doszłam do wniosku, ze chyba naprawdę coś w tym jest. No bo gdzież takiemu, na przykład, Kaczyńskiemu do Milera? a czym niżej, tym te różnice sa bardziej widoczne.
Obserwuj wątek
    • piwi77.0 Re: Taka, tam refleksja... 05.10.14, 10:55
      Trudno mi ocenić co na twarzach mają wypisane zpraszani tu i ówdzie politycy, ale nie zgadzam się z tezą, że to durnie (może za wyjątkiem byłego ministra spraw zagranicznych obecnie marszałka Sejmu, ale jego też niemal nigdy nigdzie nie zapraszano). Te awantury przed kamerą wywołują dziennikarze, a wywołują bo oceniają, że to się dobrze sprzedaje (widocznie taki mamy naród). Dziennikarze, którzy w sumie na to miano nie zasługują, zadają głupkowate pytania, dotyczące niemal wyłącznie spraw personalnych, a gdy zaproszony gość zacznie odpowiadać, to mu przerywają i atakują innym pytaniem. Atakują, bo formułują pytanie tak, żeby jeszcze bardziej wkurwić pytanego i żeby nie dało się na nie odpowiedzieć sensownie. Nic dziwnego, że wychodzi jazgot, od którego tylko boli głowa. No i te ciągłe spekulacje co będzie zamiast uczciwie relacjonować co już się wydarzyło. Mniej więcej od dwóch dni przed ekspoze Kopacz, chyba każdemu dano możliwość wypowiedzenia się co w nim będzie zawarte. Wróżenie z fusów, to chyba największa polska specjalność. Tak mniej więcej wygląda przekaz medialny w Polsce.
    • mjot1 Hm... 05.10.14, 11:03
      Twarz (w wielu przypadkach) brzmi zbyt dumnie... Chyba…
      • marta595 Re: Hm... 06.10.14, 22:21
        mjot1 napisał:

> Twarz (w wielu przypadkach) brzmi zbyt dumnie... Chyba…

lepiej brzmi gęba...a zwłaszcza kiedy się robi z niej cholewę ;)
        a to co się ogląda na wizji i w parlamencie, i w publicystyce - to takie "...gęba gębie daje w gębę"
    • sclavus Re: Taka, tam refleksja... 05.10.14, 15:37
      ... czy twoja córka ma zespół Downa???
      • taniarada Re: Taka, tam refleksja... 05.10.14, 21:45
        Politycy SLD kulturalni .Chyba ,że pijani.Przefarbowane lisy czerwone.Czy młody ,czy stary.Podoba mi się slogan Zdzisława Grudnia sekretarza z Katowic: "zrobiliśmy towarzysze wiele, ale mamy jeszcze kupę do zrobienia.
        • sclavus Re: Taka, tam refleksja... 05.10.14, 23:33
          widzę, że ty też masz refleksje, jak ta córka... :D:D:D
          • kot_mrau Re: Taka, tam refleksja... 06.10.14, 22:36
            proklurator?
        • kolter Re: Taka, tam refleksja... 06.10.14, 08:16
          taniarada napisał(a):

> Politycy SLD kulturalni .Chyba ,że pijani.Przefarbowane lisy czerwone.Czy młody
          > ,czy stary.Podoba mi się slogan Zdzisława Grudnia sekretarza z Katowic: "zrobi
          > liśmy towarzysze wiele, ale mamy jeszcze kupę do zrobienia.

Rozumiem ze całowanie po łapach swojego szofera jest oznaką inteligencji i zarazem kultury ?
      • kolter Re: Taka, tam refleksja... 06.10.14, 08:20
        sclavus napisał:

> ... czy twoja córka ma zespół Downa???

Nie przeginaj !! Po co ten atak na dziecko ?

Nie lubię czerwonych a LSD szczególnie ,ale czasem widzę "kawę na ławę" Czarzasty w swoim idiotycznym sweterku jednak zdecydowanie góruje na resztą swoją inteligencją.
        • sclavus Re: Taka, tam refleksja... 06.10.14, 10:56
          ... to nie był atak na dziecko, tylko na mamusię, która się wymądrzyła, przypisując dziecku "cóś"... przygłupawo! :D
      • kot_mrau Re: Taka, tam refleksja... 06.10.14, 22:34
        prokurator!
      • kot_mrau Re: Taka, tam refleksja... 06.10.14, 22:35
        procurator galei
    • brum.pl1 Re: Taka, tam refleksja... 06.10.14, 12:50
      Inteligencja, inteligentny wygląd, szlachetne rysy twarzy....pojęcia trudne do zdefiniowania i raczej niemierzalne.
      Istnieje wprawdzie IQ, ale jak go wykorzystać do zdefiniowania "inteligentnych wyrazów twarzy" ?
      Ocena, czy ktoś ma a ktoś inny nie ma "inteligentnego wyrazu twarzy" jest niezwykle subiektywna i nie widzę tu możliwości racjonalnej polemiki.
      Raczej zaciekawienie ...

Piszesz:
      >Spojrzałam na ekran, przywołałam w pamięci
      > wizerunki innych znanych, i doszłam do wniosku, ze chyba naprawdę coś w tym
      > jest. No bo gdzież takiemu, na przykład, Kaczyńskiemu do Milera?

Patrząc na ekran możemy stwierdzić, że obaj są karłowatego wzrostu,
      obaj siwi,
      obaj starzy,
      obaj w garniturach dobrej marki,
      obaj w dobrych butach,
      obaj, generalnie rzecz ujmując, w markowych ciuchach.
      A że w innych partiach? Nie ma to dużego znaczenia, gdyby Kaczyński żył w innych latach, z pewnością byłby czołowym działaczem partyjnym.
      Z różnic, podałbym stosunek do kota. Ale pewności też nie mam...
      • propanstwowiec A ja ich lubię 06.10.14, 18:57
        brum.pl1 napisał:

> Inteligencja, inteligentny wygląd, szlachetne rysy twarzy....pojęcia trudne do
        > zdefiniowania i raczej niemierzalne.
        >>

Mam zupełnie odmienny pogląd. Zarówno Kaczyński jak i Miller są dla mnie politykami o dwie sfery większego formatu niż inne gadające głowy. Myślę, iż są politykami faktycznie starego formatu, a to z tego względu, że są dla nich ważne idee i programy, a nie tylko zdobycie stołków i trwanie u władzy. Nie mówią tylko to, co wyborca chce usłyszeć i „nie są gładcy” (tzn. tacy gadają na okrągło o niczym) – w czym celują politycy PO.
        Tezę jaką wygłaszacie, że - że im młodszy tym ma szersze horyzonty, trzeba poprzeć dowodami. Jak uczy moje doświadczenie, jest akurat odwrotnie.
        • marta595 Re: A ja ich lubię 06.10.14, 22:13
          propanstwowiec napisał:

> Mam zupełnie odmienny pogląd. Zarówno Kaczyński jak i Miller są dla mnie polity
          > kami o dwie sfery większego formatu niż inne gadające głowy. Myślę, iż są polit
          > ykami faktycznie starego formatu, a to z tego względu, że są dla nich ważne ide
          > e i programy, a nie tylko zdobycie stołków i trwanie u władzy

Coś jest na rzeczy.I mnie się tak wydaje, że coraz więcej mamy cynicznych karierowiczów (takim klasycznym dla mnie przykładem jest niestety Palikot) niż ludzi faktycznie ideowych i to po różnych stronach sceny politycznej.
      • marta595 Re: Taka, tam refleksja... 06.10.14, 22:06
        brum.pl1 napisał:

> Inteligencja, inteligentny wygląd, szlachetne rysy twarzy....pojęcia trudne do
        > zdefiniowania i
        raczej niemierzalne.
        > Istnieje wprawdzie IQ, ale jak go wykorzystać do zdefiniowania "inteligentnych
        > wyrazów twarzy" ?
        > Ocena, czy ktoś ma a ktoś inny nie ma "inteligentnego wyrazu twarzy" jest niezw
        > ykle subiektywna
        i nie widzę tu możliwości racjonalnej polemiki.
        > Raczej zaciekawienie ...

Oj tam, jak się chce to wszystko można...kłania się fizjonomika ;)- pseudonauka nie od dziś znana, wykorzystywana "... w antropometrii i ortodoncji, w technikach rekrutacyjnych, w psychologii wyrazu, osteologii, miologii, organologii, kryminologii oraz wielu innych dziedzinach." (za Wikipedią)
        A tak dla ciekawości proponuję zapoznać się, co też można wyczytać z twarzy ...może się przydać w następnych wyborach i uda nam się wybrać samych dobrych, mądrych, uczciwych...to takie proste:D
    • karkowiak2plus Re: Taka, tam refleksja... 06.10.14, 19:28
      Długo się nie odzywałaś......
      To kiedyś było całkiem fajne forum. Dziś ,gdy zredagowałaś wątek dowiedziałaś się,że Twoje dziecko ma zespół Downa.{[( ZONG)]}
      Pewnikiem żałujesz,że powróciłaś na forum-nieprawdaż?
      Przepraszam Cię w imieniu Sklaviego,bo od niego przeprosin się nie doczekasz.

A wracając do meritum sprawy,to Twoja córka ma raczej trafne spostrzeżenia.
      Nie posiadam co prawda telewizora ( z wyboru),ale czasem u znajomych gdzieś z boku sączy się obraz. Też odnoszę podobne wrażenia.
      Może i ja cierpię na zespół Downa.......
    • kot_mrau Re: Taka, tam refleksja... 06.10.14, 20:18
      Obrzydliwa propaganda typowa dla PRL!!!!!
    • rossdarty Myślę, Matyldo, że Twoja córka ma słuszne... 09.10.14, 21:08
      ... spostrzeżenia...

Taaak... Przypuszczam że odgaduję co chciałaś przekazać.
      KLASĘ!
      Obojętnie, czy dotyczy to polityki, biznesu czy rautu z jakiejś okazji:
      KLASĘ TRZEBA MIEĆ I JĄ ZACHOWAĆ.
      Rzeczywiście. Ja też zauważyłem że politycy rodem z PZPR i pokrewnych odłamów biją na głowę swoim zachowaniem: spokojem, wyważonymi słowami i gestami prostactwo wychowane na styropianie.

Przykład?
      Wyobraźmy sobie Wałęsę, któremu w mediach Kwaśniewski proponuje podanie nogi...
      No i te fizjonomie na pierwszym zdjęciu w zalinkowanym artykule.
      Aż uderza spokój i kultura w zderzeniu z awanturnictwem i prostactwem.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,114873,4536916.html?i=0
      Zresztą: na pozostałych dwóch fotach też nie widzę konkurencji dla Kwacha...
      • karbat Re: Myślę, Matyldo, że Twoja córka ma słuszne... 09.10.14, 21:53
        **** Moja córka zagapiła się na ekran, gdzie akurat "leciał jakiś program publicystyczny z udziałem politycznej menażerii i zapytała, czy zauważyłam, że politycy SLD mają bardziej inteligentny wyraz twarzy i bardziej szlachetne rysy od polityków innych opcji.****

ona z pewnoscia nie myli Inteligentnego wyrazu twarzy z wygladem twarzy .

wyglad twarzy nie rzutuje na inteligencje twarzy.
        tak rozumiem spostrzezenie twojego dzieciaka .

matylda, corka zauwazyla, ze wyglad twarzy nie decyduje i jej inteligencji .
        Inteligencja twarzy nie jest odpowiednikiem jej wygladu . ->
        Mozesz byc obiektywnie brzydkim, ale emenuje z tej twarzy inteligencja .

smarkacze maja niejednokrotnie zdrowe spostrzezenia .
        mozna sie z nimi zgadzac lub nie , nie wolnio wobec nich byc obojetnymi . pzdr .

• sclavus Re: Myślę, Matyldo, że Twoja córka ma słuszne... 10.10.14, 14:25
          "wygląd twarzy nie rzutuje na inteligencje twarzy(?)"
          Aczkolwiek, zdarzają się (i to nader często) ... mordy nie skażone intelektem... :D
    • des4 czyli taka bruzda in vitro 10.10.14, 09:31
      w wersji lewycowej?

fora zaludnione zą prze idiotów z lewym i prawym skrzywieniem, jak widać w zasadzie to jedno goowno

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka