marcin32 02.12.05, 16:43 Àrtykul na ten temat: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3044078.html Ale ja jestem pewien, ze trafiają do piekla! No bo jak ktos nieochrzczony moze pojsc do nieba? Czy to mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: ```````````Gdzie trafiają nieochrzczone dziec 02.12.05, 17:43 A co mnie to obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia75 Re: ```````````Gdzie trafiają nieochrzczone dziec 02.12.05, 17:44 yoma napisała: > A co mnie to obchodzi. Ochrzcilas?:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: ```````````Gdzie trafiają nieochrzczone dziec 02.12.05, 17:44 Nie miałam co :) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia75 Re: ```````````Gdzie trafiają nieochrzczone dziec 02.12.05, 17:45 yoma napisała: > Nie miałam co :) A chrzestna tez nie jestes/bedziesz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: ```````````Gdzie trafiają nieochrzczone dziec 02.12.05, 17:46 Na razie nie, a kto wie, co mnie jeszcze czeka :) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia75 Re: ```````````Gdzie trafiają nieochrzczone dziec 02.12.05, 17:56 yoma napisała: > Na razie nie, a kto wie, co mnie jeszcze czeka :) To niech Ci pan Bog w chrzesniakach wynagrodzi!:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: ```````````Gdzie trafiają nieochrzczone dziec 02.12.05, 18:03 Za chrześniaki też będą płacić? :) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia75 Re: ```````````Gdzie trafiają nieochrzczone dziec 02.12.05, 18:04 yoma napisała: > Za chrześniaki też będą płacić? :) Jak nie na czarno, to dlaczego maja nie placic? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: ```````````Gdzie trafiają nieochrzczone dziec 02.12.05, 18:05 Znaczy, Murzynom nie? Odpowiedz Link Zgłoś
marysia75 Re: ```````````Gdzie trafiają nieochrzczone dziec 02.12.05, 18:06 yoma napisała: > Znaczy, Murzynom nie? Murzynom, to i tak placa, tam dzieci wspolne:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: ```````````Gdzie trafiają nieochrzczone dziec 02.12.05, 18:07 To w komunizmie :) a nie, to baby miały być wspólne :) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia75 Re: ```````````Gdzie trafiają nieochrzczone dziec 02.12.05, 18:11 yoma napisała: > To w komunizmie :) a nie, to baby miały być wspólne :) I czasem byly:) Odpowiedz Link Zgłoś
llukiz dlatego aborcja jest złem 02.12.05, 17:50 bo takie dziecko z aborcji od razu w piekle się smaży. Oj nie miało się szczęścia nie miało. Odpowiedz Link Zgłoś
llukiz poronienie jeszcze gorsze 03.12.05, 00:52 bo winna matka ktora porania i ją też w czeluście piekieł wsysa Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j TO POWAŻNA SPRAWA 02.12.05, 18:44 Nie wiem, gdzie trafiają po śmierci metafizycznie, ale taki nieochrzczony bachor po śmierci wstaje jako strzyga, i napada nocą tudzież kąsa, dziewkom żyć nie daje, a i z chłopa żywot wytrząść może, jak ucapi, więc... lepiej chrzcić. Zapobiegawczo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: TO POWAŻNA SPRAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 19:22 Ty taki jestes i przed smiercią. I chrzest nie pomogł. Odpowiedz Link Zgłoś
atsieta Re:Piekło,czyścieś zostały wymyślone na specialne 02.12.05, 19:34 życzenie dla katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
ateistazwyboru Re:Piekło,czyścieś zostały wymyślone na specialne 02.12.05, 20:38 i normalni ludzie nie powinni się nim (piekłem) przjmować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feee Re: TO POWAŻNA SPRAWA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.12.05, 21:12 Piszesz o sobie? Jestes takim wlasnie nieochrzczonym bachorem? Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Re Nieochrzczone dzieci niektórzy katolicy 02.12.05, 22:06 A ochrzczonych to niby nie beczkują? W końcu ta pani z Łodzi z ulicy Radwańskiej tłumaczyła, że miała nadzieję ze swoimi dziećmi rychło się spotkać w niebie. Niestety, nie spotka się - bo jeszcze żyje, nie zdążyła popełnić samobójstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theo nie spadlo tobie nic ciezkiego na glowe / dupe? IP: 5.5R* / *.ddc.dal.earthlink.net 02.12.05, 23:57 Odpowiedz Link Zgłoś
squirrel9 Re: ```````````Gdzie trafiają nieochrzczone dziec 02.12.05, 23:56 Czy ktokolwiek naprawdę wierzy,że dekretem jakiegoś księdza ustanowi się to co zrobić Dobry BÓG? Do tej pory szły do piekła a od dzisiaj pójdą do nieba? Dekretem... Odpowiedz Link Zgłoś
marysia75 Re: ```````````Gdzie trafiają nieochrzczone dziec 03.12.05, 00:29 squirrel9 napisała: > Czy ktokolwiek naprawdę wierzy,że dekretem jakiegoś księdza ustanowi się to co > zrobić Dobry BÓG? Do tej pory szły do piekła a od dzisiaj pójdą do nieba? > Dekretem... Mormoni chrzcza wszystkich do n-tego pokolenia wstecz:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin32 A plemniki i komorki jajowe? 04.12.05, 14:37 marysia75 napisała: > Mormoni chrzcza wszystkich do n-tego pokolenia wstecz:) Powinni chrzcic tez plemniki i komorki jajowe, bo w nich jest potencjalne nowe zycie. Wyobrazacie to sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brrr Re: ```````````Gdzie trafiają nieochrzczone dziec IP: *.spacebar.no 04.12.05, 14:35 > Czy ktokolwiek naprawdę wierzy,że dekretem jakiegoś księdza ustanowi się to co zrobić Dobry BÓG? Do tej pory szły do piekła a od dzisiaj pójdą do nieba? Dekretem... Katolicy w to naprawde wierza. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia75 Re: ```````````Gdzie trafiają nieochrzczone dziec 04.12.05, 19:14 Gość portalu: Brrr napisał(a): > > Czy ktokolwiek naprawdę wierzy,że dekretem jakiegoś księdza ustanowi się > to > co > zrobić Dobry BÓG? Do tej pory szły do piekła a od dzisiaj pójdą do nieba? > Dekretem... > > Katolicy w to naprawde wierza. Nie wszyscy:) Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: ```````````Gdzie trafiają nieochrzczone dziec 04.12.05, 23:19 Wszystko to zawracanie bo przecież po śmierć jest końcem wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_grzyb Re: ```````````Gdzie trafiają nieochrzczone dziec 05.12.05, 14:03 Do kubła. Odpowiedz Link Zgłoś
samentu A co z tymi bidulkami które zmarły według starych 05.12.05, 15:05 przepisów? czy w Niebie będzie sie je jakoś segregować? te z starego portfela nie wejdą, a te z nowego mają wchodzić? przecież to niesprawiedliwość wołająca o pomste do Nieba:PPP Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: A co z tymi bidulkami które zmarły według sta 05.12.05, 15:47 Nie ma sprawiedliwości... Odpowiedz Link Zgłoś