Dodaj do ulubionych

dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek śmieci

24.02.07, 11:30
....na klatce schodowej?
Obserwuj wątek
    • kikoo1 Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś 24.02.07, 12:00
      żle robią
      • ewagerman Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś 24.02.07, 12:26
        bardzo źle:)
    • euforyjka Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś 24.02.07, 12:31
      nie wiem niestety, u mnie nikt tego nie robi, mam normalnych sąsiadow a nie
      jakichs brudasow.
      • ewagerman Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś 24.02.07, 12:35
        masz tendencje do obrazania widzę:)
        moi sąsiedzi też nie są brudasami, i wlasnie dlatego wystawiają śmieci na
        korytarz, co mi przeszkadza, droga do kubła na śmieci im za daleka:) pozdrawaim
        moich sasiadów:)
        • Gość: bazyli Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś IP: 195.245.213.* 24.02.07, 12:51
          Chyba masz tych samych sąsiadów, co ja :)
          • ewagerman Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś 24.02.07, 12:53
            całkiem możliwe:)
            • yoma Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś 24.02.07, 17:31
              I co moja rodzina :)
    • Gość: sasiadka Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś IP: 195.26.72.* 24.02.07, 13:17
      Ja wystawiam na chwile na klatke przed samym wyjsciem do pracy, np. 5-10 minut
      przed, bo inaczej koty by mi sie dorwaly do worka - ot, prosty powod.
      • ewagerman Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś 24.02.07, 13:19
        Dzieki, to rozumiem:)
        Ale wiesz, jak cos się kisi całą noc na klatce, to strach wyjsc:)
      • Gość: sąsiadka Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś IP: *.160.unknown.vectranet.pl 24.02.07, 23:03
        To zamiast innym smrodzić,wstawiaj worek do zlewu,jak ja/żeby pies sie nie
        dorwał/.
    • ewagerman porządniś?:) 24.02.07, 13:18
      tak będę robić, panie porządkowy:) pozdrawaim!!!
    • Gość: ktos Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 14:21
      licza, ze sasiad wyniesie?
    • nessie-jp Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś 24.02.07, 15:12
      Nie wystawiają.
      • Gość: jaija Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.02.07, 16:25
        U nas też nie, na szczęście, ale w blokach widuję.
        • Gość: Kitty Pryde Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś IP: *.acn.waw.pl 24.02.07, 17:05
          U nas wystawiają... Nieraz stoi przez całą noc i jak rano wychodzę, to jak do
          komory gazowej (mamy dość szczelne drzwi do klatki, taka śluza). A z wyglądu
          tacy mili i cywilizowani. Śmietnik trzydzieści metrów od wyjścia. Nawet
          wieczorem można wyskoczyć bez ryzyka dostania w łeb :)
    • betty.la.fea Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś 24.02.07, 17:15
      też tego nie mogę zrozumieć, mieszkam w wieżowcu, zsyp jest na każdym półpiętrze, a ludzie potrafią kisić śmieci pod drzwiami nawet przez 2 dni
    • nelsonek Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś 24.02.07, 18:07
      A co? Maja sobie w domu smrodzic? :P
    • magdalaena1977 Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś 24.02.07, 23:20
      Też tego nienawidzę. Jak można traktować klatkę schodową jak śmietnik ?

A co do wyjść alternatywnych - polecam balkon. Moja mama czasami (zimą) wystawia
      tam worek, jeśli np. późnym wieczorem oprawiła rybę i nie chce, żeby do rana pod
      zlewem powstała komora gazowa.
      • Gość: wredna Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś IP: *.npgo.pl 25.02.07, 11:08
        Ja jestem po prostu złośliwą małpą. U mojej sąsiadki permanentnie były wystawiane
        śmierdzące śmieci na klatkę. Kiedyś nie zdzierżyłam i wysypałam zawartość worka
        na wycieraczkę. Pomogło i już nie wystawia śmieci.
        • Gość: Gość Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 11:44
          Brawo...
          • Gość: xxx ewagerman IP: *.toya.net.pl 26.02.07, 12:33
            zrob tak samo i po klopocie....
            • Gość: :))) Re: Zrobiłam sie złośliwą małpą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 23:05
              Poszłam za przykładem i wysypałam przed chwilą worek sąsiadki stojący i
              śmierdzący od wczoraj rana( obierki z jabłek i ziemniaków, puszki po
              piwie,resztki kapusty czerwonej i zdechły korpus z kurczaka,kupa petów i
              podpaski )na jej wycieraczkę.Ciekawe czy coś pomoże,teraz już śpi,ale jak sie
              rano obudzi...
              • ewagerman Re: Zrobiłam sie złośliwą małpą 27.02.07, 09:19
                Pomogło???:)
              • Gość: ania Re: Zrobiłam sie złośliwą małpą IP: *.net.autocom.pl 27.02.07, 09:31
                no i jak, pomoglo??:)
                • Gość: Gość Re: Zrobiłam sie złośliwą małpą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 13:06
                  Hi hi hi...Chyba pomogło.Jak wychodziłam do pracy o 6.00 to śmieci jeszcze
                  leżały na wycieraczce.Oni wstają później.Teraz ich nie ma,śmieci znaczy
                  się,wycieraczki zresztą też.U sąsiadki cisza.Za to pani sprzątająca zaczepia
                  wszystkich na dole i opowiada jak to poszła na ranny obchód a tu takie bydło po
                  drzwiami XY,i że zgłosiła to w administracji.Jak znam babę to musiała ich nieźle
                  obsobaczyć z rana.
                  • Gość: Gość Re: Zrobiłam sie złośliwą małpą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 13:13
                    Mam cichą nadzieję,że moja sąsiadka nie czyta tego forum...:)))
                    • Gość: ania Re: Zrobiłam sie złośliwą małpą IP: *.net.autocom.pl 27.02.07, 13:21
                      a dlaczego nie, niech czyta i niech wie ze jest brudasem. Ja bym sama poszła
                      zwrócić uwagę a raczej zapytałabym się czy wiedza kto wystawia smieci pod
                      drzwiami i czy już to zgłosili w administracji bo jak nie to ja sama zadzwonię.
                      Z reszta ja miałam kiedyś jeszcze lepszy cyrk z własną sąsiadką.
                      • Gość: Gość Re: Zrobiłam sie złośliwą małpą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 13:30
                        Na razie usiłuje sie podzielić na kilka części,bo gotuje obiad,sprzątam i
                        pisze,oraz usiłuje nasłuchiwać powrotu mojej nadętej sąsiadki.Ona jest wredna
                        baba,z gatunku zjadłam wszystkie rozumy,plotkara jakich mało,do wszystkich sie
                        wtrąca i krytykuje,ach dobrze jej tak.
                      • yoma Re: Zrobiłam sie złośliwą małpą 27.02.07, 16:04
                        > Zreszta ja miałam kiedyś jeszcze lepszy cyrk z własną sąsiadką.

Ania, opowiedz :)
                        • Gość: ania Re: Zrobiłam sie złośliwą małpą IP: *.net.autocom.pl 27.02.07, 16:13
                          eee, co będę gadać:)
                          • Gość: Gość Re: Zrobiłam sie złośliwą małpą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 16:23
                            Ania ,nie daj sie prosić,opowiedz ...:)))
                          • yoma Re: Zrobiłam sie złośliwą małpą 27.02.07, 16:24
                            Skoro już zaczęłaś :)
                            • Gość: Gość Re: Zrobiłam sie złośliwą małpą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 17:55
                              Spotkałam syna sąsiadów jak wchodził do windy z workiem na śmieci z zamiarem
                              wyniesienia go do śmietnika..<Wreszcie>...na moje uprzejme pytanie "O jedziesz
                              ze śmieciami,odparł że..."Matka kazała mu wynieść,bo jak zostawią do jutra to
                              znowu jakiś kundel rozszarpie..."
              • Gość: brawo Re: Zrobiłam sie złośliwą małpą IP: *.toya.net.pl 27.02.07, 13:32
                dobra robota! ewagerman idź zrob to samo :)
    • archerr1 Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś 25.02.07, 23:47
      Żeby tylko worek... kiedyś koło drzwi moich sąsiadów, przez pół dnia leżały
      sobie wydrążone połówki arbuza.
    • Gość: cytadela panx ok Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 23:58
      bo na schodach przeciwpożarowych nie wolno?
    • dolce_banana Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś 26.02.07, 11:00
      U moich znajomych sąsiedzi wspólnie znaleźli rozwiązanie - pewnego pięknego
      dnia sąsiadce, która notorycznie wystawiała śmieci na swoją wycieraczkę,
      dostawili swoje worki. Od tego dnia skończyło się wystawianie...
      • Gość: antol Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś IP: *.pmt.pl 26.02.07, 11:19
        A ja wystawiam - prosty powód ( zreszta nie wiem czy warto tłumaczyc, bo pewnie
        połowa z was robi to samo ;)) - jak sie sprzata w domu to przeciez bez sensu
        biegac co pare minut z 5 pietra da śmietnika skoro mozna wystawic wsztystko
        przed drzwi i wyniesc poźniej hurtowo. Nie widze problemu, moje worki są
        szczelnie zawiązane wiec nic nie śmierdzi na klatce. Banalnie proste.
        • yoma Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś 26.02.07, 14:52
          Niezły masz śmietnik, jak ci się worki zapełniają co parę minut :)
        • justine4 Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś 26.02.07, 18:46
          Do antola.A dlaczego nie mozesz tych zapelnionych workow trzymac w przedpokoju?
          Przeciez to tylko kilka min. jak twierdzisz(wiec sie chyba o nie nie przewrocisz)
          Widze, ze to jest jakis inny wynmiar dla Ciebie skladowanie smieci w miejscu
          publicznym bo TY przeciez sprzatasz. hm, dziwne rozumowanie...
          • Gość: jaija Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś IP: *.elblag.dialog.net.pl 27.02.07, 02:45
            Racja. Ja wystawiam do przedpokoju i jak wychodzę, biorę i wywalam, ale nie
            przyszłoby mi do głowy wystawić za drzwi.
        • Gość: ania Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś IP: *.net.autocom.pl 27.02.07, 09:32
          trzymaj sobie swoje śmieci w przedpokoju, brudas jesteś i tyle!
          • Gość: jaija Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś IP: *.elblag.dialog.net.pl 27.02.07, 14:37
            Dla mnie brudasem ten, który wywala swoje brudy na klatkę. Moje śmieci nie
            stoją długo w przedpokoju - kiedy wychodzę, to wynoszę.
            • Gość: ania Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś IP: *.net.autocom.pl 27.02.07, 14:43
              no wlasnie wywalasz w worku swoje brudy na klatkę trzymaj to smierdzielstwo w
              swoim domku. Poza tym zastawiasdz drogę ewentualnej ewakuacji
              • Gość: ania do jaija IP: *.net.autocom.pl 27.02.07, 14:58
                oczywiście to nie do Ciebie jaija bo ty na klatkę śmieci nie wystawiasz tylko w
                przedpokoju w złym miejscu wyslalam wiadomosc
    • Gość: Stalker Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 09:29
      Bo chamstwo i wieśniactwo mieszka w naszym(WARSZAWIAKÓW)kochanym mieście i
      myśli że pie..ik oprócz własnej wiochy,można robić wszędzie.
    • evvelinda Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś 27.02.07, 16:57
      He, he, niniejszym wstrząs przezyłam. Chyba jakaś nowomoda z tym wystawianiem
      śmieci?
      Wychowałam sie w blokach i nigdy nie widziałam żadnych worków ze śmieciami na
      klatce schodowej. Ani w moim bloku, ani u koleżanek. Nigdzie. Nawet by mi nie
      przyszło do głowy, że takowe worki mogą być wystawione za drzwi, to było 20 lat
      temu. Ostatnio odwiedzałam kogoś i, faktycznie, widziałam nieduże worki ze
      smieciami pod kilkoma drzwiami! Owszem, nie były bezwonne mimo, że zawiązane.
      Wydawało mi sie naiwnie, że może zaistniały jakieś szczególne okoliczności i
      dlatego tak... Teraz się dowiaduję, że taki obyczaj nam nastał...

• sts112 Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś 27.02.07, 17:19
        evvelinda napisała:

> > to było 20 lat temu. >
        >

20 lat temu nie było worków na śmieci, bo poziom chamstwa, prostactwa i ogólnej
        degrengolady społeczeństwa wcale nie był mniejszy niż dziś.

A dlaczego ludzie wystawiają te worki? Myślę że z tego samego powodu który kaze
        im wyrzucać pety na chodnik albo przez okna samochodu, dmuchać dymem z
        papierosa w twarz staruszce na przystanku gdy pada deszcz, pozwalać psom robić
        kupy na chodnikach, nie ustępować miejsca w tramwaju dziewczynie w ciąży bo ma
        kolczyk w pępku, etc.
        Ogólny poziom fajfusiarstwa jest niestety u nas zatrważający.
        • ewagerman Re: dlaczego ludzie wystawiają śmierdzący worek ś 28.02.07, 09:57
          Zgadzam się!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka