Dodaj do ulubionych

Agitatorzy PiS pod kościołem...

02.10.06, 10:10
Wczoraj widziałem tuż przy wejściu do kościoła agitatorów PiS, czekali aż
ludzie wyjdą po mszy. Zapytałem ich czy im nie wstyd pod kościołem starszym
ludziom wodę z mózgu robić. "A co to Pana obchodzi?". Obchodzi mnie,
bolszewickie bydlaki.
Obserwuj wątek
    • Gość: marysia_b Re: Agitatorzy PiS pod kościołem... IP: *.39-244-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 02.10.06, 10:15
      Moze za dziadow koscielnych robili? ;)
      • Gość: Marta Re: Agitatorzy PiS pod kościołem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 10:48
        ...pis/zdokracja

dziadami to oni już są ale miejsce pod kościołem to dlanich miejsce idealne a
        może jakieś odludzie ;)
        • Gość: ferment Re: Agitatorzy PiS pod kościołem... IP: *.chello.pl 02.10.06, 16:28
          Po Waszych wpisać, ze nie macie nic wspólnego z prawem i ze sprawiedliwością.
          Może jednak PiS ma bardziej kulturalny i wykształcony elektorat.
          Mam nadzieję.
          Czy napiszecie jaka partię popieracie? Jednak, jeżeli nie chcecie jej przynieść
          wstydu, nie piszcie o swoich upodobaniach politycznych.
          • Gość: marysia_b Re: Agitatorzy PiS pod kościołem... IP: *.39-244-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 02.10.06, 16:44
            A mozna wiedziec osso Ci chodzi? ;)
            • Gość: ferment Re: Agitatorzy PiS pod kościołem... IP: *.chello.pl 02.10.06, 17:02
              Gość portalu: marysia_b napisał(a):

> A mozna wiedziec osso Ci chodzi? ;)

Mozna:

> starszym
              ludziom wodę z mózgu robić. "A co to Pana obchodzi?". Obchodzi mnie,
              bolszewickie bydlaki. <

>Moze za dziadow koscielnych robili? ;)<

>...pis/zdokracja<

i jeszce - późniejsze:
              >
              >Wyksztalcony elektorat wybiera durniow? <

• Gość: marysia_b Re: Agitatorzy PiS pod kościołem... IP: *.39-244-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 02.10.06, 17:22
                Pomieszales cytaty! Poniewaz przeciwna jestem odpowiedzialnosci zbiorowej,
                podtrzymuje, to co napisalam : pod kosciolem jest miejsce dla *dziadow i babki*
                a nie dla politykierow. Swiatynia nie powinna byc miejscem dla agitatorow roznej
                masci!
                µA to jest fakt ani pomowienia ani plotki:

fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/poslowie-nic-nie-rozumieja-domagaja-sie-tlumaczy,797008,2943
                Idac Twoim tokiem myslenia, wyksztalcony elektorat wybiera sobie durniow za
                przedstawicieli, bo poslowie PiS -u i koalicji maja problemy jezykowe. Duren nie
                jest wyrazem obrazliwym, to po prostu zapozyczona foma glupca. W dalszym ciagu
                nie wiem o co Ci chodzi! Masz chyba syndrom Pisu....
                • Gość: ferment Re: Agitatorzy PiS pod kościołem... IP: *.chello.pl 02.10.06, 17:35
                  Gość portalu: marysia_b napisał(a):

> Pomieszales cytaty!<

Czyzby?

>Poniewaz przeciwna jestem odpowiedzialnosci zbiorowej,<

O co Ci chodzi?

> podtrzymuje, to co napisalam : pod kosciolem jest miejsce dla *dziadow i babki*
                  > a nie dla politykierow.<

Co to jest politykier i gdzie jest ewentualnie dla niego miejsce?

>Swiatynia nie powinna byc miejscem dla agitatorow rozne
                  > j
                  > masci!<

Swiątyna nie powinna.
                  Cytuję znowu:

>Agitatorzy PiS pod kościołem...
                  gp3 02.10.06, 10:10 + odpowiedz

Wczoraj widziałem tuż przy wejściu do kościoła agitatorów PiS, czekali aż
                  ludzie wyjdą po mszy. Zapytałem ich czy im nie wstyd pod kościołem ...<

Zwróć uwagę na sformułowanie: >pod kościołem<, >tuż przy wejściu do kościoła<

> µA to jest fakt ani pomowienia ani plotki:<

A to o czym?

<
                  Idac Twoim tokiem myslenia, wyksztalcony elektorat wybiera sobie durniow za
                  > przedstawicieli, bo poslowie PiS -u i koalicji maja problemy jezykowe. Duren ni
                  > e
                  > jest wyrazem obrazliwym, to po prostu zapozyczona foma glupca.<

Dureń nie jest wyrazem obraźliwym? A to dobre! Głupiec też zapewne nie?

>W dalszym ciagu
                  > nie wiem o co Ci chodzi!<

Jakoś pomóc?

<Masz chyba syndrom Pisu....<

Czyli co?
                  • Gość: marysia_b Re: Agitatorzy PiS pod kościołem... IP: *.39-244-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 02.10.06, 18:00
                    Ferment! Nie rob z taty wariata! (A moze to tez obrazliwe?) ;)
                    • Gość: ferment Re: Agitatorzy PiS pod kościołem... IP: *.chello.pl 02.10.06, 18:26
                      > Gość portalu: marysia_b napisał(a):

> Ferment! Nie rob z taty wariata!<

Co masz na myśli?
                      Może mi się uda nie robić, muszę jednak wiedzieć jak.

>(A moze to tez obrazliwe?) ;)<

A jak była Twoja intencja?
                      Obraźliwe chyba nie jest, ale czy stosowne w tak poważnej dyskusji. Tu na forum,
                      wśród dostojnych dyskutantów. Pomijam używających inwektywy. Niesą dostojni.
                      Pozdrawiam:)
                      • Gość: marysia_b Re: Agitatorzy PiS pod kościołem... IP: *.39-244-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 02.10.06, 18:38
                        Moja intencja byla sugestia (;), ze moze ci co agituja pod kosciolem, to wcale
                        nie ONI a dziady koscielne (znasz chyba *instytucje* dziada koscielnego?)a Ty
                        robisz hece, ze Ci sie majestat obraza.... A glosuj sobie na kogo chcesz,
                        wybieraj kogo lubisz i agituj kogo sie da; ja tam, ze smutnymi panami nie chce
                        miec nic wspolnego i Panu Bogu chwala, nie mam! ;)
                        • Gość: ferment Re: Agitatorzy PiS pod kościołem... IP: *.chello.pl 02.10.06, 18:46
                          > Gość portalu: marysia_b napisał(a):

> Moja intencja byla sugestia (;), ze moze ci co agituja pod kosciolem, to wcale
                          > nie ONI a dziady koscielne (znasz chyba *instytucje* dziada koscielnego?)a Ty
                          > robisz hece, ze Ci sie majestat obraza.... A glosuj sobie na kogo chcesz,
                          > wybieraj kogo lubisz i agituj kogo sie da; ja tam, ze smutnymi panami nie chce
                          > miec nic wspolnego i Panu Bogu chwala, nie mam! ;)<

No, teraz to już pojmuję. Nie wiedziałęm, ze nie obrażasz nikogo. Wybacz
                          nieporozumienie.
                          Hece robić trzeba, gdy kogoś obrażają. Taki mam zwyczaj.
                          Z tym głosowaniem nie jest łatwo, nie ma takiego, na kogo bym zagłosował. Smutne.

• Gość: marysia_b Re: Agitatorzy PiS pod kościołem... IP: *.220-246-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 02.10.06, 18:58
                            > No, teraz to już pojmuję. Nie wiedziałęm, ze nie obrażasz nikogo. Wybacz
                            > nieporozumienie.
                            > Hece robić trzeba, gdy kogoś obrażają. Taki mam zwyczaj.
                            > Z tym głosowaniem nie jest łatwo, nie ma takiego, na kogo bym zagłosował. Smutn
                            > e.

Nie ma sprawy! ;)
                            A glosowac trzeba na mniejsze zlo! ;)
          • Gość: marysia_b Re: Agitatorzy PiS pod kościołem... IP: *.39-244-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 02.10.06, 16:49
            Wyksztalcony elektorat wybiera durniow?

fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/poslowie-nic-nie-rozumieja-domagaja-sie-tlumaczy,797008,2943
        • Gość: bk Re: Agitatorzy PiS pod kościołem... IP: 81.15.189.* 02.10.06, 23:34
          podczas wyborów było identycznie/facetka,która szukała lokalu wyborczego na
          Baranówce miała kartkę z nazwiskiem od księdza
          • Gość: ferment Re: Agitatorzy PiS pod kościołem... IP: *.chello.pl 03.10.06, 15:57
            > Gość portalu: bk napisał(a):

> podczas wyborów było identycznie/facetka,która szukała lokalu wyborczego na
            > Baranówce miała kartkę z nazwiskiem od księdza<

W baranówce? Nie wierzę. Wszędzie, ale nie tam.
    • jsolt Re: Agitatorzy PiS pod kościołem... 02.10.06, 16:45
      u nas zrobili pseudo-zebranie lokatorów, niby miało dotyczyć wykupu gruntu
      przez spółdzielnię od gminy, a była to najzwyklejsza propaganda.
      oczywiście na rzeczowe pytania dot. kwestii prawnych związanych z owym gruntem
      odpowiedzić nie umieli; większość uczestników oczywiście z zebrania wyszła po
      kilku minutach...
    • Gość: Zydo-komuna Nie klam bolszewicki pomiocie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.10.06, 17:40
      Przestan wymyslac bajki.
      • edico Re: A jak to się ma w stosunku do ................ 02.10.06, 18:03
        Absurdów papiestwa
        =================

1. Papież Marceli (293-303) składał ofiary w świątyni bogini Westy

2. Papież Liberiusz (352-366) uznał, że Jezus jest mniej ważny od Ojca. W
        zamian za to stronnicy arianizmu w Rzymie pozwolili mu wrócić z wygnania i
        pełnić urząd. Stanowisko Liberiusza było jawną herezją potępioną przez
        wszystkich biskupów i papieży

3. Papież Grzegorz wielki "skazał" nie ochrzczone niemowlęta na wieczne męki
        piekła (dziecko które zmarło po urodzeniu, a nie otrzymało chrztu, było
        potępione)

4. Papieże: Innocenty I i Gelazy I "skazali" na piekło dzieci ochrzczone, które
        nie zdążyły przyjąć I Komunii

5. Papież Leon Wielki (440-461) był twórcą papiestwa w dzisiejszym rozumieniu.
        Jako pierwszy zaczął sam "tworzyć objawienie" nazywając je "Boskim". Jemu
        pierwszemu wydało się, że jest następcą Św. Piotra, który był przywódcą
        apostołów

6. Papież Wirgiliusz (537-555) popierał heretyckie poglądy cesarza Justyniana,
        za co został ekskomunikowany (obłożony klątwą) i potępiony przez Sobór w
        Konstantynopolu

7. Na synodzie w Macon (585 r) zawzięcie spierano się o to, czy
        łacińskie "homo" można używać w odniesieniu do kobiet, czy tylko do mężczyzn.
        Porozumienia nie osiągnięto, ale ustalono, że zwłoki mężczyzny wolno pochować
        obok zwłok kobiety dopiero wówczas, gdy te ostatnie ulegną całkowitemu
        rozkładowi.

8. Papież Honoriusz (625-638) wyśmiewał filozofów przypisujących Jezusowi dwie
        natury (boską i ludzką) oraz - co za tym idzie - podwójną wolę. Sobór
        Powszechny w Konstantynopolu i Synod Wschodni w Rzymie w 690 roku potępiły go
        za to, a następca - papież Leon II nazwał "bluźnierczym zdrajcą". Szósty Sobór
        Powszechny (680-681) uroczyście ogłosił omylność każdego papieża, który w
        sprawach wiary i moralności musi podlegać postanowieniom soboru; w przeciwnym
        razie może być heretykiem, jak każdy inny człowiek. Herezja papieża Honoriusza
        dotyczyła jednej z głównych prawd wiary i jest ciągle niepodważalnym dowodem na
        papieską niedoskonałość. Przez 1200 lat papieże, mniej lub bardziej chętnie,
        uznawali wyższość soboru - głosu wszystkich biskupów - nad swoimi ustawami

9. Sobór w Konstantynopolu (692 r.) obłożył ekskomuniką (klątwą) wszystkich
        chrześcijan noszących peruki.

10. Papież Stefan II (752) powiedział: "Małżeństwo wolnego mężczyzny z
        niewolnicą, gdy oboje są chrześcijanami, może zostać rozwiązane, aby pozwolić
        mężczyźnie ponownie się ożenić.

11. Papież Leon III (795-816) po raz pierwszy nadał tytułowi papieża
        (poczynając od siebie) przymiot "Władcy Świata", koronując przy okazji Karola
        Wielkiego na cesarza. Nie przeszkadzały mu w tym słowa Jezusa - "Królestwo moje
        nie jest z tego świata" oraz "Zostawcie cesarzowi co cesarskie" - potępiające
        po wsze czasu mieszanie się Kościoła do polityki

12. Papież Mikołaj I (858-867) głosił, że Eucharystię - Ciało Chrystusa można
        realnie dotknąć, pogryźć i strawić; Chrzest można przyjąć tylko w imię Syna, a
        Bierzmowanie udzielane przez księży uznał za nieważne i ...anulował. Ta
        ostatnia "mądrość" zadecydowała ostatecznie o rozłamie pomiędzy zachodnim i
        wschodnim kościołem, gdzie od wieków bierzmowali księża. Twierdzenie Mikołaja
        potępił następny papież Pelagiusz. Dzisiaj wszystkie wyznania chrześcijańskie
        uznają za wyróżnik swojej religii Chrzest w imię Trójcy Świętej.

13. Papież Hadrian II (867-872) ogłosił ważność ślubów cywilnych, które inni,
        np. Pius VII (1800-1823), potępili.

14. Papież Formozus został po śmierci w 896 roku wykopany z grobu i potępiony
        za herezję. Święcenia jego, a w konsekwencji tych, których sam święcił,
        unieważniono. Przez kilka następnych stuleci kolejni papieże unieważniali
        święcenia wielu kardynałów, biskupów i księży wyświęconych przez tamtych.
        Powodem było nagminne kupowanie wysokich dostojeństw w Kościele. W konsekwencji
        jednak sami papieże nie mogli się "połapać", jaka część ich owczarni żyje poza
        sakramentami, udzielanymi nieważnie przez "fałszywych" biskupów i kapłanów.
        Przekazywanie "lipnych" święceń stało się kościelną zarazą.

15. Papież Innocenty III (1198-1216) - twórca inkwizycji, która "pochłonęła"
        (według przybliżonych danych) ponad 50 milionów istnień ludzkich - przekazał
        uroczyste posłanie do rycerstwa wyruszającego na wyprawę krzyżową: "Mordujcie i
        zabijajcie wszystkich, a Bóg rozpozna swoich" Widać tu zdumiewające
        podobieństwo do najbardziej okrutnego rozkazu Adolfa Hitlera, skierowanego do
        żołnierzy Wermachtu przed wybuchem II Wojny Światowej.

16. Od 1207 roku przez trzy następne wieki w Niderlandach stosowano karę
        pielgrzymki za rozmaite przewinienia. W drogę wysyłano m. in. urzędników
        miejskich za złe wypełnianie obowiązków służbowych.

17. Papież Jan XXII był jednym z największych chciwców w historii papiestwa
        (1316-1334). Jako pierwszy na ogromną skalę zaczął sprzedawać odpusty od
        najcięższych nawet grzechów. Im więcej było morderstw, cudzołóstw i kradzieży -
        tym bardziej pęczniał skarbiec namiestnika Chrystusowego. Kiedy jego chciwość
        stała się tajemnicą publiczną, Jan musiał jakoś usprawiedliwić swój materializm
        wobec świata. W swojej bulli "Cum inter nonnullos" z 12 listopada 1323 roku
        uroczyście ogłosił: "stwierdzenie, że Chrystus i Jego apostołowie nie mieli
        żadnej własności stanowi wypaczenie Pisma Świętego". Wszystkich propagatorów
        życia w ubóstwie, na czele z Franciszkanami, papież Jan obwołał heretykami.
        Bardzo wielu z nich uwięziono, lub spalono na inkwizycyjnych
        stosach. "Nieomylny" zastępca ubogiego Chrystusa palił jego nielicznych,
        świętych naśladowców, a sam zmarł w opinii najbogatszego człowieka na świecie.
        Jego skarby oceniono na ponad 50 milionów florenów w złocie.

18. W roku 1320 w Awinionie biskup i legat papieski wytoczyli proces
        chrząszczom majowym pustoszącym kościelne pola. Kiedy pozwani, mimo wyznaczenia
        obrońcy z urzędu, nie stawili się na rozprawę, wyrok wydano zaocznie. Pod
        groźbą klątwy chrząszcze miały w ciągu trzech dni przenieść się na pole
        wyznaczone przez sąd biskupi.

19. W roku 1444 św. Berdnard ze Sieny, wysunął tezę, że lepiej gdyby
        kobieta "obcowała" ze swoim własnym ojcem w normalnej pozycji, niż gdyby miała
        czynić to z własnym mężem w "sposób przeciwny naturze"

20. W 1495 roku oficjalnie odnotowano w Polsce pierwszy przypadek kiły.
        Dotyczył pątniczki, która zaraziła się nią podczas pielgrzymki do Rzymu. (hihi
        już dawno słyszałem że na pielgrzymkach wesoło jest...)

21. Papież Sykstus V (1521-90) Jego wielką pasją stało się przerobienie Biblii.
        Uroczystą bulla ogłosił światu, że tylko on - papież może rozstrzygać co jest w
        niej autentyczne, a co nie. Sam osobiście podjął się mrówczej pracy nad
        natchnionym tekstem, która trwała ponad 2 lata. Kiedy ukończył "dzieło",
        kolejną bullo "Aeternus Ille" nakazał całemu światu chrześcijańskiemu nie
        odchodzić "ani o jotę" od wydanie jedynie "prawdziwego, obowiązującego,
        autentycznego i nie kwestionowanego..."

22. W 1633 roku w Polsce wydano książkę ks. Wojciecha Dembołeckiego, w której
        ów uczony mąż starał się udowodnić, że w raju mówiło się... po polsku. (dziś
        zapewne przyjęto by go na honorowego członka LPR)
        :lol:

23. Papież Klemens XI (1700-21) miał jedną wielką pasję - namiętnie potępiał
        wszystko i wszystkich. Między innymi zakazał i uroczyście potępił czytanie
        Pisma Świętego (w tym Nowego Testamentu) przez Chrześcijan. Ogłosił również, że
        ponad Biblią i zawartymi w niej Przykazaniami Bożymi stoi on - papież, bo tylko
        on wie najlepiej co jest dobre i prawdziwe. "...Nie ma ważniejszego obowiązku
        niż posłuszeństwo papieżowi" - napominał.

24. Papież Klemens XIV (1767-1774) rozwiązał Zakon Jezuitów, założony przez
        Pawła III, a Pius VII powołał go z powrotem.

25. Papież Urban VIII (1623-1644) zostawił po sobie przydomek "Pogromcy
        nowożytnej nauki". Sekundowało mu dzielnie kilka pokoleń papieży, aż do czasów
        wspó
        • Gość: Zydo-komuna Calkiem cie jak widac porabalo... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.10.06, 18:34
          • edico Re: Calkiem cie jak widac porabalo... 02.10.06, 18:42
            Po poście widać, że ciebie rozwiało doszczętnie. Takie są właśnie efekty
            indoktrynacji.
            • Gość: Zydo-komuna Re: Calkiem cie jak widac porabalo... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.10.06, 18:47
              indoktrynacji zydo-komunistycznej bracie???? Niech zyje wolna Polska.
              • Gość: *** Skąd ja znam to IP? IP: *.crowley.pl 02.10.06, 20:05
                Marysia, Echo... jak Ci naprawdę na imię? :)
                • Gość: marysia_b Re: Skąd ja znam to IP? IP: *.220-246-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 02.10.06, 20:22
                  Gość portalu: *** napisał(a):

> Marysia, Echo... jak Ci naprawdę na imię? :)

Jesli marysia, to na pewno nie ja! W obronie Echa - to nie ten styl i slownictwo
                  tez nie to - byl tu kiedys taki Raul na Prozaku :)
                • Gość: jaija Re: Skąd ja znam to IP? IP: *.elblag.dialog.net.pl 03.10.06, 14:14
                  Pojawia się też jako Magda, nie Marysia ;)
    • edico Re: Miałeś jakieś wątpliwości? 02.10.06, 17:58
      Przecież kościelny PiS wygrał wybory dzięki wzmożonej akcji instytucji
      kościelnych sterujących moherowymi beretami.
      • Gość: Zydo-komuna Re: Miałeś jakieś wątpliwości? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.10.06, 18:03
        Nie pitol bracie. Nikt nie stal pod zadnym kosciolem. Koles polewa a ty to
        kupujesz bezkrytycznie i naiwnie...
        • edico Re: Miałeś jakieś wątpliwości? 02.10.06, 18:40
          Gość portalu: Zydo-komuna napisał(a):

> Nie pitol bracie. bądź przy innej ...
          Po pierwsze, to brata sobie poszukaj w środowiski bliższym własnej mentalności.
          Po drugie - to pitolić możesz sobie mas majówce bądż ;podczas wyśpiewywania godzinek

> ... Nikt nie stal pod zadnym kosciolem.
          I ty o tym doskonale wiesz, ponieważ stałeś przy mim? Czyli świadectwo z
          "pierwszej" ręki ;)

> ...Koles polewa
          Jego sprawa. Udowodnij, że jest inaczej.

> ... a ty to kupujesz bezkrytycznie i naiwnie...
          Ja jeszcze nic nie kupiłem, a ty się sprzedałeś własnej naiwności. Pomyśl nad
          tym, zanim cokolwiek zaczniesz suponować innym.
          • Gość: Zydo-komuna Re: Miałeś jakieś wątpliwości? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.10.06, 18:44
            Koles, wszyscy jestesmy bracmi, czy ci sie to podoba czy nie..., ty chyba tez
            nie byle pod tamtym kosciolem??? Mysl samodzielnie, to nic nie boli...
            • edico Re: Miałeś jakieś wątpliwości? 02.10.06, 21:10
              Gość portalu: Zydo-komuna napisał(a):

> ... Mysl samodzielnie, ...
              Czyli kościelnie? Poczekam na inny tramwaj.
        • blad.logowania Obawiam sie, że stał :/ 03.10.06, 07:58
          W zeszłym roku w dzień wyborów u mnie w parafii cały płot wokół kościoła był
          oklejony plakatami, głównie LPR i PiS :/ A co leciało z ambony, to lepiej nie
          wspominać :/
          Od paru dni agitatorzy łażą po osiedlu, wcale sie nie zdziwię, jak będą stać pod
          kościołem w najbliższą niedzielę. Znów proboszcz będzie pitolił z ambony, że
          jest "akcja zbierania podpisów", ale on nie ma z tym nic wspólnego.
          • Gość: jaija Re: Obawiam sie, że stał :/ IP: *.elblag.dialog.net.pl 03.10.06, 14:15
            Kiedy księża wreszcie odpierniczą się od polityki i zajmą sprawami wiary i
            swoją trzódką?
            • Gość: ferment Re: Obawiam sie, że stał :/ IP: *.chello.pl 03.10.06, 15:56
              > Gość portalu: jaija napisał(a):

> Kiedy księża wreszcie odpierniczą się od polityki i zajmą sprawami wiary i
              > swoją trzódką?<

Z pełnym szacunkiem, nie odnoszę się do słowa z przedrostkiem od-, czy możesz
              wyjaśnić co masz na myśli?
              No, co to są te zasady wiary, które nie odnosżą się do spraw życia ziemnmskiego?
              Nimi mają się wg Ciebie zająć księża.

Trzódka idzie na wybory, na wybory idzie ksiądz. Do koscioła idzie wyborca, tam
              go można spotkać.
              Nie dziwne jest chyba, że przy kościołach zbierają się przedstawiciele przyjaźni
              kościołowi i ludziom wierzącym.
              To kogoś dziwi?
              Nie dziwi mnie brak obecności pod kościołami przedstawicieli partii
              nieprzychylnych nauczaniu KK
              • gp3 Re: Obawiam sie, że stał :/ 03.10.06, 16:01
                Gdyby Jezus żył w naszych czasach to kijami by te pisiorki sprzed kościoła przegnał.
                • edico Re: Obawiam sie, że stał :/ 05.10.06, 03:23
                  Przegnał ponoć też tych, którzy kościół zamieniali w bazar interesów. Mógłby
                  powrócić i zrobić to samo dzisiaj.
              • blad.logowania Re: Obawiam sie, że stał :/ 04.10.06, 08:00
                Fermencie - nie zamieniajmy może ambony w mównice sejmową...
                Bo na kazaniu ja chce słuchać o prawdach wiary [nawet niech kazanie będzie
                komentarzem do przeczytanej przed chwila Ewangelii], a nie o tym, że: mam
                głosowac na PiS, LPR, zatopić Platforme, a Wyborcza jest wstrętna [mix wywodów
                mojej załogi parafialnej].
                • Gość: ferment Re: Obawiam sie, że stał :/ IP: *.chello.pl 04.10.06, 22:51
                  > blad.logowania napisała:

> Fermencie - nie zamieniajmy może ambony w mównice sejmową...<

Gdzieś to postulowałem? Zamianę? Nie.

> Bo na kazaniu ja chce słuchać o prawdach wiary [nawet niech kazanie będzie
                  > komentarzem do przeczytanej przed chwila Ewangelii], a nie o tym, że: mam
                  > głosowac na PiS, LPR, zatopić Platforme, a Wyborcza jest wstrętna [mix wywodów
                  > mojej załogi parafialnej].<

Kościól nie ma prowadzić agitacji, nakazywać na kogo wierni mają głosować. Ma
                  prawo jednak odnosić się do wydarzeń bieżących, także poddawać je krytyce,
                  wskazywać drogę i przestrzegać przed błędami.
                  Nie oznacza to zatapiania, epitetowania.
              • edico Re: Szacunek do fermentacji 05.10.06, 03:18
                mam wcale nie mniejszy ze względu na jej nie obliczalne skutki.

Gość portalu: ferment napisał(a):

> Trzódka idzie na wybory, na wybory idzie ksiądz.
                Czyli na wybory idzie ksiądz lennik przysięgający dozgonną działalność na rzecz
                interesów obcego panstwa!!!
                Typowo fermentacyjne rozwiązanie w miejsce pozbawienie takiego człowieka
                obywatelstwa ;((
                Chce służyć obcemu państwu i jego interesom, niech to robi w sposób cywilizowany
                na zasadach dyplomatycznych a nie mało poważnego sypozytorium fundamentu
                ontologicznego. A na poprawę samopoczucia się mogę podrzucić Ci rozwiązanie,
                które fermantacji nie wymaga.

> Do koscioła idzie wyborca, tam go można spotkać.
                Po to, by agent działający na rzecz obcego państwa mógł obrabiać tego wyborę
                stosownie do woli swego mocodawcy. Korniki pełnią podobną rolę życiową.

> Nie dziwne jest chyba, że przy kościołach zbierają się przedstawiciele
                > przyjaźni kościołowi i ludziom wierzącym.
                Czyli innymi słoway taka V kolumna ;/

> To kogoś dziwi?
                Tak, mnie to dziwi a szczególnie przyznawana ta moc przywilejów praktycznie bez
                żadnych obowiązków. Takich rozwiązań nie dopuszczało ani prawo państwowe ani
                konkordaty podpisane przez Watyan zarówno z II RP jak i nawet hołubioną przez
                Piusa XII III Rzeszą. Ktoś w sąsiednim wątku bardzo słusznie to zauważł, że
                takie rozwiązania można porównać tylko z moralnym szambem.

> Nie dziwi mnie brak obecności pod kościołami przedstawicieli partii
                > nieprzychylnych nauczaniu KK
                Nie na fermantacji i pianiu jakichś peanów pod jej wpływem budowało się i buduje
                systemy państwowe, które Watykan po przez swoich lenników i zindoktrynowane
                owieczki zawsze rozsadzał od wewnątrz poczynając od Rzymu. Powinieneś uświadomić
                sobie trzy podstawowe rzeczy:
                Po pierwsze - że mówi się tu o ludziach, których cechuje próżność, a ta rośnie w
                miarę tego, jak jest zaspokajana. IV RP budowana od 1989 r. jest tutaj wymownym
                przykładem.
                Po drugie - zbyt mało jest aż tak ważnych takich prawd w Kościele, by warto było
                poniżać ludzi jemu nieporzychyknych. Bo i za co? Za to, że potrafią dostrzec
                obłudę tej organizacji, na co zindoktrynowanych i zniewolonych mentalnie
                katolików nigdy nie bylo stać, nie jest i nie będzie?
                Po trzecie - ktoś, kto (jak to wcześniej było zauważone) chce łyszczeć w każdej
                rozmowie, jest durnirm lub też szuka szczęścia we własnej głupocie.
        • Gość: gp3 Re: Miałeś jakieś wątpliwości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 14:54
          Ciekaw jestem kim jesteś, i dlaczego taki jesteś pewny, że kłamię. Może dlatego,
          że sam cały czas kłamiesz i w głowie Ci się nie mieści, że ktoś mógł prawdę napisać?

Była tuż przy wejściu do kościoła niebieska parasolka PiS, dokładnie tam gdzie
          zwykle kręcą się bezdomni. Mieli jeszcze biały plastikowy stoliczek i jakieś
          ulotki rozdawali. Aha, kościół Św. Stanisława Kostki przy placu Wilsona. I
          naprawdę na nich nawrzeszczałem bo już mam dość manipulacji religią przez
          Kaczystów. I powiem Ci więcej idziemy na marsz PO z dużą grupą znajomych - jak
          będzie trzeba zrobimy wam drugi Budapeszt.
          • Gość: Ed Re: Miałeś jakieś wątpliwości? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.10.06, 15:39
            Gość portalu: gp3 napisał(a):

> Ciekaw jestem kim jesteś, i dlaczego taki jesteś pewny, że kłamię.

Jest to po prostu tradycyjnie ukształtowana forma środowiskowego bycia mającas
            za sobą dosyć długą historię.
    • 666kgb Re: Agitatorzy PiS pod kościołem... 04.10.06, 19:50
      pis powstał aby klechy zrealizowały swój cel.
      • edico Re: Agitatorzy PiS pod kościołem... 05.10.06, 03:20
        Toż to agenda kościelna przez nich wylansowana.
        • 666kgb Re: Agitatorzy PiS pod kościołem... 05.10.06, 09:59
          edico napisał:

> Toż to agenda kościelna przez nich wylansowana.

skąd to wiesz ??
          aha, lansowałeś....
          precz, zdrajco narodu polskiego !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka