Dodaj do ulubionych

Szamanom dziękujemy

15.01.06, 12:07
Tak podziękowałem księdzu, który wczoraj nawiedził mnie po kolędzie. Nawet się specjalnie nie obruszył, spojrzał tylko dziwnie, tak trochę spode łba, odwrócił się bez słowa i poszedł. Ech, a gdzie do widzenia? Co za kultura!
Obserwuj wątek
    • aktsieta Po co wpuszczać takich za drzwi? 15.01.06, 12:20

• zoppino Re: Szamanom dziękujemy 15.01.06, 15:08
      Fajnie, że masz swoje małe radości. To pomaga zachować pogodę ducha i spokój
      wewnętrzny. Szkoda tylko, że następna okazja dopiero za rok.
    • 3promile Re: Szamanom dziękujemy 15.01.06, 15:16
      Jest jeszcze wersja: "Bardzo przepraszam, ale jestem członkiem Najwyższego
      Kościoła Kultu Upierzonego Węża i moja religia zabrania mi z panem rozmawiać" -
      skutkuje zarówno na kolędników z KK, jak i na marketingowców od Świadków Jehowy ;-)
    • miriam11 Re: Szamanom dziękujemy 15.01.06, 15:18
      No i czym się chwalisz? Chamstwem? Ogolone, ja też nie przyjmuję księdza, ale
      jednocześnie nie widzę powodu, żeby go obrażać. Jak ministrant pyta, czy
      przyjmuję, to mówię spokojnie, że "dziękuję nie" i tyle. Nie jest powodem do
      chwały powiedzenie komuś czegoś niemiłego, IMHO.
      • Gość: Antychryst Re: Szamanom dziękujemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 19:30
        Zara zara. Wyraźnie napisano, że nie ministrant przyszedł a ksiądz. A po drugie czym się różni ksiądz od szamana??
        • Gość: saddam Re: Szamanom dziękujemy IP: 82.139.23.* 15.01.06, 20:33
          A jesteście chrześcijanami?
          • Gość: bigfat Re: Szamanom dziękujemy IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 20:41
            na tym forum większość to chyba ateiści
        • miriam11 Re: Szamanom dziękujemy 16.01.06, 18:13
          Gość portalu: Antychryst napisał(a):

> Zara zara. Wyraźnie napisano, że nie ministrant przyszedł a ksiądz.

Księdzu odpowiedziałabym dokładnie tak samo. Poglądy nie mogą usprawiedliwiać
          chamstwa.
    • Gość: ferment Re: Szamanom dziękujemy IP: *.chello.pl 15.01.06, 20:50
      0golone_jajka napisał:

> Tak podziękowałem księdzu, który wczoraj nawiedził mnie po kolędzie. Nawet się
      > specjalnie nie obruszył, spojrzał tylko dziwnie, tak trochę spode łba, odwrócił
      > się bez słowa i poszedł. Ech, a gdzie do widzenia? Co za kultura!
      >
      Do jakiego widzenia?
      Szamanów nie przyjmujesz, nie ma widzenia
      Co do kultury też mam to pytanie: gdzie Twa kultura?
      Dumny jesteś z siebie pewnie?
      • Gość: bigfat Re: Szamanom dziękujemy IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 20:56
        u ogolonych jajek ciężko o kulturę. facet robi regularne najeżdżki na
        wszystkich o odmiennym światopoglądzie niż jego własny. no i czego się po takim
        spodziewać?
    • kamajkore Re: Szamanom dziękujemy 15.01.06, 21:18
      a do mnie w tym roku już nie pukał... ciekawe dlaczego?;)
      pewnie dobre kartoteki tam mają o wszystkich ze swojego 'rejonu'... a może teczki?!
    • des4 Re: Szamanom dziękujemy 16.01.06, 09:34
      Koleś ma najwyraźniej jakieś obsesje i frustracje uzewnętrzniające się w
      tropieniu katolickoch spisków. Całe dni spędza na forum dzieląc się tym z
      innymi frustratami. Prowokuje i czeka na komentarze aby potem wyć o agresji
      katolików.

A tak w ogóle ci tzw. ateiści na tym forum to dzieciaki przechodzące okres
      buntu i antyklerykalizmu, dla ateistów takie tematy jak podnoszone na tym i
      podobnych wątkach nie istnieją....
      • 3promile Re: Szamanom dziękujemy 16.01.06, 10:39
        Wypraszam sobie! Długo dojrzewałem do mojej niechęci wobec jakiejkolwiek
        zinstytucjonalizowanej religii, więc od mojego antyklerykalizmu wara!
        • Gość: ferment Re: Szamanom dziękujemy IP: *.chello.pl 16.01.06, 10:49
          Koleś ma najwyraźniej jakieś obsesje i frustracje uzewnętrzniające się w
          tropieniu katolickoch spisków. Całe dni spędza na forum dzieląc się tym z
          innymi frustratami. Prowokuje i czeka na komentarze aby potem wyć o agresji
          katolików.

3promile napisał:

> Wypraszam sobie! Długo dojrzewałem do mojej niechęci wobec jakiejkolwiek
          > zinstytucjonalizowanej religii, więc od mojego antyklerykalizmu wara!

to było o Tobie?
          nie wierzę

a może to?

A tak w ogóle ci tzw. ateiści na tym forum to dzieciaki przechodzące okres
          buntu i antyklerykalizmu,
          • kamajkore Re: Szamanom dziękujemy 16.01.06, 12:03
            Ciekawe, TY wszędzie węszysz prowokację... czyżby zaburzenia paranoiczne?
            A może po tym się rozpoznaje 'dojrzałego' człowieka? :)
            • zloty_delfin Re: Szamanom dziękujemy 17.01.06, 13:21
              kamajkore napisała:

> Ciekawe, TY wszędzie węszysz prowokację... czyżby zaburzenia paranoiczne?
              > A może po tym się rozpoznaje 'dojrzałego' człowieka? :)

Nie, to nie zaburzenia paranoiczne, tylko nazywanie rzeczy po imieniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka