24.07.06, 16:06
Obserwuj wątek
    • samurajedwa Re: Dziwne... 24.07.06, 16:12
      Za szybko enter, sory. Ale już piszę.
      Czy ktoś z was słuchał wczoraj wiadomości, najlepiej na zetce. Była mowa o tym
      iż operatorzy telefonii komórkowej nie moga podać współrzędnych turystów którzy
      są w górach, w niebezpieczeństwie, etc. w momencie kiedy zachodzi taka
      potrzeba. Wypowiadali się TOPR-owcy że znacznie ułatwiło by im to pracę, a
      nawet ocaliło życie.
      Operatorzy twierdzą że jest to naruszenie prywatności, że oni nie moga nawet w
      takiej sytuacji podać współrzędnych osoby mimo że doskonale wiedzą gdzie osoba
      ta sie znajduje, a jest w niebezpieczeństwie.

Wydało mi się to dziwne dlatego, (kto jest abonentem sieci Era, będzie wiedział
      na pewno)że niecały miesiąc temu dostałam od operatora sms, który informował że
      za opłatą mogę dowiedzieć się, sprawdzić gdzie moi znajomi wypoczywaja na
      wakacjach. Wystarczyło wysłac smsa.
      Dlatego pytam się co jest grane? Przecież oni sami sobie przeczą!
      • infomozg Jakby GOPR im zapłacił to by prawo przestało 24.07.06, 16:18
        zabraniać.
        • milupa2 Re: Jakby GOPR im zapłacił to by prawo przestało 24.07.06, 16:23
          Że nie wspomnę o akcji"sprawdź, czy on/ona jest blisko", czy cos w tym stylu.
          Operator oferował za opłatą informację, w jakiej odległości znajduje się
          ukochany/a. Idealne rozwiązanie dla świrów prześladujących swoich byłych
          partnerów na ten przykład...
          • samurajedwa Re: Jakby GOPR im zapłacił to by prawo przestało 24.07.06, 16:27
            O proszę jest i więcej takich sytuacji...
      • tomas_torquemada Nie chce was obrazic.. 24.07.06, 17:25
        ale wieje tu lekka niewiedza.. W plusie tez byla podobna opcja/promocja
        whatever.. lokalizowalo sie komorke jej/jego tyle tylko, ze robilo sie to na
        zasadzie ten ktory bedzie szukany wysyla sms ze zgoda na "szukanie" z numerem
        tego ktory chce szukac.. nikt inny bez zgody tej osoby nie mogl sprawdzic gdzie
        jest.. Gdyby usluga ta wygladala tak ja mowicie operatorowi grozi niezla sumka w
        ramach kary :)

@topic co do gopru - kazdy idacy w gory powinien wysylac takiego smsa
        zezwalajacego toprowi na lokalizacje..
        • Gość: samurajedwa Re: Nie chce was obrazic.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 18:52
          No cóż, zdarza się że człowiek wszystkiego nie wie ;) W takim razie odnośnie
          tych smsów z namierzaniem jest to zwykłe naciąganie klienteli. Bo ja mogę sobie
          wysłać smsa z nadzieją że faktycznie się dowiem gdzie moi znajomi spędzają
          wakację, a tu oni mi przyślą że nie wyraża się zgody z drugiej strony, a 3 zł
          poszłyyyy...Dziwne, dziwne
    • raveness1 Re: Dziwne... 24.07.06, 19:07
      A po co ci wiedziec gdzie znajomni spedzaja wakacje? Jak beda chcieli to sami
      dadza ci znac.
      • Gość: samurajedwa Re: Dziwne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 19:08
        Czytaj dobrze treść postów, bedziesz wiedział że nikt tutaj nie chce takich
        rzeczy wiedzieć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka