Dodaj do ulubionych

Wiezi spoleczne w Internecie.

20.04.07, 15:43
Czy ktos mi w ogole wytlumaczy co to znaczy;p, bo chyba juz mi sie myslenie
wylaczylo, a musze o tym napisac.
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Wiezi spoleczne w Internecie. 20.04.07, 15:51
      To jest coś takiego, co się pojawia na niektórych forach, zwłaszcza prywatnych :)
      • jszhc Re: Wiezi spoleczne w Internecie. 20.04.07, 15:57
        A dokladniej;p, bo jakbym tak napisala profesorowi to chyba by mnie wylal z
        zajec buhahahaha
        • yoma Re: Wiezi spoleczne w Internecie. 20.04.07, 16:00
          Proszę: psiapsióła z netu dostała czekoladki, a mnie się w tym momencie
          zachciało słodyczy :)
          • schade Re: Wiezi spoleczne w Internecie. 20.04.07, 17:07
            o tobie się zachciało i mi smaka zrobiła żeś.
      • samica1 Re: Wiezi spoleczne w Internecie. 20.04.07, 15:57
        Nawet na otwartych - to się wtedy otwarty związek nazywa.
        • jszhc Re: Wiezi spoleczne w Internecie. 20.04.07, 16:02
          No ale wg regulki ogolnej, wiezi spoleczne to "pojęcie socjologiczne
          określające ogół stosunków społecznych, instytucji i środków kontroli
          społecznej wiążących jednostki w grupy i kręgi społeczne i zapewniających ich
          trwanie. Pozwala na odróżnianie grupy społecznej od takich pojęć jak: zbiór
          społeczny, kategoria społeczna, skład społeczny". Jak to odniesc do Internetu.
          • 3promile Re: Wiezi spoleczne w Internecie. 20.04.07, 17:11
            Odnieść to trzeba tak, że oprócz znajomości nicka internauty znasz również jego
            nr skype, wiesz, ile wczoraj wypił i ile dzisiaj wypije. Wtedy jest więź.
            • 33qq Re: Wiezi spoleczne w Internecie. 20.04.07, 17:36
              jak to Ile wypije? Przecież takie rzeczy wiedzą tylko abstynenci, świeć im panie
          • echtom Re: Wiezi spoleczne w Internecie. 20.04.07, 18:07
            Ciężko rozebrać ten naukowy bełkot, ale spróbuję. Zrozumiałam z tego, że grupa
            społeczna to jakaś świadoma wspólnota, a nie zbiór przypadkowych jednostek,
            których cechą wspólną np. wiek, wykształcenie, miejsce zamieszkania itp. W
            internecie, jak ktoś już wspomniał, taką grupą będą fora dyskusyjne, zwłaszcza
            prywatne, tematyczne czy randkowe oraz portale typu epuls czy myspace. Nie
            wiem, czy temat uwzględnia również internetowe formy komunikacji (mail, skype,
            gg), które wypierają tradycyjne. Trudno byłoby mi odnieść się do trwałości tych
            form - jeśli chodzi o komunikację, na pewno sprzyja podtrzymywaniu więzi
            realnych ze względu szybkość wymiany komunikatów w porównaniu z tradycyjną
            pocztą i relatywnie niski koszt w porównaniu z telefonem; ułatwia też
            poznawanie nowych ludzi i ewentualną kontynuację znajomości w realu. A fora -
            tu atrakcyjna jest ich anonimowość - taka udoskonalona forma wygadania się
            przed "nieznajomym w pociągu". Nawet na forach publicznych tworzą się grupki
            stałych bywalców, trochę tak jak w klubie czy kawiarni.
            Nie wiem, czy ten zbiór chaotycznych uwag podsunął Ci jakiś kierunek rozważań,
            ale może znajdziesz w nim kilka prompts do Twojej pracy.
            • Gość: jszhc Re: Wiezi spoleczne w Internecie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 18:18
              Na pewno znajdze;).
            • jszhc Re: Wiezi spoleczne w Internecie. 20.04.07, 18:33
              p.s.Formy i metody komunikacji to osoby rozdzial mojej pracy;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka