jszhc 20.04.07, 15:43 Czy ktos mi w ogole wytlumaczy co to znaczy;p, bo chyba juz mi sie myslenie wylaczylo, a musze o tym napisac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: Wiezi spoleczne w Internecie. 20.04.07, 15:51 To jest coś takiego, co się pojawia na niektórych forach, zwłaszcza prywatnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
jszhc Re: Wiezi spoleczne w Internecie. 20.04.07, 15:57 A dokladniej;p, bo jakbym tak napisala profesorowi to chyba by mnie wylal z zajec buhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Wiezi spoleczne w Internecie. 20.04.07, 16:00 Proszę: psiapsióła z netu dostała czekoladki, a mnie się w tym momencie zachciało słodyczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
schade Re: Wiezi spoleczne w Internecie. 20.04.07, 17:07 o tobie się zachciało i mi smaka zrobiła żeś. Odpowiedz Link Zgłoś
samica1 Re: Wiezi spoleczne w Internecie. 20.04.07, 15:57 Nawet na otwartych - to się wtedy otwarty związek nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
jszhc Re: Wiezi spoleczne w Internecie. 20.04.07, 16:02 No ale wg regulki ogolnej, wiezi spoleczne to "pojęcie socjologiczne określające ogół stosunków społecznych, instytucji i środków kontroli społecznej wiążących jednostki w grupy i kręgi społeczne i zapewniających ich trwanie. Pozwala na odróżnianie grupy społecznej od takich pojęć jak: zbiór społeczny, kategoria społeczna, skład społeczny". Jak to odniesc do Internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Wiezi spoleczne w Internecie. 20.04.07, 17:11 Odnieść to trzeba tak, że oprócz znajomości nicka internauty znasz również jego nr skype, wiesz, ile wczoraj wypił i ile dzisiaj wypije. Wtedy jest więź. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Wiezi spoleczne w Internecie. 20.04.07, 17:36 jak to Ile wypije? Przecież takie rzeczy wiedzą tylko abstynenci, świeć im panie Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Wiezi spoleczne w Internecie. 20.04.07, 18:07 Ciężko rozebrać ten naukowy bełkot, ale spróbuję. Zrozumiałam z tego, że grupa społeczna to jakaś świadoma wspólnota, a nie zbiór przypadkowych jednostek, których cechą wspólną np. wiek, wykształcenie, miejsce zamieszkania itp. W internecie, jak ktoś już wspomniał, taką grupą będą fora dyskusyjne, zwłaszcza prywatne, tematyczne czy randkowe oraz portale typu epuls czy myspace. Nie wiem, czy temat uwzględnia również internetowe formy komunikacji (mail, skype, gg), które wypierają tradycyjne. Trudno byłoby mi odnieść się do trwałości tych form - jeśli chodzi o komunikację, na pewno sprzyja podtrzymywaniu więzi realnych ze względu szybkość wymiany komunikatów w porównaniu z tradycyjną pocztą i relatywnie niski koszt w porównaniu z telefonem; ułatwia też poznawanie nowych ludzi i ewentualną kontynuację znajomości w realu. A fora - tu atrakcyjna jest ich anonimowość - taka udoskonalona forma wygadania się przed "nieznajomym w pociągu". Nawet na forach publicznych tworzą się grupki stałych bywalców, trochę tak jak w klubie czy kawiarni. Nie wiem, czy ten zbiór chaotycznych uwag podsunął Ci jakiś kierunek rozważań, ale może znajdziesz w nim kilka prompts do Twojej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jszhc Re: Wiezi spoleczne w Internecie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 18:18 Na pewno znajdze;). Odpowiedz Link Zgłoś
jszhc Re: Wiezi spoleczne w Internecie. 20.04.07, 18:33 p.s.Formy i metody komunikacji to osoby rozdzial mojej pracy;) Odpowiedz Link Zgłoś