Dodaj do ulubionych

'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisci

20.05.07, 17:18
Z GW o wypowiedziach Giertycha na Marszu dla Zycia i Rodziny:
'Jestem tu po to, by przeciwstawić się wstrętnym pederastom - powiedział
uczestniczący w marszu wicepremier Roman Giertych.'
Powiedzial tez: 'Jestem tutaj, ponieważ popieram rodzinę i uważam, że trzeba
przeciwstawić się temu co było wczoraj, że wstrętni pederaści przyjechali
tutaj z wielu krajów i próbowali narzucić nam swoją propagandę'.

Mam pytanie - ile jeszcze bedzie sie tolerowac jawnie faszystowkie wypowiedzi
Giertycha? Czy on za to nie powinien dostac kilku lat bez zawieszenia? Agdyby
powiedzial: 'Jestem tu po to, by przeciwstawić się wstrętnym Murzynom', albo
'wstretnym Zydom', czy tez uszloby mu to na sucho? Czy to nie podchodzi pod
ublizanie i ponizanie grup spolecznych i nie jest scigane z urzedu? Kto cos
wie na ten temat? Czy Giertych zawsze bedzie bezkarny w propagowaniu nienawisci?

Wiecej:
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4145477.html
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 17:24
      To ocena subiektywna, a nie faszystkowskie odezwanie, no ale ty zdaje się jesteś na tym tle nieco przewrażliwiony.Spokojnie, geje na swojej orientacji robią niezłą kasę, grając biednych, malutkich i pokrzywdzonych.
      • xtrin Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc 20.05.07, 19:16
        Gość portalu: m napisał(a):
        > To ocena subiektywna, a nie faszystkowskie odezwanie

Subiektywnie i prywatnie to pan G. może sobie mieć dowolne poglądy i wyrażać je
        na imieninach u cioci Jadwisi. Gdy występuje publicznie i to jako - tfu! -
        wicepremier kraju nie ma prawa tak się wypowiadać.

> Spokojnie, geje na swojej orientacji robią niezłą kasę,
        > grając biednych, malutkich i pokrzywdzonych.

A MW to niby charytatywnie? Też mają z tego niezłą kasę. Co gorsza - krzywdą innych.
        • a.giotto Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc 20.05.07, 20:45
          xtrin napisała:

> Subiektywnie i prywatnie to pan G. może sobie mieć dowolne poglądy i wyrażać je
          > na imieninach u cioci Jadwisi.

nie no to juz przechodzi wszelkie pojęcie. I kto tu kogo ma "tolerować"???
          NOrmalni tych z odchyłami czy odwrotnie???

Reakcja Giertycha jest naturalną reakcją zdrowego człowieka, który odmawia
          wzięcia odpowiedzialności za wstrętny, odrażający proceder uprawiany przez jakąś
          grupę osób, która sama nie jest najwidoczniej w stanie udźwignąć swojej dewiacji.

Skandalem jest to, że próbuje się zupełnie postronnych ludzi wciągać w pewnego
          rodzaju szantaż moralny: zaakceptuj mnie z moją dewiacją albo będę nieszczęśliwy
          przez ciebie... A ja odmawiam wyrażania akceptacji czegoś, co zgodnie z moim
          osądem uważam za wstrętne.
          • xtrin Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc 20.05.07, 21:39
            a.giotto napisał:
            > nie no to juz przechodzi wszelkie pojęcie.

Są pewne zasady, którymi należy się kierować przy publicznych wypowiedziach.
            Wyobrażasz sobie, że prominentny polityk w cywilizowanym kraju mówi publicznie o
            "wstrętnych Żydkach", "wstrętnych katolach" czy "wstrętnych czarnuchach"?
            Postaraj się choć na chwilę wyjść poza swoją niechęć i spojrzeć na sprawę
            obiektywnie.

> Reakcja Giertycha jest naturalną reakcją zdrowego człowieka,
            > który odmawia wzięcia odpowiedzialności za wstrętny, odrażający
            > proceder uprawiany przez jakąś grupę osób, która sama nie jest
            > najwidoczniej w stanie udźwignąć swojej dewiacji.

Próbujesz pobić jakiś forumowy rekord na największą ilość bzdur w jednym zdaniu?
            Już nawet pomijam nazwanie Giertycha zdrowym człowiekiem :). Ale...
            Jakim prawem chcesz narzucać innych co ma być ich naturalną reakcją?
            Jakiej odpowiedzialności?!
            Kto dał Ci prawo oceniać co kogo ma odrażać?
            Skąd pomysł o tych problemach z dźwiganiem?
            Jakie masz kwalifikacje, by podważać zdanie specjalistów w dziedzinie, którzy
            nie uznają homoseksualizmu za dewiację?

> Skandalem jest to, że próbuje się zupełnie postronnych ludzi wciągać
            > w pewnego rodzaju szantaż moralny: zaakceptuj mnie z moją dewiacją
            > albo będę nieszczęśliwy przez ciebie...

Że jak?

> A ja odmawiam wyrażania akceptacji czegoś, co zgodnie
            > z moim osądem uważam za wstrętne.

Piłeś? Z konia spadłeś? Masz okres? Bo mam nadzieję, że to zdanie to jakaś pomyłka.
            • Gość: J 07 Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc IP: *.nycmny.east.verizon.net 27.05.07, 22:23
              xtrin napisala:
              >Kto dal Ci prawo oceniac co kogo ma odrazac?

A.giotto,ja i wszyscy normalni ludzie,prawo do oceny co jest odrazajace mieli
              zawsze,i miec beda.W/g.mojej oceny;jestescie gatunkiem nie nadajacym sie do
              ZOO. Ja rowniez,odmawiam akceptacji waszych odrazajacych zachowan.-Robcie to,
              co waszemu gatunkowi odpowiada,ale nie"wciskajcie"odrazajacych scen w
              miejscach publicznych.Afiszowanie odrazajacych zachowan w miejscach
              publicznych,to terroryzm najciezszego gatunku.
              • xtrin Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc 06.06.07, 19:14
                Gość portalu: J 07 napisał(a):
                > A.giotto,ja i wszyscy normalni ludzie,prawo do oceny
                > co jest odrazajace mieli zawsze,i miec beda.

Ależ Twoje prawo oceniać coś jako odrażające. Chodzi o to, by nie narzucać innym
                co ICH ma odrażać.
                Mnie na ten przykład odrażające się wydają niektóre praktyki religijne,
                odrażające są dla mnie pokazy mody i muzyka Ich Troje. Ale nie narzucam innym
                tego podejścia i nie uznaję go za podstawę do stanowienia praw.

> W/g.mojej oceny;jestescie gatunkiem nie nadajacym sie do ZOO.

O kim mówisz?
                • Gość: J 07 Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc IP: *.nycmny.east.verizon.net 08.06.07, 04:45
                  xtrin napisala:
                  >Alez Twoje prawo oceniac cos jako odrazajace.Chodzi o to,by nie narzucac
                  innym
                  Niczego nie narzucalem innym,jedynie podzielilem sie swoja ocena,z A.giotto
                  i innymi podobnie myslacymi.
                  >Mnie na ten przyklad odrazajace sie wydaja niektore praktyki religijne.
                  A coz Cie odraza w praktykach religijnych-przeciez Ty w tym nieuczestniczysz.
                  >W/g.mojej oceny jestescie gatunkiem nie nadajacym sie do ZOO.
                  >O kim mowisz?
                  To chyba jest oczywiste,ze o tych zyjacych wbrew naturze.
                  • xtrin Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc 08.06.07, 08:26
                    Gość portalu: J 07 napisał(a):
                    > Niczego nie narzucalem innym,jedynie podzielilem sie swoja ocena,
                    > z A.giotto i innymi podobnie myslacymi.

No to jakież to argumenty poza "to odrażające!" jesteście w stanie podać
                    przeciwko małżeństwom homo, adopcji przez nie dzieci, czy choćby nauczaniu
                    dzieci przez nauczycieli-homoseksualistów?

> A coz Cie odraza w praktykach religijnych-przeciez Ty w tym nieuczestniczysz.

Ty w seksie homoseksualnym także jak sądzę nie, więc cóż Cię w nim odraża?

> To chyba jest oczywiste,ze o tych zyjacych wbrew naturze.

Wszyscy żyjemy wbrew naturze :).
                    • Gość: J 07 Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc IP: *.nycmny.east.verizon.net 09.06.07, 04:19
                      xtrin napisala:
                      >No to jakiez to argumenty poza"to odrazajace!"jestescie w stanie podac.
                      >przeciwko malzenstwom homo,adopcji przez nie dzieci,czy chocby nauczaniu
                      >dzieci przez nauczycieli-homoseksualistow?

Malzenstwo homo to wasza sprawa. Adopcja dziecka,to wykorzystanie
                      nieswiadomosci tegoz dziecka,i to jest odrazajace.
                      Odrazajacy jest HIV.
                      Dyskusja z homoseksualistami nie ma sensu.
                      Bez odbioru.

• jszhc Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc 20.05.07, 19:31
      Gietrych to czlowiek chory, gdyz kazdy fanatyk jest chory.
      Poza tym Panie Giertychie, czy uwaza Pan, ze geje, lesbijki nie mama rodzin?
      Nie maja mam, ojcow, siostr, braci.....? Chce Pan zatem bronioc "rodziny" czy
      bronic swoich fanatycznych idealow i wyobrazen?
      • autenty Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc 26.05.07, 01:03
        jszhc napisała:

> Gietrych to czlowiek chory, gdyz kazdy fanatyk jest chory.
        > Poza tym Panie Giertychie, czy uwaza Pan, ze geje, lesbijki nie mama rodzin?
        > Nie maja mam, ojcow, siostr, braci.....? Chce Pan zatem bronioc "rodziny" czy
        > bronic swoich fanatycznych idealow i wyobrazen?

No dobrze, ale co z nim zrobic?
    • raveness1 Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc 20.05.07, 19:32
      To zwykle chamidlo. Nie dosc, ze durny to jeszcze bezczelny.
      Jasne, ze powinien siedziec i mam nadzieje ze sie wreszcie doigra.
      • autenty Ale gdzie zlozyc wniosek o zamkniecie giertycha? 23.05.07, 20:41
        raveness1 napisał:

> To zwykle chamidlo. Nie dosc, ze durny to jeszcze bezczelny.
        > Jasne, ze powinien siedziec i mam nadzieje ze sie wreszcie doigra.

No dobra, ale od czego zaczac? Gdzie zlozyc wniosek o zamkniecie Giertycha?
        Jest to rozwazane przez organizatorow Marszu:
        wiadomosci.onet.pl/1538877,11,1,0,120,686,item.html
        ciekawe, czy cos z tego wyjdzie...
    • Gość: omnipotentny Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc IP: *.cn.com.pl 20.05.07, 19:47
      Giertych jak każdy rasowy polityk ma poglądy PO TO, by zdobyć lub utrzymać
      władzę. Dlatego wygłasza pewne hasła pod publiczkę.
      Jeżeli chodzi o homoseksualizm, to niekoniecznie trzeba wchodzić ludziom
      buciorami do domu ze swoimi ocenami. Niech sobie to każdy sam oceni. Wystarczy
      pewne zjawiska opisać i to już w wystarczającym stopniu powinno oddać naturę
      zjawiska. Wystarczy powiedzieć, że dwoje spółkujących mężczyzn to nie jest
      zachowanie zgodne z naturą, i przez to nie jest to zachowanie, które może być
      wzorem do naśladowania dla niedojrzałych emocjonalnie i fizycznie dzieci.
      • xtrin Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc 20.05.07, 20:02
        Gość portalu: omnipotentny napisał(a):
        > Wystarczy powiedzieć, że dwoje spółkujących mężczyzn
        > to nie jest zachowanie zgodne z naturą

Powiedzieć to sobie można wszystko (choć czasami można za to pójść siedzieć, a w
        niektórych krajach nawet stracić życie), ale od tego bzdura nie stanie się nagle
        prawdą.

• troche_inny Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc 21.05.07, 00:59
          >ale od tego bzdura nie stanie się nagl
          > e
          > prawdą.

To po co z uporem maniaka forsujesz te bzdury? :)
    • acorns Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc 21.05.07, 00:54
      Giertych, Wierzejski i Kaczyńscy to tylko gadać potrafią a nie są w stanie
      załatwić sprawy parady jak należy. Zamiast się wdawać w przepychanki
      organizacyjne i prawne ryzykując sprawą w Strassburgu, powinni po cichu
      zmobilizować MW, NOP, skinheadów i kiboli i dać paradzie ochronę policyjną. Ale
      nieoficjalnie nakazać Policji żeby zachowali się jak banda amatorszczaków i nie
      opanowali zamieszek. Ich zadaniem byłoby tylko zwinąć kilkadziesiąt osób żeby
      nie było potem gadki że Policja nic nie robiła. Aresztowanych wypuściłoby się z
      powodu braku dowodów. Wtedy wreszcie polałaby się krew a pedalstwo więcej nie
      odważyłoby się wyleźć na ulice i propagować zboczenie pod płaszczykiem równości
      i tolerancji. A jakby w Brukseli wyszła jakaś chryja z powodu nieudanej akcji
      polskiej Policji to dla picu pokazowo wywaliłoby się paru wyższych rangą ze
      stołków, a po cichu awansowało się ich na lepiej płatne. Giertych nic żadnymi
      marszami nie zdziała. Potrzeba bardziej zdecydowanych działań, wtedy dopiero
      będzie spokój ze zboczeńcami.
      • xtrin Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc 21.05.07, 00:58
        acorns, albo jesteś przedziwnym prowokatorem, albo skończonym kretynem.
        • acorns Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc 21.05.07, 01:21
          A ja mam po prostu dosyć słuchania o tych pedałach. Mnie nie obchodzi co
          Karolek z Wojtusiem robią w łóżku. Nawet by mi nie przeszkadzali jakby
          mieszkali obok mnie. Przeszkadza mi natomiast to że te wszystkie Biedronie,
          Bączkowscy, Kostrzewy i inne miernoty promują się udając bojowników o prawa
          Karolka i Wojtusia. I jeszcze do szkół się pchają żeby moje dziecko uczyć
          tolerancji. Jak któryś zbok zbliży się do Młodej to własną pięścią i ciężkimi
          buciorami. Moja cierpliwość i tolerancja ma swoje granice.
          • xtrin Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc 21.05.07, 01:26
            acorns napisał:
            > Moja cierpliwość i tolerancja ma swoje granice.

Jak ciebie czytam do dochodzę do wniosku, że moje także.
          • autenty Nauczysz mloda swoich ubeckich metod? 21.05.07, 01:37
            acorns napisał:

> A ja mam po prostu dosyć słuchania o tych pedałach. Mnie nie obchodzi co
            > Karolek z Wojtusiem robią w łóżku. Nawet by mi nie przeszkadzali jakby
            > mieszkali obok mnie. Przeszkadza mi natomiast to że te wszystkie Biedronie,
            > Bączkowscy, Kostrzewy i inne miernoty promują się udając bojowników o prawa
            > Karolka i Wojtusia. I jeszcze do szkół się pchają żeby moje dziecko uczyć
            > tolerancji. Jak któryś zbok zbliży się do Młodej to własną pięścią i ciężkimi
            > buciorami. Moja cierpliwość i tolerancja ma swoje granice.

Naucz lepiej mloda swoich ubeckich metod. Pewnie uwazasz, ze lepiej na tym w
            Polsce skorzysta niz jakby miala byc tolerancyjna. Gratuluje. (Nie wiadomo tez
            jaka mloda bedzie miala orientacje seksualna)
            • acorns Re: Nauczysz mloda swoich ubeckich metod? 21.05.07, 01:54
              Ja na UBka jestem za młody. Mam 31 lat. Metoda może i ubecka ale skuteczna. O
              Młodą się nie musisz martwić. Ma 12 lat i nie przejawia zachowań
              homoseksualnych. Ma chłopaka i jakoś nie zamierza się przerzucić na
              dziewczynki.

Ty natomiast tak samo jak Xtrin nie widzisz prawdziwego problemu. Nie chodzi mi
              o napier. każdego napotkanego geja. Chodzi o to że są geje i środowisko
              gejowskie. Geje są normalni, srodowisko gejowskie to zakała i zaraza z którą
              trzeba walczyć. Normalny homoseksualista nie będzie właził do szkoły w celu
              promowania swojej dewiacji seksualnej czy orientacji jak kto woli. Zrobi to
              jakiś działacz - przedstawiciel środowiska gejowskiego. I nie dlatego że mu
              zależy na propagowaniu tolerancji. Jemu na tym najmniej zależy bo i tak paru
              facetów mu się w kichę spuści podczas "Nagiej Środy" w Wild - Przychodni
              (warszawska pedałownia). Jemu zależy na promowaniu swojej osoby i swojego
              nazwiska w środowisku gejowskim. Niech się promuje, ale niech nie wykorzystuje
              do tego celu mojej córki ani innych dzieci, bo od wychowania ich są rodzice a
              nie środowisko gejowskie.

I wbrew temu co twierdzisz, znajdzie się odpowiednia ilość osób żeby zrobić
              masakrę na takiej paradzie. Ja bez problemu jestem w stanie zebrać ekipę 20-30
              osób. Tak więc chętnych nie brakuje a jakby mobilizację ogłosić wśród kiboli to
              zjechałoby się dużo więcej osób niż uczestników parady.
              • nancyboy Re: Nauczysz mloda swoich ubeckich metod? 21.05.07, 10:00
                > I wbrew temu co twierdzisz, znajdzie się odpowiednia ilość osób żeby zrobić
                > masakrę na takiej paradzie. Ja bez problemu jestem w stanie zebrać ekipę 20-30
                > osób. Tak więc chętnych nie brakuje a jakby mobilizację ogłosić wśród kiboli to
                > zjechałoby się dużo więcej osób niż uczestników parady.
                Jak coś takiego się stanie, będziesz pierwszym podejrzanym.
              • Gość: kix Re: Nauczysz mloda swoich ubeckich metod? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 10:21
                >jakby mobilizację ogłosić wśród kiboli to
                >zjechałoby się dużo więcej osób niż uczestników parady.

I myślisz, że wśród kiboli nie ma gejów? ))))))))))))) Przejdź się do jakiejś knajpy gejowskiej w Warszawie (no może poza Utopią - bo tam by cię nie wpuścili, nawet jak zajedziesz tym Land Cruiserem) i przekonaj się na własne oczy, nawet dresiarze geje są ))))))))))))

Zachwycające jest to twoje wyobrażenie o homosekualistach )))))) Pewnie same przegięte ciotki, sfeminizowane stają ci przed handlarskimi oczętami? )))))))))))

Widzisz, jakbyś zamiast handlować samochodami trochę więcej się uczył, to nie tkwiłbyś w tych swoich chorych stereotypach. A tak....... wypisujesz głupoty.
                • acorns Re: Nauczysz mloda swoich ubeckich metod? 21.05.07, 16:25
                  > I myślisz, że wśród kiboli nie ma gejów? )))))))))))))

No nie wiem. Nie miałem okazji poznać kiboli od tej strony. Ale skoro tak
                  twierdzisz to pewnie wiesz co mówisz ;)
              • Gość: echtom Co do "środowiska gejowskiego" masz rację IP: 153.19.98.* 22.05.07, 14:58
                - sama niedawno się przekonałam, jak silne tworzą lobby. Dwaj licealiści "dla
                beki" wysłali ze szkolnego komputera maile z pogróżkami organizatorom Parady
                Równości. Adresat zgłosił popełnienie przestępstwa, namierzono chłopaków w
                ciągu paru godzin i właśnie czekają na sprawę karną. Jestem pod wrażeniem
                szybkości i skuteczności działań policji i prokuratury. Gdyby jacyś dwaj
                kolesie np. zgwałcili dziewczynę, nikt by się w ogóle nie przejął jej
                zgłoszeniem.
              • autenty Re: Nauczysz mloda swoich ubeckich metod? 23.05.07, 20:20
                acorns napisał:

> Ja na UBka jestem za młody. Mam 31 lat.

No prosze! Taki mlody, a taka ubecka psychika! Wstyd...

> Metoda może i ubecka ale skuteczna.

Metoda owszem ubecka, ale w demokracji nieskuteczna. Razaco sprzeczna z prawem.
                Wystarczy, zeby te polecenia ktos nagral. Skuteczna moze tylko w krajach
                totalitrnych, tzn. tam, gdzie skuteczne sa klamstwo i intryga. Wstyd mi za ciebie.

> Młodą się nie musisz martwić. Ma 12 lat i nie przejawia zachowań
                > homoseksualnych.

Sklonnosci homoseksualne bywa, ze pojawiaja sie po 30-tce, a nawet jeszcze
                pozniej. Nie masz na to zadnego wplywu.

> Ma chłopaka i jakoś nie zamierza się przerzucić na
                > dziewczynki.

12-latka ma chlopaka?...

> Ty natomiast tak samo jak Xtrin nie widzisz prawdziwego problemu. Nie chodzi mi
                > o napier. każdego napotkanego geja. Chodzi o to że są geje i środowisko
                > gejowskie. Geje są normalni, srodowisko gejowskie to zakała i zaraza z którą
                > trzeba walczyć. Normalny homoseksualista nie będzie właził do szkoły w celu
                > promowania swojej dewiacji seksualnej czy orientacji jak kto woli. Zrobi to
                > jakiś działacz - przedstawiciel środowiska gejowskiego. I nie dlatego że mu
                > zależy na propagowaniu tolerancji. Jemu na tym najmniej zależy bo i tak paru
                > facetów mu się w kichę spuści podczas "Nagiej Środy" w Wild - Przychodni
                > (warszawska pedałownia). Jemu zależy na promowaniu swojej osoby i swojego
                > nazwiska w środowisku gejowskim. Niech się promuje, ale niech nie wykorzystuje
                > do tego celu mojej córki ani innych dzieci, bo od wychowania ich są rodzice a
                > nie środowisko gejowskie.

> Geje są normalni, srodowisko gejowskie to zakała i zaraza z którą
                > trzeba walczyć.

Zlamales w tej chwili prawo. No i jestes niekonsekwentny - geje to wlasnie
                srodowisko gejowskie. Tobie chodzi o dzialaczy? Ja bym im przyznal medal,
                odwalaja kawal nieprzyjemnej i ogromnie pozytecznej roboty. A co do zycia
                seksualnego ludzi - heteroseksualisci bywaja o wiele bardziej rozwiazli, na na
                dodatek zostawiaja byle partnerki z dziecmi. Co cie obchodzi zycie prywatne i
                lokale dla doroslych? Zainteresuj sie domami dla klienteli heteroseksualnej,
                ktorych jest 20 razy wiecej i sa nawet w kazdym najmniejszym miasteczku.

> I wbrew temu co twierdzisz, znajdzie się odpowiednia ilość osób żeby zrobić
                > masakrę na takiej paradzie. Ja bez problemu jestem w stanie zebrać ekipę 20-30
                > osób. Tak więc chętnych nie brakuje a jakby mobilizację ogłosić wśród kiboli to
                > zjechałoby się dużo więcej osób niż uczestników parady.

Bardzo w to watpie. Masakra polegalaby zreszta na tym, ze zostalibyscie
                zmasakrowani przez policje.
      • autenty Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc 21.05.07, 01:29
        acorns napisał:

> Giertych, Wierzejski i Kaczyńscy to tylko gadać potrafią a nie są w stanie
        > załatwić sprawy parady jak należy. Zamiast się wdawać w przepychanki
        > organizacyjne i prawne ryzykując sprawą w Strassburgu, powinni po cichu
        > zmobilizować MW, NOP, skinheadów i kiboli i dać paradzie ochronę policyjną.

Nadajesz sie na UB-ka (a moze byles?). Proponowana metoda jest typowo ubecka i
        wzorowana na kgb. Sa na szczescie tutaj dwie przeszkody - po pierwsze Giertych,
        Wierzejski i Kaczyńscy nie maja na tyle wladzy, zeby przeprowadzic taka
        prowokacje i przekret. Po drugie - nie znalazloby sie na tyle chetnych MW, NOP,
        skinheadów i kiboli, przeciez tam tez ludzie maja swoj rozum. A po trzecie -
        dlaczego ugrupowania, ktore zwa sie narodowe walcza z homoseksualistami
        obywatelami POLSKIMI, a nie np. holenderskimi czy dunskimi? Przeciez to
        dzialanie przeciwko narodowi polskiemu.
        • xtrin Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc 21.05.07, 01:31
          autenty napisał:
          > Proponowana metoda jest typowo ubecka i wzorowana na kgb.

Bo skuteczne metody rzadko kiedy się zmieniają, zmieniają się tylko ich
          usprawiedliwienia. A i tak powód zwykle ten sam: dołożyć "onym".
          • autenty acorn musial miec zwiazki z UB 21.05.07, 01:43
            xtrin napisała:

> autenty napisał:
            > > Proponowana metoda jest typowo ubecka i wzorowana na kgb.
            >
            > Bo skuteczne metody rzadko kiedy się zmieniają, zmieniają się tylko ich
            > usprawiedliwienia. A i tak powód zwykle ten sam: dołożyć "onym".

acorn musial miec zwiazki z UB. Tylko ubek mogl takie cos wymyslic. Na takiej
            zasadzie zainstalowano zreszta w Polsce komunizm po wojnie - uzywajac tego typu
            metod. Szkoda, bo gdyby nie to, to nie byloby w Polsce problemu z homofobia, tak
            jak nie ma go w Europie Zachodniej. Troche zabawne jest sledzic te rozne
            homofobiczne wypowiedzi, tzn. zabawne byloby, gdyby nie to, ze to tak naprawde
            smutne...
            • xtrin Re: acorn musial miec zwiazki z UB 21.05.07, 01:45
              autenty napisał:
              > Troche zabawne jest sledzic te rozne homofobiczne wypowiedzi,
              > tzn. zabawne byloby, gdyby nie to, ze to tak naprawde smutne...

Mam dokładnie te same odczucia. Z jednej strony są zabawni z tym swoim
              zacietrzewieniem i totalnym brakiem trzeźwego spojrzenia, z drugiej są
              odpowiedzialni za sporo krzywdy, a z trzeciej jest mi ich po prostu żal.
    • troche_inny Tak dlugo az nie nauczysz sie.. 21.05.07, 00:55
      ze to nie faszyzm.. :)
      • autenty A niby co? 21.05.07, 01:45
        troche_inny napisał:

> ze to nie faszyzm.. :)

A niby co? Antysemityzm, ksenofobia i homofobia byly nieodlaczna cecha faszyzmu.
        • troche_inny Re: A niby co? 21.05.07, 10:15
          Jestes pewien, ze faszyzmu? Moze powrot do ksiazek z LO by ci rozswietlil ten
          problem.. oj przysypiales na lekcjach historii.. :P
          • autenty Re: A niby co? 23.05.07, 20:08
            troche_inny napisał:

> Jestes pewien, ze faszyzmu? Moze powrot do ksiazek z LO by ci rozswietlil ten
            > problem.. oj przysypiales na lekcjach historii.. :P

Jestem pewien, ze faszyzmu.
            • troche_inny Re: A niby co? 23.05.07, 22:30
              Ciekawe po co rozroznialismy nazizm od faszyzmu zebyscie teraz mogli znowu kota
              ogonem obracac.. :/
              • autenty Re: A niby co? 26.05.07, 01:01
                troche_inny napisał:

> Ciekawe po co rozroznialismy nazizm od faszyzmu zebyscie teraz mogli znowu kota
                > ogonem obracac.. :/

nie wiem po co rozroznialiscie
    • magnusg Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 10:05
      Pederasta-prawidlowe w jezyku polskim okreslenie homoseksualisty.
      Wstretny,obrzydliwy-taki wlasnie homoseksualizm jest.
      • nancyboy Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 10:23
        > Wstretny,obrzydliwy-taki wlasnie homoseksualizm jest.
        Wyjaśnij.
        • troche_inny Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 10:25
          Co tu wyjasniac dla niego jest wstretny i obrzydliwy.. nancy nie przesadzaj..
          • nancyboy Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 10:30
            > Co tu wyjasniac dla niego jest wstretny i obrzydliwy.. nancy nie przesadzaj..
            Rozprawy o naruszenie dóbr osobustych polegają właśnie na takich wyjaśnieniach.
            A potem z reguły trzeba publikować przeprosiny.
            • troche_inny Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 10:36
              Chcesz mu wytoczyc proces za wypowiedz na forum? :P
              • nancyboy Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 10:50
                Mógłbym, bo to forum publiczne.
                • magnusg Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 13:26
                  To dawaj:)Z ktorego artykulu chcesz mnie oskarzyc?Powodztwo cywilne czy sprawa
                  karna?:)
                  • nancyboy Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 13:34
                    Opinia prawna już niedługo.
                    wiadomosci.onet.pl/1538877,11,1,0,120,686,item.html
                    • Gość: Magnus Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.07, 13:45
                      Tak samo skutecznie go oskarza jak jeden pederasta z Gdanska, ktory tez
                      uslyszal w sadzie, ze kazdy go moze wlasnie PEDERASTA nazywac.
                      • autenty Na takiej samej zasadzie twoich rodzicow mozna naz 23.05.07, 20:32
                        Gość portalu: Magnus napisał(a):

> Tak samo skutecznie go oskarza jak jeden pederasta z Gdanska, ktory tez
                        > uslyszal w sadzie, ze kazdy go moze wlasnie PEDERASTA nazywac.

Na takiej samej zasadzie mozna twoich rodzicow nazywac puszczalskimi - bo
                        przeciez musieli uprawiac seks, zeby cie splodzic. Wszystko mozna okreslac
                        wulgarnie - homoseksualistow pederastami, twoich rodzicow puszczalskimi, twoj
                        narzad kopulacyjny ch..., a narzad pciowy twojej zony p... Tylko po co i czemu
                        ma to sluzyc?
            • magnusg Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 13:24
              Niby dlaczego??Chcesz mi dyktowac co mi sie ma podobac, a co nie??
              Homoseksualizm wzbudza u mnie odruch obrzydzenia i tak bedzie zawsze.Chcesz
              tego sadowo zabronic??
              • nancyboy Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 13:43
                Zabrania tego prawo o naruszeniu godności osobistej.
                • Gość: Magnus Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.07, 13:47
                  Nie osmieszaj sie.Obrzydzenie to subiektywna ocena, ktorej nie sposob
                  obiektywnie zmierzyc i zadne prawo tego zabronic nie moze.
                  • nancyboy Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 13:52
                    Nie jestem eskpertem w zakresie prawa.
                    Nikt Ci nie może zabronić brzydzenia się. Ale wyrażanie tego publicznie już
                    chyba tak.
                    Wyobrażasz sobie, co by było, jakby ktoś powiedział: "Brzydzę się Janem Pawłem
                    Drugim"?
                    • Gość: Magnus Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.07, 10:34
                      No i co by niby mialo byc z punktu widzenia prawa??Szczuka nosila krotko po
                      smierci JPII koszulki-"Nie placze po JPII".I co??Ktos ja wsadzil do wiezienia??
                      Masz ciagatki do jakiejs dyktatury, gdzie nie mozna wyrazac swoich pogladow.Ta
                      wasza chora polityczna poprawnosc to nic innego jak faszystowska cenzura.
                      • Gość: kix Hipokryzja prawdziwych faszystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:13
                        >Ta
                        >wasza chora polityczna poprawnosc to nic innego jak faszystowska cenzura.

A ty szanowny Magnusie zamiawiasz z koleżkami wciąż po 5 piw na raz?
                        • Gość: Magnus Re: Hipokryzja prawdziwych faszystów IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.07, 15:13
                          Ja nie opwiadam sie za wasza faszystowska polityczna poprawnoscia-ty tak.To o
                          czyms swiadczy.
                          • Gość: kix Polityczna poprawność.... wasza.... co to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 21:07
                            >Ja nie opwiadam sie za WASZĄ faszystowska polityczna poprawnoscia-ty tak.

WASZĄ - tzn. czyją? Bo nie wiem. Nie jestem bowiem homoseksualistą, o czym wielokrotnie cię informowałem. A mój światopogląd jest kompletnie na drugim biegunie niż panów zamawiających po 5 piw na raz. Więc WASZĄ tzn. czyją?
                      • xtrin Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 22.05.07, 11:40
                        > No i co by niby mialo byc z punktu widzenia prawa??Szczuka nosila krotko po
                        > smierci JPII koszulki-"Nie placze po JPII".I co??Ktos ja wsadzil do wiezienia??

A niby za co? Aż tak cię zaślepiło, że nie widzisz różnicy?
                        Możesz sobie chodzić w koszulce "nie uprawiam seksu analnego", nikt ci nie broni.
                        • Gość: Magnus Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.07, 15:12
                          nie -nie widze roznicy pomiedzy koszulka"Nie placze po Papiezu", a n.p
                          koszulka" Nie placze po umierajacych na AIDS pederastach"
                          • xtrin Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 23.05.07, 20:59
                            > nie -nie widze roznicy pomiedzy koszulka"Nie placze po Papiezu", a n.p
                            > koszulka" Nie placze po umierajacych na AIDS pederastach"

Przypomnę może, że nie o takiej wypowiedzi rozmawiamy.
                          • autenty Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 26.05.07, 01:00

> nie -nie widze roznicy pomiedzy koszulka"Nie placze po Papiezu", a n.p
                            > koszulka" Nie placze po umierajacych na AIDS pederastach"

A po umierajacych na aids heteroseksualistach placzesz?
              • Gość: kix Magnus - tolerowany głupcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:46
                >Homoseksualizm wzbudza u mnie odruch obrzydzenia i tak bedzie zawsze.Chcesz
                >tego sadowo zabronic??

A u mnie ludzka głpota wzbudza odruch obrzydzenia i tak będzie zawsze. Nikt jednak nie może zabronić bycia głupcem i muszę cię tolerować, np. tutaj na forum.

Nancyboy-u - dziwię się naprawdę że z tym homofobicznym głupcem wdałeś się w polemikę, która skazana jest z góry na niepowodzenie. Głupiec najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później powie że jest lepszy. Jemu potrzeba solidnej edukacji, a nie utarczek słownych na forum.
                • Gość: Magnus Re: Magnus - tolerowany głupcze IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.07, 13:49
                  Ty wracaj dresiarzu do swoich polglowkow z bloku.To, ze tobie zadna polemika
                  nie wychodzi nikogo nie dziwi.Trudno z kims wygrac, jesli nie ma sie zadnych
                  argumentow.Pomysl nad tym dresiarzu.
                  • Gość: kix Rynsztokowy język rynsztokowego Magnusa ))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:57
                    A gdzie są te twoje argumenty? )))))))))) Myślisz, że zakrzyczysz tutaj kogoś swoją arogancją i ignorancją? Za książki się weź nieuku, bo niewiedza aż bije od ciebie na odległość.

W merytoryczny dyskurs mógłbym się z tobą wdać, ale to byłaby walka jednostronna, ty jesteś wyedukowany na "weszpolskiej" literaturze sf. Więc i wszelki dyskurs byłby z tobą próżny.

A w realu mógłbym się co najwyżej uśmiechnąć spoglądając ci w oczy - z politowania.
                    • Gość: Magnus Zal mi ciebie dresiarzu. IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.07, 16:11
                      Politowanie dresiarzu to odczucie, ktore ty zbierasz masowo w realu.W
                      merytoryczny dyskurs mozesz sie najwyzej wdac z twoimi kumplami z budki z piwem
                      na temat zawartosci alkoholu w twoich codziennych trunkach.
                      • Gość: kix Projekcje Magnusa? ))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:17
                        Odnoszę nieodparte wręcz wrażenie, że wplatasz w swe wypowiedzi względem mojej skromnej osoby jakieś własne doświadczenia ))))))) Dresiarz, budka z piwem, alkohol - jakoś tak ładnie koreluje z twym rasizmem, homofobią i agresją. Przypadek? ))))))))

Uprawiasz więc projekcję Magnusie? )))))))) Doprawdy, mimo mego niechrześcijańskiego światopoglądu, odczuwam współczucie względem twej osoby ))))) A nawet chciałbym ci pomóc, tylko nie wiem jak ))))))))))
                      • acorns To nie dresiarz 21.05.07, 16:23
                        Obstawiam że kix to chudy studenciak z małej miejscowośc :)
                        • Gość: kix Widzę, że został zawarty sojusz nieuków )))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:31
                          >Obstawiam że kix to chudy studenciak z małej miejscowośc :)

Handlarze ponoć lubią zakłady, więc proponuję postawić tego Cruisera u jakiegoś bukmachera na powyższy typ. Szybko się go pozbędziesz )))))))) Będziesz miał kolejny cel wypraw do Niemiec bądź Holandii i nie będziesz zaprzątał sobie swej niezbyt lotnej głowy myślami o homoseksualistach )))))))))
                        • Gość: Magnus Dresiarz,dresiarz-intelektualny dresiarz IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.07, 20:06
                          Nie koniecznie musi nosic dresy, zeby takim byc.
                • nancyboy Re: Magnus - tolerowany głupcze 21.05.07, 14:00
                  > wdałeś się w polemikę, która skazana jest z góry na niepowodzenie.
                  Nie traktuję tego w kategoriach pojedynku. Napewno w zasadniczych sprawach nie
                  dojdziemy do porozumienia, bo różnimy się w postrzeganiu świata, inaczej
                  tłumaczymy sobie fundamentalne sprawy.
                  Natomiast w niektórych detalach możliwe, że któryś z nas dostrzeże coś, czego
                  wcześniej z różnych powodów nie widział.
                  • Gość: kix Re: Magnus - tolerowany głupcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:06
                    >Natomiast w niektórych detalach możliwe, że któryś z nas dostrzeże coś, czego
                    >wcześniej z różnych powodów nie widział.

Naiwna ta twoja wiara, ale cóż - to twoj czas i twoje nadzieje )))

pzdr. - kix
                • xnl KiX ty szmato. Ja ci coś powiem. 21.05.07, 15:00
                  Jedyne co potrafisz, to oceniać intelekt innych. To cecha głupców. Każdy twój
                  adwersarz to, "niedouczony głupiec". Wiesz, ktoś kiedyś bardzo mądrą rzecz
                  napisał: debil nie wie, że jest debil, a mądry to wie. I co ty na to debilu??

• Gość: kix Tchórz się pojawił ))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:03
                    Miałeś wczoraj jak cieć w różowym kubraczku stać pod tym metrem, bo chciałeś mi coś powiedzieć. Specjalnie wyszedłem z psem na spacer by cię mógł obszczać. I gdzie się tchórzu podziałeś? ))))))))))
                    • Gość: kix Odpowiem ci gdzie się podziałeś: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:06
                      Na forum dalej siedziałeś, smutny, biedny człowieku (jest twoj post napisany po godz. 18.00 ). Tchórzliwy niedouczony, homofobiczny krzykaczu )))))))))

Widzisz jaki mam z ciebie wciąż ubaw? ))))))))))))) Tylko mój pies niepocieszony, bo obiecałem mu że będzie mógł obsikać głąba )))))))))))
                      • xnl Znowu schizofrenia się zaczęła??? 21.05.07, 15:07
                        Zapomniało się wziąć pigułek??? Zaraz pewnie pojawi się anty_kix.
                      • xnl Wskaż mnie cipo post napisany o 18!!!! 21.05.07, 15:08

• Gość: kix Drogi analfabeto )))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:12
                          "WSKAŻ MNIE cipo post napisany o 18!!!!"

Ciebie wskazywać nie będę, mogę co najwyżej TOBIE wskazać. Widzisz już jakim jesteś analfabetą? )))))))))))))))))))))

Chciałeś, masz: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=62762274&a=62774427

Jesteś zwykłym tchórzem ))))))))))))) Ujadającym zza monitorka ))))))))))))))
                          • xnl Jakbyś czytał moje posty, to byś wiedział 21.05.07, 15:16
                            że "wskaż mnie to palcem" to jeden z moich ulubionych tekstów i piszę to z
                            przekory, a nie z niewiedzy.
                            • Gość: kix rotfl, rotfl, rotfl )))))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:18
                              "jeden z moich ulubionych tekstów" - język godny inteligentnego człowieka ))))

ROTFL, ROTFL, ROTFL ))))))))))))))))
                              • xnl Już ci pisałem ćwoku 21.05.07, 15:23
                                że nie tobie oceniać cudze możliwości intelektualne. Ja zdaję sobie sprawę z
                                własnych niedociągnięć, ty natomiast przekonany jesteś o swojej nieomylności. I
                                to wystarczy, żebym odnosił się do ciebie bez szacunku. Zresztą ja inteligenta
                                nie zgrywam i nie aspiruję do takiej "roli". To ty masz jakiś kompleks. Pewnie
                                próbujesz się w ten sposób odciąć od swoich robotniczo-chłopskich korzeni. Ale
                                to już problem twojego lekarza, nie mój. Idę. Mam ważniejsze sprawy niż dyskusja
                                z trollem.
                                • Gość: kix Dziękuję za miły i rzeczowy dyskurs ))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:24
                                  Krzyżyk ci na drogę - tchórzu ))))))))))))))))))) Bye !!!

• xnl wracami i co widzę??, że zatkało kakało!!!! 21.05.07, 16:09
                                    Tylko tyle masz do powiedzenia?? Tak jak myślałem. Tylko obrażać potrafisz a jak
                                    ktoś okazuje się w tym lepszy niż ty, to uciekasz tchórzu. Żegnam.
                                    • Gość: kix "wskaż mnie" "husteczka" "kakało" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:12
                                      "zatkało kakało!!!!"

KakaO mój drogi uczony lecz tchórzliwy przyjacielu ))))))

Podaj adres, zbliża się Dzień Dziecka, kupię ci ładny (w twoim języku: "wypasiony") słownik ortograficzny. Na pewno się przyda ))))))))))))))) Stać mnie na taki zbytek względem twej przeuroczej osoby )))))))))))
                                      • xnl Ty jesteś taki tępy, czy tylko udajesz??? 21.05.07, 16:21
                                        Potrafisz się jedynie do "błędów" przypieprzać. Ja nie robię nieświadomych
                                        błędów ortograficznych. Jeśli popełnię, to zawsze z premedytacją. Ale ty zbyt
                                        ograniczony jesteś, żeby pojąć moją zabawę językiem. I to (ograniczenie twe)
                                        coraz bardziej mnie skłania do zaprzestania dyskusji z wątpliwej proweniencji
                                        inteligentem. Zegnam zatem pana, panie kix.
                                        • Gość: kix xnl - po prostu.......... omnibus )))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:27
                                          >Ale ty zbyt
                                          >ograniczony jesteś, żeby pojąć MOJĄ ZABAWĘ JĘZYKIEM.

Do ciebie z pewnością baaaaaardzo wiele mi brakuje, mój ty ortograficzny omnibusie )))))))

ps. Muszę ci jednak szczerze za coś podziękować - zrobiłeś mi dzisiaj wypisując swe mądrości i usprawiedliwienia (tylko zastanawiam się po co?) dużo prawdziwej frajdy. Bo jak ci pisałem, lubię pośmiać się z głupców ))))) (ot taka niewyszukana rozrywka kosztem innych - wybacz mi)
                                          • xnl Re: xnl - po prostu.......... omnibus )))))))))) 21.05.07, 18:56
                                            > j frajdy. Bo jak ci pisałem, lubię pośmiać się z głupców ))))) (ot taka niewysz
                                            > ukana rozrywka kosztem innych - wybacz mi)

Twój sposób na dowartościowanie się??? To tylko pokazuje, że masz kompleksy na
                                            punkcie swojego intelektu. Nieładnie. Ja takim głupcom jak ty raczej współczuję.
                    • xnl Ten frajer z pieskiem to byłeś ty?????? buhahaha 21.05.07, 15:06
                      Wciągnął bym cię w nos. W jedną dziurkę ciebie, w drugą twojego psa. A ja stałem
                      z czerwoną HUSTECZKĄ i czekałem na kogoś postawnego. Obsrana mendko! Gratuluję
                      odwagi!!!
                      • Gość: kix Oj kłamczuszku, kłamczuszku, bozia cię pokarze ))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:10
                        >A ja stałe
                        > m
                        > z czerwoną HUSTECZKĄ i czekałem na kogoś postawnego.

A ten post to mama za ciebie pewnie pisała o 18:24 )))))))))))
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=62762274&a=62774427
                        Mówiłem ci, bierz leki bo rzeczywistość plącze ci się z fikcją )))))))))))))))))))))))))) Nawet ćwierci inteligencji w sobie nie masz, by umieć choćby skłamać ))))))))))))))))))))
                        • xnl 18:24 baranie to nie 18. Zdążyłem wrócić do domu. 21.05.07, 15:12

• Gość: kix Młodzież mówi: "mam polewkę" )))))))))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:13
                            Napisz coś jeszcze równie błyskotliwego )))))))))))) Proszę )))))))))))))))))))
                            • xnl Re: Młodzież mówi: "mam polewkę" )))))))))))))))) 21.05.07, 15:17
                              Pisz co chcesz. Ja tam byłem i czekałem. Akademicki kwadrans, po czym wróciłem
                              do domu.
                              • xnl Re: Młodzież mówi: "mam polewkę" )))))))))))))))) 21.05.07, 15:19
                                Zresztą daleko od metra nie mam. (jerozolimskie)
                                • Gość: kix Zabawny jesteś, doprawdy ))) Rzekłbym... uroczy )) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:23
                                  > Zresztą daleko od metra nie mam. (jerozolimskie)

Ile ty masz lat??????? ))))))))))))) ROTFL, ROTFL, ROTFL )))))))))))))))))))
                              • Gość: kix rotfl, rotfl, rotfl )))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:22
                                >Pisz co chcesz. Ja tam byłem i czekałem. Akademicki kwadrans, po czym wróciłem
                                >do domu.

ROTFL, ROTFL, ROTFL )))))))))))))))))))))))))
              • xtrin Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 18:16
                magnusg napisał:
                > Niby dlaczego??Chcesz mi dyktowac co mi sie ma podobac, a co nie??
                > Homoseksualizm wzbudza u mnie odruch obrzydzenia i tak bedzie zawsze.
                > Chcesz tego sadowo zabronic??

Ja mam głęboko gdzieś co ci się podoba, a co cię obrzydza.
                Problem w tym, jak owo obrzydzenie prezentujesz i co na jego podstawie chcesz
                zarządzać.

Na prostym przykładzie: mnie obrzydzają białe kozaczki, wręcz mnie mdłości
                chwytają jak takie zobaczę. Śmiem twierdzić, że twoje obrzydzenie do
                homoseksualizmu jest niczym w porównaniu do mojego obrzydzenia do białych kozaczków.
                Ale... ja nie uznaję mojego obrzydzenia za podstawę tego, by zakazywać
                pobierania się w takich kozaczkach, nie mam najmniejszego zamiaru postulować
                zakazu adopcji dla miłośniczek tego typu obuwia, nie mam nic przeciwko temu, by
                w szkole mówiono, że poza czarnymi glanami na świecie istnieją też białe
                kozaczki, a jeżeli ich miłośniczki zrobią Paradę Białych Kozaczków to nie będę w
                nie niczym rzucać, po prostu w trosce o własne flaki ominę szerokim łukiem.
                Ale jeżeli jakieś miłośniczki różowych balerinek czy zielonych piptołów zrobią
                agresywną kontrmanifestację czy będą publicznie podważać prawo tamtych panienek
                do wyboru obuwia to - wcześniej wykupiwszy całą aptekę aviomarinu - pójdę na tę
                Paradę i będę bronić praw kozaczkowych, bo jakkolwiek mi się to nie podoba i
                jakkolwiek mnie to obrzydza to wiem, że wszyscy ludzie mają prawo do tego, by te
                obrzydliwe kozaczki nosić, by je uwielbiać i by urządzać sobie parady na ich
                cześć. I to ich prawo jest stokroć ważniejsze od mojego obrzydzenia.
      • xtrin Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 10:29
        magnusg napisał:
        > Wstretny,obrzydliwy-taki wlasnie homoseksualizm jest.

Wstrętny i obrzydliwy to pojęcia względne i nie można mówić, że cokolwiek takie
        jest, a jedynie, że jest takowe w subiektywnym odczuciu danej jednostki.
        • troche_inny Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 10:37
          Przeciez to jego wlasna subiektywna wypowiedz/opinia :P
        • xxxskinxxx Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 11:15
          > Wstrętny i obrzydliwy to pojęcia względne i nie można mówić, że cokolwiek takie
          > jest, a jedynie, że jest takowe w subiektywnym odczuciu danej jednostki.

A PEDOFILIA jest wstrętna i obrzydliwa, czy tylko takie jest moje subiektywne,
          jednostkowe odczucie? Może masz inne?
          • nancyboy Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 11:31
            Moje odczucie jest takie: wykorzystywanie seksualne dzieci jest wstrętne i
            obrzydliwe.
            Zaznaczam również, że do większości takich ochydnych czynów dochodzi w rodzinie
            między ojcem a córką. Nie są to jednak zjawiska tak medialne, ba, w ogóle nikt o
            nich nie wie.
            • magnusg Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 13:29
              Nikt o nich nie wie,ale ty o nich publicznie piszesz:))))A ty niby skad o nich
              wiesz, jak nikt nie wie?:)
              • nancyboy Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 13:37
                Aż cztery buźki wkleiłeś, a Twoja wypowiedź i tak nie zrobiła się żartobliwa...

"Badania na ten temat prowadzone są od lat. Większość sprawców czynów
                pedofilskich wobec dzieci to osoby znane dziecku i rodzinie - tata, dziadek,
                wujek, przyjaciel rodziny, nauczyciel są sprawcami 80 proc. czynów pedofilskich.
                W ubiegłym roku 1.325 spośród 1.697 takich przestępstw zgłoszonych policji
                dokonały osoby znane ofierze (źródło: KGP). O tym, że ujawnione przestępstwa to
                wierzchołek góry lodowej, świadczą przekrojowe badania dorosłej populacji - 24
                proc. kobiet (wg. Kinseya) zaś 30 proc. mężczyzn i 35 proc. kobiet (wg. Landisa)
                przyznaje się do przeżycia w dzieciństwie wydarzeń o charakterze pedofilskim.
                Badania wskazują, że najmniej negatywne skutki wykorzystania występują u tych
                osób, które nie znały sprawcy - w rodzinach, gdzie dziecko jest narażone na
                ciągły kontakt ze sprawcą czynu, skutki pedofilii dla rozwoju dziecka są o wiele
                bardziej dramatyczne"
                www.wiadomosci24.pl/artykul/dlaczego_pedofilia_jest_tak_grozna_spojrzenie_na_dziecko_2586.html
                • Gość: Magnus Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.07, 13:44
                  To dlaczego homoseksualisci tak scisle z lobby pedofilskim wspolpracuja??
                  Dlaczego taki Volker Beck domagajacy sie legalizacji pedofilii byl przez
                  pederastow i lesbijki wybierany przez 10 lat do zarzadu najwiekszej organizacji
                  homo w Europie LSV??
                  • nancyboy Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 13:49
                    Bzdura. Ja jestem homoseksualistą, a nie współpracuję z żadnym lobby i szczerze
                    mówiąc mało mnie te sprawy interesują.
                    Na tej samej zasadzie co Ty, jakiś Niemiec może powiedzieć: "Polacy są uczciwi?
                    To dlaczego przyjeżdżają tu i kradną nasze samochody?"
                    • kicior99 Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 14:02
                      z siłą stereotypów nie wygrasz.
                • mg2005 Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 17:13
                  nancyboy napisał:

> "Badania na ten temat prowadzone są od lat. Większość sprawców czynów
                  > pedofilskich wobec dzieci to osoby znane dziecku i rodzinie

Badania wykazały, że 30% pedofilów to homoseksualiści. Czyli 10 razy więcej
                  niż w całym społeczeństwie.
                  • nancyboy Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 17:15
                    > Badania wykazały, że 30% pedofilów to homoseksualiści. Czyli 10 razy więcej
                    > niż w całym społeczeństwie.
                    Jak rozumiesz słowo "pedofilia" w tym kontekście?
                  • xtrin Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 18:27
                    mg2005 napisał:
                    > Badania wykazały, że 30% pedofilów to homoseksualiści.

Proszę o wskazanie owych badań, ze szczególnym uwzględnieniem metodologii badania.
          • xtrin Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. 21.05.07, 17:59
            xxxskinxxx napisał:
            > A PEDOFILIA jest wstrętna i obrzydliwa, czy tylko takie jest
            > moje subiektywne, jednostkowe odczucie? Może masz inne?

To, że ileś tam osób uważa ją za wstrętną i obrzydliwą nic nie znaczy.
            Pedofilia krzywdzi i to ma znaczenie.

• tomekjot Czy dla pani nawet jak jakieś 22.05.07, 16:54
              zjawisko jest nietolerowane przez 90 proc. społeczeństwa, to czy nadal
              twierdzić będzie że to subiektywne odczucie jednostek?

> xxxskinxxx napisał:
              > > A PEDOFILIA jest wstrętna i obrzydliwa, czy tylko takie jest
              > > moje subiektywne, jednostkowe odczucie? Może masz inne?
              >
              > To, że ileś tam osób uważa ją za wstrętną i obrzydliwą nic nie znaczy.
              > Pedofilia krzywdzi i to ma znaczenie.
              >
              >
              • xtrin Re: Czy dla pani nawet jak jakieś 23.05.07, 21:02
                tomekjot napisał:
                > zjawisko jest nietolerowane przez 90 proc. społeczeństwa, to czy nadal
                > twierdzić będzie że to subiektywne odczucie jednostek?

Ależ oczywiście, że subiektywne. Obrzydliwość jest zawsze subiektywna, nie
                podlega rozsądkowi. Co innego poczucie krzywdy. I to dlatego nim, a nie
                obrzydliwością powinniśmy się kierować w nadawaniu praw czy w zakazach.
                • Gość: echtom Re: Czy dla pani nawet jak jakieś IP: 153.19.98.* 24.05.07, 09:18
                  P o c z u c i e krzywdy też jest subiektywne, jak każda emocja. Kiedy dziecko
                  wrzeszczy i rzuca się na podłogę, bo rodzice nie chcą mu kupić kolejnej
                  zabawki, też czuje się skrzywdzone, choć obiektywnie żadna krzywda mu się nie
                  dzieje.
                  • xtrin Re: Czy dla pani nawet jak jakieś 06.06.07, 19:11
                    Gość portalu: echtom napisał(a):
                    > P o c z u c i e krzywdy też jest subiektywne, jak każda emocja.
                    > Kiedy dziecko wrzeszczy i rzuca się na podłogę, bo rodzice nie chcą
                    > mu kupić kolejnej zabawki, też czuje się skrzywdzone, choć obiektywnie
                    > żadna krzywda mu się nie dzieje.

Masz rację, jakkolwiek jest to czepianie się słówek. Chodziło mi oczywiście o
                    obiektywną krzywdę, której istnienie przyznajesz.
                • mg2005 Re: Czy dla pani nawet jak jakieś 06.06.07, 19:07
                  xtrin napisała:

> Obrzydliwość jest zawsze subiektywna, nie
                  > podlega rozsądkowi. Co innego poczucie krzywdy. I to dlatego nim, a nie
                  > obrzydliwością powinniśmy się kierować w nadawaniu praw czy w zakazach.

Czy dla ciebie robienie kupy w miejscu publicznym jest OK ?
                  - bo przecież nikogo nie krzywdzi...

A może jednak puknij się w główkę ?... :)
                  • xtrin Re: Czy dla pani nawet jak jakieś 06.06.07, 19:15
                    mg2005 napisał:
                    > Czy dla ciebie robienie kupy w miejscu publicznym jest OK ?
                    > - bo przecież nikogo nie krzywdzi...

Kupa dość obiektywnie śmierdzi :).
                    Jest też niehigieniczna i może być zagrożeniem zdrowotnym.

> A może jednak puknij się w główkę ?... :)

Jak zwykle kulturalny... Nie wstyd ci tak publicznie kup na forum robić?
                    • mg2005 Re: Czy dla pani nawet jak jakieś 06.06.07, 22:45
                      xtrin napisała:

> Kupa dość obiektywnie śmierdzi :).

To subiektywne odczucie :) - koprofil ma inne odczucia...

> Jest też niehigieniczna i może być zagrożeniem zdrowotnym.

Nie bardziej niż psie kupy , więc i ten argument odpada...
                      • xtrin Re: Czy dla pani nawet jak jakieś 08.06.07, 08:24
                        mg2005 napisał:
                        > To subiektywne odczucie :) - koprofil ma inne odczucia...

Z łaski swojej praktykuj to swoje koprofilne hobby POZA forum.

> Nie bardziej niż psie kupy , więc i ten argument odpada...

Wręcz przeciwnie - psie kupy także nie powinny być w przestrzeni publicznej
                        zostawiane. Kulturalny i myślący właściciel czworonoga sprząta po swoim pupilu.
        • tomekjot A kolezanka to na tym forum 22.05.07, 16:52
          propaguje filozofie Profesor Szyszkowskiej. Dla niej też wszystko względne jest
          łącznioe z tm, że nie przeszkadzają jej pijackie śpiewy pod blokiem o 5 rano

> magnusg napisał:
          > > Wstretny,obrzydliwy-taki wlasnie homoseksualizm jest.
          >
          > Wstrętny i obrzydliwy to pojęcia względne i nie można mówić, że cokolwiek
          takie
          > jest, a jedynie, że jest takowe w subiektywnym odczuciu danej jednostki.
          • xtrin Re: A kolezanka to na tym forum 23.05.07, 21:00
            Z czym chcesz się kłócić? Z tym, że obrzydliwość jest względna? No proszę... dla
            mnie obrzydliwe są liście łopianu, dla Ciebie dwóch trzymających się za rękę
            facetów. To ma być obiektywne? :)
      • Gość: jszhc Re: Mowienie prawdy-nic wiecej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:17
        Dla mnie bardziej wstretny i obrzydliwy jest czlowiek, ktory jedzie sobie swoim
        luksusowym samochodem z rodzina na wczasy, a dzien wczesniej gdzies w lesie
        przywiazuje do drzewa dotychczas ukochanego psiaka, bo przeciez na wczasy go
        nie wezmie....SKAZUJE GO NA BARDZO OKRUTNA SMIERC I MECZARNIE. To jest ktos
        wstretny, a nie homoseksualista.
        Wstretny i obrzydliwy jest czlwoiek, ktory wyglada jak Giertych i jeszcze jest
        100% hipokrytka i fakatykiem. To dopiero jest makabryczna mieszanka dzierzaca
        dodatkowo wysokie stanowisko w Panstwie.
        Wstretny jest czlowiek, ktory mowi o poszanowaniu ludzkiego zycia kosztem
        innego ludzkiego zycia, zaslaniajac sie dodatkowo etyka, moralnoscia i
        religijnoscia.
    • xxxskinxxx [...] 21.05.07, 11:06
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • kicior99 Re: 'Wstretny pederasta' - propagowanie nienawisc 21.05.07, 15:12
        Rzecz względna. Dla mnie wstrętny i odrażający jest faszyzm pod każdą postacią.
    • mg2005 Wolność słowa. 21.05.07, 17:10
      "Postępowy" świat uznał, że wolno obrażać uczucia osób religijnych w imię
      wolności słowa. To dlaczego nie można obrażać pederastów ?...

Poza tym: czy ta wypowiedź była obraźliwa ?
      Niedawno były Prezydent nazwał obecnego Prezydenta "durniem".
      "Niewątpliwe ałtorytety" (np. prof.Hołda) stwierdziły, że było to dopuszczalne
      wyrażenie opinii - mimo, że Prezydent podlega szczególnej ochronie prawnej.

"Pederasta" to stwierdzenie faktu. "Wstrętny" to opinia.
      "Przeciwstawiać się" tym ,którzy podważają normy społeczne to rzecz słuszna.
      Gdzie tu faszyzm ?...

autenty napisał:

> 'Jestem tu po to, by przeciwstawić się wstrętnym pederastom - powiedział
      > uczestniczący w marszu wicepremier Roman Giertych.'
      > Powiedzial tez: 'Jestem tutaj, ponieważ popieram rodzinę i uważam, że trzeba
      > przeciwstawić się temu co było wczoraj, że wstrętni pederaści przyjechali
      > tutaj z wielu krajów i próbowali narzucić nam swoją propagandę'.

>
      > Mam pytanie - ile jeszcze bedzie sie tolerowac jawnie faszystowkie wypowiedzi
      > Giertycha? Czy on za to nie powinien dostac kilku lat bez zawieszenia?

• nancyboy Re: Wolność słowa. 21.05.07, 17:14
        > "Postępowy" świat uznał, że wolno obrażać uczucia osób religijnych w imię
        > wolności słowa.
        A Urbana to za co skazali?

> "Przeciwstawiać się" tym ,którzy podważają normy społeczne to rzecz słuszna.
        I nie ma nic wspólnego z tym jaka to norma?
    • tomekjot No dobra a czym się różni 22.05.07, 16:47
      propogowanie lewactwa od faszyzmu. Jakoś nikogo w postepowej Europie za to
      nawet nie skrytkują

> Z GW o wypowiedziach Giertycha na Marszu dla Zycia i Rodziny:
      > 'Jestem tu po to, by przeciwstawić się wstrętnym pederastom - powiedział
      > uczestniczący w marszu wicepremier Roman Giertych.'
      > Powiedzial tez: 'Jestem tutaj, ponieważ popieram rodzinę i uważam, że trzeba
      > przeciwstawić się temu co było wczoraj, że wstrętni pederaści przyjechali
      > tutaj z wielu krajów i próbowali narzucić nam swoją propagandę'.
      >
      > Mam pytanie - ile jeszcze bedzie sie tolerowac jawnie faszystowkie wypowiedzi
      > Giertycha? Czy on za to nie powinien dostac kilku lat bez zawieszenia? Agdyby
      > powiedzial: 'Jestem tu po to, by przeciwstawić się wstrętnym Murzynom', albo
      > 'wstretnym Zydom', czy tez uszloby mu to na sucho? Czy to nie podchodzi pod
      > ublizanie i ponizanie grup spolecznych i nie jest scigane z urzedu? Kto cos
      > wie na ten temat? Czy Giertych zawsze bedzie bezkarny w propagowaniu
      nienawisci
      > ?
      >
      > Wiecej:
      > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4145477.html
      • autenty Re: No dobra a czym się różni 26.05.07, 01:05
        tomekjot napisał:

> propogowanie lewactwa od faszyzmu. Jakoś nikogo w postepowej Europie za to
        > nawet nie skrytkują
        >

Co to jest lewactwo? Bo co to faszyzm to wiadomo.
        • tomekjot Re: No dobra a czym się różni 05.06.07, 17:11
          Lewactwo promawali tzw socjaliści na zachodzie próbując wmówić że komunizm
          wciela ideały lewicowe w zycie
          • autenty Re: No dobra a czym się różni 06.06.07, 01:07
            tomekjot napisał:

> Lewactwo promawali tzw socjaliści na zachodzie próbując wmówić że komunizm
            > wciela ideały lewicowe w zycie

Cos ci sie kompletnie pop..., napij sie moze piwa? A co niby komunizm ma
            wspolnego z socjalizmem? Socjalizm masz wlasciwie we wszystkich panstwach
            rozwinietych. Te rozwiniete, gdzie im socjalizm kuleje maja mnostwo biedoty i
            problemow spolecznych, gdzie nawet strach wyjsc na ulice.
            • tomekjot Re: No dobra a czym się różni 06.06.07, 16:45
              Jakoś dziwnie ci socjaliści nawet palcem nie kiwneli żeby nas wyzwolić spod
              jarzma komunizmu, twierdząć że u nas panuje socjalizm

> tomekjot napisał:
              >
              > > Lewactwo promawali tzw socjaliści na zachodzie próbując wmówić że komuniz
              > m
              > > wciela ideały lewicowe w zycie
              >
              > Cos ci sie kompletnie pop..., napij sie moze piwa? A co niby komunizm ma
              > wspolnego z socjalizmem? Socjalizm masz wlasciwie we wszystkich panstwach
              > rozwinietych. Te rozwiniete, gdzie im socjalizm kuleje maja mnostwo biedoty i
              > problemow spolecznych, gdzie nawet strach wyjsc na ulice.
              • autenty Re: No dobra a czym się różni 06.06.07, 18:34
                tomekjot napisał:

> Jakoś dziwnie ci socjaliści nawet palcem nie kiwneli żeby nas wyzwolić spod
                > jarzma komunizmu, twierdząć że u nas panuje socjalizm

Socjalisci popierali Solidarnosc bardzo mocno. Cala Skandynawia popierala
                Solidarnosc, i 3mala kciuki za Polakow w walce z komuna.
    • ynruj Re: 'Wstretny pederasta' - bo jest wstrętny 07.06.07, 15:53
      Nie trzeba być Giertychem żeby tak uważać.
      • autenty Re: 'Wstretny pederasta' - bo jest wstrętny 07.06.07, 18:00
        ynruj napisał:

> Nie trzeba być Giertychem żeby tak uważać.

Oczywiscie, ze nie, wystarczy byc rownie durnym jak on, samym giertychem juz nie
        trzeba byc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka