chijang 12.12.06, 14:16 Niedługo mam być ojcem chrzestnym. Ile pieniedzy lub co teraz się daje z okazji chrztu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mundra O kurczę IP: *.chello.pl 12.12.06, 14:25 Myślałam, że Ty będziesz chrzczony i idziesz do koscioła pieszo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiona Re: Ile na chrzest IP: *.pools.arcor-ip.net 12.12.06, 14:26 Moze sprezentuj dziecku akt apostazji? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mundra Re: Ile na chrzest IP: *.chello.pl 12.12.06, 14:32 chijang napisał: > Niedługo mam być ojcem chrzestnym. Ile pieniedzy lub co teraz się daje z > okazji chrztu? Kogo podajesz do chrztu, dziewczynkę czy chłopca? Zresztą to nie ma znaczenia, bo cokolwiek dasz w prezencie to i tak zawsze będzie zdaniem rodziny dziecka za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
chijang Re: Ile na chrzest 12.12.06, 15:34 chłopiec, ale pewnie masz rację - ile bym nie dał, to i tak będą mówić, że skąpiec. Ale chciałem się dowiedzieć, ile średni się teraz daje. A może jakiś inny prezent? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marceli Re: Ile na chrzest IP: 85.219.140.* 12.12.06, 15:36 Tylko polisa posagowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Ile na chrzest IP: *.chello.pl 12.12.06, 15:51 kup mu lancuszek zloty z krzyzykiem bedzie pamiatka i do komuni juz bedzie mial a juz teraz zaczni zbierac do skarbonki na komunie bedzie jak znalazl bo teraz moda na komputery a co bedzie za 9 lat modne nie wiadomo ale napewno drozsze od komputera kiedys bylamoda na zegarek chrzestny kupil i mial z glowy prezent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Ile na chrzest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 18:28 To po jakiego grzyba zgodziłeś sie zostać chrzestnym, jeśli wiesz, że tak będą mówić? I w dodatku obcych ludzi pytasz, co dać swoim bliskim. To my mamy to wiedzieć lepiej od ciebie? Nie ma jakichś wyznaczonych odgórnie rodzajów prezentów chrzestnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa1232 Re: Ile na chrzest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 19:01 my niedawno chrzcilismy nasza Malutką ,dostała od chrzestnego złoty łańcuszek z medalikiem a od chrzestnej kszesełko takie ze stoliczkiem ;moze sie tam bawic albo jesc .Jestem zadowolona z prezętów bo mnie na nie niestac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evaa Re: Ile na chrzest IP: *.chello.pl 12.12.06, 19:27 no ale przeciez to my dorosli podwyzszamy te prezentowa poprzeczke. chrzest i komunia to sprawy religijne wiec prezenty chyba religijne powinny byc, lancuszek na chrzest, pismo swiete na komunie po pierwsze bylo sie nie zgodzic - i co tam przesady ze sie nie odmawia - ja zrezygnowalam i mam sie dobrze. chrzest, swieta, roczek, drugi, komunia, slub ... znajmoi narzekaja na kolejne wydatki ;) mam znajomych ktorzy maja po 3-4 chrzesniakow a potem okazuje sie ze wyszli za mąz za kogos kto ma tez 3-4 chrześniaków - to dopiero jest głupota no i jeszcze zalezy jaka jest bogata rodzina twojego chrzesniaka bo jak srednio to dla ciebie lepiej - beda cieszyc sie z prezentow do 100 ale jak jest to panstwo hrabiostwo to ponizej kompa czy innych drogich prezentow potem nie zejdziesz powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na chwile Re: Ile na chrzest IP: *.acn.waw.pl 12.12.06, 23:51 666 złotych :) Odpowiedz Link Zgłoś