Gość: muszelka Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: 195.169.69.* 18.10.04, 19:35 oczywiscie samotna w tym wzgledzie nie jestes;-) ja jestem od poczatku wrzesnia za granica i nie ogladam tv wogole, nie cierpie zbytnio z tego powodu. za no nie wiem jak bym przezyla bez internetu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sypacz Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 01:58 chyba od 2 lat nie mam telewizora|(przy jakis porzadkach poszedl do komorki) bez internetu tez idzie sie obejsc. tylko bez ludzi sie nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag 10 lat temu można było zobaczyć filmy Bergmana... IP: *.b-m.pl 19.10.04, 08:53 Nie jesteś, nasz telewizor też zbiera kurz, szczególnie w weekendy. Jest tyle ciekawszych rzeczy do zrobienia, a perspektywa dnia z TV zionie nudą. Czy jeszcze ktoś pamięta cykl filmów Bergmana? Puszczali chyba 10 lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
zabieganab bez TV w zyciu :-)) 19.10.04, 09:54 swego czasu zepsuło się nam w domu pudło.... Och! Przyznaję: było ciężko, ale potem zajęłam się czytaniem, sportem, przyjaciólmi, studiami... A dziś po 10 latach bez TV ech.... Ponieważ znajomi wiedzą, że nie mam TV, więc często mi opowiadaja M jak miłość, czy inną Europę co da sie lubić... Więc: jestem całkiem na bieżąco :-)) Może jedymym minusem jest fakt, że nie oglądając TV nie znam twarzy różnych ważnych czy znanych osobistości... Bo jednak gazety nie pokazują wszystkiego. Ale w necie nadrabiam zaległości! :-D ale.... bulwersacji mojej nie ma końca, gdy jestem gdzieś w knajpie i jest włączone MTV czy inne takie... jak sobie popatrzę na te videoclipy, to już rozumiem dlaczego ulice naszych miast wyglądają tak a nie inaczej , choć smuci mnie, że zwłaszcza dziewczyny nie mają już samokrytyki i wszysko co zdobędą, to noszą lub prowadzają w życie... Nic dziwnego, że są potem takie rozczarowane, bo w MTV wszystko jest tylko piękne i nigdy nie pada deszcz... Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 19.10.04, 11:24 Ja praktycznie od poczatku liceum zyje bez TV - brak czasu oraz restrykcyjna rodzina, zakazujaca ogladania tv po 8pm, a ze z reguly wracalem do domu po 8pm - wiec problem sie sam rozwiazywal. Po liceum - przeprowadzka do swojego mieszkania - swiadomy brak tv, i tak juz od 14 lat zyje bez tej szklanej pulapki. Nie brakuje mi, jestem zdeklarowanym wrogiem, nie planuje zakupu w przewidywalnej przyszlosci. Powszechne zdziwienie znajomych bardzo mnie bawi, jedyne czego mi brakuje to reklam. -- wwojnar.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 11:35 OD DZISIAJ I MNIE UDAJE SIĘ ŻYĆ BEZ TELEWIZORA, własnie się cholera popsuła!!!! to juz TRZECI telewizor w tym roku!!!!!! NIE KUPUJCIE ELEMISÓW!!!!!!!!!!! a może ktos ma odstąpić? ....skoro nie używacie?...jakąś małą 14-tke?plizzzz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 19.10.04, 11:38 Wstrzasajace... :) -- wwojnar.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretilla Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 13:13 dwa lata temu pozbylam sie telewizora - jest bardzo ok, czasem tylko brakuje mi discovery (szczególnie tego o samolotach). Za to jak czytelnictwo wzrosło! jakieś 500% :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 14:41 no tak..jak się mieszka w takiej okolicy jak KOLEGA POWYŻEJ ( ciekawe zdjęcia, oj ciekawe) A NIE W ŚRODKU buszu, SAMEMU, TAK JAK JA... TO TELE NIE JEST POTRZEBNE ZUPEŁNIE....POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 19.10.04, 15:02 Rowniez pozdrawiam serdecznie : ) -- wwojnar.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kominform Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 17:42 nie ma mozliwosci zycia bez pudla -to sa tylko bezsensowne dywagacje-tv wyrabia ludzkie osobowosci charaktery-jest to po peostu czesc zycia-polecam Truman Show Odpowiedz Link Zgłoś
mahuko Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... 19.10.04, 15:03 Gdyby ktoś wyniósł z mojego domu telewizor, zorientowałabym się pewnie po kilku dniach. Z taką częstotliwością zdarza mi sie coś oglądać co nie zawsze znaczy obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 15:43 To ja wam powiem, że dwa lata temu przeniosłem sie do chatki w lesie... telewizora nie miałem i nie chciałem mieć ale moi znajomi, mysleli ,ze ja taki biedny jestem i mi kupili, mimo iż im mówiłem że NIE CHCE... no i poszłooooooooooooooo... teraz bez telewizora jak bez ręki...jedyne okno na świat zwłaszcza jak sie było przez 3 miesiące przykutym do łóżka !!!! no ile można czytac...ludzieeeeeeeeee... Odpowiedz Link Zgłoś
mark014 trudno żyć bez TV 19.10.04, 19:43 ja sobie nie wyobrażam tego, choć TV nie oglądam 4 h na dobę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daddy68 Dzieci tez moga zyc bez TV !!! IP: *.a.pppool.de 19.10.04, 21:48 Wiekzosc postow, jak zauwazylem, racej nie pochodzi od udreczonych rodzicow usilujacych urwac wolna chwile przy pomocy kolorowego pudelka... A jednak mozna !!! W naszym domu jest 3 dzieci. TV nie ma od 8 lat. Jest kapitalnie!! Mamy czas na rozmowy przy kolacji z dziecmi, gry, czytanie ksiazek. Dzieci "nadazaja" za pop kultura bo: 1. chodza do kina 2. i do babci, ktora oglada TV prawie 24 h/dobe 3. wypozyczamy fajne filmy i ogladamy wspolnie na DVD Dodatkowy plus to to, ze rodzice (czyli my) jestesmy na biezaco z kinem (co najmniej 1 x / tyg.). Polecam, nie dajcie sie oglupic, ze tzw. "wartosci edukacyjne", odrzucenie przez rowiesnikow, i tmu podobne bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Dzieci tez moga zyc bez TV !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 10:57 No właśnie...DZIECI. Moi znajomi, nie mieli TV, gdy dzieci zaczeły rosnąć(teraz mają ok.10lat)-zaczely znikać z domu...chodziły do sąsiadów na TV.. musieli się poddać- KUPILI telewizor. a co z tymi co maja do najbliższego kina 30 km?????????? ale-ale...a ja nie mam LODÓWKI...i żyję, a czy to nie jest tak, że coraz więcej ludzi ODRZUCA TV i zastępuje to KOMPUTEREM? No, gdybym ja miał w domu komputer( z Internetem) , to TV rzeczywiście nie byłaby mi potrzebna.... I TO MA BYĆ TAKIE COOOOOOL? Odpowiedz Link Zgłoś
daddy68 Re: Dzieci tez moga zyc bez TV !!! 25.10.04, 16:32 widocznie Twoim znajomym nie udal sie zaproponowac swoim dzieciom niczego atrakcyjniejszego w swoim domu. Moje maja 2,6,12 i nadal wola siedziec z nami niz u sasiadow....;)) Oczywiscie ogromnym problemem sa miejsca na mapie, przez ktore przejezdzajac mam wrazenie, ze gdybym tam mieszkal to tylko ogladalbym TV i video na zmiane. Komputer oczywiscie jest swietny, ale nie mozna w koncu pracowac 18 h na dobe (u mnie komputer sluzy do pracy, zdecydowanie mniej do rozrywki). Relaks na swiezym powietrzu ma jednak swoja wartosc.... Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll od lat, od lat... 20.10.04, 13:59 a poza moją rodziną znam jeszcze parę innych, które nie tyle odstawiły tv, co po prostu go nie kupiły - bo po co? wystarczy net i komputer :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasted Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:35 Telewizję oglądam ok. raz na 8 tygodni (jak odwiedzam rodziców :-)). Faworytem stała się muzyka, poświęcam jej więcej czasu a ostatnio i necik jest w łasce. Obecnie bardzo trudo byłoby mi uzasadnić sobie chęć posiadania tv, nie znajduję najmniejszego powodu. Dla wzmocnienia proponuję kawałek Red Hot Chili Peppers z płytki By the Way 'Throw away your television' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słomka Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: *.server.ntli.net 21.10.04, 12:20 nie nie jestesodosobniona... nie ogladam, nie posiadam, ale za to computer lubie i radia slucham... pozdrawiam słomka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aerf Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: *.crowley.pl 21.10.04, 15:29 Ja od okolo 3 lat zyje bez tv i dobrze mi z tym :). NIe mam z tego jakis tam problemow czy cuś. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelandro Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... 21.10.04, 18:42 No moze w ciagu ostatnich 6 miesiecy ogladalem w sumie jakas godzine... za to z netem zaczynam miec problem coraz wiekszy.... chyba sie uzaleznilem... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 22:54 Żyjemy z mężem bez TV od 13 lat. I wcale nie tęsknimy...Radio, a teraz komputer nam w zupełnośi wystarcza.(komputer od ok. 6 miesięcy)Przeczytaliśmy za to tyle książek,że dzięki nam średnia krajowa w czytelnictwie z pewnością urosła do niezwykłych dla polskiego obywatela rozmiarów. Odpowiedz Link Zgłoś
maria_ostrowska Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... 22.10.04, 11:52 ja rowniez nie mam telewizora. i swietnie bez niego sobie radze; wiadomosci czerpie z gazet (uwielbiam czytac) a filmy - kino lub dvd; programy rozrywkowe ??-raczej nie jestem zainteresowana. bez telewizora da sie zyc; jest tyle innych ciekawych rzeczy.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: 217.8.178.* 22.10.04, 16:21 maria_ostrowska napisała: > ja rowniez nie mam telewizora. i swietnie bez niego sobie radze; wiadomosci > czerpie z gazet (uwielbiam czytac) a filmy - kino lub dvd; programy ja tez czytam wszystko co mi w rece wpadnie, ale ostatnio zaczlaem sie zastanawiac, ze jak czytam artykuly na temat, ktory dobrze znam - zawodow lub hobbystycznie - to zauwazam, ze sa tam albo banaly, albo bledne informacje, ktorych nikomu zwyczjanie nie chcialo sie sprawdzic u zrodla. Wyszlo mi z tego, ze skoro zauwazam to w wiekszosci znanych mi tematow, to rownie zalosnie musi wygladac poziom tych, na ktorych sie nie znam... tyle ze z oczywistych wzgledow nie potrafie tego zweryfikowac. ALe w sumie to smutna informacja, ze wiekszosc informacji, ktore czerpie z prasy nadaje sie tylko do kosza... yo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claava Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: *.crowley.pl 22.10.04, 18:29 od polowy listopada nie ogladam tv i zyje :) jeszcze dwa tygodnie ogladalam filmy na dvd, ale... sie wzielo i sp... a ile ksiazek przeczytalam! gazet internet odkrylam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrodoahad Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 17:15 Bez tego pudła spokojnie da sie życ, ja zyje tak juz prawie dwa lata i nawet nie odczuwam potrzeby, żeby cokolwiek w telewizji obejrzec. No i rzeczywiscie, jaka oszczednosc czasu! Trzymaj sie, jestem z Toba! Odpowiedz Link Zgłoś
nick000 Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... 23.10.04, 20:36 beznadziejna i bezsensowna sieczka, programy interwencyjne które nic nie załatwiają, wiadomości bez wiadomości, powtórki filmów i jeszcze należy płacić abonament. Już dawno powiedziałem nie, gdyby nie żona to odbiornik skończyłby w smietniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: 212.180.161.* 24.10.04, 13:48 Od pół roku nie oglądam TV. W miejscu, gdzie ostatnio mieszkałam był olbrzymi tv (płaski ekran, na pół sciany), mimo to, większość czasu pozostawał wyłączony. Zwykle wykorzystywany był do oglądania filmów dvd i na tym kończyła się jego praca. Obecnie nie mam tv ( mieszkam w akademiku, mamy tam tzw. common room z telewizją, ale zwykle stoi pusty). Od wielu miesiący nie oglądałam nic w tv, ale zakładam, że nigdy nic nie obejrzę, tylko dla zasady, bo to dziecinne i ograniczające. W pudle mam schowany tuner tv i w razie, gdy pojawi wię coś niezwykłego podłączam go do komputera. Ostatnio... był to znakomity film Anthony Bird The Cell o 11 września i myślę, że pomini ecie tej pozycji byłoby olbrzymią stratą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sublr Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: 80.48.173.* 24.10.04, 19:45 Nie oglądam TV od czasu, gdy przestałem opłacać abonamant (kwiecień 2001r.) Płacę dalej tylko za radio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: 62.87.208.* 24.10.04, 21:55 Nie jestes odosobniona ja nie odladam telewizji juz 3lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latham Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: 80.244.139.* 25.10.04, 10:19 no jasne ze da sie zyc bez telewizji jak dla mnie to tv nie musi istniec pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Mnie telewizor jest do niczego potrzebny IP: *.chello.pl 25.10.04, 11:21 Obywam się bez niego już 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś
again66 nie posiadam televizorka od 5 lat 25.10.04, 20:19 i nie nudze sie, jeszcze gdybym tylko znalazlo jakis kanal radiowy bez "plasikowej" muzyki.. nie nudze sie, pewnie dlatego, ze mam jakies pasje:) Poza tym telewizja tylko wpienia i rozbudza przerosnięte poragnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vick Re: telewizor pod stołem komp na stole IP: *.phil.east.verizon.net 26.10.04, 00:20 Radze sobie bez TV od kad mam 15 lat, czyli juz prawie 10 lat. Zaczelo sie od tego ze liceum z internatem gdzie mieszkalem nie mialo zestawu TV. No i tak sie przyzwyczailem. Oczywiscie, sa pewne programy ktore ogladam, ale to grupowo ze znajmoymi. Ostatnio byly to debaty prezydenckie USA. Polceam taki styl zycia! ciao Vick Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALien Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: *.crowley.pl 26.10.04, 09:00 No jak widzisz jest mnostwo takich osob! Moze wg zasady "nie ogladaj telewizji bo bedziesz mial/-a w glowie glizdy" ;-) Ja mam TV, ale nie ogladam. Dobrze, ze juz nie ma tak czesto Millera i Pienkowskiej to juz sie tak nie boje od czasu do czasu wlaczyc i luknac sobie na jakis mecz. Pozdrowionka! Alien from K-PAX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlueBerry Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.04, 22:32 a ja mam tv. sluzy do ogladania wybranych dobrych rzeczy, bo i takie sie zdazaja w tele - discovery, animal planet, czasem jakis film na hbo. rowniez ogladam sporo filmow na dvd (monitor od komputera o wiele bardziej meczy oczy niz telewizyjny) bo do kina po prostu nie lubie chodzic. nie przeszkadza mi to znajdowac czas na czytanie, znajomych, psa i inne rzeczy ogolnie okreslane mianem rozrywki lub spedzania wolnego czasu. czytajac wypowiedzi zaciekawilo mnie pare rzeczy: - najlatwiej odciac sie od tv usuwajac go z domu, ciekawe czemu? moze jakby jednak zostal, to bylby naduzywany? przeciez mozna miec i po prostu madrze z niego korzystac. - "nie ogladam tv bo czas spedzam na necie" - buahahahahaha, a czym to niby sie rozni?? szczegolnie czaty czy niektore fora. taka sama forma aktywnosc tyle rze bardziej nowoczesna bo interaktywna:))) - "nie ogladam tv i dzieki temu nie ogladam reklam ani durnych seriali". a ja ogladam tv ale wcale nie implikuje to ogladania reklam lub durnych seriali - wrecz przeciwnie. :) pozdrawiam wszystkich nie korzystajacych z tv i korzystajacych w granicach zapotrzebowan:) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Czy jest ktos komu udaje sie zyc bez ... 27.10.04, 11:06 Nienawidzę TV, w tej chwili w ogóle nie mam telewizora, i czuje się z tym o wiele lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
leniuch102 Bez telewizora ?! CIekawe życie ?! Chyba oszalałaś 27.10.04, 15:59 leniuch.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?56320 Odpowiedz Link Zgłoś
kustosz.m Re: 10 lat bez telewizora... 03.11.04, 15:58 jak bedzie jubileusz to stworze nowy watek. odbiornik z tym co proponowal poszedl do smieci 8 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś