Dodaj do ulubionych

Do młodych prawników !!!!!

02.06.05, 15:52
Właśnie Minister Kalwas referuje projekt ustawy o aplikacjach do zawodów
prawniczych, która ma zablokować definitywnie zmiany w korporacjach
i nie dopuścić do otwarcia zawodów prawniczych!
Były Prezes Krajowej Rady Radców Prawnych odwala swoją robotę!
(Wiadomo po co zostal ministrem)
Musimy wszyscy zacząć Protestować nie dajmy załatwić się bez hałasu!!!
Wysyłajcie maile do marszałków Sejmu, Partii Politycznych niech o tej sprawie
będzie głośno, bo nepotyzm już na zawsze będzie królował w tym Kraju!!!
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Do młodych prawników !!!!! 02.06.05, 15:57
      Jaki nepotyzm?

Było się uczyć, jak się na aplikację nie dostałeś!
      • Gość: dragon Re: Do młodych prawników !!!!! IP: *.arcor-ip.net 07.06.05, 20:34
        a ty sie dostalas??
        Z powodu wybitnej wiedzy czy wybitnych plecow tatusia i mamusi?
        Kazdy wie,ze dostaja sie w 90% coreczki i synkowie adwokatow,prokuratorow i
        sedziow-komu ty tu chcesz ciemnote wciskac o uczciwym naborze?
        • yoma Re: Do młodych prawników !!!!! 08.06.05, 13:02
          Ty się nie dostałeś, bo nie umiesz krótkiego tekstu przeczytać do końca. Co
          jest niżej napisane, hę?
    • molo000 Re: Do młodych prawników !!!!! 02.06.05, 16:03
      "nie dajmy załatwić się bez hałasu" - czyzby rzeczywiście jakiś niedoszły
      aplikant?
      • yoma Re: Do młodych prawników !!!!! 02.06.05, 16:06
        W końcu o tym odebraniu naboru korporacjom najgłośniej drze się poseł
        Gosiewski. Który nie zdał na aplikację.
    • znajomykrulika Re: Do młodych prawników !!!!! 02.06.05, 17:08
      Czyzby palestra adwokacka czuwała? Wszyscy wiedzą, że dostanie się na aplikacje
      nie zależy od poziomu wiedzy a tylko i wyłącznie od koligacji rodzinnych
      ewentualnie towarzyskich.
      A minister Kalwas od paru dni mówi, że jego protekcja dotycząca syna Nowiny-
      Konopczynej jest niczym innym jak otwieraniem korporacji dla wszystkich
      chętnych. To się nazywa oszczędne gospodarowanie prawdą.
      • yoma Re: Do młodych prawników !!!!! 02.06.05, 17:16
        Istotnie Kalwas walnął takiego gola, jak mu się nie zdarzało. Bo jak radca może
        przywalić adwokatom, to dlaczego nie?

Wszyscy z wyjątkiem nieudanych aplikantów wiedzą, że żeby się dostać na
        aplikację, trzeba mieć trochę wiedzy o świecie oprócz obkutej propedeutyki
        prawa. Ale jak na pytanie, co to jest Hagia Sophia, gość odpowiada, że kobieta-
        szpieg z I wojny światowej, to co tu się dziwić.
    • znajomykrulika Re: Do młodych prawników !!!!! 02.06.05, 17:53
      Tak, tak, oczywiśie, tak samo jak wszyscy wiedzą, że aby dostać się na wydz.
      prawa na Uniwersytecie Gdańskim wystarczy zdać na poziomie dwudziestu kilku
      punktów i być dzieckiem adwokata.
      Ty to chyba z tej "bezstronnej" komisji na aplikacje adwokackie?
      • yoma Re: Do młodych prawników !!!!! 02.06.05, 18:08
        Przypadkiem nie, ale już widzę, że ty się za ortografię nie dostałeś.

Nie mówię, że nie ma przypadków nieprawidłowości.
        Ale wy nie możecie uwierzyć, że nie ma ich 100 proc. Świat, synu, nie jest
        czarno-biały.
        • znajomykrulika Re: Do młodych prawników !!!!! 02.06.05, 20:44
          Przejzyj sobie dane kto dostaje się na aplikacje, zobacz stosunek przyjętych
          dzieci prawników, posłów itp do tzw zwykłych obywateli i przestań pisać
          złośliwe farmazony. Pewnie, że nie ma 100% nieprawidłowości, jest jakieś 95%,
          5% jest z ludu bo tyle zostaje wolnych miejsc po przyjęciu uprzywilejowanych.
          Gdyby tak nie było to korporacje zgodziłyby się na egzamin państwowy, tylko kto
          go z protegowanych zda?
          • Gość: Formula 1 EGZAMIN DLA NIEUDACZNIKOW Z PLECAMI IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.06.05, 23:44
            Przeciez jawnie sie pytaja kandydatow jakie maja koligacje w rodzinie. To
            zwykla, usankcjonowana granda.EGZAMIN DLA WSZYSKICH NIEUDACZNIKOW Z PLECAMI.
          • Gość: natka Re: Do młodych prawników !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 14:06
            A ja tam się dostałam za pierwszym podejściem na aplikację radcowską bez
            żadnych koligacji. Nie mam w rodzinie ani jednego prawnika. Poza tym nie ma
            chyba w mojej grupie (34 osoby) zbyt wielu osób z protekcją (nie chcę
            twierdzić, że żadnej, bo pewności nie mogę mieć). Wszyscy "pewniacy" odpadli po
            egzaminie pisemnym...
            • yoma Re: Do młodych prawników !!!!! 07.06.05, 10:50
              A pewna dość blisko znana mi osoba jest synem rolnika, ma pięcioro rodzeństwa,
              nigdy prawnika w rodzinie i dostała się na adwokacką od pierwszego kopa.

Po prostu rodzice inwestowali w dzieci, do szkół gonili, w efekcie całe
              rodzeństwo ma wyższe wykształcenie i nie ma komu gospodarki zostawić, ale to
              efekt uboczny.

Wzmiankowana osoba równolegle startowała na sędziowską i nie dostała się. Ale
              tam musi być nepotyzm, nie przyjęli chłopaka wystarczająco dobrego na adwokacką!

Jakby co, nie jestem prawnikiem.

I jeszcze mała uwaga: dlaczego ja i natka mówimy spokojnie, a ci, co wrzeszczą
              o nepotyzmie, wrzeszczą na całe gardło? Jak wy będziecie w sądach stawać, jak
              sobie gardziołka zedrzecie?
    • Gość: adam do góry! IP: 83.238.200.* 03.06.05, 15:12
      nie jestem prawnikiem ale chcę normalnej, niebolszewickiej i nieukradzionej
      przez grupy interesu Polski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka