Dodaj do ulubionych

B16 wzywa do adoracji Jezusa ukrytego w hostii

03.06.06, 07:37

Benedykt XVI w przemówieniu podczas spotkania z duchowieństwem
wiadomosci.gazeta.pl/benedyktxvi/1,73348,3369878.html
wezwał do adoracji Jezusa ukrytego w hostii.

"Świat, w którym jest tak wiele hałasu, tak wiele zagubienia, potrzebuje
milczącej adoracji Jezusa, ukrytego w hostii. Trwajcie w modlitwie adoracji i
uczcie wiernych tej modlitwy. W niej znajdą pocieszenie i światło przede
wszystkim ludzie strapieni."

Brzmi to bardzo ładnie, mamy tutaj słowa o pocieszeniu i świetle dla ludzi
strapionych, jednak popatrzmy na te tekst przez światło słów Pana Jezusa.
Mateusz cytuje Jezusa:
24,26 Gdyby więc wam powiedzieli: Oto jest na pustyni - nie wychodźcie;
oto jest w kryjówce - nie wierzcie.

Wg dokryny katolickiej Pan Jezus przychodzi do nas w hostii, a według B16
jest ukryty w hostii.

O takich, którzy by głosili, że Jezus jest ukryty tu czy tam, Pan Jezus
krótko mówi: Nie wierzcie im.

A jednak B16 wzywwa do adoracji Jezusa rzekomo ukrytego hostii, gdyż w ten
sposób wzmacnia pozycję katolickiego kleru. Według doktryny katolickiej tylko
kapłani katoliccy mają moc sprowadzania Pana Jezusa z nieba na ziemię, aby
ukrył się w hostii i przez takiego Jezusa-hostię ludzie mają przychodzić do
Boga. W ten sposób katolicki kapłan staje się niezbędnym pośrednikiem
pomiędzy Bogiem a ludźmi, co też jest herezją, gdyż jedynym pośrednikiem jest
Jezusa zmartwychwstały i uwielbiony niebiosach:

List do Hebrajczyków
7,24 ale Ten sprawuje kapłaństwo nieprzechodnie, ponieważ trwa na wieki.
7,25 Dlatego też może zbawić na zawsze tych, którzy przez niego przystępują
do Boga, bo żyje zawsze, aby się wstawiać za nimi.
7,26 Takiego to przystało nam mieć arcykapłana, świętego, niewinnego,
nieskalanego, odłączonego od grzeszników i wywyższonego nad niebiosa;
7,27 który nie musi codziennie, jak inni arcykapłani, składać ofiar najpierw
za własne grzechy, następnie za grzechy ludu; uczynił to bowiem raz na
zawsze, gdy ofiarował samego siebie.

Podsumowując: B16 pokazał, że głosi herezje; w świetle słów Jezusa mamy mu
nie wierzyć!
Stałym kapłanem wstawiającycm się za nas u Boga jest Jezus; on sprawuje
kapłaństwo nieprzechodnie! Kapłaństwo katolickie związane ze sprowadzaniem
Jezusa z nieba na ziemię, aby ukryć go w hostii, jest herezją!
Obserwuj wątek
    • Gość: re ale odkrycie - cała ta szopka z religią to bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 09:30
      i kazdy naciąga i mami jak mu pasuje
      • husyta Jeśli istnieje kłamstwo, to istnieje też prawda. 03.06.06, 10:52
        Jeśli istnieje kłamstwo, to istnieje też prawda.
        Jeśli istnieje fałsz, to istnieje też oryginał.

Aby poznać fałsz, trzeba najpierw poznać oryginał, bo inaczej, dasz się nabrać.
        Czytaj Biblię! Poznasz oryginał, a wtedy zauważysz kłamstwa i fałsze.
        • Gość: m Re: Jeśli istnieje kłamstwo, to istnieje też praw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 15:01
          heretycy wciąz w akcji...nuda
        • Gość: ant Re: Jeśli istnieje kłamstwo, to istnieje też praw IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.06, 12:55

> Jeśli istnieje kłamstwo, to istnieje też prawda.

prawda!

> Jeśli istnieje fałsz, to istnieje też oryginał.

prawda!

>
          > Aby poznać fałsz, trzeba najpierw poznać oryginał, bo inaczej, dasz się
          nabrać.

prawda!

>
          > Czytaj Biblię! Poznasz oryginał, a wtedy zauważysz kłamstwa i fałsze.

manipulacja!

i to od wiek wieków...
          cienki manipulant z ciebie.
    • Gość: heh hostia? mniam mniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 15:20
      • Gość: m Re: hostia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 15:36
        no proszę jak niektorzy sami na siebie ekskomunike nakladają...
        • Gość: heh aż trzęsę gaciami ze strachu przed ekskomuiką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 15:48
    • Gość: izka Re: B16 wzywa do adoracji Jezusa ukrytego w hosti IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 15:57
      > Mateusz cytuje Jezusa:
      > 24,26 Gdyby więc wam powiedzieli: Oto jest na pustyni - nie wychodźcie;
      > oto jest w kryjówce - nie wierzcie.
      W kontekście cytat ten odnosi się do powtórnego przyjścia Chrystusa.Katolikom
      oczekiwanie na dzień paruzji nie przeszkadza wierzyć, że Chrystus jest stale
      obecny w Kościele pod postacią hostii.
      • Gość: Echo Re: B16 wzywa do adoracji Jezusa ukrytego w hosti IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.06.06, 17:02
        Szkoda ze nie zacytowales: "To jest cialo moje!" Bez zadnych zawijasow.
        • Gość: Echo Re: B16 wzywa do adoracji Jezusa ukrytego w hosti IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.06.06, 17:24
          Nastepnie musisz poczytac Sw. Pawla ze Kosciol to cialo Chrystusa, ktorego
          sie nie kawalkuje na sekty.

Musisz poczytac Chrystusa, ze "bramy piekielne nie przemoga go".
          Pokontempluj sobie ze Pismo nie jest do indywidualnej interpretacji. Ze
          potrzebny jest Autorytet Magisterium Kosciola o czym pisal nie tylko Piotr ale
          pierwsi Ojcowie Kosciola (np. Ireneusz w pierwszym wieku.) Dzisiaj protestanci
          twierdza ze maja "spolny mianownik" ktory jest mniejszy z dnia na dzien.

Musisz sobie przy tym uswiadomic co Chrystus NIE powiedzial Piotrowi: "a na tej
          skale zbuduje tysiace zborow z ktorych kazdy bedzie sie klocil o inna
          interpretacje Biblii i beds sie dzielic i kawalkowac w odpowiedzi na moja
          modlitwe aby byli jedno"

Widzisz husyto, myslacy ludzie (glownie pastorzy), masowo wracaja do KK.
          Dlaczego? Bo tych Slow nie da sie inaczej interpretowac tylko ze KK trwa od
          czasow Chrystusa i bramy piekielne nie przemogly go ani za Konstantyna ani kiedy
          indziej. Mozliwe ze bramy piekielne przemogly sekty ktore oderwaly sie od KK i
          dziela sie i atomizuja z dnia na dzien. W samym USA jest ich ponad 30 000.
          • Gość: heh katoicki reżim nie pasuje do nauk Chrystusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 17:26
          • Gość: jajcio jeśli hostia to ciało JCh to katolicy to kanibale! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:24
            I weź mi powiedz Echo że tak nie jest.
            • Gość: wredna_jedza Re: jeśli hostia to ciało JCh to katolicy to kani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 10:51
              A o symbolach i mistycyzmie dziecię słyszało?
              Również i sam Kościół jest ciałem Chrystusa :P
              Doczytaj troche, a potem zabieraj głos na forum :/

Od razu widać że wakacje, gó..ażeria produkuje bzdury w necie od świtu :/
    • Gość: omnipotentny heretyk IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 03.06.06, 17:41
      husyta:
      ''Albowiem tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby KAŻDY,
      kto weń wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny. [...] Kto wierzy w niego,
      nie będzie sądzony; Jan 3:16,18''

Chyba trafiła ci się w ręce jakaś podróba Nowego Testamentu, najpewniej ta
      autorstwa Związku Gedeonitów. werset 18 ewangelii Jana brzmi: "kto wierzy w
      niego, nie ulega potępieniu (...)", a nie " kto wierzy w niego, nie będzie
      sądzony" (co można przeczytać w przeklamanym przekładzie, który cytujesz).
    • Gość: husyta Siedzi po prawicy Boga Ojca, skąd przyjdzie sądzić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 17:36
      W wyznaniu wiary mówimy o Jezusie, że
      Siedzi po prawicy Boga Ojca, skąd przyjdzie sądzić żywych i umarłych".

katolicy jednak wierzą, wbrew temu co wyznają, że katolicki ksiądz ma moc
      sprowadzić Jezusa na ziemię, schowac go w hostii i dać do zjedzenia wiernym.

Ten Jezus, rzekomo ukryty w hostii, to inny Jezus z innej ewangelii głoszonej z
      innego (fałszywego) ducha, przed czym ostrzegał Paweł:

2 Kor 11,4 Bo gdy przychodzi ktoś i zwiastuje innego Jezusa, którego
      myśmy nie zwiastowali, lub gdy przyjmujecie innego ducha, którego nie
      otrzymaliście, lub inną ewangelię, której nie przyjęliście, znosicie to z
      łatwością.

Katolicy z łatwością przyjmują nauki o Jezusie ukrytym w hostii, odrzucając
      nauki Biblii, gdzie Jezus jest po prawicy Boga Ojca;
      • supaari Genialne! 21.07.06, 17:48
        Gość portalu: husyta napisał(a):

> W wyznaniu wiary mówimy o Jezusie, że
        > Siedzi po prawicy Boga Ojca, skąd przyjdzie sądzić żywych i umarłych".

Mt. 28,20.
        Credo do rewizji!!! ;-)
        • Gość: Echo Re: Genialne! IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 22.07.06, 16:52
          > Mt. 28,20.
          > Credo do rewizji!!! ;-)
          >

Husyta musi walczyc o zniesienie sakramentu komunii, bo bez tego sakramentu
          caly prostestantyzm nie jest celebrowaniem zywego Chrystusa ale wspominkami
          Chrystusa ktory przyszedl i poszedl a nie Chrystusa ktory przez caly czas jest
          aktywny w ludzkim zyciu.

Drugim problemem jest Autorytet. Husyta bedzie zwalczal nastepce Piotra i
          ignorowal slowa Chrystusa "a na tej skale (petra) zbuduje Kosciol moj."
          I ze zaraz potem Kosciol przemogly "bramy piekielne". Tutaj husyta i postempacy
          zgadzaja sie miedzy soba ale nie zgadzaja sie z Chrystusem.

Husyta rwierdzi ze buduje swoj zbor na Biblii i Chrystusie. Problem w tym ze
          zaden zbor nie ma autorytetu i kazdy inaczej interpretuje Biblie. I dzieki temu
          protestanci atomizuja sie na dziesiatki tysiecy sekt, czesto zwalczajacych sie
          nawzajem. Husyta twierdzi ze jednak maja "wspolne dogmaty" ktorych jest coraz
          mniej. Najwiekszymi wykwitami protestantyzmu sa jehowici i mormoni.
          • Gość: Echo Dodam jeszcze... IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 22.07.06, 17:07
            ze mam slabosc do husyty bo on czuje ze jego cytaty sie nie dodaja
            do protestantyzmu i dlatego ciagle sprawe dyskutuje podobnie jak ateisci
            ktorzy czuja ze ateizm daje im wylacznie pustke duchowa, usiluja ciagle atakowac
            katolicyzm zeby te pustke zabic.
            • Gość: ****ek Re: Dodam jeszcze... IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 22.07.06, 17:11
              >jak ateisci
              >ktorzy czuja ze ateizm daje im wylacznie pustke duchowa, usiluja ciagle >atakowac
              >katolicyzm zeby te pustke zabic.

Pomyśl gołębiczko: gdyby mi czegoś brakowało w sferze duchowej, to... po prostu włożyłbym trampki i pobiegłbym do kościoła, zamiast siedzieć przed komputerem. Nie jestem aż tak leniwy.

Tobie też napiszę, bo widzę że najprostszej rzeczy nie dostrzegasz: ja już byłem katolikiem. Więc gdyby mi Twój bóg był potrzebny, nie zrezygnowałbym z niej, prawda? Logiczne?

****ek
              • Gość: Echo Re: Dodam jeszcze... IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 22.07.06, 19:10
                > Tobie też napiszę, bo widzę że najprostszej rzeczy nie dostrzegasz: ja już byłe
                > m katolikiem. Więc gdyby mi Twój bóg był potrzebny, nie zrezygnowałbym z niej,
                > prawda? Logiczne?

Tak jak i cala twoja "logika". To ze ktos kiedys np. nie byl alkoholikiem wcale
                nie znaczy ze nie zrezygnowal na rzecz alkoholizmu. To ze ktos byl porzadnym
                czlowiekiem wcale nie znaczy... Ot ta twoja "logika" jak te piesni komsomolskie.
                Proste, jasne, postempackie!!!
                • Gość: ****ek Zabulgotało w słowach i... nic IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 22.07.06, 19:31
                  Rozumiesz chociaż samą siebie? :)

****ek
                  • Gość: Echo Re: Zabulgotało w słowach i... nic IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 22.07.06, 19:37
                    > Rozumiesz chociaż samą siebie? :)

To ty nie chcesz rozumiec ze ludzie rezygnuja z dobra na rzecz zla.
                    • Gość: ****ek Re: Zabulgotało w słowach i... nic IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 22.07.06, 20:32
                      >To ty nie chcesz rozumiec ze ludzie rezygnuja z dobra na rzecz zla.

Gdybyś nie chodziła z nosem przy kościelnej posadzce, to zauważyłabyś że współczesne cywilizacje dla usankcjonowania czynów pożądanych i niepożądanych społecznie używają prawa stanowionego, w oparciu o które w procesie socjalizacji tworzone jest u socjalizowanych jednostek super ego.

Ale Ty wolisz pierniczyć o zbawiennym narodzeniu Chrystusa, który zbawił Ziemię. Tak zbawił, że jak się mordowano niegdyś tak samo morduje się dzisiaj, jak się grabiono przed wiekami tak grabią dzisiaj tylko na większą skalę etc. etc. I część ludzi tak jak przed narodzeniem Chrystusa miała ludzkie życie i cudzą własność za nic, tak i dzisiaj ma. Bo taka jest natura człowieka: trzeba skutecznej sankcji (a nie tylko strachu przed nieznanym po śmierci), by u człowieka wytworzyć takie mechanizmy postępowania, by nie sięgał po cudze i nie próbował zamachnąć się na bliźniego.

Powiedz mi: ile to trzeba wypić tego co pijesz lub wypalić tego co palisz by tak krzywo spoglądać na otaczającą rzeczywistość?

****ek
                      • Gość: Echo Re: Zabulgotało w słowach i... nic IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 22.07.06, 21:04
                        >
                        > Gdybyś nie chodziła z nosem przy kościelnej posadzce, to zauważyłabyś że współc
                        > zesne cywilizacje dla usankcjonowania czynów pożądanych i niepożądanych społecz
                        > nie używają prawa stanowionego, w oparciu o które w procesie socjalizacji tworz
                        > one jest u socjalizowanych jednostek super ego.

taaa.... Wspolczesne cywilizacje nie robia nic zeby przezyc. Robia duzo zeby
                        wyborcom bylo dobrze. Jak wyborcy nie chca dzieci, to sie dzieci sprowadza
                        razem z 4 mamusiami i tatusiem. Jak te dzieci zaczynaja sie mordowac za jakies
                        rysunki to zaraz "cywilizacje" mowia ze byc moze dzieci powinny tak postepowac.
                        Wspolczesne cywilizacje opieraja sie na tchorzostwie i braku wizji na
                        przyszlosc. Gdybys zaczal myslec to bys to zobaczyl ze zadne prawo nie zmusi
                        ludzi do myslenia o przyszlosci tylko WIZJA!!! Ale myslenie ci nie grozi i nawet
                        od tej najporostszej sprawy zabulgotało ci w glowie i trup na miejscu.
                        • Gość: ****ek Re: Zabulgotało w słowach i... nic IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 23.07.06, 09:44
                          Ty się jednak boisz, to widać po Twoim wpisie :) Po prostu drżysz przed rozluźnieniem obyczajowości i przed obyczajową rewolucją :)

Cieszy mnie to :)

****ek

PS. A najbardziej mnie cieszy to, że im bardziej się boisz tym więcej tutaj na Forum produkujesz tego zdewociałego bełkotu :)

Mam nadzieję, że za ileś tam lat, to tacy zbigociali katolicy jak Ty nawet w Polsce będą wskazywani palcami jak małpy w ZOO (co już ma miejsce w krajach Europy Zachodniej). I tego się właśnie boisz ;)
          • Gość: wredna_jedza Re: Genialne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 10:57
            Bidny Husyta cóś tę Bibliją ma mocno wybrakowaną :))
            Skoro mu sie zgubiła Ostatnia Wieczerza :))))
      • Gość: wredna_jedza Re: Siedzi po prawicy Boga Ojca, skąd przyjdzie s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 10:55
        A Ostatnia Wieczerza? Bierzcie i jedzcie to jest ciało moje?
        Niedouczonyś, to widać :/
      • Gość: Akwinata Re: Siedzi po prawicy Boga Ojca, skąd przyjdzie s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 12:47
        Gość portalu: husyta napisał(a):

> W wyznaniu wiary mówimy o Jezusie, że
        > Siedzi po prawicy Boga Ojca, skąd przyjdzie sądzić żywych i umarłych".
        Bo siedzi.
        > katolicy jednak wierzą, wbrew temu co wyznają, że katolicki ksiądz ma moc
        > sprowadzić Jezusa na ziemię, schowac go w hostii i dać do zjedzenia wiernym.
        Bo ma. Zazdrościsz? Po prostu ksiądz katolicki to jest gość, nie to co za jakiś
        tam pastorzyna...
    • Gość: guziel Re: B16 wzywa do adoracji Jezusa ukrytego w hosti IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.06, 20:47
      > Kapłaństwo katolickie związane ze sprowadzaniem
      > Jezusa z nieba na ziemię, aby ukryć go w hostii, jest herezją!

a długo i czym On leci z nieba na ziemie? czy jakość sprowadzenia zależy od jakości
      kapłana? czy napotyka na opór powietrza?

• Gość: ****ek Zawsze ten opłatek przyklejał mi się do... IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 22.07.06, 17:08
      ... podniebienia.

Ale generalnie smak był OK. Tylko te ręce, którymi go podawano... gdy miałem wtedy świadomość, że dotykają penisa innego faceta... robiło mi się mdło. A spektakl jednak trwał a zgromadzona w ławach publika patrzyła. Trzeba było się przełamywać :)

Te "ciała chrystusa" gdzieś w okolicach Błonia fabrykują. Pewnie gdybym pracował tam, byłbym za życia już święty :)

****ek
      • 0golone_jajka Mocne! 22.07.06, 19:14
        Tylko te ręce, którymi go podawano... gdy miałem wt
        > edy świadomość, że dotykają penisa innego faceta...

Uh, nawet ja na to nie wpadłem!
        • Gość: Echo Re: Mocne! IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 22.07.06, 19:27
          >
          > Uh, nawet ja na to nie wpadłem!

Czy aby to nie jest homofobia???
          • Gość: Jajco Re: Mocne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 11:28
            To że nie wpadłem na to, że księżulo może podawać opłatek wiernym tą samą ręką
            którą trzymał członka ministranta? To ma być homofobia? Raczej brak chorej
            wyobraźni.
      • Gość: Echo wot eta swiadomost IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 22.07.06, 19:15
        >gdy miałem wtedy świadomość, że dotykają penisa innego faceta...

Twoje klarowne myslenie jest zabojcze. Gdybys jeszcze wiedzial co znaczy
        falszywe posadzanie wiekszosci ludzi... Ale to pewnie zbyt trudne...
        • Gość: ****ek A włącz może sobie kanał TVPolonia... IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 22.07.06, 19:30
          >Twoje klarowne myslenie jest zabojcze. Gdybys jeszcze wiedzial co znaczy
          >falszywe posadzanie wiekszosci ludzi... Ale to pewnie zbyt trudne...

... to może posłuchasz sobie i pooglądasz przy okazji ujęcia z zatrzymania w Stargardzie Gdańskim księdza, kościelnego i opiekuna ministrantów za pedofilię :)

Oj głupiaś Ty Echo, głupiaś :)

****ek
          • Gość: Echo Re: A włącz może sobie kanał TVPolonia... IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 22.07.06, 19:35
            > ... to może posłuchasz sobie i pooglądasz przy okazji ujęcia z zatrzymania w St
            > argardzie Gdańskim księdza, kościelnego i opiekuna ministrantów za pedofilię :)

Wiekszosc homoseksualistow poluje na mlodych chlopaczkow. Czego to dowodzi?
            Ano ze trzeba ich usunac sposrod kleru. Postempactwo wrzalo gdy Watykan wydal
            dokument na ten temat. Niedawno byla wrzawa ze to dyskryminacja.
            Amerykancy harcerze (boyscout) zostali wzieci do sadu za podobna "dyskryminacje".
            Postempacy nawoluja do bojkotu chlopcow!
            • Gość: ****ek Re: A włącz może sobie kanał TVPolonia... IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 22.07.06, 20:26
              Kobieto, zapytam tak po polsku, swojsku: co Ty pie****isz???

****ek
    • alberto4 Re: B16 wzywa do adoracji Jezusa ukrytego w hosti 22.07.06, 19:23
      Posłowie Ligi Polskich Rodzin planują zgłosić projekt zmian do kodeksu karnego,
      przewidujący uznanie za przestępstwo technik psychologicznych wykorzystywany
      przez sekty w celach werbunkowych lub rytualnych. Może grozić za to dożywocie.
      Zastanawiające jest, czy nie jest psychomanipulacją wpajanie dzieciom na
      lekcjach religii, że zjadają prawdziwego Chrystusa podczas komunii kiedy księża
      podają im tylko kawałek andruta. Ponadto, dla naiwnych dzieci wymyślili nowy
      układ trawienny w organizmie. Nauczają, że ten "Chrystus" po spożyciu idzie
      prosto do serca a nie do żołądka (skąd z innym pokarmem musiałby być wywalony
      do muszli klozetowej). Przeciwko takim bredniom nie protestują światli co bądź
      lekarze, nauczyciele, rodzice którzy zostali poddani skutecznej
      psychomanipulacji już w młodości, na lekcjach religii. Na dyskusje nie ma tu
      miejsca; nauka musi być zgodna z wiarą. Może w tej sprawie wypowiedziałby się
      autorytet medyczny,- minister zdrowia, Prof. Zbigniew Religia który dokonał
      wielu transpelantacji serca...
      • Gość: guziel Re: B16 wzywa do adoracji Jezusa ukrytego w hosti IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.06, 21:16
        Nauczają, że ten "Chrystus" po spożyciu idzie
        > prosto do serca a nie do żołądka (skąd z innym pokarmem musiałby być wywalony
        > do muszli klozetowej). Przeciwko takim bredniom nie protestują światli co bądź
        > lekarze, nauczyciele, rodzice którzy zostali poddani skutecznej

skoro juz wchodzimy w taki pseudo profesjonalny bałkot to trzeba zaznaczyć że
        do klopa uderza tylko czesc tego co zjadamy, reszta w postaci składników
        odżywczych wedruje po organiźmie (min. sercu)

• Gość: wredna_jedza Re: B16 wzywa do adoracji Jezusa ukrytego w hosti IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 11:05
        O mistycyzmie i znaczeniach symbolicznych słyszał?
        Czy nie?
    • edico Re: B16 wzywa do adoracji Jezusa ukrytego w hosti 22.07.06, 23:20
      Nie wyzwolił się jeszcze ze świętego oficjum :(
      • worldmaster1 Pytanie do Echo 22.07.06, 23:40
        Co to jest postempactwo i postempacy? Wiem, że poza tematem, ale zainteresowało
        mnie to. No i dlaczego nie "postępactwo" (od postępu) jeśli już?
        • Gość: Echo Re: Pytanie do Echo IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 22.07.06, 23:54
          Postempactwo, to ogolnie lewactwo. JEst to grupa fanatycznych i halasliwych
          propagandzistow ktorzy niczego nie zrozumieli ale wszystko chca zmienic albo
          potepic w czambul w "imie postepu". Postempacy rozmijaja sie nie tylko z
          inteligentna analiza ale wrecz z podstwawowymi faktami. Przy okazji fanatycznie
          wierza w swoje farmazony (jak np. ze Indianie w Ameryce wymierali od oslabienia
          ukladu immunologicznego przez nadgorliwych pracusi katolikow). Wielu towarzyszy
          w latach PRLu wymawialo "postep" jako "postemp" albo "postymp". Poniewaz
          "postymp" irytowal niektorych ktorzy zapewnie nie pamietaja przemowien z lat
          PRLu wiec nie chcac ich antagonizowac pozostaje przy "postempie" ktory brzmi
          dosyc dobrze ale odzwierciedla cwiercinteligencje wyznawcow tejze filozofii.
          • worldmaster1 Re: Pytanie do Echo 23.07.06, 00:09
            dziękuję
          • Gość: ant Re: Pytanie do Echo IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.06, 12:59
            Gość portalu: Echo napisał(a):

> Przy okazji fanatycznie
            > wierza w swoje farmazony (jak np. ze Indianie w Ameryce wymierali od
            oslabienia
            > ukladu immunologicznego przez nadgorliwych pracusi katolikow).

rozumiem, iż twierdzisz, że cały KK to postempacy - bo twierdza że indianie
            wymarli od chorób anie miecza nadgorliwych katoli.
            dzięki już cie lubię.
            :)
    • Gość: wredna_jedza Re: B16 wzywa do adoracji Jezusa ukrytego w hosti IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 10:54
      > Wg dokryny katolickiej Pan Jezus przychodzi do nas w hostii, a według B16
      > jest ukryty w hostii.
      Gdzie tu widzisz sprzeczność?

Według doktryny katolickiej tylko
      > kapłani katoliccy mają moc sprowadzania Pana Jezusa z nieba na ziemię, aby
      > ukrył się w hostii i przez takiego Jezusa-hostię ludzie mają przychodzić do
      > Boga.
      Te, a opis Ostatniej Wieczerzy czytałeś?
      Bo nie cche mi sie gadać ze ślepym o kolorach :/
    • kronopio77 Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony??? 24.07.06, 10:56
      Miało być przecież tak (podaję z pamięci):

1. 3 mln mieszkań (co oznaczałoby budowę ok 1000 dziennie - może gdzies je po
      kryjomu budują, proszę o informację na ten temat :)
      2. Niższe podatki (w tym dwa progi 18 i 32% od 2007 roku), tymczasem socjalne
      obietnice powoduja ich wzrost (z czegoś trzeba sfinansować tę słynną lodówkę
      i misia).
      3. Tanie państwo - mamy ileśtam nowych instytucji (ciągle powstają nowe) i
      tworzenie nowych stanowisk i minsterstw celem obsadzenia wszystkich
      koalicjantów, krewnych i znajomych.
      4. Konkursy na stanowiska w społkach Skarbu Państwa - nie słyszałem jeszcze o
      ani jednym, mamy natomiast kandydatów wyciaganych z rękawa, często
      szczycących się niejasna przeszłością, zerowym doświadczeniem i kompetencjami.
      5. Walka z układami, kolesiostwem - na razie mamy tylko czystki i obsadzanie
      swoimi, kolesiostwo IV RP już dawno przebiło to z III... Nie wspomnę o
      zupełnym braku kompetencji (np. minister Wiechecki i jego kolega hadlujący
      jeszcze niedawno damskimi rajstopami i komórkami, Giertych jako minister
      edukacji, Fotyga jako minister spraw zagranicznych i cała rzesza
      wszechpolaków).

Nie wspomnę już o takich smaczkach jak ciągłe wizyty w RM i płaszczenie się
      przed Rydzykiem, autorem kilku niezłych przekrętów, nieustanną kompromitację
      Polski na arenie międzynarodowej i krajowej, dążenie do przejęcia możliwie
      jak największej władzy przez jedna partię (w tym ograniczanie niezawisłości
      sądów i trybunału konstytucyjnego, zmiana ordynacji wyborczej pod koalcjantów
      i nadchodzące wybory samorządowe) i chęć narzucenia wszystkim "jedynej
      słusznej ideologii", zupełny brak wizji polityki zgranicznej i pozycji Polski
      w UE (nie widze nawet chęci walki o lepszą pozycję w UE), żadnych pomysłów
      związanych z rozwojem gospodarki i tworzeniem miejsc pracy.

Co zrobił PiS przez te pół roku? Gdzie są ustawy i rozporządzenia mogące
      wpłynąć na wzrost PKB i zmniejszenie bezrobocia?

Od razu uprzedzam ataki - nie jestem "agentem PO" ani "komuchem". Mam 29 lat
      i cenię sobie zdroworozsądkowe podejście do wszelkich aspektów zycia, wiedzę
      i elementarną chociaż uczciwość. I dlatego budzi we mnie sprzeciw, gdy widzę,
      że im ktoś więcej na początku obiecuje, im bardziej mieni się byś prawym i
      sprawiedliwym, tym mocniej zaprzecza potem temu wszystkiemu w praktyce.

Czekam na merytoryczne odpowiedzi.
      • Gość: guziel Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.06, 11:23
        Mam 29 lat
        > i cenię sobie zdroworozsądkowe podejście do wszelkich aspektów zycia, wiedzę
        > i elementarną chociaż uczciwość

mysle że dojrzałeś już do poznania okrutnej prawdy o życiu:
        politycy nie mówią (całej?) prawdy, wszyscy, na tym polega polityka.
        to samo dotyczy poprzedniego rządu (a właściwie to daleko bardziej).

jeżeli cenisz sobie elementarną uczciwość, (ja zreszą też) - staraj się być
        uczciwy.tyle

btw. to chyba nie ten wątek dla twojego postu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka