fla 29.04.07, 19:53 co tak naprawdę dzieje się z ubraniami, które do nich wrzucam? mam podejrzenia, że trafiają do tanich odzieży w dodatku tym samym mieście Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cisza_wyborcza Re: kontenery PCK 30.04.07, 14:45 nie wiem czy w tym samym mieście, ale również słyszałem że PCK nie rozdaje tych ubrań, a sprzedaje i stąd ma na działalność statutową Odpowiedz Link Zgłoś
atari800xl sa sprzedawane 30.04.07, 14:56 nie dalej jak wczoraj byl program o tym. wiec sa sortowane. na te ktore nadaja sie do uzytku i na te ktore nie nadaja sie. Potem czas trafia do instytucji charytatywnych, ale znakomita czesc trafia do Afryki..ale nie do biednych murzyniatek. Do firm, ktore sprowadzaja cale kontenery. Oczywiscie PCK dostaje za to kaske. Formy te sprzedaja np pojedyncze WORY mniejszym handlarzom, ktorzy sprzedaja ciuchy na bazarach i marketach. I td..czyli nic za frajer... Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: kontenery PCK 30.04.07, 15:52 fla napisała: > co tak naprawdę dzieje się z ubraniami, które do nich wrzucam? W sumie, czy to wazne, skoro masz luz i porzadek w szafie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
moleslaw Re: kontenery PCK 15.05.07, 18:58 Oczywiście że to ważne,jeśli te rzeczy nie trafiają stamtąd do potrzebujących,to wolę je dać komuś bezpośrednio albo zanieść np. do Barki. Odpowiedz Link Zgłoś
fla Re: kontenery PCK 15.05.07, 23:02 to zmniejszyłoby prawdopodobieństwo znalezienia się w niezręcznej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: kontenery PCK 15.05.07, 20:33 Te 'lepsze' są sprzedawane do lumpeksów. Te 'gorsze' są rozdawane. Nie wiem, czemu cię to bulwersuje - uważasz, że każda biedna rodzina w Polsce powinna codziennie dostawać 12 par znoszonych tenisówek wrzucanych do pojemników PCK? A jeszcze trzeba zapłacić za wystawianie i opróżnianie tych pojemników, za rozwożenie udoju... tego, zbioru, czy jak tam. Samo się nie zrobi. Mnie tam wszystko jedno. Ważne, że te rzeczy nie trafiają na śmietnik, bo byłoby szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
fla Re: kontenery PCK 15.05.07, 22:58 Nie bulwersuje mnie to, zobaczyłam swoją starą, dosyć charakterystyczną koszulkę na wystawie. Zdziwiło mnie to trochę i tyle. Ktoś kto ją kupi jest narażony na to , że go w niej zobaczę, ja nie chciałabym się znaleźć w takiej sytuacji, ale możliwe że jestem po prostu przewrażliwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piekielnica Re: kontenery PCK IP: 83.168.96.* 16.05.07, 07:29 fla napisała: > co tak naprawdę dzieje się z ubraniami, które do nich wrzucam? Na świecie istnieją organizacje non-profit zajmujące się handlem rzeczami używanymi np w Kansdzie Goodwill (chyba dobrze zapamiętałam nazwę), które zdobyte środki przekazują na cele charytatywne. Już widzę te trzy pokoiki w lokalnym PCK zawalone chałdami zbędnych nam rzeczy, które nie pasują np rozmiarami na podopiecznych MOPSu, i kto miałby je segregować i dopasowywać do potrzeb osób potrzebujących? Odpowiedz Link Zgłoś