markiz.de.sade 28.02.06, 15:03 Czy przygłup może zostać profesorem polskiego uniwersytetu? Tak się ostatnio zastanawiam... ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: student Re: Czy przygłup może zostać profesorem? IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 28.02.06, 15:06 W Polsce to nawet debili profesorów nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Czy przygłup może zostać profesorem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 15:11 Nie wim, czy przygłup, ale niedawno dowiedziałam się, że osoba nie znająca języków obcych - tak. Odpowiedz Link Zgłoś
get.up.stand.up Re: Czy przygłup może zostać profesorem? 28.02.06, 16:06 No ale to chyba nie jest dziwne, że osoba nieznająca języków obcych została profesorem. Odpowiedz Link Zgłoś
facet123 Re: Czy przygłup może zostać profesorem? 28.02.06, 15:57 Jeżeli chodzi ci o Pewnego Profesora, to tak, ale myślę, że to relikt dawniejszych czasów, kiedy wszystko było można po znajomości załatwić. Aktualnie mianowani profesorowie raczej reprezentują wysoki poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [[]] Re: Czy przygłup może zostać profesorem? IP: *.delfnet.pl / *.crowley.pl 28.02.06, 22:23 dzisiaj profesorem też można zostać tylko ze względu na układy Odpowiedz Link Zgłoś
facet123 Re: Czy przygłup może zostać profesorem? 01.03.06, 10:38 Mozliwe, że dzisiaj incydentalnie można zostać profesorem dzięki jakiemuś układowi, natomiast kiedyś była to jedyna możliwosć dostania profesury. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Czy przygłup może zostać profesorem? 28.02.06, 16:01 Zdarza sie, ale nie jest to regula. Odpowiedz Link Zgłoś
get.up.stand.up Re: Czy przygłup może zostać profesorem? 28.02.06, 16:16 Mój daleki znajomy, który zbyt inteligentny nie jest (żeby nie powiedzieć, że jest po prostu głupi), dostał się dwa lata temu na ekonomie na jedną z AE (tryb dzienny). W szkole podstawowej (chodziłem z nim do jednej klasy) miał w 8 klasie średnią 2,7 czy 2,8. Do 6 klasy ogromne kłopoty z czytaniem. Dostał się do średniego liceum (tylko dlatego, że pomogła mu koleżanka na wstępnym). Potem mature zdał całkiem nieźle (a szczególnie pisemną matematykę, bo mu z kolei inny kolega rozwiązał wszystkie zadania). Z polskiego zdał cudem, ale to nie jest ważne, bo na studia na AE pod uwagę bierze się angielski i matematykę. Na wstępnym egzaminie na studia znów mu pomógł kolega (egzamin był testowy). Dostał się. Nie wiem jak mu teraz idzie, ale podejrzewam, że dalej mu pomagają, bo to naprawdę niemożliwe, żeby on sam był w stanie cokolwiek zrobić. Ale profesorem chyba nie da się zostać będąć przygłupem...bo jak np obroni się choćby pracę magisterską ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Czy przygłup może zostać profesorem? 28.02.06, 20:29 Obrona pracy magisterskiej to pikuś. Może mu się udać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Czy przygłup może zostać profesorem? 28.02.06, 16:26 Tak, ale musi braki w wiedzy czymś nadrabiać, na przykład gorliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Jeden przygłup jest nawet rektorem. 28.02.06, 16:29 To rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Jeden przygłup jest nawet rektorem. 28.02.06, 17:00 czy inkryminowany jest PROFESOREM czy tylko profesorem uniwersyteckim. jeast sporo faciów którzy pisza się ks.prof. a z profesura nie maja nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Jeden przygłup jest nawet rektorem. 28.02.06, 17:31 jeast > sporo faciów którzy pisza się ks.prof. a z profesura nie maja nic wspólnego. Ja znam takiego, co tez tak sie pisze, ale raczej z tym ks. nie ma nic wspolnego oprocz sutanny :-DDD Jako prof. zas sprawdza sie rewelacyjnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolka Re: Czy przygłup może zostać profesorem? IP: *.chello.pl 28.02.06, 17:13 nie wiem, choc wielu na takich wyglada. przynajmniej spora ich czesc to CHAMY! Odpowiedz Link Zgłoś
chrismura Re: Czy przygłup może zostać profesorem? 28.02.06, 17:28 Szczegolnie,Polonistyki.Widac to czesto na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: Czy przygłup może zostać profesorem? IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 28.02.06, 19:32 czy profesorem to nie wiem, ale nauczycielem na pewno. No bo jeśli się stopniuje przymiotnik buźka to chyba trzeba być przygłupem Odpowiedz Link Zgłoś
wij_drewniak Re: Czy przygłup może zostać profesorem? 28.02.06, 20:16 A co? Zastanawiasz się czy by nie spróbować? Odpowiedz Link Zgłoś
alexanderson Re: Czy przygłup może zostać profesorem? 28.02.06, 20:42 Kaczor wcale nie jest profesorem! Odpowiedz Link Zgłoś
swaj13 Re: Czy przygłup może zostać profesorem? 28.02.06, 21:14 a ministrem z manczestrową teką,lub posłem'sobie' Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Czy przygłup może zostać profesorem? 28.02.06, 21:20 może, miałam nieprzyjemność spotkać takich, niestety zdarzają się, i czasami są chołubieni przez wydziały coby nie starcicić statusu jednostki "jakiejś tam" Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: Czy przygłup może zostać profesorem? 28.02.06, 21:50 Pracuję na wyższej uczelni (pierwszej w ogolnopolskim rankingu:-) - i odpowioem Ci, że... tak:-(( Oczywiście odpowiedź zależy od przyjetej definicji "przygłupa". Osoba uposledzona umysłowo ( w sensie scisłym) raczej profesorem nie zostanie. Osoba o nader przeciętnej inteligencji i małej wiedzy (oraz niewielkiej chęci przyswajania nowych informacji) - owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
equus3 Pytanie retoryczne. :) 28.02.06, 22:37 Mój drogi, to jest pytanie retoryczne - dla każdego, kto kiedykolwiek studiował. :) Odpowiedz Link Zgłoś