Dodaj do ulubionych

Krrytyka Jana Pawła II - bez miłosierdzia

08.07.06, 13:20
Wydano pierwszą w Polsce książkę krytykującą Jana Pawła II:

Andrzej Dominiczak (redakcja)
"Bez miłosierdzia"
Jana Pawła II wojna z ludźmi

"Składają się na nią najciekawsze artykuły wybrane ze źródeł polskich i
światowych. Ich autorzy poddają surowej ocenie samego papieża, jego kult i
ludzi ów kult szerzących, którzy za nic sobie mają jego poparcie dla krwawych
dyktatorów, lekceważenie dramatu gwałconych kobiet lub bezwzględny zakaz
stosowania prezerwatyw, nawet tam, gdzie epidemia AIDS osiągnęła rozmiary
zagrażające wyniszczeniem całych narodów. Ta nie licząca się z ludzkim życiem
i cierpieniem postawa coraz częściej spotyka się z surowym potępieniem - nie w
Polsce jednak. W ojczyźnie Jana Pawła II panuje w tych sprawach milczenie."

wiecej na stronie: www.prometeusz.org/
Obserwuj wątek
    • b_j Re: Krrytyka Jana Pawła II - bez miłosierdzia 08.07.06, 13:30
      należy dodać tuszowanie pedofilii wśród wspolpracownikow JPII- np. ojca Maciela
    • guziel Re: Krrytyka Jana Pawła II - bez miłosierdzia 08.07.06, 13:53
      Jezeli kościół jako instytucja i wiara jako taka mają
      krytyków takich jak b_j to musze powiedzieć,
      że fundamentom katolicyzmu nic nie grozi...

btw. koleś, zaczerpnij troche wiedzy ze źródeł innych niż te
      pokroju "Da Vinci Code" etc...
      • Gość: b_j masz jakies maerytoryczne argumenty czy tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 13:55
        przedszkolne?
        • depresyjka4 b_j no nie kazdy jest taki mądry jak ty. 08.07.06, 15:08
          • b_j naprawdę?? 08.07.06, 15:08

• depresyjka4 Re: naprawdę?? 08.07.06, 15:13
              naprawdę!!!
              • b_j przesada 08.07.06, 15:17

• depresyjka4 ode mnie to na pewno jesteś mądrzejszy, mozesz 08.07.06, 15:23
                  wiec spokojnie z podniesioną głową chodzic ulicą :)
                  • Gość: wart Re: ode mnie to na pewno jesteś mądrzejszy, mozes IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 08.07.06, 15:36
                    słuchajcie, umówcie się, bo przecież nawet ślepy widzi te iskry :)
                    • b_j Depresyjka to zapewne jakiś android wyprodukowany 08.07.06, 15:40
                      przez Watykan w celu prób przerabiania gejów na "zczęśliwych" małżonków i
                      rozpłodowców. Taka akcja kosciola katolickiego zapewne mialaby na celu
                      zwiekszanie liczby potencjalnych dawców na tacę. Co to to nie! Watykańskiej
                      prowokacji mówię stanowcze: NIE!
                      • depresyjka4 Re: Depresyjka to zapewne jakiś android wyproduko 08.07.06, 16:05
                        b_j napisał:

> przez Watykan w celu prób przerabiania gejów na "zczęśliwych" małżonków i
                        > rozpłodowców. Taka akcja kosciola katolickiego zapewne mialaby na celu
                        > zwiekszanie liczby potencjalnych dawców na tacę. Co to to nie! Watykańskiej
                        > prowokacji mówię stanowcze: NIE!

raczej nie. nie chce nigdy wyjść za mąz a tym bardziej mieć dzieci.
                        przykro mi, że cię zawiodłam ;)
                        • Gość: b_j nie zawiodłaś; staram sie nie kierowac płytkimi em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 16:40
                          ocjami
                          • depresyjka4 a ja tam lubie kierowac się płytkimi emocjami :p 08.07.06, 20:43
      • facet123 Re: Krrytyka Jana Pawła II - bez miłosierdzia 19.07.06, 08:31
        > Jezeli kościół jako instytucja i wiara jako taka mają
        > krytyków takich jak b_j to musze powiedzieć,
        > że fundamentom katolicyzmu nic nie grozi...

Nie martw się. Kościół ma o wiele więcej krytyków
    • xxx131 Re: Krrytyka Jana Pawła II - bez miłosierdzia 08.07.06, 21:00

B_J jest mistrzem w zakladaniu watkow!
    • kartoffel1 "Sacramentorum....."- "sekret papieski" 08.07.06, 22:43
      chronił pedofilów z pokrzywdzeniem dzieci :

www.wprost.pl/ar/?O=64285.
    • Gość: Rex. Jeden idiota zaczyna i znajduje naśladowców. IP: *.toya.net.pl 09.07.06, 00:26
      Gdyby nie internet, nigdy nie dowiedziałbym się ilu idiotów jest wśród nas.
      • supaari Re: Jeden idiota zaczyna i znajduje naśladowców. 09.07.06, 00:35
        Gość portalu: Rex. napisał(a):

> Gdyby nie internet, nigdy nie dowiedziałbym się ilu idiotów jest wśród nas.

Daj mu spokój, Rexie. Sądząc z tych wykrzykników
        ("AAAAAAAAAAAA!" "OOOOOOOOOOOO!") pisanie dostarczyło mu wiele przyjemności. A
        może nie tylko pisanie? W każdym razie - co sobie poużywał, to jego! ;-)
        • Gość: Rex. Re: Jeden idiota zaczyna i znajduje naśladowców. IP: *.toya.net.pl 09.07.06, 01:02
          Działam troche na zasadzie pielenia ogródka, aby się chwasty za mocno nie
          rozwinęły a w głowie kołacze się końcówka skeczu J. Kobuszewskiego z W.
          Gołasem i W. Michnikowskim pt. rozmowa z klientem, na temat siły i godności
          osobistej.
          Na celowniku jest najbardziej "płodny" autor tematów b_j.
          • Gość: b_j tia ustrzelcie mnie wedle katockich rytów; moze n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 01:12
            awet mi sie spodoba
            • depresyjka4 nie bój się, nikt Cię ustrzeliwac nie będzie. 09.07.06, 12:24
            • supaari Re: tia ustrzelcie mnie wedle katockich rytów; mo 09.07.06, 19:05
              Gość portalu: b_j napisał(a):

> tia ustrzelcie mnie wedle katockich rytów; moawet mi sie spodoba

Co to mu sie marzy!!! Znajdz se innych kandydatow,ktorzy by Cie "ustrzelili"!
              ;-)
              • marysia_b Re: tia ustrzelcie mnie wedle katockich rytów; mo 09.07.06, 19:20
                supaari napisał:

> Co to mu sie marzy!!! Znajdz se innych kandydatow,ktorzy by Cie "ustrzelili"!
                > ;-)
                >

Kupidony mu sie marza!!!
        • edico Re: Nie każdy musi mieć takie gusta 09.07.06, 03:57
          www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=591
      • edico Re: Fakty, bajeczka i idioci 18.07.06, 21:46
        Warto przemyśleć
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=19229470&a=19230556
    • edico Re: Krrytyka Jana Pawła II - bez miłosierdzia 09.07.06, 03:53
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=957503&a=40276858
    • Gość: b_j czy ktoś w ogóle pamięta JPII? bo mam wrażenia że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 12:26
      ludzie się nim interesują jak zeszłorocznym śniegiem
      • renebenay Re: czy ktoś w ogóle pamięta JPII? bo mam wrażeni 09.07.06, 13:20
        Poprostu Wojtyla nalezy juz do historii,tylko zywi maja glos-idz na cmentarz to
        uslyszysz.
        • b_j Re: czy ktoś w ogóle pamięta JPII? bo mam wrażeni 09.07.06, 13:30
          tyle ze po niektorych zostaje za przeproszeniem jakas konkretna spuscizna; po JP
          II została pusta wydmuszka
          • depresyjka4 jaka pusta wydmuszka? no przecież On coś tam pisał 09.07.06, 14:45
            o ile się nie mylę, a więc cos po nim zostało na pewno.
            • Gość: Rex. Jesteście b e z n z d z i e j n i !!! IP: *.toya.net.pl 10.07.06, 21:14
      • edico Re: czy ktoś w ogóle pamięta JPII? bo mam wrażeni 19.07.06, 02:34
        Gość portalu: b_j napisał(a):

> ludzie się nim interesują jak zeszłorocznym śniegiem

I słusznie. Spuścizną po nim pozostaną tylko pomniki. Mam tylko obawy, że
        następni podobni nawiedzeni będą je niszczyć starając sie wymazać z historii
        pisanej po swojemu ;((
    • Gość: Andrzej Re: Krrytyka Jana Pawła II - bez miłosierdzia IP: *.chello.pl 17.07.06, 21:11
      Papież święcił hucznie obchody „500-lecia ewangelizacji Ameryki Łacińskiej,
      podczas gdy postępowe środowiska katolickie domagały się, aby papiestwo
      wykorzystało tę rocznicę do przeproszenia za zbrodnie wobec Indian (zob. np. akt
      końcowy Trzeciej Europejskiej Konferencji na rzecz Praw Człowieka w Kościele,
      ustęp 7 z 12 stycznia 1992 r.). Podczas otwarcia z tej okazji Latarni Kolumba na
      Santo Domingo (w kształcie olbrzymiego krzyża) powiedział: „Zgromadziliśmy się
      przed latarnią Kolumba, która swą formą krzyża ma symbolizować krzyż Chrystusa
      wbity w tę ziemię w 1492 roku. W ten sposób chciano zarazem uczcić wielkiego
      admirała, który dał pisemny wyraz swojej woli: Ustawiajcie krzyże na wszystkich
      drogach i traktach, żeby im Bóg pobłogosławił (zapewne świętym mieczem
      najeźdźców- eksterminatorów – przyp. wł). Tak rozpoczęła się siejba cennego daru
      wiary.” Jak to się skończyło – wszyscy wiemy :((
      Bardzo słusznie podsumowała to pewna Indianka twierdząc, że od czasów Kolumba
      zaczął się „proces eksterminacji, który nigdy nie ustał”, a rok 1992 nie jest
      żadnym powodem do świętowania, gdyż „Holokaustu popełnionego na Żydach też się
      przecież nie celebruje, tylko oddaje cześć pamięci ofiar ludobójstwa”.
    • Gość: brrr Re: Krrytyka Jana Pawła II - bez miłosierdzia IP: *.osl255.netcom.no 18.07.06, 18:21
      Ciekawe
    • katrina_bush Moim zdaniem nie mogl inaczej... 18.07.06, 18:33
      Moim zdaniem nie mogl inaczej...

Papiez (zwlaszcza obecny) stoi na strazy koncepcji tzw. "prawa naturalnego", czy kreacjonizmu.

Koncepcja jest wazniejsza od milosierdzia.
      • Gość: Echo Re: Moim zdaniem nie mogl inaczej... IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 19.07.06, 06:10
        Milosierdzie zatem powinno polegac na rozdawaniu dzieciom kondomow (a niech sie
        pobawia), zwiekszenia liczby skrobanek (a po co nam dzieci), na wykreowaniu
        kretynskich definicji malzenstwa, na propagowaniu eutanazji (w imie milosierdzia).
        Mysle ze kazdego chorego trzeba dobic w imie takiego milosierdzia.

Postempackie brednie znane sa nie od dzis ale na szczescie ludzie coraz czesciej
        wzruszaja na nie ramionami.

Postempacy to wlasnie kreacjonisci wyimaginowanego swiata z seksem bez celu i
        konsekwencji, zabojstwami na zadanie i zycie tylko na dzis bo w postempackim
        mozgu przyszlosc nie istnieje.
        • Gość: Echo Gadzinowa nt. eksterminacji Indian przez KK IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 19.07.06, 06:13
          jest godna postempackiego uwiadu mozgu. Tylko w katolickiej Ameryce Lacinskiej
          przezyly cale cywilizacje indianskie podczas gdy w protestanckiej Ameryce
          Polnocnej Indianie zostali wytepieni. Juz sam ten fakt powinien dac postempakom
          do myslenia, ale postempak nie mysli. On wie co jest jedynie sluszne.
          • katrina_bush Teatralna histeria nie robi na mnie wrazenia 19.07.06, 14:51
            W przypadku urzednikow koscielnych - ideologia jest wazniejsza od milosierdzia.

Ideologia kreacjonistycznego "prawa naturalnego" rozmija sie z zyciem.

Ludzie nie stosuja sie do teorii, ktora uznaja za "wyssana z palca".

Rzeczywistosc nie dostosuje sie do totalitarnej ideologii...

Z leninizmem bylo to samo.

P. S.
            Milionowy mord na ludnosci indianskiej w czasie Konkwisty jest faktem.

Wystarczy wizyta w Ameryce Lacinskiej...
            • Gość: Echo Re: Teatralna histeria nie robi na mnie wrazenia IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 19.07.06, 17:39
              > Milionowy mord na ludnosci indianskiej w czasie Konkwisty jest faktem.
              >
              > Wystarczy wizyta w Ameryce Lacinskiej...

i zapytanie Chaveza albo Castro. Powazni naukowcy nie widza tego mordu
              chociaz slysza ze lewactwo drze mordy.
    • Gość: wredna_jedza Przestańcie z tym AIDS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 10:10
      Bo to już kretynizmem zalatuje :/
      Papież ma odpowiadać za epidemie AIDS w krajach protestanckich i muzułmańskich????
      Bo zakazał "gumki"???
      • Gość: Echo Re: Przestańcie z tym AIDS IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 19.07.06, 17:42
        Najwieksze epidemie w Afryce sa w krajach gdzie katolikow jak na lekarstwo.
        Zreszta facet ktory kopuluje z duza iloscia kobiet czy mezczyzn, tak sie przejmuje
        nauka KK ze za nic nie zalozy kondoma...
    • Gość: wredna_jedza Re: Krrytyka Jana Pawła II - bez miłosierdzia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 10:12
      I dziwne że w katolickiej Ameryce Łacińskiej pełno jest plemion, kultywujących
      swą dawną kulture, a w protestanckiej Ameryce Północnej - Indian wycięto w pień :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka