marzuss 01.02.06, 21:05 co się wam kojarzy z tym zagadnieniem? Ja myślę, że mamy kryzys wiary. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
supaari obraz? 01.02.06, 21:08 marzuss napisała: > co się wam kojarzy z tym zagadnieniem? > Ja myślę, że mamy kryzys wiary. A ja kryzys artysty... Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach oby do wiosny :) 01.02.06, 21:10 z wiosną wróci natchnienie. Bo - jak to mówią - nie maluj mnie na kolanach, maluj mnie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari oby... 01.02.06, 21:13 po_godzinach napisała: > z wiosną wróci natchnienie. > > Bo - jak to mówią - nie maluj mnie na kolanach, maluj mnie dobrze. Ale czy w ogóle godzi się malować? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Pomaluj mi świat 01.02.06, 21:18 na żółto i niebiesko maluje się figurki Matki Boskiej w kapliczkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Pomaluj mi świat 01.02.06, 21:21 po_godzinach napisała: > na żółto i niebiesko maluje się figurki Matki Boskiej w kapliczkach :) A nie na biało i na niebiesko? Na zółto i biało - Watykan. A na żółto i na niebiesko - sława Ukrainu! Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Pomaluj mi świat 01.02.06, 21:27 U mnie maluje się na żółto-niebiesko (chyba, że biel zżółkła ze starości) - a ja, jako wielbicielka kapliczek, nie mam nic przeciwko bardzo kolorowym i ukwieconym Madonnom. Ukrainu ... hm ... za dawnych czasów, jak byłam harcerką, zabroniono nam używać żółto-niebieskich chust, jako że miały symbolizować ukraiński nacjonalizm. Dziwny jest ten świat :) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Pomaluj mi świat 01.02.06, 21:34 po_godzinach napisała: > U mnie maluje się na żółto-niebiesko (chyba, że biel zżółkła ze starości) - a > ja, jako wielbicielka kapliczek, nie mam nic przeciwko bardzo kolorowym i > ukwieconym Madonnom. > > Ukrainu ... hm ... za dawnych czasów, jak byłam harcerką, zabroniono nam używać > > żółto-niebieskich chust, jako że miały symbolizować ukraiński nacjonalizm. > > Dziwny jest ten świat :) > Pewnie miały być zółte i białe (Watykan) oraz białe i niebieskie (maryjne), ale białe wycofano, bo się szybko brudzą ;-) A w sprawie chust - pewnie wymysliłbym białe z czerwonym stylizowanym Tryzubem... Kto by się domyślił? A w końcu Tryzub wszędzie można wcisnąć (Neptun coś o tym wie!)! A świat jest rzeczywiście dziwny... Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Pomaluj mi świat 01.02.06, 21:42 Ho, ho! gdybyśmy użyli Tryzuba, to chyba poszlibyśmy siedzieć :) Zaledwie kilkanaście lat temu hasło "wolna Ukraina" było bardzo wywrotowe ... Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Pomaluj mi świat 01.02.06, 21:49 po_godzinach napisała: > Ho, ho! gdybyśmy użyli Tryzuba, to chyba poszlibyśmy siedzieć :) > > Zaledwie kilkanaście lat temu hasło "wolna Ukraina" było bardzo wywrotowe ... Mooooocno uproszczony herb Radomia... Do granic wytrzymałości... Tak, jak go widzi osoba z szaloną wadą wzroku... Mówiąc inaczej - krótka pozioma kreska z trzema pionowymi łącącymi się z nią z góry... Ideologię zawsze się znajdzie (np. Marks, Engels, Lenin wsparci na Stalinie; choć to już kontrrewolucja, bo leżący Stalin...). Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Pomaluj mi świat 01.02.06, 21:20 aktsieta napisała: > na żółto i na niebiesko? :) > Szcze ne wmerła Ukrainu ni sława, ni wolia? A to chętnie! Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta Re: Pomaluj mi świat 01.02.06, 21:32 Kuzwa na żartach się nie znacie.A swoją drogą macie skojarzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Pomaluj mi świat 01.02.06, 21:36 aktsieta napisała: > Kuzwa na żartach się nie znacie.A swoją drogą macie skojarzenia :) > Kuźwa, jednym 2+1 (rozwiązłość!!!!), a innym szcze ne wmerła... Wy to macie.... Ale i tak rad Wam sprawić przyjemność... Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Przepraszam... 01.02.06, 21:41 supaari napisał: > Ale i tak rad Wam sprawić przyjemność... Pomylilem z Kamajkore! Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Ha! 01.02.06, 22:03 aktsieta napisała: > dzięki i tak :) > A niech Wam Bóg da co najlepsze, a jak nie wierzycie, to może ja coś dobrego przyniosę... Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta Re: Ha! 01.02.06, 22:06 supaari napisał: > aktsieta napisała: > > > dzięki i tak :) > A niech Wam Bóg da co najlepsze, a jak nie wierzycie, to może ja coś dobrego > przyniosę... Czekamy z utęsknieniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Ha! 01.02.06, 22:25 aktsieta napisała: > Czekamy z utęsknieniem :) A to sprawdźcie na mailu... Odpowiedz Link Zgłoś
lagardere Re: obraz? 01.02.06, 21:50 supaari napisał: > A ja kryzys artysty... Ja mam syndrom bialej kartki... Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: obraz? 01.02.06, 21:54 lagardere napisała: > supaari napisał: > > > A ja kryzys artysty... > > Ja mam syndrom bialej kartki... A ja symptomy, syndromy, andromy... Ktoś reflekuje? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lagardere Re: obraz? 01.02.06, 21:56 supaari napisał: > A ja symptomy, syndromy, andromy... > Ktoś reflekuje? :-) Do uslug! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: obraz? 01.02.06, 21:58 lagardere napisała: > supaari napisał: > > > A ja symptomy, syndromy, andromy... > > Ktoś reflekuje? :-) > > Do uslug! ;) Pani sobie życzy?? Dwa symptomy, jeden syndrom, trzy andromy? Zapakować czy może luzem? Odpowiedz Link Zgłoś
lagardere Re: obraz? 01.02.06, 22:01 > Pani sobie życzy?? Dwa symptomy, jeden syndrom, trzy andromy? Zapakować czy > może luzem? Luzem, dosc juz tych opakowan! Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: obraz? 01.02.06, 22:05 lagardere napisała: > > Pani sobie życzy?? Dwa symptomy, jeden syndrom, trzy andromy? Zapakować c > zy > > może luzem? > > Luzem, dosc juz tych opakowan! Pani zaparkuje wózek tu, po lewej... Odpowiedz Link Zgłoś
lagardere Re: obraz? 01.02.06, 22:08 supaari napisał: > Pani zaparkuje wózek tu, po lewej... Panie, a co ja jestem ruski futurysta, zeby po lewej?! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: obraz? 01.02.06, 22:27 lagardere napisała: > Panie, a co ja jestem ruski futurysta, zeby po lewej?! ;) Pani szanowna... Jak mi sięrura na prawo wygła, to Pani musi z lewej podejść... Zamówienie wypadnie wprost do podstawionego wózka... Komputer zaprogramował... Taki futurystyczny... Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 21:16 Oto i on: www.photo-es.art.pl/paetz.htm Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 21:18 ten to lubił młodzież,a jakie miał do nich podejście :) Odpowiedz Link Zgłoś
marzuss Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 21:32 Jaki jest współczesny chrześcijanin? - lepiej brzmi? Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 21:33 Nie mylić z katolikiem! Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 21:42 aktsieta napisała: > Nie mylić z katolikiem! > Poważne ostrzeżenie! A dlaczegóż to miałaby być pomyłka? Odpowiedz Link Zgłoś
lagardere Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 21:46 supaari napisał: > Poważne ostrzeżenie! > A dlaczegóż to miałaby być pomyłka? Chodzi o kolory w zbiorach! Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 21:52 lagardere napisała: >> Chodzi o kolory w zbiorach! Dalibóg!!! Aktsieta i kolory w zbiorach? Coś mi tu się nie widzi... Odpowiedz Link Zgłoś
lagardere Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 21:54 supaari napisał: Coś mi tu się nie widzi... Daltonista? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 21:56 lagardere napisała: > Daltonista? ;) Toś mnie rozgryzła!!! A ja wciąż nie wiem jakim cudem... Bo to cud? Ale nie mów tego Aktsiecie! Odpowiedz Link Zgłoś
lagardere Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 21:59 supaari napisał: > lagardere napisała: > > Daltonista? ;) > > Toś mnie rozgryzła!!! > A ja wciąż nie wiem jakim cudem... Bo to cud? Ale nie mów tego Aktsiecie! Aktsieta nawet krawatu chlopu (prawda, ze cudzemu)wybrac nie umie, o krawatach, z Aktsieta... to jak ze slepym o kolorach. Z dwojga zlego, lepsze mniejsze zlo! Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 22:05 lagardere napisała: . Bo to cud? Ale nie mów tego Aktsiecie! > > Aktsieta nawet krawatu chlopu (prawda, ze cudzemu)wybrac nie umie, o krawatach, > > z Aktsieta... to jak ze slepym o kolorach. > Z dwojga zlego, lepsze mniejsze zlo! Jaja sobie robicie:)Chłop nie dzicka żeby go ubierać.A katolik to nie chrześijanin,albo jedno albo drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 22:07 aktsieta napisała: > Jaja sobie robicie:)Chłop nie dzicka żeby go ubierać.A katolik to nie chrześijanin,albo jedno albo drugie. O nieeee! To ja mam imienia używać czy nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 22:08 supaari napisał: > aktsieta napisała: > > Jaja sobie robicie:)Chłop nie dzicka żeby go ubierać.A katolik to nie > chrześijanin,albo jedno albo drugie. > > O nieeee! To ja mam imienia używać czy nazwiska? Pogubiłam się.Jeszcze raz tylko powoli Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 22:31 aktsieta napisała: > Pogubiłam się.Jeszcze raz tylko powoli Christianus mihi nomen - chrześcijanin moje imię Catholicus cognomen - katolik nazwisko. To jak się mam przedstawiać? Lupus in Vestimento Ovi? Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 22:32 supaari napisał: > aktsieta napisała: > > Pogubiłam się.Jeszcze raz tylko powoli > > > Christianus mihi nomen - chrześcijanin moje imię > Catholicus cognomen - katolik nazwisko. > > To jak się mam przedstawiać? Lupus in Vestimento Ovi? Po łacinie to mogę ale nie wypada :) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 22:36 aktsieta napisała: > Po łacinie to mogę ale nie wypada :) > Użyj francuskiego! Ja chyba zrozumiem, a lan_coś_tam - z pewnością! Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 22:48 aktsieta napisała: > Putain d'merde! > OK. Zapamiętam. Nie jestem pewien czy użyję... A ten apostrof to na pewno potrzebny? Ja bym raczej dał "de" i spację... ale może zbyt gramatycznie podchodzę do tematu ;-) Aha... I "le" na wstępie? Bo "la" nie dla mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 22:52 supaari napisał: > może zbyt gramatycznie podchodzę do tematu ;-) > Aha... I "le" na wstępie? Bo "la" nie dla mnie... Petit foireux Odpowiedz Link Zgłoś
lagardere Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 22:53 supaari napisał: > OK. Zapamiętam. Nie jestem pewien czy użyję... > A ten apostrof to na pewno potrzebny? Ja bym raczej dał "de" i spację... ale > może zbyt gramatycznie podchodzę do tematu ;-) > Aha... I "le" na wstępie? Bo "la" nie dla mnie... To byl zwrot miodkowy (od Miodka!) bezrodzajowy i eksklamacyjny. Ale apostrof niepotrzebny i, oczywiscie, ze spacja. To taka drobna uwaga....typograficzna...byla? Odpowiedz Link Zgłoś
lagardere Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 22:41 supaari napisał: > To jak się mam przedstawiać? Lupus in Vestimento Ovi? Vestimento moze zostac, tylko nie Lupuuusss!!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 22:43 lagardere napisała: > Vestimento moze zostac, tylko nie Lupuuusss!!!!! :) To może Leo in Vestimento Ovi? Odpowiedz Link Zgłoś
lagardere Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 22:44 supaari napisał: > lagardere napisała: > > Vestimento moze zostac, tylko nie Lupuuusss!!!!! :) > > To może Leo in Vestimento Ovi? Do chrzescijan pasuje! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 22:51 lagardere napisała: > Do chrzescijan pasuje! ;) Eeeeee... A nie do katolików, którzy - jak powszechnie wiadomo (!) - na krew chrześcijańską łasi są jak Niemiec na sałątkę kartoflaną? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 22:55 supaari napisał: katolików, którzy - jak powszechnie wiadomo (!) - na krew > chrześcijańską łasi są jak Niemiec na sałątkę kartoflaną? ;-) forum.emiasto.com.pl/files/PMB.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
lagardere Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 23:10 supaari napisał: > Eeeeee... A nie do katolików, którzy - jak powszechnie wiadomo (!) - na krew > chrześcijańską łasi są jak Niemiec na sałątkę kartoflaną? ;-) Salade à la russe?! Odpowiedz Link Zgłoś
lagardere Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 22:11 aktsieta napisała: > Jaja sobie robicie:)Chłop nie dzicka żeby go ubierać.A katolik to nie chrześija > nin,albo jedno albo drugie. Chlop, to wizytowka nowoczesnej kobiety (moze byc z dzieckiem)! ;) Wyraznie masz problemy ze zbiorami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 22:22 lagardere napisała: > Chlop, to wizytowka nowoczesnej kobiety (moze byc z dzieckiem)! ;) Blondyna jestem może dlatego nie wiedziałam że chłop wizytówką.A pampersy temu chłopu też się wymienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
lagardere Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 22:28 aktsieta napisała: > Blondyna jestem może dlatego nie wiedziałam że chłop wizytówką.A pampersy temu > chłopu też się wymienia :) Moj chlop woli rude! Powaznie! Taki u niego gust. Wlosy od Tycjana a szyja od Modiglianiego. Kolory tez lubi! I kontrast! Z pampersami, to jak z chlopem: na dobre i na zle... Malemu chlop(c)u wymienialam - nawet dobrze mi szlo! Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach współczesny ... 01.02.06, 21:45 ... trudno powiedzieć, to się tak zmienia ... nieomal z dnia na dzień Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 21:34 Chrześcijanin? Wyznawca mitologii hebrajskiej, który uwierzył, że Jezus był mesjaszem przepowiedzianym w tejże mitologii. Z reguły osoby takie są pogodzone ze światem, życie wydaje im się harmonijne i piękne, gdyż jak wierzą - stanowi ono jedynie egzamin przed tym prawdziwym życiem. Większość osób głęboko wierzących, jakie znam, jest bardzo sympatyczna, serdeczna i tolerancyjna. Nie mają wprawdzie swojego własnego zdania, gdyż wedle ich wiary, rozum ludzki jest zbyt nikły aby w osądach moralnych nie kierować się gotowcami z mitologii właśnie. Taki jest mój obraz chrześcijan. Odpowiedz Link Zgłoś
alberto4 Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 22:31 dopierom wszedł na ten topik i patrzę, atu o "kryzysie wiary".. Toż to ja mam na stronie alberto.pl/darmo.php ten film - zapraszam.. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: obraz współczesnego chrześcijanina 01.02.06, 22:33 alberto4 napisał: > dopierom wszedł na ten topik i patrzę, atu o "kryzysie wiary".. Toż to ja mam > na stronie alberto.pl/darmo.php ten film - zapraszam.. Dziękujemy... Niechybnie wejdziemy... Ale takoż wyjdziemy... Co Cię nie zachwyci zapewne? Odpowiedz Link Zgłoś