Dodaj do ulubionych

adam i ewa

03.07.05, 22:58
czy biblia propaguje kazirodztwo bo przecierz dzieci adama i ewy musialy sie
ze soba bzykac zeby zaludnic swiat jka to kosciol tlumaczy
Obserwuj wątek
    • 0golone_jajka Re: adam i ewa 03.07.05, 23:11
      O ile wiem, to kościół katolicki nie zaleca dosłownego traktowania Biblii.
    • Gość: jaija Re: adam i ewa IP: *.elblag.dialog.net.pl 03.07.05, 23:33
      Od pewnego czasu pojawiają się podobnie idiotyczne wypowiedzi świadczące o
      dosłownym podejściu do Biblii oraz kompletnym braku zdrowego rozsądku.
      Przecież można odebrać to przenośnie - Adam jako symbol ludzi rodzaju męskiego,
      a Ewa żeńskiego, wtedy wszystko stanie się prostsze, nieprawdaż?
      Podobnie można tłumaczyć sobie powstanie świata w 6 dni jako 6 odrębnych
      okresów. Itd., itp.
      Ale nie, przecież można prowokować głupie dyskusje na forach.
      • 0golone_jajka Re: adam i ewa 03.07.05, 23:35
        No nie wiem czy takie to głupie. Wszak istnieje wiele wyznań czy odłamów skupiających MILIONY ludzi, którzy wierzą, że świat powstał 5 tys. lat temu. Oni traktują Biblie literealnie. Cóż, każdy ma jakiegoś bzika...
      • Gość: antypapista Re: adam i ewa IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 04.07.05, 00:31
        A czy Adam i Ewa to byli murzyni,żółtki czy białasy?
        A jak to jest z wiecznym dziewictwem Marii i niepokalanym poczęciem.Czyżby
        pojechała do Niepokalanowa spotkać się z Gabryjelem,który chuchnął i zrobił jej
        bękarta?Po co Bóg bawił się z "ziobrem" Adama żeby dać mu Ewę.Przecież mógł ją
        stworzyć.Czy to samo robił ze zwierzętami wyciągając samcom żebra by dać im
        samice?
        Cała ta nauka kościoła to jest wielki idiotyzm.Naprawdę nie mogę zrozumieć jak
        ludzie mogą wierzyć w takie pierdoły.
        • 0golone_jajka Re: adam i ewa 04.07.05, 00:50
          Naprawdę nie mogę zrozumieć jak
          > ludzie mogą wierzyć w takie pierdoły.

Ja też nie, mimo że od dłuuugiego czasu z nimi o tym rozmawiam. A oni się tylko denerwują i mnie banują. Dziwni jacyś.
          • Gość: czlonekzalozyciel Re: adam i ewa IP: *.fl-miami0.sa.earthlink.net 04.07.05, 04:30
            0golone_jajka WPADNIJ NA FORUM TARNOW TAM SA SAMI WIERZACY :-)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka