Dodaj do ulubionych

?????????????????????

18.05.07, 12:11
Musze zapłacic za szkole ( z ktorej juz zrezygnowalem) ok.1500 zł, bo tyle naliczyli razem juz z odsetkami. Narazie nie zapłace,bo nie mam. Jakie moga być konsekwencje zwlekania z zapłatą? Komornik, więzienie? Jak ktos cos by wiedzial to czekam na odp.
Obserwuj wątek
    • Gość: Daria Re: ????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 12:19
      Wpierw muszą skierować sprawę do sądu, nakaz zapłaty a potem komornik.
      Ale windykatorów mogą przysyłać wcześniej.
      Nie otwieraj obcym drzwi. ;)
    • Gość: Paskudek1 Re: ????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:31
      najpierw może spróbuj zorientować się, czy maja prawo od Ciebie rządać tej zapłaty. SKoro zrezygnowałas ze szkoły, a np. wcześniejsze zobowiązania miałas uregulowane, to sprawdź jak skonstruowana była umowa (o ile była). Juz kiedyś słyszałam o takich przypadkach i sprawa oparła się chyba nawet o rzecznia praw konsumenta.
      • Gość: Kinga Łazarski czy WSE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 17:38
        no niestety tak jest w prywtanych szkołach, ja odeszłam po semestrze z WSE i
        tez kazali mi zapłacić za cały semestr,ale udowodniłam im,że nie muszę!!i nie
        zapłaciłam, a moja kolezanka zapłaciła bo nie zna się
    • jszhc Re: ????????????????????? 18.05.07, 13:33
      Wpierw skieruja sprawe do sadu lub ewentualnie do firmy windykacyjnej. Jesli
      wygraja komornik moze siasc ci np. na koncie.
      Jednak skoro piszesz, ze zrezygnowales ze szkoly, to dlaczego naliczano ci
      oplaty? No chyba ze to jakies nieuregulowane platnosci z czasu, kiedy jeszcze
      byles aktywnym studentem?
    • Gość: ja Re: ????????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:42
      Dzięki za odp. Jeszcze jedno pytanko... jeżeli będzie sprawa w sądzie to komornik wsiądzie mi na pobory,ok. No a jak nie będzie miał na co mi wsiąść to co, zamkną mnie? Czy aż tak strasznie to nie może być?
      • glinia Re: ????????????????????? 18.05.07, 13:46
        Raczej skierują Cię na roboty społeczne ,żebyś odpracował/a
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka