Dodaj do ulubionych

Chrzestna ,Komunia -Problem

20.02.18, 10:05
Witajcie .
Mam problem i moze chociaz troche rozwiejecie moje watpliwosci .
Otoz Tak: w maju mamy komunie syna .
Jego chrzestna jest szwagierka ( zona a zarazem byla juz zona brata mojego meza )
Zyzaj w separacji juz 2 lata nie maja jeszcze rozwodu ale kazdy ma juz nowych partnerow .
Chrzestna wogole nie kontaktuje sie z naszyn synem nie dzwoni na urodziny nie wysyla kartek z zyczeniamia ...i moj dylemnat jest taki czy wyslac zaproszenie ....choc nie ukrywam ze adresu rowniez nie mam ...( ale to nie problem bo to mozna dostac od szwagra ) Maja oni rowniez dzieci i to szwagier dostal zaproszenie wraz z dziecmi .Co wy byscie zrobili na moim miejscu ...w sumie syn nie pyta sie o chrzestnych bo ciotek i wujkow ma duzo ....ale chrzestna w sumie to chrzestna ...i taki moj dylemant
Obserwuj wątek
    • keekees Zdecydowanie wysłać zaproszenie 20.02.18, 18:25
      stolberg napisała:

> Witajcie .
      > Mam problem i moze chociaz troche rozwiejecie moje watpliwosci .
      > Otoz Tak: w maju mamy komunie syna .
      > Jego chrzestna jest szwagierka ( zona a zarazem byla juz zona brata mojego meza
      > )
      > Zyzaj w separacji juz 2 lata nie maja jeszcze rozwodu ale kazdy ma juz nowych
      > partnerow .
      > Chrzestna wogole nie kontaktuje sie z naszyn synem nie dzwoni na urodziny nie w
      > ysyla kartek z zyczeniamia ...i moj dylemnat jest taki czy wyslac zaproszenie .
      > ...choc nie ukrywam ze adresu rowniez nie mam ...( ale to nie problem bo to moz
      > na dostac od szwagra ) Maja oni rowniez dzieci i to szwagier dostal zaproszenie
      > wraz z dziecmi .Co wy byscie zrobili na moim miejscu ...w sumie syn nie pyta s
      > ie o chrzestnych bo ciotek i wujkow ma duzo ....ale chrzestna w sumie to chrzes
      > tna ...i taki moj dylemant

Zdecydowanie wysłać zaproszenie. Niewysłanie będzie dowodem na nieuprzejmość i małostkowość, może nawet jest grzechem ;) Ja uważam, ze zwykła ludzka przyzwoitość to nakazuje. Może to być zresztą dobra okazja do odnowienia kontaktów. Z tego, co piszesz, nie zrobiła chrześniakowi nic złego. Nie będzie chciała, to się nie pojawi, wtedy będzie powód do osłabienia kontaktów i do niezaproszenia jej potem np. na bierzmowanie czy na ew. ślub. A propos kartek z życzeniami - to nie chrzestna powinna je wysyłać do chrześniaka, tylko chrześniak do chrzestnej. To rozpieszczanie bachorów w dzisiejszych czasach szczerze mnie wku...
    • chanka_1990 Re: Chrzestna ,Komunia -Problem 21.02.18, 09:52
      Również uważam, że zaproszenie można wysłać - zwłaszcza, jeśli jej dzieci mają pojawić się na tej uroczystości :)
      • dunajec1 Re: Chrzestna ,Komunia -Problem 21.02.18, 12:16
        A moze dzieciaka nie posylac na te uroczystosc i problem rozwiazany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka