Dodaj do ulubionych

im dalej od kościoła katolickiego tym blizej boga

04.04.06, 16:18
napisał ktoś na tym forum, ja to potwierdzam. Nie trzeba być katolikiem,
można być zwykłym chrześcijaninem czy też czymś innym jak ja. U mnie
dokładnie takie same spostrzeżenie było jak w tytule.
Obserwuj wątek
    • Gość: twój-ostatni-tranz Re: im dalej od kościoła katolickiego tym blizej IP: *.man.sealnet.kluczbork.net 04.04.06, 16:28
      WŁAŚNIE TAK:)
      • Gość: Gośka Re: im dalej od kościoła katolickiego tym blizej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 16:39
        Katolicyzm nie ma nic wspólnego z Bogiem to tylko tradycja.
        • Gość: ferment Re: im dalej od kościoła katolickiego tym blizej IP: *.chello.pl 04.04.06, 16:58
          Masz jakieś dowody na potwierdzenie tak stawianej tezy?
          • Gość: Gośka Re: im dalej od kościoła katolickiego tym blizej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 19:11
            choinka-tradycja
            opłatek-tradycja
            święcenie jajek-tradycja
            niezliczona ilość tzw.matek boskich lub jak teraz mówią bożych a przecież Pan
            Bóg nie ma ani nie miał matki a Jezus miał jedną a nie
            dzisiątki,śnieżna,bolesne,czarne madonny itp.można by tak pisać bez końca ale
            po co?
            • Gość: ferment Re: im dalej od kościoła katolickiego tym blizej IP: *.chello.pl 04.04.06, 19:40
              Podobno Bóg lubi rozmaitość. Ludzi wielu - wiele tradycji, wiele sposobów
              przeżywania wiary.
              Co do macierzyństwa Matki Bozej to warto popytać na jakimś portalu katolickim.
              • Gość: Gośka Re: im dalej od kościoła katolickiego tym blizej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 19:43
                dziekuję nie jestem zainteresowana portalem katolickim;-)))
                • Gość: ferment Re: im dalej od kościoła katolickiego tym blizej IP: *.chello.pl 04.04.06, 19:46
                  Proszę uprzejmie. Ja tak na wszelki wypadek jestem uprzejmy, bo gdybyś chciała
                  poważnie podyskutować, no to wtedy wpadłabyś tam i znalazła ludzi, którzy mają
                  pojęcie o religii.
                  • Gość: Gośka Re: im dalej od kościoła katolickiego tym blizej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 21:45
                    raczej o robieniu ludziom wody z mózgu;-))))
                    • Gość: ferment Re: im dalej od kościoła katolickiego tym blizej IP: *.chello.pl 04.04.06, 21:52
                      To Ty na tym się znasz?
                      Skąd taka pewność, że jest to robienie >wody z mózgu< ?
    • llukiz jah.rastafari.jest.mym.panem 04.04.06, 22:00
      twój nick wskazuje że jesteś niewolnikiem debilem z wyboru.
      • Gość: ferment Re: jah.rastafari.jest.mym.panem IP: *.chello.pl 04.04.06, 22:13
        Szalenie mnie zainteresowała ta opinia, choć nie jest w stanie się z nią zgodzić.
        Chyba, że chodzi o wybór. Tu zgoda.
    • Gość: olo Zgadzam się w całej rozciągłości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 09:28
      ale nie dyskutuję bo to jest bez sensu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka