Dodaj do ulubionych

Wstydzę się rodziców

21.05.06, 19:13
Bo nie mają wykształcenia.Nie umiem tego zmienić i zaakceptować ich
zupełnie.Boję się zaangażować w jakiś związek, bo musiałabym powiedzieć o ich
braku wykształcenia drugiej osobie.Mam kompleksy nie tylko na tym punkcie.Nie
wiem co zrobić.
Obserwuj wątek
    • endrju55 Re: Wstydzę się rodziców 21.05.06, 19:17
      bądż z nich dumna że mają tak wykształconą córkę
    • monia145 Re: Wstydzę się rodziców 21.05.06, 19:21
      Tak to jest, jak rodzice wypruwają flaki, aby wykształcić swoje dzieci. Te zaś
      jedyne co potrafią, to stwwierdzić, ze niewykształceni rodzice to powód do
      wstydu.
      Jest mi wstyd za Ciebie, w imieniu Twoich rodziców, którzy być może nie wiedzą
      co myśli o nich ich dziecko. I może to najlepsze w tym wszystkim.
      • Gość: havana Re: Wstydzę się rodziców IP: *.bel.vectranet.pl / 80.51.227.* 21.05.06, 19:25
        Ludzie!
        aJk można wydać na świat takie dziecko!?!?!????????????
      • maxima10 Re: Wstydzę się rodziców 23.05.06, 06:05
        monia145 napisała:

> Tak to jest, jak rodzice wypruwają flaki, aby wykształcić swoje dzieci. Te
        zaś
        > jedyne co potrafią, to stwwierdzić, ze niewykształceni rodzice to powód do
        > wstydu.
        > Jest mi wstyd za Ciebie, w imieniu Twoich rodziców, którzy być może nie
        wiedzą
        > co myśli o nich ich dziecko. I może to najlepsze w tym wszystkim.

To jest charakterystyczna cecha wiejskich tlumokow, ze wstydza sie swoich
        rodzicow. Nierzadko ci rodzice na starosc laduja w komorce.
    • znj2 Re: Wstydzę się rodziców 21.05.06, 19:22
      Raczej powinnaś wstydzić się swojej głupoty.
    • trekker13 Re: Wstydzę się rodziców 21.05.06, 19:22
      siostrateodora napisała:

> Bo nie mają wykształcenia.

Wykształcenie jest ważne, ale to nie wszystko. Znam ludzi wykształconych,
      których też można sie wstydzić.

> Nie umiem tego zmienić i zaakceptować ich
      > zupełnie.Boję się zaangażować w jakiś związek, bo musiałabym powiedzieć o ich
      > braku wykształcenia drugiej osobie.Mam kompleksy nie tylko na tym punkcie.Nie
      > wiem co zrobić.

Chyba nie przeszkadzali ci w nauce ? Jeżeli nie, doceń ten fakt. Nie wszystkie
      dzieci ludzi bez wykształcenia miały tyle szczęścia.
      Pamiętaj też, że dorastali w nieco innych czasach. Kiedyś wykształcenie nie
      było aż tak ważne i dostępne.

Trekker
      • wraczek Moi są wykształcenia, ale o studia musiałem... 13.09.06, 07:11
        ...walczyć sam, bo mój ojciec uznał, że "nie trzeba". Jesli twoi zapewnili Ci
        dobre wyształcenie i rozumieli tego potrzebę mimo tego, że im tego kiedyś nie
        dano to trzeba być z nich dumnym. A jesli jakikolwiek facet piśnie na ten temat
        choćby jedno złe słówko to wyślij go do wszystkich diabłów, bo naprawde nie
        warto angażować się w związek z facetam, który tego nie rozumie.
        • gabi9917 Re: Moi są wykształcenia, ale o studia musiałem.. 13.09.06, 07:38
          aaaaaa(ziewanie)nudno ciągle to samo
          • Gość: Gość Re: Moi są wykształcenia, ale o studia musiałem.. IP: *.rotmanka.pl 13.09.06, 21:21
            Skoro Ci tak nudno to zajmij się czymś godnym twojej uwagi a nie trać czasu na
            forum.
    • markus.kembi Re: Wstydzę się rodziców 21.05.06, 20:48
      Siostra Teodora? Ach, to brutalny.gajowy ma na imię Teodor?
      • inna_pora Re: Wstydzę się rodziców 22.05.06, 19:58
        markus.kembi napisał:

> Siostra Teodora? Ach, to brutalny.gajowy ma na imię Teodor?

Też mam wrażenie ,że to taki "brutalny gajowy", trafiłam kiedyś na ten wątek
        przypadkiem i widzę podobieństwo
      • Gość: kasia hahhahahah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 00:21
        dobre, dobre
        własnie przed chwilą czytalam o tym idiocie :0
    • omnipotentny Re: Wstydzę się rodziców 21.05.06, 21:45
      siostrateodora napisała:

> Bo nie mają wykształcenia.Nie umiem tego zmienić i zaakceptować ich
      > wiem co zrobić.

będzie dobrze. jeśli chodzi o twój związek, to przede wszystkim jest to związek
      Ciebie i Twojego przyszlego partnera. zapewniam cię, że niewiele będzie go
      obchodziło wykształcenie Twoich rodziców - czy ciebie obchodziłoby
      wykształcenie jego rodziców? na pewno nie uzależni od tego trwania waszego
      związku - byłoby to przeciez głupie.
      więcej odwagi i pewności siebie!
      pozdrawiam
    • zeberdee24 Re: Wstydzę się rodziców 21.05.06, 22:23
      Shame on YOU!!!!
    • Gość: życzliwa Re: Wstydzę się rodziców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 00:02
      Radzę udać się do psychologa.Takie kompleksy wymagają dłuższej terapii.Z twoich
      słów wynika, że jesteś wykształcona,ale wykształcenie nie idzie w parze,jak
      widać,z uczuciem miłości do rodziców,z szacunkiem do nich.Musiało coś w twoim
      życiu zaistnieć,że tego się nie nauczyłaś.A może byli złymi rodzicami/choć to
      wcale nie zależało od ich wykształcenia/.To musi ustalić psycholog.Powodzenia.
    • Gość: promyczek Re: Wstydzę się rodziców IP: *.ztpnet.pl 22.05.06, 10:18

Jak mozna sie wstydzic swoich rodzicow Obojetnie jak wygladaja i jakie maja
      wyksztalcenieCiebie kształcili a dzis ty sie od nich odwracasz Jestes wyrodnym
      dzieckiem Wiedz ze zycie przed toba dlugie i co sie w zyciu twoim wydarzy to
      nikt nie wie ale los sie msci nawet w inny sposob potrafi Bardzozaluje tych
      rodzicow bo oni tego nie przewidzieli

• Gość: Aki Re: Wstydzę się rodziców IP: *.16.100-84.rev.gaoland.net 13.09.06, 21:46
        Oto najlepszy dowód na to, że "wykształcenie" nie idzie w parze ani z mądrością,
        ani z inteligencją.
    • Gość: ania Re: Wstydzę się rodziców IP: 87.218.70.* 22.05.06, 12:24
      Wielu ludzi wstydzi sie swoich rodzicow, nie jestes sama. Jedynym rozwiazaniem
      jest akceptacja ich takim jakimi sa. Samo wyksztalcenie o niczym nie swiadczy.
      Przeciez mozna byc kulturalnym i obeznanym we swiecie bez papierka, czyli
      wyksztalcenia. A po za tym jest to normalne, ze dzieci zwykle sa bardziej
      wyksztalcone niz rodzice, inaczej przeciez nie byloby postepu.
      Jesli rzeczywiscie masz duze kompleksy z tego powodu,radzilabym ci zglosic sie
      po porade do psychologa. Na pewno poczulabys sie lepiej! Pozdrawiam.
    • wartkoczyk1 Re: Wstydzę się rodziców 22.05.06, 16:11
      kradną ,piją ?
      tego możesz się wstydzić ,
      moja mama jest po tz.siedmiu klasach ale to wartosciowy człowiek i mój mąż
      bardzo ją szanuje choć jego mama ma wykształcenie średnie -
      ja chodzę wszedzie z mamą -szczególnie do lekarza czy urzędów bo wiem że ona tam
      sobie nie poradzi i nie wstydzę się jej choć jest to rzeczywiści osoba na
      pierwszy rzut oka nie potrafiąca się wysłowić czy coś załatwić -ale od czego ma
      córkę :))

• Gość: cami wow..niewatpliwie sa madrzejsi od ciebie... IP: *.pools.arcor-ip.net 22.05.06, 19:45
      pili? bili cie do nieprzytomnosci? zabraniali uczyc?
      nie?
      to badz dumna, ze takich masz rodzicow, mimo, ze sami nie wykasztalceni to
      wiedzeili ze nauka jest wazna. a mogli cie do roboty zagonic.
    • albalonga Re: Wstydzę się rodziców 22.05.06, 22:52
      mialam kolezanke w pracy ktora wstydzila sie ojca bo..... całe zycie byl uczciwym czlowiekiem. Co to znaczy ze nie maja wyksztalcenia> nie sa mgr? i co z tego. Jesli sa porzadnymi ludzmi to najwazniejsze. A jesli twoj przyszły bedzie cie ocenial przez ten pryzmant to nie jest nic wart. W koncu ma sie zenic z Toba a nie z tesciami. Inni maja rodzicow zlodziei albo pijakow i sie nie wstydza.
      Skoro jestes taka zakompleksiona to szukaj pomocy u specjalisty ktory podniesie twoje poczucie wartosci. TRZYMAM KCIUKI :)
      • Gość: Epsilon Re: Wstydzę się rodziców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 23:26
        Ja mam miewyksztalconych rodzicow ale nigdy nie mialem takich problemow i nigdy
        się ich nie wstydzilem.
        • Gość: kadi fani brutalnego. gajowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 00:25
          załozmy fanklub
          bo to tak barwna postac ze w pelni na to zasluguje
          pomomo ze jest przyszlym lekarzem to pra3wdziwa z niego ciemnota sami
          sprawdzcie i przeczytaj cie post apropost tego ze jego tesciowie nie maja
          samochodu
          haha
    • Gość: Hiho Re: Wstydzę się rodziców IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.05.06, 00:57
      Napisz cos o swoim wyksztalceniu...
    • Gość: Magda Re: Wstydzę się rodziców IP: *.aster.pl 23.05.06, 05:56
      Żeby kochać swoje dziecko nie potrzeba wykształcenia. Moja ciocia jest po
      szkole zasadniczej, a jest tak mądra w miłości do swoich dzieci, że książki
      powinna pisać a inni się powinni od niej uczyć. Natomiast moja znajoma ma
      rodziców wykształconych, ojciec jest profesorem; mimo to okropnie traktują
      swoje jedyne dziecko, które nigdy nie może liczyć na jakąkolwiek pomoc z ich
      strony.
      • Gość: adam Re: Wstydzę się rodziców IP: *.autocom.pl 23.05.06, 12:52
        >Natomiast moja znajoma ma
        > rodziców wykształconych, ojciec jest profesorem; mimo to okropnie traktują
        > swoje jedyne dziecko, które nigdy nie może liczyć na jakąkolwiek pomoc z ich
        > strony.

Doskonale to napisałaś. Ja też mam wśród znajomych profesora, który swojego
        jedynego syna traktuje jak totalne dno. czego by się chłopak nie podjał, czego
        by nie zrobił to i tak zawsze jest za mało, niedobrze, ponizej ambicji itd. Od
        poczatku traktował go jako przeszkode w pracy naukowej, z reszta matka podobnie
        (wzięta artystka z operetki). Mysle, ze on by wolał mieć niewykształconych
        rodziców ale zeby ich obchodził chociaż trochę i żeby go wspierali.

ja mam oboje rodziców z wykształceniem mgr, ale ojciec potrafi wstawiac takie
        teksty do moich koleżanek i znajomych, że się można spalić ze wstydu. zawsze
        jakoś obracam to w zart gdy znajome do mnie przychodzą, ale nie wstydze
        sie "pokazac go ludziom" ;) Taki jest, nie on jeden zachowuje sie w taki
        sposób, i co mialbym się zadręczać z tego powodu? No bez przesady! A
        wyksztalcenie to tu nie ma nic do rzeczy. Wiedza ze studiów a charakter to sa
        dwie zupelnie rozne rzeczy.
    • chyba_normalny Re: Wstydzę się rodziców 23.05.06, 12:37
      siostrateodora napisała:

> Bo nie mają wykształcenia.Nie umiem tego zmienić i zaakceptować ich
      > wiem co zrobić.

MÓDL się "siostro" aby Twoje dzieci nie wstydziły się tego że jesteś
      wykształcona i GŁUPIA
      • Gość: Joszka Re: Wstydzę się rodziców IP: *.pl / *.enterpol.pl 23.05.06, 13:18
        Ta siostrateodora to jakaś wsiowa krowa.
        • Gość: EWa Re: Wstydzę się rodziców IP: *.CNet2.Gawex.PL 23.05.06, 15:18
          Fakt. I to głupia krowa-pomimo jakiegoś papierka dokumentującego jakieś tam
          wykształcenie. I podła krowa.
          Ale czemu obrażamy krowy?
    • iwonaje Re: Wstydzę się rodziców 23.05.06, 23:15
      Znajdź faceta z rodzicami po podstawówce. Będziecie mogli razem nimi gardzić i
      będzie fajnie. Tylko nie wysyłajcie swoich dzieci do szkoły bo jak zaczną się
      uczyć to jeszcze profesorami zostaną i co wtedy zrobisz. Ty się będziesz
      wstydzić rodziców, a dzieci będą się wstydzić Ciebie.
    • wanilia82 Re: Wstydzę się rodziców 12.09.06, 17:09
      Ja mam podobnie,ale wykształcenie to tylko jeden z powodów,najgorsze jest z ich
      zachowaniem,mój ojciec nie ma nawet podstawówki,oboje wychowali się na wsi,ja
      jestem na III roku studiów,ale to nie ma akurat znaczenia,oni zachowują się jak
      świnie,puszczają bąki,ojciec chodzi bez zębów przy znajomych,albo w samych
      majtkach otwiera dzwi,poza tym jak przychodzą koleżanki moje to zachowuje się
      jak stary zboczeniec,dlatego wstydze się ich,to prawda.Mama nie była nigdy taka
      jak on ale z wiekiem się zmieniła i niestety upodabnia sie do niego.
      • gabi9917 Re: Wstydzę się rodziców 13.09.06, 07:36
        wanilia82 napisała:

> Ja mam podobnie,ale wykształcenie to tylko jeden z powodów,najgorsze jest z ich
        >
        > zachowaniem,mój ojciec nie ma nawet podstawówki,oboje wychowali się na wsi,ja
        > jestem na III roku studiów,ale to nie ma akurat znaczenia,oni zachowują się jak
        >
        > świnie,puszczają bąki,ojciec chodzi bez zębów przy znajomych,albo w samych
        > majtkach otwiera dzwi,poza tym jak przychodzą koleżanki moje to zachowuje się
        > jak stary zboczeniec,dlatego wstydze się ich,to prawda.Mama nie była nigdy taka
        >
        > jak on ale z wiekiem się zmieniła i niestety upodabnia sie do niego.

Też chodzi w samych majtkach i puszcza bąki?
    • camel_3d brutalny gajowy 2? 12.09.06, 17:18

• xtrin Re: brutalny gajowy 2? 13.09.06, 08:35
        2? Raczej 22.
    • Gość: nan ale to już było.... powtarzasz się. IP: *.chello.pl 12.09.06, 17:37
      jw
      • Gość: ryzyko odkurzony, stary wątek IP: *.chello.pl 12.09.06, 19:02
        .
    • Gość: angel Re: Wstydzę się rodziców IP: *.aster.pl 13.09.06, 07:00
      musisz być strasznie zakompleksioną osóbką,teraz to nie wykształcenie jest ważne
      tylko głowa na karku i znajomości,
    • stary.troll Następny prowokator 13.09.06, 07:50
      z inteligencją ziemniaka...
      • gabi9917 Re: Następny prowokator 13.09.06, 07:52
        stary.troll napisał:

> z inteligencją ziemniaka...

Same kartofle?Bez omasty?
    • xtrin A samochód mają? 13.09.06, 08:36
      Bo jak nie to już poważny problem.
      • gabi9917 Re: A samochód mają? 13.09.06, 17:03
        xtrin napisała:

> Bo jak nie to już poważny problem.
        E tam jak nie mają wykształcenia to i samochodu nie ma chyba, to dopiero wstyd
        w XXI wieku bez samochodu do komórki z nimi i na kłódkę:)
    • seth.destructor Re: Wstydzę się rodziców 13.09.06, 19:10
      Powinnas sie wstydzic.
      Myslisz, ze ludzie patrz na ciebie przez pryzmat twoich rodzicow? Czy jestes
      okreslana jako "corka tej durnej Kowalskiej" albo "tego nieuka Malinowskiego"?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka