bryza102 02.05.06, 22:32 Każdy zaszył się gdzieś w kącie,cicho,głucho,dobrze że światło jest :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rak-pustelnik Re: Ale daliście sobie luzu! 03.05.06, 08:31 Nareszcie w schronisku było tak cicho i spokojnie, że wyspałem się aż mruczę! Teraz muszę skoczyć na działkę, to może uda mi się złapać i schrupać jakąć myszeczkę błądzącą wśród kwiecia i wonnych ziół przyprawowych! Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
bryza102 Re: Ale daliście sobie luzu! 03.05.06, 19:20 Oj,Raku,ale zazdroszczę tej działeczki!!!A jak tam rozwija się hodowla tej nowej rośliny,co to o niej zeszłej jesieni pisaliście dobry człowieku? Ja wyżywam się na moich dwóch balkonach,zastępują mi działkę jak mogą,ino patrzeć jak wszystko runie z przeciążenia :))) Patrzę z podziwem jak pięknie przyjęły się wiciokrzewy i róża pnąca,klematisy wystrzeliły jak złoto,lawenda sieleni się,jaskry pysznią się wszystkimi kolorami,eeeeech,pięknie jest!Nasiałam maciejki gdzie się dało,będzie mi latem pachnieć,oj będzie!Wiele to ja się nie nawącham bo i tak większość lata spędzam poza domem,ale przynajmniej dziewczyna,która zostaje u mnie podczas mojej nieobecności będzie miała radochę.A Maxiu,ten niecnota podgryza moje jaskry i żre jak jakiś przysmak.Kociej trawy nie chce nawet powąchać,ale kwiatki to i owszem,drania kawał :)) W zeszłym roku dostałam od kogoś bulwę pnącza,ponoć miało wyrosnąć na kilka metrów w górę,a tym czasem zrobił się z tego ogromny krzew,obsypany pięknymi kwiatami podobnymi do tytonii.Zajął pół balkonu,musiałam przesuwać donicę bo się nie mieścił pod ścianą.Jesienią po opadnięciu liści bulwę wykopałam,przesuszyłam i przechowałam w trocinach.Od dwóch tygodni jest znowu w donicy,z tym że na balkonie wschodnim i wypuszcza liście! Czasami tak sobię myślę,po co ja to wszystko robię,skoro i tak latem rzadko tu bywam,ale już mam taką naturę ogrodniczki,lubię "grzebać" w ziemi i lubię - chociaż czasami-popatrzeć na rezultaty mojej pracy. A jak wygląda Twoja działka?Co na niej rośnie? Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Ale daliście sobie luzu! 04.05.06, 13:31 No i nie wiem, Sesibonicku, cy tym sposobem wyarziłeś(aś) zakwyt cy dezaprobate? Ciągle jesce za mało znom język ludzki. Hauuuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Ale daliście sobie luzu! 04.05.06, 16:42 Wreszcie mi sie humor poprawil, a jak czytam o Tubylcowej dzialce(niekoniecznie o tym jak mnie pozera) i o Bryzkowym balkonie, az uginajacym sie pod kwiatami, to znowu mi sie chce zyc. Ale jak pomysle o swoich funkiach/hostach, ktore nie przezyly zimy, a cudne byly - najpiekniejsze odmiany - to....... eee, co sie stalo to sie nie odstanie. Mowi sie trudno :))) Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Ale daliście sobie luzu! 04.05.06, 17:03 Bryzeckowe balkony uginajom sie pod kwiatami? Na mój dusiu! To niebezpiecne! Mozno spaść! Hauuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
radwi22 Re: Ale daliście sobie luzu! 06.05.06, 01:47 < Oj,Raku,ale zazdroszczę tej działeczki!!!A jak tam rozwija się hodowla tej nowej rośliny,> Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Ale daliście sobie luzu! 06.05.06, 11:02 Jakik roślin Tubylecek by nie hodowoł, powinien je głęboko zakopać, to za pare milionów roków bedzie z nik mioł rope naftowom. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Ale daliście sobie luzu! 07.05.06, 20:21 Jakze to, Owcarku, rosliny jeszcze nie urosly, a Ty juz kazesz je zakopywac? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Ale daliście sobie luzu! 09.05.06, 12:40 No fakt. Niek najpierw urosnom, to bedzie więcej tej ropy. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
night_breeze Re: Ale daliście sobie luzu! 29.08.06, 02:02 Może w końcu się coś ruszy?Mysha zniknęła bez uprzedzenia....boi się odezwać czy co?Myshko,jesteś zastępcą naszego zacnego Owcarka i też nas opuściłaś? Odpowiedz Link Zgłoś