Dodaj do ulubionych

dziadek Tuska -żenada

15.10.05, 10:40
Dyskusja na temat dziadka Tuska jest żenująca - znowu dajemy sie wpuścić w
kanał zajmowania sie cudzymi przodkami. Łatwo nas sprowokować do żałosnych,
irracjonalnych odruchów. Po prostu mi wstyd.
Obserwuj wątek
    • pink.freud Re: dziadek Tuska -żenada 15.10.05, 10:44
      Urwałaś się z choinki? Gdzie byłaś jak Tusk się nadymał i zapierał, że nie ma dziadka w Wehrmachcie.
      O Jaruckiej też już nie chciałbyś mówić, czy o tym jak Donald wisiał na kominie?:))))))))))))))))
      • Gość: rrhadane Re: dziadek Tuska -żenada IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 15.10.05, 10:52
        Mnie po prostu nie obchodzi, czy ktoś miał dziadka w wehrmachcie, czy nie. Za
        czyny dziadka nikt odpowiadać w żaden sposób nie może i jeśli nawet Tuska
        wiedział, a skłamał (co wcale nie jest oczywiste) mam to w nosie, bo atak na
        dziadka jest czymś tak absurdalnym, że i obrony nie mogę traktować serio.
        Sprawa Jaruckiej była wredna i dziwaczna, wcale mi się nie podobała, ale
        dotyczyła domniemanych postępkow Cimoszki, i to sprzed paru lat - to zupełnie
        co innego.
        I żeby było jasne - PO nie jest i nigdy nie była moją ukochaną partią. (Gdyby
        ktoś podejrzewał zaślepienie ideologiczne.)
        • pink.freud [...] 15.10.05, 10:57
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • b-beagle Re: dziadek Tuska -żenada 15.10.05, 11:29
            Nie głosuję na dzidka tylko na Donalda Tuska i tylko on mnie obchodzi
    • Gość: kasztan Re: dziadek Tuska -żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 12:03
      Nie idę głosować. Nie będę popierał żadnego bubla.
    • redudek Re: dziadek Tuska -żenada 15.10.05, 15:04
      Jednak niedaleko pada jabłko od jabłoni>
      • wij_drewniak Re: dziadek Tuska -żenada 15.10.05, 15:16
        > Jednak niedaleko pada jabłko od jabłoni

Naprawdę jesteś taki głupi czy tylko udajesz?
      • tempus Re: dziadek Tuska -żenada 16.10.05, 12:03
        redudek napisała:

> Jednak niedaleko pada jabłko od jabłoni>

Sugerujesz, że Donald Tusk chce podbić całą Europę? Innego sensu w Twojej
        wypowiedzi nie widzę.
        • 3promile Re: dziadek Tuska -żenada 16.10.05, 12:14
          Lepiej dziadka mieć nazistę niż rządzonym być przez glistę !!!
          ;-PPP
    • baltazarus Re: dziadek Tuska -żenada 15.10.05, 15:36
      Fakt uczestnictwa jego krewnych (bo to nie tylko dziadek) w wojnie po stronie
      Hitlera nie miałby żadnego znaczenia gdyby nie wpływał na poglądy Tuska.
      Tymczasem jest on bardzo proniemiecki i cieszy sie sympatią tak wrogiej Polsce
      postaci jak Erica Schteinbach.
      • seth.destructor Jakby był prowschodni 15.10.05, 16:58
        To byłoby OK?
        Po prostu w Gdańsku Niemcy są raczej mile widziani przez rodowitych gdańszczan
        czy Kaszubów, po prostu dlatego, że akurat tutaj to Sowieci pokazywali
        bestialstwo. W innych regionach, gdzie wariowało SS, Niemcy są pogardzani itp.
        Jest to cąłkiem normalne, pomijając propagandę powojenną.
        • baltazarus Re: Jakby był prowschodni 16.10.05, 10:20
          Polski polityk nie powinien być ani proniemiecki, ani prorosyjski zwłaszcza w
          sytuacji gdy Niemcy zaczynają w Polsce pełnić rolę okupanta tzn. rządzą "UE", a
          ponad połowa mediów polskich jest w ich rękach.
          • seth.destructor Re: Jakby był prowschodni 16.10.05, 10:22
            Ani proamerykański.

Ale ktoś proniemiecki te media Niemcom sprzedał...
            • baltazarus Re: Jakby był prowschodni 16.10.05, 11:06
              Biorąc pod uwagę to, że Stasi posiadała ogromne archiwum dotyczące naszej
              opozycji, nie była to dla Niemców sprawa trudna.
              • blinski Re: Jakby był prowschodni 16.10.05, 11:16
                czekaj, ty byłeś zwolennikeim mikkego? tak mi pasujesz, z tymi teoriami:)
          • Gość: P. Re: Jakby był prowschodni IP: *.fbx.proxad.net 16.10.05, 13:25
            To sami Polacy sa zagrozeniem dla Polski.
            O jakiej okupacji mowisz ?!
            To przeciez Polacy na sile pchaja sie do innych krajow zamiast zabrac sie do roboty u siebie.
      • Gość: Lena Re: dziadek Tuska -żenada IP: 80.48.96.* 16.10.05, 13:09
        A możesz wykazać w jaki sposoób Tusk cieszy się "sympatią" Steinbach ?
    • onioni Tym bardziej, że nawet Papież był w Hitlerjugend 15.10.05, 17:04
      a ludzie czepiają się dziadka, który był tam kilka tyg by ocalić życie

pozdro
      skocz.pl/vortal
      • margo.pf Do ujadajacych ratlerkow i nieukow 16.10.05, 05:52
        Nie mieszkam w Polsce, nie znam Tuska, nie znam jego dziadka, za to znam
        historie mojego kraju. Nie pozwole wiec, by niedouczeni pyskacze dawali upust
        chorej wyobrazni.Tylko skonczone nieuki nie wiedza o tym, ze na wszystkich
        terenech przylaczonych do III Reichu niemcy organizowali pobor do Wermachtu.
        Wielu z tych wcielonych na sile dezerterowalo. Wielu narazajac zycie wlasnych
        rodzin nie stawialo sie na wezwanie. Wielu w szeregach Wermachtu prowadzilo
        dzialalnosc dywersyjna.
        Nie znajacym tej tematyki polecam rozlegla literature.
        Ujadajacym ratlerkom, sfrustrowanym pyskaczom polecam wiecej wiedzy mniej
        slinotoku.
        • seth.destructor Ujadające ratlerki i nieuki 16.10.05, 10:26
          Muszą sobie przekazywac nawzajem memy fobii antyniemieckiej. Bez wroga żyć nie
          mogą. Panika w oczach i nieracjonalne wyobrażenia, że od razu okupacja, obozy
          koncentracyjne, czy co tam - jakbyśmy z Niemcami nie byli w jednej Unii, nie
          handlowali z nimi i nie pracowali u nich...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka