create 28.08.05, 18:14 "Zaznaczył, że Polacy pracują w najgorszych warunkach" Biskup ubolewa nad własnym losem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ol' bastard a Józef Beck powiedzial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 18:21 Józef Beck powiedział że Sprawę Polską przegrał z dyplomacją watykańską w sierpniu 1939r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Bp Stefanek: sytuacja Polski jak w 1939 r. IP: *.acn.waw.pl 28.08.05, 18:29 Przykro mi bardzo, że biskup wyłączył mnie z grona Polaków (bo nie pracuję w najgorszych warunkach, tylko w wyśmienitych, mimo, że u niemieckiego pracodawcy). Tym niemniej dalej będę wierzył, że ten kraj do czegoś dojdzie mimo biskupów i innych dyrektorów sabotażystów, którzy woleliby zamienić Polskę w drugą Białoruś. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrklys Wczoraj z Żoną braliśmy udział w 28.08.05, 19:03 Ingresie księdza Arcybiskupa Dziwisza w Krakowie. I chyba ksiądz biskup Stefanek nie był obecny i nie raczył zapoznać się z Homilią Metropolity Krakowskiego, co Mu niniejszym ułatwiam: miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,2888727.html czy - skoro ten link może Księdzu Biskupowi nie odpowiadać, to drugi: info.wiara.pl/index.php? grupa=4&art=1125139952 Widać też, że Ksiażdz Biskup Stefanek nie zapoznał się z wywiadem udzielonym przez nowego Metropolitę "Gościowi Niedzielnemu", w którym - pytany przez prowadzącego wywiad: "Co będzie mottem przewodnim, wyrażającym program pasterzowania nowego ordynariusza archidiecezji krakowskiej?" odpowiada: – "W herbie biskupim umieściłem słowa Ojca Świętego Jana Pawła II – Sursum corda – w górę serca!, wypowiedziane u podnóża Giewontu w czasie pielgrzymki w 1997 roku, które widzę jako nasz wspólny program budzenia nadziei w sercach ludzi, zwłaszcza tych, którzy cierpią z powodu różnych chorób, doświadczeń i przeciwności, często niezawinionych." Nie pierwszy raz Ksiaz Biskup Stefanek wypowiada się w takim stylu, szkoda tylko, że nie pomyśli o tym, że takimi słowami robi grunt do nowego Jedwabnego, zresztą leżącego w diecezji Jemu powierzonej. A na marginesie - Bóg, który Księdza Biskupa powołał i posłał, jak my chrześcijanie wierzymy, jest Miłością, a Ewangelia, to jest DOBRA NOWINA, nie ZŁA. Z poważaniem - Piotr Kłys, Łódź Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Bp Stefanek: sytuacja Polski jak w 1939 r. 29.08.05, 07:57 Panie Stefanek wez Pan prozac, cos na przeczyszczenie, flaszke do poduszki i spac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sklepowa Mi przypomina raczej Niemcy 1933 rok... IP: *.cybernet.ch 29.08.05, 17:03 Polska mi przypomina raczej Niemcy 1933 rok... Odpowiedz Link Zgłoś