rydzyk_fizyk 11.07.05, 21:44 Przynajmniej przyjmiemy Konstytucję UE dzięki temu :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Opus Dei Re: Rydzyk & Co. nie potrzebuja szmalu z Unii !!! IP: 129.81.192.* 11.07.05, 22:25 A przecie Przewielebny Ociec Dyrechtor Rydzyk i jego pseudo-katolicki biznes medialny maja dosyc 'szmalu' odlozone - oni nie potrzebuja zapomog z "Unii"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Re: Rydzyk & Co. nie potrzebuja szmalu z Unii !!! 12.07.05, 03:10 Gos´c´ portalu: Opus Dei napisa?(a): > A przecie Przewielebny Ociec Dyrechtor Rydzyk i jego > pseudo-katolicki biznes medialny maja dosyc 'szmalu' > odlozone - oni nie potrzebuja > zapomog z "Unii"!!! =============================================================================== Od przybytku glowa nie boli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Rydzyk & Co. nie potrzebuja szmalu z Unii !!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.07.05, 04:21 Pewnie, jak pustka moze bolec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yuigkj Jak KK dostaje pieniadze to zle, jak inni to OK??? IP: *.200-43-101.telecom.net.ar 12.07.05, 06:50 Jak KK dostaje pieniadze to zle, jak inni to OK??? Panstwo polskie nie jest w stanie zapewnic odpowiedniej ochrony wielu skarbom naszej polskiej historii. Wiec jesli robi to Kosciol katolicki to w czym problem??? I tak musi postarac sie o 25% srodkow. A dla skarbu panstwa to ogromne oszczednosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Jak KK dostaje pieniadze to zle, jak inni to IP: *.waw.tgc.pl / 212.244.73.* 12.07.05, 09:38 Nie, to nie są oszczędności dla Skarbu Państwa. Te pieniądze pochodzą ze Skarbu Państwa tylko w Brukseli są redystrybuowane. Odpowiedz Link Zgłoś
rogerwawa1 Re: Jak KK dostaje pieniadze to zle, jak inni to 12.07.05, 12:04 Składki członkowskie płacic i tak musimy z budżetu Państwa. A lepiej aby te pieniądze wróciły do Polski niż musiały być zwrócone do Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
www.twojenazwisko.pl Re: Jak KK dostaje pieniadze to zle, jak inni to 12.07.05, 12:11 Gość portalu: yuigkj napisał(a): > Jak KK dostaje pieniadze to zle, jak inni to OK??? Myślę, że chodzi tu raczej nie o jakąkolwiek instytucję, ale o fakt, że jakaś instytucja najpierw była przciwna naszemu wejściu do Unii, a teraz z tego wejścia korzysta. Podobnie rzecz ma się z rolnikami i Samoobroną; najpierw Lepper straszył, że rolnicy z głodu umrą w Unii, a jak zaczęli dostawać pieniądze i dopłaty, to zaczął grzmieć, że Unia wykupuje wszystkie zwierzęta z Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekumam Re: Jak KK dostaje pieniadze to zle, jak inni to IP: *.chemie.bio.uni-giessen.de 12.07.05, 12:19 ale KK nigdy nie zniechecal do UE. Wiec cos mi sie tu niezgadza w tym co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirus20 Re: Jak KK dostaje pieniadze to zle, jak inni to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:35 Masz rację. Ja newet bym powiedział, że dzięki KK to my do tej Unii weszliśmy. Wiadomo, że jego głos nie ma wpływu na część ludzi(tutaj na tym forum reprezentują tą część zapewne krytykujący:D). Jednak nie ma co ukrywać, że kk ma jednak b. duży wpływ na inna część społeczeństwa i gdyby nie opowiedział sie tak jednoznacznie (oświadczenia episkopatu, biskopów nawet samego JPII)to ludność - zwłaszcza ta mniej wykształcona(acz nie tylko) dałaby się zakrzyczeć róznym rydzykom, LPR-om, Lepperom i innym środowiskom kontsocjalizującym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ambiwalentny Re: Rydzyk & Co. nie potrzebuja szmalu z Unii !!! IP: *.citibank.com 12.07.05, 09:01 Ja Rydzyka i jego radia nie znam ale wiem jedno. Za roczny dochód Gazety Wyborczej Radio Rydzyka mogłoby funkcjonować przy aktualnym poziomie jego kosztów kilkanaście lat. Pieniądze zaś jakie są potrzebne na utrzymywanie rozgłośni radiowej nie są małe, a Rydzyk nie zamieszcza na swojej antenie żadnych reklam więc z czegoś musi się utrzymywać. Stacje komercyjne mają czas reklamowy i ztego są bardzo duże pieniadze. Jeśli się mylę to niech mie ktoś poprawi... Odpowiedz Link Zgłoś
gogo1123 Re: Rydzyk & Co. nie potrzebuja szmalu z Unii !!! 12.07.05, 11:26 oczywiscie, ze sie mylisz i to mocno. Rydzyk nie zamieszcza reklam? hmmm..., ciekawe. a jak inaczej nazwiesz w takim razie reklamy takich gazet jak: Nasz Dziennik, Rodzina Radia Maryja, Nasza Polska, Droga, Cywilizacja, Glos... i wiele, wiele innych? albo ksiazek i plyt (lacznie z ksiazka z przepisami kuliranymi siostry Jakiejs Tam), wydawnictw, roznych szkol i szkolen. nie mowiac juz o reklamowaniu telewizji Trwam, odbiornikach satelitarnych, zestawow do odbioru RM i TvTrwam. sa to oczywiscie reklamy ukryte, nie ma odpowiedniego podkreslenia, ze oto zaczyna sie reklama, bo na to nie pozwala status nadawcy spolecznego i zwiazana z tym darmowa(! - i to pozwala Rydzykowi zaoszczedzic naprawde grube pieniadze) koncesja na nadawanie. ale to wcale nie oznacza, ze reklam tam nie ma. Rydzyk to imperium, jesli tego nie widzisz, to... coz, mozna Ci to wybaczyc skoro jak piszesz ''Ja Rydzyka i jego radia nie znam'', ale w takim razie, jezeli nie znasz, to moze lepiej sie nie wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
toyok Re: Kościoły odnowi Unia 12.07.05, 00:33 to sie kosciol zrobi mega-pro-unijny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meritum3 [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 01:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanook Re: Kościoły odnowi Unia IP: 212.182.102.* 12.07.05, 01:38 Pal diabli Unię, kasę dajcie. Pokropi się święconą wodą i nie będzie wyglądać jak 30 srebrników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkkkkk niech nikt nie pier.. że kościół to ostoja patriot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 02:18 yzmu.kościół sprzedaje ojczyznę za srebrniki.można się było tego spodziewać.magnaterię polską też stanowili głównie biskupi,woleli dukaty zaborców od ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodwig Warto może by było się pouczyć! 12.07.05, 08:47 "Magnaterię polską też stanowili głównie biskupi". Takiej bzdury dawno już nie czytałem. Jak się nie lubisz uczyć, to poczytaj sobie "Potop", to dowiesz się, kto stanowił magnaterię polską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lebierre kkkk - PIANA HISTERII PRZYSLANIA CI ROZUM! IP: *.treustrasse.xdsl-line.inode.at 12.07.05, 09:32 Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Podpisy patriotówPolskich na akcie ZdradyTargowicy 12.07.05, 09:45 Oto Ci którzy wolność ojczyzny przedkłdali ponad wszystek szmal zaborców. Biskup inflancki Józef Kossakowski. Biskup wileński Ignacy Massalski. Biskup chełmski Wojciech Skarzewski. Naczelny kapelan targowicy biskup Michał Sierakowski. Prymas Polski Michał Poniatowski, brat króla. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abi Re: niech nikt nie pier.. że kościół to ostoja pa IP: 81.6.129.* 16.07.05, 20:17 "patryiot" to chyba jakies rakiety ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karul czarne cmy jak IP: *.sympatico.ca 12.07.05, 03:49 zwykle przyciaga zapach pieniadza. gdzie sa te zlozeczenia i ideologiczny opor przeciwko bezboznej i antyrodzinnej europie ktora zniszczy glupi choc wierny narod polskokatolicki? obluda tych wyznawcow kultu mamony nie ma sobie rownej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Jak KK dostaje pieniadze to zle, jak inni to OK??? IP: *.200-43-101.telecom.net.ar 12.07.05, 06:48 Jak KK dostaje pieniadze to zle, jak inni to OK??? Kiedykolwiek dales cos na tace?????? Panstwo polskie nie jest w stanie zapewnic odpowiedniej ochronuy wielu skarbom naszej polskiej historii. Wiec jesli robi to Kosciol katolicki to w czym problem??? I tak musi cpostarac sie o 25% srodkow. A dla skarbu panstwa to ogromne oszczednosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Kościoły odnowi Unia IP: 209.135.115.* 12.07.05, 04:22 Slepe jestescie na historie, piekno, sztuke. Jakie srebrniki?? tak jak u muzlumanow skarbnica kultury sa meczety, u prawoslawnych cerkwie (u komuchuw Kreml hehehe ) tak i w Polsce od ponad 1000 lat chrzescijanstwo wlozylo ogromny wklad w nasza sposcizne - chyba, ze nie czujecie sie drodzy forumowicze polakami - :-(( >> Także konserwatorzy nie mają wątpliwości, że po wejściu do Unii przed proboszczami otwierają się nieznane dotąd możliwości finansowe. - Przecież poza muzeami kościoły to jedyne galerie sztuki. Dotąd nie były w stanie obronić się własnymi siłami. Często bywa tak, że na jeden kościół przypada tylko kilkuset wiernych. Nie utrzymają oni tych zabytków - uważa Marek Rubnikowicz, kujawsko- pomorski konserwator wojewódzki. pozdrowienia tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Bardzo dobrze ze sa pieniadze na ochrone sztuki IP: *.200-43-101.telecom.net.ar 12.07.05, 06:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Kościoły odnowi Unia IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 12.07.05, 07:11 Szkoda,że UE nie pomaga młodym zdobyć mieszkanie,lub nie buduje mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echo Re: Kościoły odnowi Unia IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 12.07.05, 07:21 Jak wiec widzicie, bolszewicy tego forum najchetniej zamienili by koscioly na tartaki albo ruine jak to niegdys bylo w niesmiertelnym sojuzie. Oj, gdzie te czasy. Lza sie w oczach kreci. Odnawiac polskie zabytki za unijne pieniadze? Toz to zbrodnia (w komuchowatych czerwonych od przepicia oczkach oczywiscie)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hermes Re:" Za pieniądze ksiądz się modli " IP: 62.233.236.* 12.07.05, 07:24 A tak warczeli na unie. A za euro bębą ja błogosławić ! To się nazywa hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyUE Re: Nie ma to jak judaszowe srebrniki ! IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 12.07.05, 07:41 radzę niech się szanowny kler opamięta dla swojego dobra ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meleme Nie ma się co dziwić że Czarna Mafia Klerykalna IP: 213.17.170.* 12.07.05, 08:03 jest teraz za Unia przecież w końcu poczuli szmal. Ciekawe tylko dlaczego wczesniej nie byli tacy prounijni. Ja bym im złamanego grosza nie dał bo skoro nie mają pieniędzy na utrzymanie starych zabytkowych kosciołów to po co do cholery budują nastepne? Aby mieć więcej i więcej? I oczywiście za jakiś czas znowu będą skamleć o pieniążki bo im się jakiś kościelny market rozsypuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś od Ciebie i tak nic nie dostaną :) IP: *.sap.com / 217.8.176.* 12.07.05, 09:10 wiec zacznij skamleć o zasiłek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: Kościoły odnowi Unia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 08:47 Ton dominujący tych wypowiedzi na forum: "Kościół był przeciwko Unii, a teraz poczuł szmal, więc zmienia front". Szanowni - to nie Kościół był "przeciwko Unii", anie nawet nie duchowieństwo (bo Kościół to my wszyscy), tylko Radio Maryja i zgormadzona wokół niego quasi-sekta. SOPndaże pokazywały jasno, że także wśród duchownych zdecydowaną przewagę mieli zwolennicy UE. Nie dajcie się zwariować krzykaczom z Radia M. - oni usiłują wmówić wszystkim, że cały Kościół myśli tak, jak oni, a Wy zachowujecie się tak, jakbyście w to wierzyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: Kościoły odnowi Unia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 08:56 popieram w 100% Tylko boję się, że pieniądze nie trafią tam gdzie są przeznaczone. Odpowiedz Link Zgłoś
quisque Re: Kościoły odnowi Unia 12.07.05, 08:57 Kosciół jako pierwszy stanął po stronie integracji z UE. NIgdy nie był jej przeciwny. Wrecz przeciwnie, pokazywał korzysci płynace z integracji europejskiej.Ale oczywiscie głos zabierac i krytykowac musza Ci, którzy na Kosciół patrza z pesrpektywy Radia Maryja. Miłego dnia i rozsadnego zabierania głosu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalka Re: Puchatek IP: 193.144.79.* 12.07.05, 08:59 Wierzą czy nie wierzą, ale lubią pokrzyczeć na KK. Taka teraz moda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAREK Z BYDGOSZC OJ! POLACZKI ŻAL WAM D..Ę SCISKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 08:54 A TO PRZECIEŻ KASA ZA DARMO IDZIE NA REMONTY ZABYTKÓW BO PRZECIEŻ 17 wieczny kościół to zabytek przecież w taki sam sposób Chiszpanie odnowili swoje kościóły i nikt nie narzekał ale się cieszył a u nas zawsze odwrotnie !! ku.. Chiszpanie zbijaja kokosy bo turystów maja sporo zwłaszcza te małe miasteczka a więc ludzie zastanówcie sie trochę !! to przecież nie boli !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalka Re: OJ! POLACZKI ŻAL WAM D..Ę SCISKA IP: 193.144.79.* 12.07.05, 09:01 Ojej a kto to taki ci Chiszpanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijek Re: OJ! POLACZKI ŻAL WAM D..Ę SCISKA IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 12.07.05, 09:13 Chiszpan to mieszkaniec Chiszpani, Lalka o co ciebie sie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAREK Z BYDGOSZC Re: OJ! POLACZKI ŻAL WAM D..Ę SCISKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:27 SORY TO W POŚPIECHU I Z EMOCJI ! CZASAMI SIĘ ZDARZA Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk :-) 12.07.05, 10:57 nie chcę się upierać, wytykając ci błędy, ale skoro jestes Polakiem to przepraszaj po polsku. Bo ten wyraz po angielsku pisze się SORRY, is that ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAREK Z BYDGOSZC Re: :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:44 WYTYKAJĄC CI BŁEDY CZY WYTYKAJĄC TOBIE BŁĘDY COŚ TU NIE GRA ?? POLONISTO Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Re: :-) 12.07.05, 12:55 "Sorry" jestem anglistą, ale w moim kraju zwykle przepraszam używając słowa PRZEPRASZAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: OJ! POLACZKI ŻAL WAM D..Ę SCISKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:02 Darku, Hiszpanie piszemy przez samo H! gdzie ty do szkoły chodziłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
rogerwawa1 Re: Kościoły odnowi Unia 12.07.05, 09:17 Uważam, że to bardzo dobrze iż Unia przekazuje pieniądze na odnowę zabytków kościelnych, które często są w opłakanym stanie a mogłyby stanowić dużą atrakcję turystyczna i ozdobę. Jako Specjalista od Funduszy Strukturalnych zapewniam Was, że kasa może być przyznana tylko na remont obiektów zabytkowych a wszystkie wydatki sa bardzo szczegółowo rozliczane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alwek Re: Kościoły odnowi Unia IP: *.trecom.com.pl / *.trecom.com.pl 12.07.05, 09:37 "- Skoro jesteśmy w UE, to musimy z niej wydobyć wszystko, co się tylko da" OTO PRAWDZIWE OBLICZE KOŚCIOŁA. A ja myślałem, że nie da się słuzyć Bogu i mamonie. Okazuje się, że jednak można. Kler daje przykład. Wyrywa pieniądze, które powinny iść na rozwój naszego kraju. Potem remontuje swoje pałace nie płacąc robotnikom... Odpowiedz Link Zgłoś
rogerwawa1 Re: Kościoły odnowi Unia 12.07.05, 11:29 A ja proponuje, abyś zapoznał sie z Uzupełnieniem do Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego (ZPORR) - głównie Kryteria Dostępu i Koszty Kwalifikowane a zrozumiesz że nie masz racji ani pojęcia o FS. Odpowiedz Link Zgłoś
roxiehart Re: powinienes sie cieszyc 12.07.05, 11:35 A ty co? Jestes zwolennikiem wyburzenia katedry na Wawelu na przyklad? Poprosze o dowod na to, ze kler ''Wyrywa pieniądze, które powinny iść na rozwój naszego kraju''. Jak masz jakis sensowny pomysl na ten rozwoj, to zbierz odpowiednie fundusze, zloz projekt i rozwijaj!!! Zal mi ludzi, ktorzy nie rozumieja, czym jest dziedzictwo kulturowe narodu. Normalny czlowiek to sie chyba cieszy, ze zabytki nie zniszczeja doszczetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_33 Re: Kościoły odnowi Unia 12.07.05, 09:41 tak wlasnie widac jak sa rozliczane nie wiem juz ktora parafia planuje rozbudowe tak zeby powstalo centrum maryjne kk jest instytucja tak bogata ze moze sama sfinansowac odnowe kosciolow a w polsce n9iszczeje wiele zabytkow (niesakralnych) i jakos o nie to sie nikt nie martwi ale jezeli niszczeje kosciol to jest wielkie oburzenia kiedy wy wkoncu przejrzycie i zobaczycie cyrk ktory robi wokol siebie kk i was oglupia Odpowiedz Link Zgłoś
wirus20 Re: Kościoły odnowi Unia 12.07.05, 11:02 widzisz wychodzi z ciebie homo sovieticuc - (trudne określenie, wyjaśniam człowiek ukształtowany po naszej stronie muru:D)... tylko dać , dać , dać...a mówię starac się, bo kto mówi że opiekunowie zabytków nie katolickich(nie sakralnych wogóle)nie mogą się starać się o dopłaty do renowacji wszelakich rozsypujących się zabytków? NIKT! problem jest w tym, że niektórzy forumowicze chcieliby chyba odmówić tego prawa "klerowi"... dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
rogerwawa1 Re: Kościoły odnowi Unia 12.07.05, 11:33 Jakoś nie spotkałem się jak dotąd z Działaniem w ramach żadnego SOPu na budowę Centrów Maryjnych. A tylko pozostaje nam się cieszyć z tego, że chociaż KK wykożystuje środki Unijne, bo każdy właściciel obiektu zabytkowego ma prawo wnioskować o pomoc finansową. Miej pretensje to tych pozostałych właścicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Święta prawda IP: *.p.lodz.pl 12.07.05, 10:25 Oni kochają skarby ponad wiarę i bliżniego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syscofig no patrz cholera, a tak byli przeciwko UE IP: *.fzk.de / *.fzk.de 12.07.05, 10:48 Co prawda nie wszyscy np. JPII, ale ojciec prowadzacy owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
wirus20 zastawiające... 12.07.05, 10:54 Zastanawiające, że ludzie o poglądach lewicowych(nie chcę uzycz słowa lewacy, bo ma taki pejoratywny oddźwięk) utożsamiają o. Rydzyka i jego medium z Kościołem Katolickim...Widać mają bardzo znikomy ogląd rzeczywistości, gdyż nie raz kk dawał do zrozumienia, że nie popiera papy Rydzyka, że ma przeciwne do niego poglądy(m.in. na UE - nigdy nie słyszałem/czytałem komunikatu potepiajacego UE, czy wołań o tym że ci z UE nas zniszczą)... PS. prawda jest taka, że większość polskich zabytków to kościoły, więc mają niszczeć tylko dlatego, że ktoś ma jakieś fobie rodem z francuskiej rewolucji...(pisząc kościoły mam na mysli ogólnie świątynie - kk, prawosławnych czy bożnice, synagogi - i wszyscy ich gospodarze powinni starać się o kasę na renowację i pewnie to robią, ale o tym juz nie napisano...) Odpowiedz Link Zgłoś
ateistazwyboru A tak krzyczeli przeciw diabelskiej Unii 12.07.05, 11:46 A teraz ręce wyciągają. Oj, dwulicowy ten nasz kler strasznie... Na diabła splunie, ale pieniądze weźmie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirus20 Re: A tak krzyczeli przeciw diabelskiej Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:52 poczytałbyś wyżej zamieszczone posty... gdybyś to zrobił twój komentarz wydałby cie się bezsensowny, więcej nie piszę - odsyłam do innych postów obób które tłumaczą że KK nie jest tożsamy z papą Rydzykiem... ale może niektórzy nie są w stanie tego zrozumieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wikary Jak proboszcz to wiadomo, że mu skarby w głowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAREK Re: Jak proboszcz to wiadomo, że mu skarby w głow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:44 TY CHYBA ZE WSI POCHODZISZ TAKIE PRZYPADKI SĄ NA WSI U MNIE W W BYDGOSZCZY W KOŚCIELE ŚW. POLSKICH BRACI MĘCZENNIKÓW PROBOSZCZ JEST WSPANIAŁYM CZŁOWIEKIEM ZAŁOZYŁ HOSPCJUM POMAGA BIEDNYM RODZINOM /WAKACJE DLA DZICI BIEDNYCH / DBA O WYGLĄD PARAFII MESIOREM SIE NIE ROZBIJA O TAKICH PROBOSZCZACH POWINNO SIE MÓWIĆ GŁOŚNO !!! ALE CÓŻ POLACY ZAWSZE TYLKO STĘKAJA JAK TE STARE DEWOTY POD KOŚCIOŁEM . TO TAK JAKBY SPYTAĆ AMERYKANINA JAKA U CIEBIE POGODA ON POWIE ZAWSZE OK ! A U NAS ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik co ta wybiorcza jeszcze nie wymysli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 13:28 takie banialuki to mozecie wciskac ale nie katolikowi unia kosciol zwalcza przeciez tam same masony Odpowiedz Link Zgłoś
barder Re: co ta wybiorcza jeszcze nie wymysli 12.07.05, 13:37 Masonami są księża i i spółka Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Skandal.przy takiej skali ludzi w nędzy żyjących! 12.07.05, 19:46 jeden wielki skandal.unijne pieniądze to publiczne pieniądze. przy tak wielkie skali nędzy ludzi żyjących w krajach Unii - w samej Polsce PIĘĆ MILIONÓW ludzi żyje w skrajnej NĘDZY,to biologiczne powolne ZABIAJNIE naszych współrodaków-skrajna nędza powoduje permanetne niedożywienie,brak leków środków czystości,kształcenie zakończone na szkole średniej,ciągły stres, załamanie rodziców=ciągły psychiczny dół etc. w polskich organizacjach są rozdzielane min.serki topione,mleko,ryż z napisami na opakowaniach:Program"Dostarczanie żywności dla najuboższej ludności Unii Europejskiej 2005". Skoro jest zdiagnozowana i potwierdzona powyższym programem grupa ludności najuboższej,której należy pomóc,by choć kilka dni przetrwać z takowej pomocy żywnościowej,a w samej Polsce minimum 5 milionów,to należy wszelkie środki publiczne będące w dyspozycji Unii przeznaczyć na profesjonalny program pomocowy by CAŁKOWICIE ZLIKWIDOWAĆ w krajach Unii skrajną nędzę. Kościoły niech poczekają,do czasu.kiedy skrajnej nędzy nie będzie w Unii. Tymczasem niech szukaja prywatnych sponsorów. Mało tego jak mówi Pismo Świete uznawane przez katolickich duchownych: (...) Bóg nie mieszka w światyniach zbudowanych ręką ludzką(...)nie jest podobny do złota albo srebra albo kamienia wytworu rąk i myśli człowieka(...) - cytaty pochodzą z Biblii Tysiąclecia Dzieje Apostoslkie 17:24,29. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirus20 Re: Skandal.przy takiej skali ludzi w nędzy żyjąc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:22 ale jesteś przykry... nie możesz zrozumiec, że te pieniądze pochodza z funduszy na renowację zabytków, więc biedni i ubodzy a nawet rozkręcający biznes ich nie moga dostać... dla nich jest odzielna pula, i nawet gdyby zmniejszyć na zabytki to tamta się nie powiększy... łyknij troche wiadomości o temacie a późniejdopiero się wypowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirus20 Re: Skandal.przy takiej skali ludzi w nędzy żyjąc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:26 i te pieniądze nie są na kościoły tylko na zabytki (kościoły tez nimi są więc moga się o kasę starać), a co do liwidacji funduszy na renowacje i zamienie jej na socjalkę (czy inna jej odmianę szumnie nazywana :programem pomocowym) to abstahując od samego pomysłu (socrealizm) jest zupełnie niemożliwe przy dzisiejszej zbiurokratyzowanej Unii Odpowiedz Link Zgłoś
rmk28 Re: Kościoły odnowi Unia 15.07.05, 18:40 Watykan chroni/l pedofilow forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?showtopic=348&view=findpost&p=10123 Watykan chroni/l gwalcicieli li zakonnic forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?showtopic=433&view=findpost&p=10629 + forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?showtopic=433&view=findpost&p=10661 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: Kościoły odnowi Unia IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 15.07.05, 18:48 Przepraszam, czy "alwek" to nie jakis skrot od "albin siwak"? Jakos poglady te same. Otoz siwek, pardon alwek, jesli pieniadze przychodza na odnowe kosciola to sa wyplacane robotnikom ktorzy odnawiaja. Jesli kler by nie "wyrwal" tych pieniedzy z Unii to napewno nie przyszlyby same. Capisco alwek? Qurwek mie bierze jak ciebie prosze ja ciebie czytam. --------- Gość: alwek 12.07.2005 09:37 + odpowiedz "- Skoro jesteśmy w UE, to musimy z niej wydobyć wszystko, co się tylko da" OTO PRAWDZIWE OBLICZE KOŚCIOŁA. A ja myślałem, że nie da się słuzyć Bogu i mamonie. Okazuje się, że jednak można. Kler daje przykład. Wyrywa pieniądze, które powinny iść na rozwój naszego kraju. Potem remontuje swoje pałace nie płacąc robotnikom... Odpowiedz Link Zgłoś