Dodaj do ulubionych

"Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległości" -

11.12.06, 13:38
Wczoraj okazało się, że za pacyfikację Polski w 1981 roku generał Jaruzelski
otrzymał na Kremlu jedno z najwyższych odznaczeń radzieckich. Dlaczego niby
polski generał otrzymał odznaczenie obcej armii? Dlaczego ukrywał ten fakt do
tej pory?

castaneda.salon24.pl/2331,index.html
Obserwuj wątek
    • pocoo Re: "Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległośc 11.12.06, 15:30
      Wierzyć mi się nie chce,że jest jeszcze ktoś,kto może pisać takie
      idiotyzmy.Autorytety znajdujesz w Radiu Maryja i Tv Trwam.Nie boisz się Boga ?
      • auto258374 Marzec 1984 - Konstanin Czernienko wrecza Wojciech 11.12.06, 16:29
        www.geocities.com/wojciech_jaruzelski/aj2.jpg
        Podpis: Marzec 1984 - Konstanin Czernienko wrecza Wojciechowi Jaruzelskiemu
        platynowo-zloty Order Lenina

Za: www.geocities.com/wojciech_jaruzelski/mockba.html
        • pocoo Re: Stare paskudne czasy 11.12.06, 16:53
          ale to Amerykanie i przywódcy krajow kapitalistycznych lekką ręką oddali nas
          Stalinowi i mieli głęboko gdzieś co on zrobi z Polakami,Czechami,Rumunami itd.
          • auto258374 To nie Amerykanie strzelali 11.12.06, 17:01
            To nie Amerykanie strzelali do tych z Radomia i do tych z Wujka, to nie
            Amerykanie zabili Popiełuszkę, Bartoszcze i stokilkadziesiąt innych osób - tylko
            Jaruzelski i Kiszczak.
            • mg2005 "Odpieprzcie się od człowieka honoru !" - Adam M. 11.12.06, 18:24
              Jako wyróżniający się agent w wojsku w latach stalinowskich (TW"Wolski") miał
              zapewne swój udział w aresztowaniach "zdrajców" i późniejszych procesach
              oficerów WP...
    • Gość: Edward Fialkowski Re: "Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległośc IP: *.hlrn.qwest.net 11.12.06, 18:42
      Jaruzelski nie wprowadzil stanu wojennego, poniewaz grozila nam
      sowiecka inwazja, bo taka nam wowczas wcale nie grozila / i to pomimo,
      ze wielu towarzyszy z Komitetu Centralnego PZPR o taka w Moskwie
      prosilo/. Potwierdzaja to niezbicie zrodla w Waszyngtonie. Moskwa
      zaangazowala sie bowiem wczesniej militarnie w wojne w Afganistanie i
      ani ekonomicznie, ani militarnie nie bylo ja na to stac. Prosze nie
      zapominac, ze to w wyniku procesu, ktory sie juz wowczas zaczal rozpadl

sie Zwiazek Sowiecki. Prawda zas jest bardziej prozaiczna. Jaruzelski
      wprowadzajac stan wojenny w Polsce bronil tylko - jak zreszta wczesniej

wielokrotnie obiecywal - skompromitowanego systemu jakim byl juz od
      dawna komunizm...Ale on sam, dobrze o tym wiedzac, nigdy sie przeciez
      do tego nie przyzna. I trzeba to uswiadamiac, nie tyle jemu samemu /on
      zna przecie prawde/, ale tym co wierza w jego kolejne wypowiedzi nie
      majace potwierdzenia ani w faktach, ani w zrodlach historycznych.
      Pozdrawiam,
      Edward I. Fialkowski.
      Wiecej o stanie wojennym pod adresem nizej:

www.edwardf.com/13_grudnia.htm

• 33qq Re: "Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległośc 11.12.06, 19:17
        Panie Fiałkowski, chyba jednak o zamiarach Sowietów najlepiej wiedzieli Sowieci,
        nie Amerykanie. Sądzę, że Jaruzelski ich też nie znał. A gdyby jednak Brzeziński
        się mylił ji jakiemuś napalonemu jenerałowi armii czerwonej przyszło do zakutego
        łba ( co jest prawdopodobne u wojskowego) żeby zaprowadzic porządek w Polsce.
        Dopóki nie dowiemy się prawdy wszelkie tego typu zgadywanki nie bardzo mają sens.
        • pocoo Re: "Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległośc 11.12.06, 21:55
          Byłam w 1981r w Niemczech.Czy zdajecie sobie sprawę z tego co ogladałam w
          telewizji i co słyszałam.Gdyby Generał Jaruzelski nie wprowadził stanu
          wojennego,to wszyscy nasi "kochani" sasiedzi tylko czekali aby rozdeptać nas
          jak robactwo.Jeżeli ktoś mi nie wierzy to jest głupcem.
          • jdbad Re: "Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległośc 11.12.06, 22:05
            Ja Ci wierzę, ale ludzi trudno przekonac.
            • 33qq Re: "Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległośc 11.12.06, 22:55
              Sorry, ale telewizja niemiecka jest tak samo wiarygodnym źródłem jak radziecka
              czy polska
              • pocoo Re: "Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległośc 11.12.06, 23:03
                Jeżeli wszystko jest kłamstwem to gdzie jest prawda?
                • 33qq Re: "Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległośc 11.12.06, 23:09
                  też mnie to nurtuje, na razie wiem, że nie ma co specjalnie wierzyc w to co się
                  słyszy ji czyta ;)
                  • dunajec1 Re: "Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległośc 11.12.06, 23:32
                    Ja mieszkalem b.blisko slowackiej granicy i z tego co ja slyszalem bedac na
                    slowacji,ci az nogami przekladali zeby isc pomoc zaprowadzic porzadek,a mieli
                    sie za co odwdzieczyc {1968 r},co po chwila to bylo slychac"sku..ene poliaki"}
                    A jak to bedzie kiedys? Ja Jaruzelskiego nie bronie,ale oby mu kiedys pomnikow
                    nie stawiano,ze jednak obeszlo sie bez wiekszego rozlewu krwi.

Mamy dosc ciekawy przypadek ze np.na Podhalu wybudowano pomnik Ogniowi {Kuras}
                    a to byl zwykly bandyta.
                    • pocoo Re: "Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległości 11.12.06, 23:55
                      i dlatego Generał Jaruzelski oddał władzę Solidarności bez jednego strzału.Czy
                      ktoś zna podobny fenomen na świecie?
                      • auto258374 Re: "Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległośc 12.12.06, 01:04
                        A za co niby mieli dalej żyć? W 1989 roku PRL miał 40 mld USD długów i nikt nie
                        chciał im już dawać więcej kredytów. Gospodarka leżała i kwiczała, kursy walut
                        były absurdalne. JEDYNYM rozwiązaniem dla komunistów było w 1989 roku oddanie
                        władzy frajerom, oczywiście z gwarancjami nietykalności (Magdalenka, Okrągły
                        Stół) z zachowaniem dochodowych synekur ("uwłasczenie nomenklatury" by Adam
                        Michnik).

Co do stanu wojennego to ja powtórzę pytanie: za co generał LWP (Ludowe Wojsko
                        Polskie) otrzymał najwyższe odznaczenie wojskowe obcej armii w rok po oficjalnym
                        zakończeniu stanu wojennego?

www.geocities.com/wojciech_jaruzelski/aj2.jpg
                        Podpis: Marzec 1984 - Konstanin Czernienko wrecza Wojciechowi Jaruzelskiemu
                        platynowo-zloty Order Lenina
                        • pocoo Re: "Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległośc 12.12.06, 01:23
                          Może za to,że dał sobie radę z tym burdelem jaki panował w Polsce.A może za to
                          że to jedyny prawdziwy czlowiek honoru jakiego znam.Czy gdyby dostal order od
                          Sudańczyków to byłoby słuszne?Daj mi przykład kraju demoludów gdzie była
                          większa swoboda niż w Polsce.Całe życie byłam wychowywana w duchu
                          antykomunistycznym i mam gdzieś poprzedni ustrój,ale Bozia rozumu mi jeszcze
                          nie odebrała.
                          • auto258374 Burdel PRL 12.12.06, 09:21
                            > Może za to,że dał sobie radę z tym burdelem jaki panował w Polsce.

Masz na myśli burdel do którego doprowadzili komuniści w PRL? Brak podstawowych
                            produktów żywnościowych w sklepach? Nędzne pensje? Kartki na wszystko włącznie z
                            cukrem? Całonocne kolejki w których stałem po nocach żeby triumfalnie przynieść
                            do domu parę rolek cholernego papieru do podcierania dupy? Czy też masz na myśli
                            jakiś inny burdel?

I co to znaczy że "dał sobie radę"? Czy to znaczy wg Ciebie strzelanie ostrą
                            amunicją do nieuzbrojonych robotników z Wujka? Zabójstwo Popiełuszki?
                            Bartoszcze? Inne zabójstwa w trakcie i po stanie wojennym? Masz na myśli powolną
                            agonię komunizmu po stanie wojennym? Czy też coś innego miałaś na myśli pisząc
                            "dał sobie radę"?
                            • pocoo Re: Burdel PRL 12.12.06, 09:43
                              Masz szansę wziąc przykład Pinocheta.Jedyna słuszna droga a i ofiar dużo
                              więcej.A może bardziej pasuje ci przykład USA?Oni się tego wstydzą ,a Ty?Puste
                              sklepy,kartki na żywność i wódkę,to wina Generała Jaruzelskiego?Pomyśl
                              chwilę,tylko malutką chwilę.
                              • auto258374 Re: Burdel PRL 12.12.06, 10:20
                                > Masz szansę wziąc przykład Pinocheta.Jedyna słuszna droga a i ofiar dużo
                                > więcej.A może bardziej pasuje ci przykład USA?Oni się tego wstydzą ,a Ty?

Pisz jaśniej.

> Puste
                                > sklepy,kartki na żywność i wódkę,to wina Generała Jaruzelskiego?Pomyśl
                                > chwilę,tylko malutką chwilę.

A czyją winą były puste półki? Może robotników z Wujka zabitych na rozkaz
                                Jaruzelskiego i Kiszczaka z Polskiej Zjednoczonej Partii "Robotniczej"?
                                • pocoo Re: Burdel PRL 12.12.06, 11:15
                                  Bardzo ubolewam nad kalectwem auto258374 bo jest ślepy i głuchy.Przykro mi ale
                                  nie mogę ci pomóc.
                                  • Gość: auto258374 Koniec dyskusji IP: *.foebud.org 12.12.06, 11:20
                                    Bardzo mnie cieszy, że przechodzisz do argumentów personalnych przyznając tym
                                    samym że nie masz już nic mądrzejszego do powiedzenia.
                                    • pocoo Re: Koniec dyskusji 12.12.06, 11:41
                                      Gość portalu: auto258374 napisał(a):

> Bardzo mnie cieszy, że przechodzisz do argumentów personalnych przyznając tym
                                      > samym że nie masz już nic mądrzejszego do powiedzenia.
                                      Nie widzisz tego co piszę więc nie będę walić głową w mur.Bardzo sie cieszę,że
                                      obecnie wszystko jest cacy i jest to zasługą mądrości obecnych polityków.
                                      • Gość: auto258374 Przecież nic konkretnego nie napisałaś IP: *.gnupg.org 12.12.06, 11:57
                                        Tylko ciągle "to nie on był winny" i "jak tego nie widzisz to jesteś ślepy".
                                        Zero wysiłku dla udowodnienia bronionej przez siebie tezy.
                      • hymen Re: "Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległośc 12.12.06, 11:18
                        pocoo napisała:

> i dlatego Generał Jaruzelski oddał władzę Solidarności bez jednego
                        strzału.Czy
                        > ktoś zna podobny fenomen na świecie?

Nie oddał władzy Solidarności. Zrobił to 10 lat później Rakowski. Nie było
                        żadnego fenomenu.
                        • pocoo Re: "Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległośc 12.12.06, 11:31
                          Ej,czy to Jaruzelski jest winien że nie ma śniegu w grudniu? Za suszę musi być
                          pociągnięty do odpowiedzialnosci i masz szansę trzymać rękę na pulsie.
                          • Gość: auto258374 Za brak śniegu nie, za robotników z Wujka - tak IP: *.de 12.12.06, 11:36
                            A także za Popiełuszkę, Bartoszcze i innych ludzi zamordowanych przez
                            pozostające pod jego zarządem służby.
                          • hymen Re: "Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległośc 12.12.06, 11:42
                            pocoo napisała:

> Ej,czy to Jaruzelski jest winien że nie ma śniegu w grudniu? Za suszę musi
                            być
                            > pociągnięty do odpowiedzialnosci i masz szansę trzymać rękę na pulsie.

Aaa, znaczy się, że winę za brak śniegu w tegorocznym grudniu ponosi
                            Solidarność?
                            • pocoo Re: "Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległośc 12.12.06, 11:48
                              Nie,Jaruzelski.
                              • hymen Re: "Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległośc 12.12.06, 11:54
                                pocoo napisała:

> Nie,Jaruzelski.

A co za idiota go o to oskarża?
                                • pocoo Re: "Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległośc 12.12.06, 12:15
                                  To nie ja go obarczam winą za głody,mory i trzęsienia ziemi.A za epitet
                                  dziękuję,bo do tej pory nikt mi go nie przykleił.Lubię nowości.
                                  • hymen Re: "Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległośc 12.12.06, 12:22
                                    pocoo napisała:

> To nie ja go obarczam winą za głody,mory i trzęsienia ziemi.A za epitet
                                    > dziękuję,bo do tej pory nikt mi go nie przykleił.Lubię nowości.

Przepraszam bardzo, ale o jaki epitet chodzi, bo nie kojarzę. Nie bardzo też
                                    wiem, kto oskarża Jaruzelskiego o mory i trzęsienia ziemi. Jeśli zaś chodzi o
                                    niedożywienie, to Jaruzelski ponosi odpowiedzialność za to, jak każdy
                                    przywódca, który doprowadził do ruiny gospodarkę. A wracając do meritum, to
                                    oddał władzę generał Solidarności czy nie?
                                    • pocoo Re: "Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległośc 12.12.06, 12:28
                                      O ile pamięć mnie nie zawodzi to Generał Jaruzelski był prezydentem a
                                      Mazowiecki premierem.
                                      • hymen Re: "Socjalizmu będziemy bronić jak niepodległośc 12.12.06, 12:49
                                        pocoo napisała:

> O ile pamięć mnie nie zawodzi to Generał Jaruzelski był prezydentem a
                                        > Mazowiecki premierem.

Albo pamięć albo prymitywna niechęć do przyznania się do błędu. To premier
                                        Mazowiecki z prezydentem Jaruzelskim oddali władzę Solidarności? Przypomnę, bo
                                        to rzeczywiście wygląda jak zaniki pamięci, napisałaś "i dlatego Generał
                                        Jaruzelski oddał władzę Solidarności bez jednego strzału.Czy ktoś zna podobny
                                        fenomen na świecie?" Oznacza to, że Jaruzelski wprowadził stan wojenny a
                                        następnie oddał władzę Solidarności bez jednego strzału. Czy zna ktoś podobny
                                        fenomen obrony socjalizmu?
    • Gość: abc Krajobraz po wojnie IP: *.server4you.de 12.12.06, 12:25
      www.abcnet.com.pl/pl/artykul.php?art_id=2531&token=
      Od dwudziestu pięciu lat daremnie walczę z własną pamięcią, próbując zamazać
      obrazy terrorystycznego zamachu, jakiego wobec Narodu Polskiego dopuścił się
      komunistyczny reżim i jego pezetpeerowscy Targowiczanie. Ten jeden z
      najczarniejszych dni w moim życiu, ten nasz polski „ December Thirteen- 13/12”
      bez wątpienia należy do najbardziej dramatycznych, wciąż kontrowersyjnych i nie
      do końca wyjaśnionych wydarzeń w powojennej historii Polski. Dla mnie i
      przypuszczam , że dla tysięcy innych, wyciąganych z domów w tę grudniową noc,
      przez uzbrojonych po zęby Zomowców i towarzyszącą im esbecję, rocznica ta jest i
      na zawsze pozostanie, jednym z najtragiczniejszych i najmroczniejszych momentów
      życia. Bez wątpienia mogę również stwierdzić, że dla mnie osobiście był to tzw.
      „turnning point” czyli punkt zwrotny, który zmienił całe moje życie nie tylko
      moje ale wszystkich moich bliskich, całej mojej rodziny i przyjaciół.

www.abcnet.com.pl/pl/artykul.php?art_id=2531&token=
      • pocoo Re: Krajobraz po wojnie 12.12.06, 12:32
        Tak,to było tragiczne,ale dzięki temu "zamachowi" żyjesz.
        • hymen Re: Krajobraz po wojnie 12.12.06, 12:50
          pocoo napisała:

> Tak,to było tragiczne,ale dzięki temu "zamachowi" żyjesz.

A Ty skąd wiesz, co by się stało, gdyby generał ustąpił i ogłosił wolne wybory?
          • woda.woda Nikt tego nie wie, co by się stało. 12.12.06, 12:55
            • hymen Re: Nikt tego nie wie, co by się stało. 12.12.06, 13:18
              Co oznacza, że twierdzenia o tym, że Jaruzelski Komuś tam życie uratował można
              między bajki włożyć.
              • woda.woda Nie 12.12.06, 13:34
                hymen napisał:

> Co oznacza, że twierdzenia o tym, że Jaruzelski Komuś tam życie uratował
                można
                > między bajki włożyć.

To tylko twoja interpretacja. Ponieważ nikt nie wie, co by było,
                prawdopodobieństwo rozlewu krwi jest pół na pół
                • hymen Re: Tak 12.12.06, 13:38
                  woda.woda napisała:

> hymen napisał:
                  >
                  > > Co oznacza, że twierdzenia o tym, że Jaruzelski Komuś tam życie uratował
                  > można
                  > > między bajki włożyć.
                  >
                  > To tylko twoja interpretacja. Ponieważ nikt nie wie, co by było,
                  > prawdopodobieństwo rozlewu krwi jest pół na pół

Prawdopodobieństwo 50% to nie to samo, co zaistnienie jakiegoś faktu. 50%
                  prawdopodobieństwo w świetle 90/91 roku jest prawdopodobieństwem wyssanym z
                  palca.
                  • woda.woda Każdy może wierzyć w to, co chce 12.12.06, 13:53
                    bo jest to kwestia wiary, nie wiedzy
                  • pocoo Re: Tak 12.12.06, 15:01
                    Idzie hymen do Generała i mówi-zjeżdżaj pan,ja tu teraz rządzę.Generał kłania
                    się nisko i wychodzi.Sniło ci się to?Czy Polska należała może do Układu
                    Warszawskiego?Oddał nas Zachód Stalinowi i to było zbrodnią.Masz historyczną
                    lukę w głowie.Poczytaj i sam sobie odpowiedz na pytanie,kiedy Polska była
                    suwerennym krajem i jak długo?
                    • hymen Re: Tak 12.12.06, 15:25
                      pocoo napisała:

> Idzie hymen do Generała i mówi-zjeżdżaj pan,ja tu teraz rządzę.Generał kłania
                      > się nisko i wychodzi.Sniło ci się to?Czy Polska należała może do Układu
                      > Warszawskiego?Oddał nas Zachód Stalinowi i to było zbrodnią.Masz historyczną
                      > lukę w głowie.Poczytaj i sam sobie odpowiedz na pytanie,kiedy Polska była
                      > suwerennym krajem i jak długo?

Ach, dzięki za przyznanie mi aż takiej mocy sprawczej, ale nieco
                      przesadziłaś ;)) Czy 10 lat później Polska nie należała do Układu i zmieniła
                      się historia 180 stopni w prawo i Zachód już nie oddał nas Stalinowi??? Generał
                      wybrał opcję dyktatorską, obywatelom coś tam się nie podoba, należy więc siłą
                      zmusić ich do posłuszeństwa. I ponosi za to pełną odpowiedzialność. Szukanie
                      usprawiedliwienia w hipotetycznym najeździe sowietów na Polskę tego nie zmieni.
                      • woda.woda Zdecyduj się, o czym piszesz. 12.12.06, 15:27
                        Czy o roku 81 czy o 89
                        • hymen Re: Zdecyduj się, o czym piszesz. 12.12.06, 15:30
                          woda.woda napisała:

> Czy o roku 81 czy o 89

A masz jakieś wątpliwości?
                          • woda.woda Tak 12.12.06, 15:32

> A masz jakieś wątpliwości?

Cytuję:
                            "Czy 10 lat później Polska nie należała do Układu i zmieniła
                            się historia 180 stopni w prawo i Zachód już nie oddał nas Stalinowi??? "

• hymen Re: Tak 12.12.06, 15:37
                              woda.woda napisała:

>
                              > > A masz jakieś wątpliwości?
                              >
                              > Cytuję:
                              > "Czy 10 lat później Polska nie należała do Układu i zmieniła
                              > się historia 180 stopni w prawo i Zachód już nie oddał nas Stalinowi??? "

Wyjaśniam więc, sens pytania jest taki. Dlaczego to co było możliwe w 89r, nie
                              było możliwe w 81r?
                              • woda.woda Re: Tak 12.12.06, 15:38
                                Dlatego, ze sytuacja polityczna była zupełnie inna, w roku 81 ZSRR był jeszcze
                                potegą
                                • hymen Re: Tak 12.12.06, 15:40
                                  woda.woda napisała:

> Dlatego, ze sytuacja polityczna była zupełnie inna, w roku 81 ZSRR był
                                  jeszcze
                                  > potegą

;)))) Rosja jest potęgą do tej pory. Przynajmniej w stosunku do naszego kraju.
                                  • woda.woda Re: Tak 12.12.06, 15:44
                                    Rzeczywiście, mało znasz historię :)

pl.wikipedia.org/wiki/Pieriestrojka
                                    • hymen Re: Tak 12.12.06, 15:53
                                      woda.woda napisała:

> Rzeczywiście, mało znasz historię :)
                                      >
                                      > pl.wikipedia.org/wiki/Pieriestrojka

Aaaaa, Wikipedia ;)))))))))))))))))))))))))))))))))) Gorbaczow pod wpływem
                                      wydarzeń w Polsce stwierdził, że ZSRR potęgą jest i basta? Nie przyszło Wodzie
                                      do głowy, że Gorbaczow wprowadzając tę swoją głastnost, potwierdził fakt znany
                                      już wcześniej, ze ZSRR nie był w stanie przeprowadzić operacji wojskowej w
                                      Polsce?
                                      • woda.woda Re: Tak 12.12.06, 15:59
                                        Trudno, zebym poczta posyłała Ci ksiązki
                                        • hymen Re: Tak 12.12.06, 16:10
                                          woda.woda napisała:

> Trudno, zebym poczta posyłała Ci ksiązki

Nie wymagam tego ;)) W koncu chodzi o drobnostkę polegającą na rozstrzygnięciu
                                          kwestii, czy Jaruzelski nie miał innej możliwości rozładowania sytucji w 81r
                                          jak wprowadzenie stanu wojennego.
                                          • woda.woda Re: Tak 12.12.06, 16:12
                                            Zgadza się

czy Jaruzelski nie miał innej możliwości rozładowania sytucji w 81r
                                            > jak wprowadzenie stanu wojennego.

O to będa spierać sie historycy jeszcze bardzo długo
                                          • Gość: pocoo Re: Tak to była jedyna możliwość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 16:15
                                            i wie o tym każdy rozsądny Polak,który w 81r przebywał na Zachodzie Europy.
                                            • hymen Re: Tak to była jedyna możliwość 12.12.06, 16:19
                                              Gość portalu: pocoo napisał(a):

> i wie o tym każdy rozsądny Polak,który w 81r przebywał na Zachodzie Europy.

Historycy tego nie rozstrzygnęli, ale wie o tym każdy rozsądny Polak, który w
                                              81 roku przebywał na Zachodzie Europy ;)) Mogą napisać jedynie, że zabrakło Ci
                                              rozsądku przy formułowaniu tej myśli.
                                              • pocoo Re: Tak to była jedyna możliwość 12.12.06, 16:29
                                                Już nie będziesz mi odpowiadał.Skończyłam temat.
                                                • hymen Re: Tak to była jedyna możliwość 12.12.06, 20:04
                                                  pocoo napisała:

> Już nie będziesz mi odpowiadał.Skończyłam temat.

Oczywiście :)))))))))))))))))))))))))
    • pyorunochron A co to ma wspolnego z socjalizmem??? 12.12.06, 20:09
      Tobie chyba chodzilo o komunizm?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka