inga61 23.03.07, 21:39 Witam, czy ktoś zna zwyczaje chrzcielne? zadania matki chrzestnej podczas obrządku? próbuję się przygotowac. Wiem, ze powinnam kupic jakis element ubranka - chustę (kapkę)? będe wdzieczna za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cytadela panx ok Re: chrzest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 22:58 Nie wiem,musiałbym się żony o to zapytać,a ona już śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romantyk Re: chrzest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 23:10 Napewna musisz sie wyspowiadac,wyznac do bolu temat bara-bara,lewizne,antykon- cepcje,a rozgrzeszenie to jak kwit z IPN o niewinnosci i dalsza kariera.Szatan- skie sumienie/w/g klechy/to szlaban na matke-chrzestna,wiec kombinuj.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_koczkodan Re: chrzest 24.03.07, 00:25 No tak, musisz mieć taką karteczkę od spowiedzi (ksiądz kwituje, że dostałaś rozgrzeszenie). Kupno szatki lub świecy ustala się z rodzicami dziecka, zazw. matka chrzestna kupuje szatkę (czyli tą chustę), a ojciec świecę. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: chrzest 05.08.13, 20:16 moja droga guglasz albo idziesz do księdza i pytasz ... czy to takie trudne ? Odpowiedz Link Zgłoś