bookchin 11.06.06, 17:50 inicjatywa uczniowska wezwała do strajku 13 czerwca. mówią - nie dzie do szkół póki giertych jest ministrem edukacji treść odezwy: cia.bzzz.net/strajk_uczniowski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M Re: Strajk Uczniów IP: *.elk.mm.pl 11.06.06, 19:02 Niech nie idą,będą głupsi, edukację mogą zakończyć w ramach protestu na gimnazjum.Na złość odmrożą sobie uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Przecież to koniec roku szkolnego. 11.06.06, 19:10 Oceny właściwie powystawiane-lekcja wychowania obywatelskiego się przyda. W szkole w tym czasie niewiele się nowego nauczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bookchin Re: Strajk Uczniów IP: *.globalconnect.pl 11.06.06, 22:23 szkoła najmniej uczy - szkoła tresuje. zbawieniem raczej nie jest, a jednym z aparatuw reprodukcji społeczeństwa kapitalistycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
v0lrath Re: Strajk Uczniów 11.06.06, 22:33 Większość szkół to raczej aparat produkcji społeczeństwa nie myślącego samodzielnie. Zakuwanie na pamięć, brak treningu myślenia, obrzydzanie nauki poprzez przymus, zajęcia i lektury nudne do granic... Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Strajk Uczniów 11.06.06, 19:10 wiadomosci.onet.pl/1338164,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
identify Re: Strajk Uczniów 11.06.06, 22:26 czy uczniowie (też nim jestem) nie są za młodzi żeby o tym decydować? nie lepiej iść na normalne wagary na piwo do knajpy? przecierz giertych na razie nic nie zrobił głupiego... a ta jego lekcja nie przejdzie i tak więc nie ma co się trzęść. ŁYBACKA NA SYBIR lepszy giertych niż łybacka! Odpowiedz Link Zgłoś
v0lrath Re: Strajk Uczniów 11.06.06, 22:35 No Giertych na razie nie zrobił dużo głupiego, jeszcze nie zdążył. A dobrego nic nie zrobił. Za to ma rewelacyjne plany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bookchin Re: Strajk Uczniów IP: *.globalconnect.pl 12.06.06, 16:17 a co ma wiek - w chiapsa polityczne decyzje wspolnie z innymi podejmuja dzieci - bo też są członkami społeczeństwa a giertych ma wizje - faszystowską wizje - nie za to co zrobił jako minister - al za to kim jest, jakie ma poglady - za to na bruk z nim :D jesen z tekstów w temacie: cia.bzzz.net/dzieci_choc_nie_ryby_glosu_nie_maja Odpowiedz Link Zgłoś
szkola.be Strajkujcie za nową ortografią , 12.06.06, 16:24 Strajkujcie za nową ortografią , będzie mić zysk prawdziwy, a nie złudny, sterowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bookchin Re: Strajk Uczniów IP: *.globalconnect.pl 13.06.06, 16:01 relacja na żywo z okupacji MEN na www.cia.bzzz.net policja brutalnie rozbiła uczniów - ronam ignoruje protest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Strajk Uczniów IP: *.chello.pl 13.06.06, 16:16 Co oznacza sformułowanie: > policja brutalnie rozbiła uczniów<? Kim sa ludzie, którzy inspirują działania uczniów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omnipotentny Re: Strajk Uczniów IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 13.06.06, 16:48 > Kim sa ludzie, którzy inspirują działania uczniów? czlonkowie mlodzieżówek sld, sdpl mlodzi demokraci itd Odpowiedz Link Zgłoś
estera.new Re: Strajk Uczniów 13.06.06, 17:02 list, pod którym zbierali podpisy, napisała w imieniu uczniów dyrektor pierwszego w Warszawie społecznego ogólniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
yggdrasill Re: Strajk Uczniów 13.06.06, 17:15 Zapomniałeś o pedofilach i masonach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Strajk Uczniów IP: *.chello.pl 13.06.06, 17:42 >> > czlonkowie mlodzieżówek sld, sdpl mlodzi demokraci itd< Wyprowadzili dzieciaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bookchin Re: Strajk Uczniów IP: *.globalconnect.pl 19.06.06, 22:47 IU nie jest zadna młodzerzówką - pisali o tym wiele razy - sa apolityczni w takim sensie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Strajk Uczniów IP: *.chello.pl 20.06.06, 14:26 > Gość portalu: bookchin napisał(a): > IU nie jest zadna młodzerzówką -<< Że nie jest >młodzerzówką< mogę się zgodzić. Co mi tam. > Odpowiedz Link Zgłoś
estera.new Re: Strajk Uczniów 13.06.06, 17:00 Zawsze byłam zdania, że młodzi powinni się zajmować tym, co się w Polsce dzieje: powinna ich interesować polityka itp. Niby fajnie, że, jak mówią: "się obudzili", ale: 1. Czemu strajkują przeciwko Giertychowi? Nie dość, że okazali się egoistami i zachowali się jak górnicy pod Sejmem, to jeszcze nie rozumieją zasadniczych pojęć polityki. Tak to już jest, że w demokracji na dane stanowiska nie zawsze przychodzi ktoś, kto jest w danej dziedzinie ekspertem, a ten, który się ułoży z rządzącymi. A tu mi jakaś panna mówi, że skoro Giertych nie ma akceptacji wśród "społeczeństwa", to powinien odejść. To może zrobimy wybory na poszczególnych ministrów - będzie "demokratycznie". 2. Dlaczego nie stajkują przeciwko Lepperowi? To on jest katastrofą dla polskiej polityki i polskiego narodu, a jakoś tak ostatnio zgasł w tym całym giertychowskim antyblasku. 3. Dlaczego protestując stosują metody niegodne członka społeczeństwa obywatelskiego - okropne hasła i bezsensowne okrzyki. 4. Nonsensem jest dla mnie protestowanie przeciwko tylko faktowi, że Giertych jest szefem MEN: nie jest karany, więc dla mnie wszystko gra. W tym przypadku można protestować tylko przeciwko konkretnym decyzjom. Na zakończenie dodam, że też jestem w ogólniaku i noszę dopiętą do plecaka plakietkę "Nie chcę Leppera Wicepremiera" Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Strajk Uczniów 13.06.06, 17:32 lepperek wyrasat na najbardziej odopowiedzialnego ministra. tylko on stara się prowadzic politykę wschodnią. świnki możemy sprzedac tylko za wschodnią rubieżą. Odpowiedz Link Zgłoś
estera.new Re: Strajk Uczniów 17.06.06, 16:48 Wreszcie jest przeciwko czemu protestować - koniec wosu to bezsens. Nawet na "Historii Polski" nie nauczą się tego co na wosie. Wiem, że wos to często najnudniejsza lekcja w tygodniu, ale są rzeczy, których można uczyć tylko na wosie. Jeśli ta sprawa się rozwinie po myśli Ministra, to i ja zaprotestuję. Ale raczej pismem, a nie demonstracją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re pogonić faszystów brawo!!! - i nie dajcie się że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:32 to wagary - w końcu jest oficjalnie obchodzony dzień wgarowicza i szkoła sankcjoinuje to jako 'dzień wolny' Odpowiedz Link Zgłoś