ktos_z_ktosiowa 27.10.05, 15:11 Kłótnie i spory w łonie prawicy stanowią dobry moment aby zacząć jednoczenie lewicy! Pokażmy jedność kiedy inni się dzielą! Porzućmy różnice i zacznijmy porozumienie od tego, co nas łączy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ktos_z_ktosiowa Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 15:19 Oczywiście, że w polityce możliwe jest wszystko, bo ludzi stać na różne rzeczy. Ale obiektywnie rzecz biorąc, na dzień dzisiejszy kłótnia w łonie prawicy trwa... Co mnie za bardzo nie smuci ... :P Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:15 Powiem tak: osobiście się nie poczuwam, ale że teraz bardzo dużo ludzi się zrobiło na prawo od ściany, to mnie, naturalnie, tak kwalifikują :) Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:17 Kiedyś Łysiak powiedział: "Na prawo ode mnie jest już tylko ściana!" Ciekawe, że te poglądy nie przeszkadzały mu wwydawaniu książek w peerelowskich oficynach... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:19 Bo on jeszcze nie wiedział, co to znaczy "na prawo" :) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:20 3promile napisał: > Kiedyś Łysiak powiedział: "Na prawo ode mnie jest już tylko ściana!" Ciekawe, ż > e > te poglądy nie przeszkadzały mu wwydawaniu książek w peerelowskich oficynach... Les extremes se touchent? Coś pewnie za tą ścianą było, gdzieś były drzwi i... Odpowiedz Link Zgłoś
berbeto cyt "i tak kurw... do zajeb..."... 27.10.05, 22:58 za 4 lata lewica, za 8 prawica, za 12 lewica za...itd itd itd chyba Polska nie wstrzeliła sie w odpowiedni moment żeby trafic na dobrą władze :/ Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 15:23 ktos_z_ktosiowa napisał: > Kłótnie i spory w łonie prawicy stanowią dobry moment aby zacząć jednoczenie > lewicy! Pokażmy jedność kiedy inni się dzielą! Porzućmy różnice i zacznijmy > porozumienie od tego, co nas łączy! A może "mnóżmy się, kiedy inni się dzielą"? Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:21 yoma napisała: > A kysz, a kysz! Znaczy - dostałem kosza? Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:26 yoma napisała: > Ty, jako taki, nie... Jak nie ja jako taki, to jako jaki lub może kto jako taki? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:27 Dostalo twoje wezwanie do mnożenia się, nie po to starannie przez tyle lat tego unikałam... :) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:33 Tam unikałaś... Pewnie poprostu kombinowałaś, żeby było nieskuteczne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:34 No nie, co innego czyn, co innego efekt czynu :) Poza tym niektórzy mnożą się, dzieląc. Na przykład pantofelki. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:44 Jedni się mnożą rzez podział, a inni przez łączenie. Autor wątku proponuje lewicy ten drugi sposób, ale nie napisał, że chodzi o mnożenie się. Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:46 Tej "lewicy", o której ja wiem, a reszta się domyśla, to ja bym zaproponował łączenie się. Aż do osiągnięcia masy krytycznej. Bum! i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:48 co wy porządna socjaldemokracja musi z podziałow i ponownych mnożeń powstać Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:34 ja bym chciała, aby yoma się rozmnozyła Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:37 A ja nie! Tylu forów nie dałbym rady obskoczyć! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:37 ja w Ciebie wierzę, wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:45 3promile napisał: > A ja nie! Tylu forów nie dałbym rady obskoczyć! ;-) Jest Was 3, to byście dali... Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:49 taki rozcieńczony mógłby nie dac rady - jednak Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:52 Bardzo, ep, słuszna, ep, uuuwaga... Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:54 stężenie jest wprost proporcjonalne do powagi sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:58 Na szczęście dla mnie (choć moja wątroba protestuje) sytuacja jest poważna od dłuższego czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:59 zakochałes się bez wzajemności? eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 19:03 jaesli juz, to z wielkiej litery, tak jest grzecznie Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 19:05 ))))) tego to ja już nie wiem)))))))))))))) staram sie byc dyskretna Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 19:07 Ątrobo, Ątrobo, Tyś życia ozdobą! Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 19:10 o matko, 3p)))) wszysko OK?)) Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 19:14 Szlachetne zdrowie! Nikt się nie dowie Jako smakujesz aż zwymiotujesz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:38 bo "yomka" też ładnie by było Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:40 ale to chłopczyk by musiał byc tez mozna Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:41 Natychmiast przestańcie! Jak będzie dziewczynka, to będzie Tequila. Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:42 Taaa, ze solą! Sola w sosie koperkowym albo salsa verde... Doooobre. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:43 znaczy - sole jesz, a salse tanćzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:44 Z yomą? Za wysoka, zawadzałbym ramieniem przy tych szalonych łobrotach... Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:46 ale może będzie mała yomka Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Lewico! Jednocz się! 28.10.05, 13:24 Całujta wójta, żadnego samotnego macierzyństwa, co to to nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:47 no proszę) śpiew taniec żarcie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:49 ... ale się porobiło) tja, szkoda, że wirtualnie Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:49 Może być jeszcze sól ziemi... A w wariancie pesymistycznym cała ta intryga może słono kosztować... Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:51 Może Wieliczka chciałaby się zalansować? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 18:55 a może jakaś upadająca kopalnia - co reklam, to reklama Wieliczka ma sie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sklepowa Asertywna Lewica - TAK, Szemrana Lewizna - NIE ! IP: *.cybernet.ch 27.10.05, 15:26 Szemrana polska "lewica" stoczyla sie na ostatnie dno ! Wiarygodnych ludzi tam jak na lekarstwo. Silna wiarygodna Lewice to ma Anglia, Francja i Hiszpania. Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 15:39 Chopie, daj sobie spox z "lewicą". To nie jest lewica, tylko lewizna... Odpowiedz Link Zgłoś
madana Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 16:21 "Wyklęty powstań ludu ziemi, powstańcie, których gnębi głód..."-czyli reaktywujemy trupa???? Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_ktosiowa Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 17:38 Nie mam zamiaru reaktywować trupa! Chodzi mi o partię socjaldemokratyczną, nie o komunistyczną. Owszem nieznajomość prawa szkodzi, bo nieprawdą jest, że zabronione jest istnienie partii socjaldemokratycznych, zabronione jest tylko istnienie partii komunistycznych. A to, że lewica się komuś kojarzy tylko i wyłącznie z ludźmi pokroju Bieruta, to inna sprawa. Mnie lewica historycznie kojarzy się z PPS z dwudziestolecia międzywojennego... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 17:45 Ssssspoko, wiem przypadkiem, że to jego sygnaturka, czyli oftopik... Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 19:37 Lewica powinna najpierw być rzeczywiście lewicowa, nie tylko z nazwy, to może będzie miała jakieś szanse, a ci zdewociali panowie typu Oleksy to już dawno powinni odejść na emeryturę, moczyć nogi w misce i niańczyć wnuki. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Lewico! Jednocz się! 27.10.05, 23:24 Zgadza się, w Polsce lewica zapomniała o wartościach lewicowych, i to nie tylko w sferze socjalnej wystarczy przypomnieć sobie decyzję o likwidacji Funduszu Alimentacyjnego ale i sferze światopoglądowej, nie zliberalizowała prawa antyaborcyjnego, nie wprowadziła związków partnerskich itd. Dopóki lewica nie określi jasno swoich pryncypiów i nie obieca ich realizacji nie ma szans na odzyskanie zaufania wyborców, bo wyborcy lewicowi są trzeba ich tylko przekonać do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenobia Re: Lewico! Jednocz się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 23:28 a co was łączy?? wspólna przeszłość?? przecież PiS to też socjaliści, macie co chcieliście Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_ktosiowa Re: Lewico! Jednocz się! 28.10.05, 10:41 No cóż, ale najwyraźniej inaczej definiujemy lewicowość... Jeśli partię typowo prawicową określa się mianem socjalistów... Bo lewicowe hasła w ich ustach to tylko slogany mające zamydlić ludziom oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_ktosiowa Re: Lewico! Jednocz się! 28.10.05, 12:17 Lenin?? Raczej hasło:"Cała władza w ręce rad!" realizuje obecnie PiS, tylko że teraz brzmi ono:"Cała władza w ręce PiSu!" Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Lewico! Jednocz się! 28.10.05, 12:21 Kiedyś był socjalizm + elektryfikacja, teraz PiS + dekomunizacja - historia magistra vitae... Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_ktosiowa Re: Lewico! Jednocz się! 28.10.05, 13:21 Wahadło historii lubi się wyhylać :P Jeszcze kiedyś będzie: \LEW\ /ICA/ \LEW\ /ICA/ \LEW\ /ICA/ \LEW\ /ICA/ \LEW\ /ICA/ \LEW\/ICA/ \LEWICA/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos_z_ktosiowa Re: Lewico! Jednocz się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 16:42 Kroki jednoczenia lewicy:********** ****1*\LEW\***********/ICA/**** ****2**\LEW\*********/ICA/***** ****3***\LEW\*******/ICA/****** ****4****\LEW\*****/ICA/******* ****5*****\LEW\***/ICA/******** ****6******\LEW\*/ICA/********* ****7*******\LEWICA/ICTORIA!!! ******************************* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hihi!!!! Golodupki hop do kupki!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 28.10.05, 17:06 Mlodziez moze juz nie pamieta tego hasla. Zeby lewica mogla sie zjednoczyc musi byc wspolny cel. Wspolnym celem lewicy jest dzielenie cudzej wlasnosci albo korupcja. Po tylu korupcjach na razie lewica musi poczekac az narod znow troche wyprodukuje zeby bylo z czego krasc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Golodupki hop do kupki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 19:39 Ciekawe poczucie humoru... ale przestępców można na prawicy także znaleść... Nazywanie całej lewicy poprzez pryzmat niektórych jej członków jest nadużyciem... I jest przykładem płytkiej propagandy... A z dzieleniem własności to rozumiem, że twoim zdaniem pracownicy nie powinni wogóle dostawać pensji, bo umniejsza to dochody pracodawców.. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Golodupki hop do kupki!!! 28.10.05, 22:14 Umowa o pracę jest dobrowolnym kontraktem (całkiem jak kupno gazety w kiosku), a Hihi-Echo pisała o "redystrybucji". Rzeczywiście - coć trzeba redystrybuować... I jest to problem bardziej współczesny niż Hihi przypuszcza, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy Re: Golodupki hop do kupki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 16:34 No tyle w tym dobrowolności, co w płaceniu podatków... Ludzie pracują... Często muszą robić zupełnie inne rzeczy niż te, których się wyuczyli, robią to bo muszą z czegoś żyć... A redystrybucja jest koniecznością, jeśli tego nie będzie, to można się spodziewać różnych protestów ludzi(np. sfery budżetowej), którym się różnego rodzaju świadczenia się należą... Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Golodupki hop do kupki!!! 29.10.05, 16:45 W pracy nie ma dobrowolności czy w kupowaniu gazety? Sfera budżetowa wykonuje pracę. Za pracę należy się płaca. Można jedynie dyskutować czy owa praca jest konieczna. Istotą lewicy nie jest jednak utrzymywanie aparatu "państwowego" utrzymywanego z podatków, a "dawanie wg potrzeb", niezależnie od pracy i nie z własnej kieszeni. I to jest problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy Re: Golodupki hop do kupki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 09:26 Ciekawe jak to powiedzieć np. emerytom, którzy praktycznie całe życie pracowali, że wydawanie na nich pieniędzy i np. rewaloryzowanie emerytur to strata pieniędzy :> ... komunizm to przeżytek (socjaldemokracja nie jest, bo stanowi tamę dla zapędów niektórych grup, łatwo jest gloryfikować grupy osób dobrze uposażonych, gorzej wstawić się za innymi grupami), ale postawy skrajnie liberalne tym bardziej ... Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Golodupki hop do kupki!!! 30.10.05, 13:55 Sądzisz, że emerytom "się należy", bo mają potrzeby? Ja uważam, że z innego powodu - bo mają uprawnienia! Zatem - patrz moje wcześniejsze wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy Re: Golodupki hop do kupki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 14:04 Napisałem, że emerytom się należy, bo zapracowali na te emerytury... patrz na mój poprzedni wpis... Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Golodupki hop do kupki!!! 30.10.05, 14:09 Gość portalu: lewy napisał(a): > Napisałem, że emerytom się należy, bo zapracowali na te emerytury... patrz na > mój poprzedni wpis... To dlaczego ciekawi Cię jak im powiedzieć, że wypłacanie im emerytur to strata pieniędzy? Byłeś chyba pierwszym na tym forum, który przynajmniej pośrednio coś takiego zasugerował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy Re: Golodupki hop do kupki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 14:39 czysta sofistyka... uważam, iż mają święte prawo do emerytur... dlatego opowiadam się za pozostawiniem podatków na obecnym poziomie, bo jak zmiejszymy podatki, to nie liczę na zwiększanie liczby miejsc pracy przez pacodawców (predzej to przejedza) wiec wpływy do budzetu zmniejsza sie... a wtedy komu sie obetnie swiadczenia?? tym bezbronnym - emerytom, ktorzy maja prawo do godnego zycia...... Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Golodupki hop do kupki!!! 30.10.05, 22:15 Gość portalu: lewy napisał(a): > czysta sofistyka... uważam, iż mają święte prawo do emerytur... dlatego > opowiadam się za pozostawiniem podatków na obecnym poziomie, bo jak zmiejszymy > podatki, to nie liczę na zwiększanie liczby miejsc pracy przez pacodawców > (predzej to przejedza) wiec wpływy do budzetu zmniejsza sie... a wtedy komu sie > > obetnie swiadczenia?? tym bezbronnym - emerytom, ktorzy maja prawo do godnego > zycia...... Tak... Bardzo interesujące wyznanie wiary... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy Re: Golodupki hop do kupki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 22:59 cóż, każdy ma swoje credo... moim są ludzie, pieniądze są tylko środkiem, nie zaś celem... Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Golodupki hop do kupki!!! 01.11.05, 19:37 Gość portalu: lewy napisał(a): > cóż, każdy ma swoje credo... moim są ludzie, pieniądze są tylko środkiem, nie > zaś celem... Credo - ludzie? Środki - pieniądze (cudze)? A cel? Pal?? Tak - wszystko się układa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy Re: Golodupki hop do kupki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 10:56 Ciekawe poczucie humoru... Cóż pieniądze ze swej natury powinny być w obiegu ... :> Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Golodupki hop do kupki!!! 02.11.05, 17:55 Gość portalu: lewy napisał(a): > Ciekawe poczucie humoru... Cóż pieniądze ze swej natury powinny być w > obiegu ... :> Cóż... Do tej pory sądziłem, że powielasz podejście Żelaznego Feliksa ("Człowiek jest najważniejszy... i dlatego stoimy blisko niego"). Teraz zauważam silny wpływ Robina z Sherwood - "Pieniądze z natury powinny być w obiegu". Nie neguję takiego podejścia do "natury" pieniądza. Kwestionuję jednakże szczegóły proponowanej przez Ciebie cyrkulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
alberto4 Re: Lewico! Jednocz się! 02.11.05, 13:02 Szanowny Panie Alberto. Dobrze Pan pisze w linku: POLITYKA na swej stronie - www.alberto.pl. To, że tonący brzytwy się chwyta, jest odruchem tyleż naturalnym co w najwyższym stopniu desperackim i niech go stosują tonący... Choć do zwycięstwa parlamentarnego ludzi zgrupowanych w partii o opcji antyklerykalnej jest jeszcze daleko, pańskie nawoływanie do szukania aliansów politycznych z SLD i SdPl wydaje mi się za wczesne. Nie możemy poddawać się narodowej amnezji i zapominać o "dokonaniach" obydwu partii na niwie klerykalizacji, katechizacji, i innych -acji, w jakich z ich poręki III R- Parafialna obecnie piszczy, skapelanizowana od szaletu do przyszpitalnej kostnicy! Uważam, że problemem wymienionych ugrupowań nie jest brak w ich szeregach rodzimych antyklerykałów, ale nadmiar wśród nich zdeklarowanych klerykałów! Dopóki obydwa ugrupowania nie oczyszczą szeregów z lewicowych maruderów i klownów, klerykalnych agentów, antyklerykalnych oportunistów, malkontentów i jawnych kunktatorów o ministranckim rodowodzie, nic dobrego z aliansów z nimi wyniknąć nie może; co najwyżej siedzący cicho w tych wodzowskich partiach antyklerykalny rdzeń rozmyje się w kolejnych, immanentnych dla tych ugrupowań katobłazenadach... Raz nabyte nosicielstwo śmiertelnego wirusa na zawsze niweczy wisiłek dawcy zdrowego organu, zaś jego ofiarność ulega zmarnotrawieniu, bo prędzej czy później zdrowy organ zostaje zainfekowany i skazany na śmierć wraz z chorym biorcą... Dlatego należy się głęboko zastanowić nad każdym posunięciem prowadzącym do jakichkolwiek koalicji z ugrupowaniami od kilkunastu lat zakażonymi swoistym wirusem gorączki krwotocznej klerykalizmu, wyrażającej się bewstydnym włazidupstwem, kolankowaniem, i - co w tym wszystkim najgorsze - masywnym "krwawieniem budżetowym" na rzecz Krk! Niech się najpierw oczyszczą z trądu, potem wykażą w działaniu że zdrowymi są a my - antyklerykałowie - przyjmiemy ich i zasiądziemy z nimi przy jednym stole. Właśnie tak, w tej kolejności i hierarchi - nie oni nas, a my ich, po chorobie dla ozdrowieńców ciężkiej, a dla lewicowców śmiertelnej.<i>Non possumus</i>! dla dotychczasowych klerykalnych, rozplenionych w tym towarzystwie praktyk - powinno być hasłem naczelnym, warunkiem progowym płodności podjętych wzajemnych stosunków. Dopóki partner który się nam podoba jest chory - a w przypadku SLD-SdPl jest on bardzo chory - należy się wstrzymać od "pożycia" i "stosunków wzajemnych" bez zabezpieczenia. Flirt jest zawsze możliwy i wskazany, choćby po to, by się wzajemnie poznać w celu ewentualnego sfinalizowania związku z lewicowymi "dziewicami z odzysku"... Dziwne to i zapewne tylko w polityce dopuszczalne, że chociaż SLD-SdPl łajdaczyły się (wszak to do niedawna było "jedno ciało"!)bez umiaru z każdym niemal partnerem, a z "sukienkowymi" w szczególności, my - do tej pory niepokalani antyklerykałowie - dopuszczamy w ogóle możliwość zawarcia z tymi łajdaczkami trwałego czy jakiegokolwiek związku. Niestety, polska scena polityczna jest zbyt ciasna i jałowa, i - <i>o tempora, o mores</i>! - wszystko wskazuje na to, że partia antyklerykalna skazana jest - niczym jeden ze starotestamentowych proroków - na mariaż z jedną ze starych kurew po liftingu... lub z obiema naraz! Aby "przekazać geny potomności", naprawdę musimy to robić z zużytymi kurtynazami polskiej sceny i jej mrocznych kulis, gdzie dawała dupy na prawo i lewo komu popadnie? Panie Albercie. Czy zamiast liczyć na wątpliwe uzdrowienie struktur pernamętnie zakażonych, nie lepiej, oczywiście z dużą ostrożnością, działaniami prozelickimi doprowadzić do migracji ich członkowskich, antyklerykalnych mas do partii antyklerykalnej? Jestem pewien, że wśród członków obydwu ugrupowań - dziś, niestety, quasi-lewicowych - w matni własnego kunktatorstwa uwięziony jest dość duży, sfrustowany elektorat ludzi niezadowolonych z dotychczasowego "dorobku" SLD. Wczoraj oderwanego od SLD SdPl-u nic oprucz deklaracji nie oczyszcza z odium ich przedwczorajszych, wspólnych dokonań na niwie tracenia lewicowej wyrazistości dokonań, które doprowadziły do secesji w łonie największej lewicowej partii III RP! Utrata wiarygodności poprzez świadome odejście od pryncypiów, od lewicowej wyrazistości to klęska lewicy na jej własne życzenie. Dotychczasowe partie lewicowe w Polsce były zawsze partiami wodzowskimi - ze wszystkimi konsekwencjami tego stanu rzeczy... Jeśli ministrantura wodza SLD, choćby L. Milera rzucała się mu na stare lata na rozum, to z powodzeniem - przy milczącej akceptacji dołów pełnych podobnych mu neofiutów - robił wszystko by właśnie taki, czyli ministrancko-klerykalny, był wizerunek polityczny całej partii. Nie sądzę, żeby obciążony (również) ministrancką przeszłością Olejniczak miał być lepszym od niego przywódcą, że nie wspomnę o SdPl, ustami Marka Borowskiego na starcie deklarującej pakt o nieagresji w stosunku do wszelkich "zdobyczy" Krk!!! W żadnej publicznej dyspucie nie słyszałem, by ktokolwiek z dyskutantów pośród mnogości zarzutów wymienił zgniliznę klerykalizmu szerzącego się w strukturach centralnych czy terenowych niczym grzybica stóp i niszczącego wiarygodność SLD... Obawiam się, że w to tlące się wewnętrznym płomieniem pogorzelisko nie warto ani inwestować, ani go gasić, ani tym bardziej wchodzić na zajęty przezeń teren i ryzykować wpadkę do jego licznych podziemnych, rozżarzonych komór... Trzeba zostawić je na pastwę czasu; niech się wypali do końca... jego końca! A resztkom cennego, antyklerykalnego "torfu", partia antyklerykalna może podać pomocną szuflę i wykopać, ale nie wcześniej aż on sam z własnej, oburzonej woli nie wyciągnie korzonków z bagna i nie kopnie w ruw partyjnych pokładów, w których do tej pory wzrastał i kunktatorsko zalegał! L.B.B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy Re: Nerwico ! Jednocz się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 21:58 Cóż, nerwusy zdarzają się w każdej partii, najlepszy przykładem są "otwarci na argumenty" członkowie MW........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: Nerwico ! Jednocz się! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 02.11.05, 16:07 Kryzys lewicy jest na calym swiecie. Nie maja pomyslow na rozwiazywanie rzeczywistych problemow ekonomicznych i socjalnych wiec wybieraja sobie problemy zastepcze: skrobanki, paragy gejow, "malzenstwa gejow", kondomologie, legalizacje marihuany, przymilanie sie islamowi. Do tego jeszcze dochodzi korupcja ktora w krajach post-komunistycznych jest duza, a pod rzadami post-komunistycznej lewicy stala sie katastrofalna. Tymczasem problemy sa nadto widoczne: depopulacja i islamizacja. Moze w Polsce jest to jeszcze malo odczuwalne ale nadchodzi. Lewica nie jest za czyms, jest PRZECIWKO wlasnej cywilizacji. Nie mozna budowac programu na negacji. Wystarczy spojrzec na nazwy niektorych ANTY-partii (jak antyklerykalna partia antypostepu). Tak wiec zadne jednoczenie nie pomoze dopoki lewica nie zacznie myslec pozytywnie o wlasnej kulturze i cywilizacji. W przeciwnym razie bedzie traktowana jak grzyb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Re: Nerwico ! Jednocz się! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 02.11.05, 16:12 Dodam jeszcze ze ataki na chrzescijanstwo na ktorym zbudowana jest cywilizacja Zachodu to czyste samobojstwo, szczegolnie w obliczu depopulacji i zagrozenia islamizmem. Proba stworzenia prozni relgijnej w tej sytuacji to jeszcze jeden punkt samobojczy lewicy. Ludzie to instynktownie wyczuwaja. Lewica nie, bo stracila instynkty samozachowawcze. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Nerwico ! Jednocz się! 02.11.05, 16:12 witaj, e_cho napisz, proszę, jak rozumiesz słowo "lewica" Odpowiedz Link Zgłoś
jsolt Re: Nerwico ! Jednocz się! 02.11.05, 16:16 jasne, postkomunistą jest szczególnie np. Olejniczak, któremu kilkanaście lat temu to mamusia nos jeszcze wycierała, no faktycznie, komunista pierwsza klasa ... gratuluję wyobraźni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewak Re: Nerwico ! Jednocz się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 17:16 jeden olejniczak wiosny nie czyni, prawda jest taka że "odmłodzenie" sld polegało na zmianie paru ludzi w zarządzie, większość np posłów sld to zgrzybiałe partyjne dziady a ojciec olejniczaka to dobry znajomy millera z pzpr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy Re: Nerwico ! Jednocz się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 17:26 oczywiście zmiana pokoleniowa jest konieczna... jednak prędzej, czy później i tak stara gwardia odejdzie w przeszłość... nie popieram szkalowania kogoś, bo jego ojciec, czy inny krewny znał się z kimś tam, to płytkie, prymitywne i śmieszne... Odpowiedz Link Zgłoś
jsolt Re: Nerwico ! Jednocz się! 03.11.05, 12:41 Gość portalu: lewy napisał(a): > oczywiście zmiana pokoleniowa jest konieczna... jednak prędzej, czy później i > tak stara gwardia odejdzie w przeszłość... nie popieram szkalowania kogoś, bo > jego ojciec, czy inny krewny znał się z kimś tam, to płytkie, prymitywne i > śmieszne... niestety to jest bardzo 'prawicowe' - jeżeli brak innych racjonalnych argumentów, to najłatwiej wykrzyczeć że postkomuniści, aha i że kradną. Najlepiej to może w ogóle byłoby wystrzelać wszystkich np. z pokolenia naszych rodziców, którzy nie wstąpili do solidarności. Osobiście jestem politycznie 'nieokreślona', ale coraz bardziej razi mnie kompletny brak kultury, klasy, i idei u naszej prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
jsolt Re: Nerwico ! Jednocz się! 03.11.05, 12:44 > a ojciec olejniczaka to dobry znajomy millera z pzpr no i??? a dziadek tuska był w wermahcie, a babcia czyjaś dała dupy breżniewowi, a mamusia znała szpiega CIA... weź, człowieku, przestań, to nie są żadne argumenty, to jest żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_ktosiowa Re: Nerwico ! Jednocz się! 03.11.05, 14:22 Zgadzam się z Tobą! Kultura naszej prawicy przypomina kulturę zjadliwych bakterii wywołujących wymioty... Bakterie te pragną zainfekować państwo nienawiścią do wszystkich, którzy ich nie popierają... Zamierzają walczyć z wrogami... tak, tyle, że większość z nich jest wymyślona wyłącznie dla celów propagandowych... Jakież to żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś