10.05.05, 18:50
Czym jest dla Was? Czego sie wstydzicie? Czy wstyd nie wydaje Wam sie czasem
irracjonalny?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: WSTYD IP: 70.28.23.* 10.05.05, 21:22
      Wstyd ze mamy taki rzad, ktory pozwala nadal pluc Polakom w twarz bez zadnych
      konsekwencji. Precz z obcymi oprawcami.
    • po_godzinach Re: WSTYD 10.05.05, 22:00
      e.w.u.n.i.a napisała:

> Czym jest dla Was? Czego sie wstydzicie? Czy wstyd nie wydaje Wam sie czasem
      > irracjonalny?

Nie jest irracjonalny.
      Wstydzę sie za często za innych ludzi - za ich głupotę i braki w wychowaniu.
      • Gość: adam nigdy tego nie zrozumiem IP: 83.238.200.* 10.05.05, 22:32
        jak można się wstydzić za kogoś?!?

za siebie też lepiej się nie wstydzić, bo to nic dobrego nie przynosi... wszak
        w pierwszej połowie XX wieku ludzie bardziej się wstydzili niż teraz, pełno
        było konwenansów a nie przeszkadzało to naszym i waszym (panie Schuja?)
        dziadkom spalać siebie nawzajem, zjadać, katować maczugami itp

wstyd jest czymś co ograniczona intelektualnie część każdej wspólnoty ludzkiej
        narzuca reszcie aby urobić świat na swoje niedorobione i zafajdane podobieństwo
        • po_godzinach Re: nigdy tego nie zrozumiem 10.05.05, 22:52
          ja tez tego nie rozumiem, ale tak jest)

wstydzę się, jesli widzę kogoś, kto jest nieuczciwy, wulgarny, podły ...
          tak mam)

i nie chodzi o konwenanse

dlaczego twierdzisz, ze chcę kogoś nawracać na moje - cyt. "niedorobione i
          zafajdane podobieństwo"?
          • Gość: Ha Ha POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY IP: 70.28.23.* 10.05.05, 22:57
            No a sobie nie masz nic do zarzucenia? Taka idealna jestes? Przypominasz mi
            tych ktorzy chodza do Kosciola aby modlic sie za grzechy innych a nie swoje
            wlasne.
            • po_godzinach Re: POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY 10.05.05, 22:59
              mam, a jakże - jak każdy
              za sibie wstydze sie z tych samych powodów, jak za innych
              • Gość: Doom Re: POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY IP: *.aster.pl 10.05.05, 23:03
                Czyli za "głupotę i braki w wychowaniu"?

No ladne rzeczy :)
                • po_godzinach Re: POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY 10.05.05, 23:05
                  A pewnie)

jak mi sie przydarzy (szczególnie ta głupota) wstyd jest taki, że ha !
                  • Gość: Doom Re: POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY IP: *.aster.pl 10.05.05, 23:12
                    I "nieuczciwosc, wulgarnosc, podłosc"?
                    Dosyc ekshibicjonistyczne wyznanie ;)
                    • po_godzinach Re: POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY 10.05.05, 23:14
                      Gość portalu: Doom napisał(a):

> I "nieuczciwosc, wulgarnosc, podłosc"?
                      > Dosyc ekshibicjonistyczne wyznanie ;)

Tak.
                      Zdarza mi sie i pokusa niedopłacenia podatku, i wymsknie mi sie grube słowo i
                      moje intencje czasami bywaja hmmm ... podłe?)

a jak tam u Ciebie?)
                      • Gość: Doom Re: POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY IP: *.aster.pl 10.05.05, 23:17
                        A ja sie obnazac nie zamierzam. Przyjmijmy, ze jestem nieskalany wadami jak
                        przenajswietsza panienka ;)
                        • po_godzinach Re: POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY 10.05.05, 23:18

> A ja sie obnazac nie zamierzam. Przyjmijmy, ze jestem nieskalany wadami jak
                          > przenajswietsza panienka ;)

Heh))) to weź na siebie część moich win i pozbądź mnie mojegoo wstydu)
                          • Gość: Doom Re: POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY IP: *.aster.pl 10.05.05, 23:21
                            Ostatecznie, moge wziac te, k.., wulgarnosc.
                            • po_godzinach Re: POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY 10.05.05, 23:24

> Ostatecznie, moge wziac te, k.., wulgarnosc.

To jedna piata zaledwie ... weź też tę podłość, co?
                              (ona np jest wtedy, gdy nie chce mi się z lenistwa ustapić miejsca staruszce)
                              • Gość: Doom Re: POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY IP: *.aster.pl 10.05.05, 23:25
                                "nie chce mi się z lenistwa ustapić miejsca staruszce"

No tak... ciagly 'wyscig szczurow'... ;D
                                • po_godzinach Re: POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY 10.05.05, 23:28
                                  nie no ... to miało byc podłe ...

bo sobie tak mysle wtedy - a co, mnie tez bolą nogi, sie nachodziłam, posiedzę
                                  sobie i udam, że nie widzę.
                                  ... i to jest ta podłość ....

a szczurów w tramwaju jakoś nie widziałam dotąd ...
                                  • Gość: Doom Re: POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY IP: *.aster.pl 10.05.05, 23:30
                                    Wiec nie chodzi o miejsce na szczeblu kariery... ;)

No z tym tramwajem to przesadzilas - od jutra za kare piechota.
                                    • po_godzinach Re: POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY 10.05.05, 23:32

> Wiec nie chodzi o miejsce na szczeblu kariery... ;)

Nienawidzę kariery ....

>
                                      > No z tym tramwajem to przesadzilas - od jutra za kare piechota.

Hmmm ... przez jak długi czas???
                                      (a autobus realny jest?)
                                      • Gość: Doom Re: POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY IP: *.aster.pl 10.05.05, 23:35
                                        Do odwolania. Autobus to za duza pokusa - sytuacja moze sie powtorzyc.

Co z ta kariera? No bo o ile nie jest celem samym w sobie...
                                        • po_godzinach Re: POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY 10.05.05, 23:37

> Do odwolania. Autobus to za duza pokusa - sytuacja moze sie powtorzyc.

No dobrze, niech Ci będzie ... tylko musze znaleźć moje trampki ...
                                          I kij.
                                          >
                                          > Co z ta kariera? No bo o ile nie jest celem samym w sobie...
                                          A co to jest kariera?

Nie wystarczy realizowac cele?
                                          • Gość: Doom Re: POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY IP: *.aster.pl 10.05.05, 23:40
                                            Kariera - to sukces (zawodowy? finansowy? medialny? sportowy?) bedacy wynikiem
                                            realizacji stawianych celow. Czy jakos tak.

Kij bejsbolowy? ;D
                                            • po_godzinach Re: POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY 10.05.05, 23:42

> Kariera - to sukces (zawodowy? finansowy? medialny? sportowy?) bedacy
                                              wynikiem
                                              > realizacji stawianych celow. Czy jakos tak.

To ja poproszę ten finansowy na początek. Masz?
                                              >
                                              > Kij bejsbolowy? ;D

No cos ty - wśród moich wad nie ma rozbójnictwa.
                                              Taki tam kijek wystrugany z topoli).
                                              • Gość: Doom Re: POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY IP: *.aster.pl 10.05.05, 23:46
                                                A skad - nawet kija nie mam.
                                                • po_godzinach Re: POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY 10.05.05, 23:49
                                                  No to ja poproszę, żeby dla Ciebie tez wystrugali, wtedy zrobisz dopiero
                                                  karierę ...
                                                  No ale może choc wstyd masz?
                                                  • Gość: Doom Re: POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY IP: *.aster.pl 10.05.05, 23:50
                                                    Nawet wstydu. Za grosz. Za rzadko jezdze tramwajami.
                                                  • po_godzinach Re: POGRATULOWAC OBIEKTYWIZMU I DOBREJ SAMOOCENY 10.05.05, 23:52
                                                    No tak. Pewnie nie masz na bilet, a nie chcesz grzeszyc nieuczciwościa ...
                                                    Jakis porządny człek z Ciebie.
                                                    Tylko bardzo surowy (
                                                  • Gość: Doom RE: IP: *.aster.pl 10.05.05, 23:53
                                                    Surowy? Mua?
                                                  • po_godzinach Re: RE: 11.05.05, 00:00
                                                    Oui)
                                                    Widzę, że się skróciłeś (czy to z braku wstydu?)
                                                    bo mi każesz piechotką, mimo, ze sie przyznałam ...
                                                    z rozpaczy chyba muszę pod prysznicem ukoić moje smutki ... i rozgrzać myśli).

zimno bowiem wierutnie)
                                                  • Gość: Doom Re: RE: IP: *.aster.pl 11.05.05, 00:03
                                                    Przyznanie sie nie umniejsza winy.
                                                    Ale nie ma co popadac w rozpacz - co nie zwalnia z wieczornego prysznica.

A skrocilem sie ze wzgledow praktycznych.
                                                  • po_godzinach Re: RE: 11.05.05, 00:09

> Przyznanie sie nie umniejsza winy.
                                                    A co ja może umniejszyć?

> Ale nie ma co popadac w rozpacz - co nie zwalnia z wieczornego prysznica.
                                                    Juz sie bałam, że i prysznica mi zabronisz ...
                                                    >
                                                    > A skrocilem sie ze wzgledow praktycznych.
                                                    Na noc sie skracasz?
                                                    Masz chyba za krótkie łóżeczko ...

pewnie mały metraż ...

• Gość: Doom Re: RE: IP: *.aster.pl 11.05.05, 00:13
                                                    > A co ja może umniejszyć?

Pokuta ;)

> Juz sie bałam, że i prysznica mi zabronisz ...

Zupelnie niepotrzebnie - nei wziac prysznica - to dopiero wstyd..

> Masz chyba za krótkie łóżeczko ...
                                                    > pewnie mały metraż ...

Co to to nie. Wypraszam sobie. ;)
                                                  • po_godzinach Re: RE: 11.05.05, 00:20

> Pokuta ;)
                                                    tylko poproszę jakąś miłą pokutę - innych nie przyjmuję)
                                                    - i czas do jutra

> > Masz chyba za krótkie łóżeczko ...
                                                    > > pewnie mały metraż ...
                                                    >
                                                    > Co to to nie. Wypraszam sobie. ;)

Aaaaaaaa, to może idź w moje slady i - po prysznicu ułóz sie wygodnie w swoim
                                                    ogromnym łozu?)

To dopiero będzie pokuta).

Dobranoc, Doomie))
                                                  • Gość: Doom Re: RE: IP: *.aster.pl 11.05.05, 00:31
                                                    Branoc.
          • Gość: adam wydaje mi się że to co czujesz w takiej sytuacji IP: 83.238.200.* 10.05.05, 23:05
            to może nie jest wstyd a raczej obawa że sama możesz posunąć się do tego
            samego.....
            • Gość: Doom Re: wydaje mi się że to co czujesz w takiej sytua IP: *.aster.pl 10.05.05, 23:07
              Powalaja mnie te wnikliwe analizy :]
            • po_godzinach Re: wydaje mi się że to co czujesz w takiej sytua 10.05.05, 23:07
              Gość portalu: adam napisał(a):

> to może nie jest wstyd a raczej obawa że sama możesz posunąć się do tego
              > samego.....

Nie wkładaj mi swoich mysli do mojej głowy - z łaski swojej)

rozumiem znaczenie słowa "wstyd".
    • Gość: charlie_x Re: WSTYD IP: *.tvgawex.pl 10.05.05, 22:43
      ..jeśli już to wstydzę się za siebie samego..Coraz rzadziej, co jest
      faktem pocieszającym.pozdr...8)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka