Dodaj do ulubionych

kolejne samobójstwo

04.11.06, 10:49
ludzie u mnie na wiosce kilka godzin temu 17letnia dziewczyna wyskoczyła z
pociągu.mieszkam przy dworcu i przez okno patrzyłam jak jej ciało zawinięte w
worek wkładają do samochodu,kuźwa załamana jestem,nie moge sobie poradzić :((
Obserwuj wątek
    • seth.destructor Re: kolejne samobójstwo 04.11.06, 12:48
      A czemu jestes zalamana, trupa nigdy nie widzialas?

Cierpienie i smierc sa normalne!
      • 33qq Re: kolejne samobójstwo 04.11.06, 13:03
        a ty co, w prosektorium pracujesz? Jak nie wiesz co powiedzieć to po prostu
        siedź cicho.
        • seth.destructor Re: kolejne samobójstwo 04.11.06, 14:20
          Nie pracuje w prosektorium. Dziwie sie, o co takie halo. Od milionow lat
          wszystko co sie rodzi, cierpi i umiera - jest to tak naturalne, jak to, ze
          slonce wschodzi na wschodzie.
          • Gość: echtom Re: kolejne samobójstwo IP: *.devs.futuro.pl 04.11.06, 17:46
            Gadasz od rzeczy. Naturalna jest śmierć ze starości, a nie samobójstwo
            dzieciaka.
    • Gość: lilia Re: kolejne samobójstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 13:13
      17 lat to trudny wiek w życiu człowieka, szuka swojej drogi, szuka wzorów do
      naśladowania, autorytetów wokół niego, wiary. Gdy nie znajduje tego takie są
      skutki. Zadaniem dorosłych jest pokazanie co jest dobre a co złe w życiu,
      wskazanie odpowiedniej drogi.
    • obraza.uczuc.religijnych Ilu jeszcze Giertych będzie miał na sumieniu? 04.11.06, 13:31

• Gość: ferment Re: Ilu jeszcze Giertych będzie miał na sumieniu? IP: *.chello.pl 04.11.06, 13:37
        Bardzo ciekawe, co on ma z tym wspólnego?
        • obraza.uczuc.religijnych Miała 17 lat, podlegała obowiązkowi szkolnemu. 04.11.06, 13:42

• Gość: ferment Re: Miała 17 lat, podlegała obowiązkowi szkolnemu IP: *.chello.pl 04.11.06, 14:22
            I...? to ten związek?
            To intrygujące. Zaiste.
            • obraza.uczuc.religijnych Ja tak na fali obowiązującej wykładni prawa 04.11.06, 14:53
              made by min. Ziobro.
              • Gość: ferment Re: Ja tak na fali obowiązującej wykładni prawa IP: *.chello.pl 04.11.06, 14:57
                "Pełna enigma".
                Jaśniej proszę. Nie daję rady pojąć!
                Przed chwilą Giertych, teraz Ziobro. Pomocy!
                • obraza.uczuc.religijnych To proste. 04.11.06, 14:58
                  Wszystkie zbiegi okoliczności świadczą przeciw oskarżonemu.
                  • Gość: @ Re: To proste. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 17:35
                    Byc może dziewczyna zaglądała na forum i doznała załamiania nerwowego po
                    przeczytaniu niektórych wątkow.
                    Tajemnicę zabrała ze sobą.
    • funix Re: kolejne samobójstwo 05.11.06, 03:09
      >załamana jestem,nie moge sobie poradzić :((

Myślę, że wiem, co czujesz.
      Czy możesz z kimś bliskim na ten temat porozmawiać?
      ( Forum, to nie jest dobre miejsce na tak poważne tematy. )

Przychodzą mi dwie rzeczy na myśl:

Uważam, że Twoja reakcja ...dobrze o Tobie świadczy. Teraz nie jest w modzie
      okazywanie empatii ( myślę, że jest to jedna z najbardziej ludzkich zdolności!
      ). Wydaje się, że współczesny człowiek jest już jak komputerowy monitor: im
      bardziej kolorowy i płaski tym lepiej :(

Czy masz WŁASNY stosunek do śmierci? Sądzę, że każdy musi go w sobie sam
      wypracować i że, niestety, chrześcijańska tradycja zupełnie się do tego nie nadaje.
      Może to, czego byłaś świadkiem, pozwoli Ci dostrzec coś, czego dotąd nie
      dostrzegałaś?
      Mnie chyba pomogła kiedyś pewna książka...
      „Bo ja, Sinuhe, jestem człowiekiem i jako człowiek żyłem w każdym człowieku,
      który istniał przede mną, i jako człowiek żyć będę w każdym człowieku, który
      przyjdzie po mnie. Zyję w ludzkim płaczu i radości, w ludzkim smutku i lęku, w
      dobroci człowieka i jego złości, w sprawiedliwości i niesprawiedliwości, w
      słabości i sile. Jako człowiek żyć będę wiecznie w człowieku i dlatego nie
      pragnę ofiar na moim grobie i nieśmiertelności dla mego imienia.”
      ( Mika Waltari „Egipcjanin Sinuhe” )

Pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka