0golone_jajka Re: BÓG JEST 17.06.06, 00:05 tych bogów to pewnie kilka milionów jest, jakby tak we wszsytkich religiach policzyć, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
gumowy_kaczor Re: BÓG JEST 17.06.06, 01:08 0golone_jajka napisał: > tych bogów to pewnie kilka milionów jest, jakby tak we wszsytkich religiach pol > iczyć, nie? Ale tylko jeden jest oryginalny. Reszta po prostu się podszywa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: BÓG JEST 17.06.06, 01:21 ba, ale KTÓRY jest ten oryginał, co?? Odpowiedz Link Zgłoś
gumowy_kaczor Re: BÓG JEST 17.06.06, 01:36 0golone_jajka napisał: > ba, ale KTÓRY jest ten oryginał, co?? Ten, który ma najwięcej wyznawców. W końcu mamy demokrację, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: BÓG JEST 17.06.06, 01:43 hmm, najwięcej wyznawców ma JHWH, Jahwe czy jak mu tam jeszcze (jakaś połowa ludzkości w niego wierzy). Potem jest Jezus (1/3) a dalej bogowie hinduscy (1/7). Reszta się praktycznie dziś nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gumowy_kaczor Re: BÓG JEST 17.06.06, 01:51 Jahwe jest więc bezkonkurencyjny i tylko jego można na chwilę obecną uznać za oryginalnego boga. Nie skreślałbym jednak Jezusa i bogów hinduskich - mają spory potencjał, a liczba ich wyznawców może w przyszłości znacząco wzrosnąć:) Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: BÓG JEST 17.06.06, 01:58 Obawiam się że liczba wyznawców Jezusa jako boga maleje, choć głowy nie dam. Ale muzułmanie mnożą się jak króliki, a dla nich Jezus to tylko trochę podrasowany człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
v.enessa Re: BÓG JEST 17.06.06, 02:04 "Jezus jako bog"? Nawet dla mnie, zupelnej abnegatki cos tu zgrzyta. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: BÓG JEST 17.06.06, 02:06 > "Jezus jako bog"? Nawet dla mnie, zupelnej abnegatki cos tu zgrzyta. Chrześcijanie tak uważają. Odpowiedz Link Zgłoś
estera.new Re: BÓG JEST 17.06.06, 16:42 na miejscu Allacha nie cieszyłabym się z wyznawców, których wiara wyrosła z zamiłowania do orientalnych wzorków na narzutach. ale to na marginesie... Denerwuje mnie, że jako zagorzali ateiści w kółko mówicie o takim czy innym bogu. Na niczym innym się nie znacie? Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: BÓG JEST 17.06.06, 16:47 Na miejscu JHWH nie cieszyłbym się z wyznawców, których wiara wyrosła z zamiłowania do wzorków na szybach. ale to na marginesie... Odpowiedz Link Zgłoś
v0lrath Re: BÓG JEST 19.06.06, 20:37 Albo to jeden, góra dwóch, udaje że jest go (ich) dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: BÓG JEST IP: *.chello.pl 17.06.06, 09:20 a ja tam wyrosłem z wiary w krasnoludki i w jakiś bogów. te bajania dobre sa dla przedszkolaczków. -- gdzie był bóg ? www.nobeliefs.com/nazis.htm Odpowiedz Link Zgłoś
gumowy_kaczor Re: BÓG JEST 17.06.06, 11:18 b-beagle napisała: > Może tak może nie Żadne może. Tutaj są twarde dane mówiące, że większość ludzi na tej planecie wierzy w boga. To jest fakt społeczny! :) Odpowiedz Link Zgłoś
fingoth Re: BÓG JEST 17.06.06, 14:37 Tak jak podejrzewałem, na wątek odpowiedzieli frustrowani ateiści, których jedynym sensem życia jest obecność na tym forum. Nie ma ja mała prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
gumowy_kaczor Re: BÓG JEST 17.06.06, 15:21 fingoth napisał: > Tak jak podejrzewałem, na wątek odpowiedzieli frustrowani ateiści, których > jedynym sensem życia jest obecność na tym forum. Nie ma ja mała prowokacja. Dla niektórych sensem życia są "małe prowokacje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: BÓG JEST IP: *.crowley.pl 17.06.06, 17:41 Obawiam sie ze konfabulujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: BÓG JEST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 23:26 Gość portalu: znafca napisał(a): > Obawiam sie ze konfabulujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: BÓG JEST IP: *.chello.pl 17.06.06, 21:48 U Kowalskiego w piwnicy też ? Odpowiedz Link Zgłoś
fingoth Re: BÓG JEST 17.06.06, 22:16 A nie mówiłem, formowi ateiści już szaleją. Wariowali już w wątku "BOGA NIE MA", a teraz tu. Swoją drogą, łatwo jest wstawiać głupie komentarze anonimowo. Trochę odwagi cywilnej. Dla rozszalałych ateistów polecam ponad czasowy cytat w stopce. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: BÓG JEST 18.06.06, 02:04 Czyżbyś był sam ateistą, skoro o Bogu zacząłeś mówić? Pozwolisz, że zacytuję (dopasowywując do sytuacji) klasyczny już "Kingsajz": d**a jesteś, a nie prowokator. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: BÓG JEST 18.06.06, 11:12 każdy ma takiego Boga na jakiego zasłużył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :DDD BÓG JEST - fiutem i to sporym :DD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 16:51 to było z cyklu - rozwiń myśl? Odpowiedz Link Zgłoś
meltbigson Re: BÓG JEST 20.06.06, 23:32 Wiemy, wiemy. To on zabil Ananiasza i Safire za nieoddanie wszystkich pieniedzy kosciolowi! Nie wierzysz? To jest w Biblii, w Nowym Testamencie. Najwidoczniej nie znasz Biblii, na ktorej przeciez opierasz swoja wiare. W bibliotece znajdziesz biblie w dziale: "Fikcja" Odpowiedz Link Zgłoś
meltbigson Czemu Boze, po wieczerzy, nie pozmywasz mi talerzy 20.06.06, 23:34 No czemu? I milczysz? Moze cie jednak nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś