megasceptyk 07.06.07, 13:21 A kto tą nerkę przeszczepi? Dendrologiczna oferma czy kryweńka kaczeńka (brzydkie kaczątko w języku naszych sąsiadów, bardzo wymowne, od razu Gosiewski mi się pojawia w mirażu)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sonda.kosmiczna Wiec jak to jest z tym poczęciem 07.06.07, 13:25 do śmierci naturalnej? Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: 99% katolikow a nerki nie chca dac. Hipokryci 07.06.07, 14:20 A ja myślałem, że wszelkiego rodzaju przeszczepy i transfuzje krwi, to według katolików grzech śmiertelny. Bo to zabawa w Boga takie manipolowanie ciałami. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: 99% katolikow a nerki nie chca dac. Hipokryci 07.06.07, 15:07 tetlian napisał: > A ja myślałem, że wszelkiego rodzaju przeszczepy i transfuzje krwi, to według > katolików grzech śmiertelny. Bo to zabawa w Boga takie manipolowanie ciałami. I tak jest, tylko że u Świadków Jehowy. A ciekawe co o przeszczepach sądzi Ojciec Dyrektor, bo ostatnio udowodnił że stoi ponad biskupów i że to on kanony wiary wyznacza dla katolików;) Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: 99% katolikow a nerki nie chca dac. Hipokryci 07.06.07, 16:02 zaklamanie widac jak na dloni u katolikow poniewaz namwiaja ludzi do oddawania nerek, a jednoczesnie oskarzaja o ludobojstwo firmy farmaceutyczne produkujace gotowe nerki z komorek macierzystych. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Abp Życiński: Dar serca, czy nerki na przeszc 07.06.07, 13:30 Wiadomości GW: Zły Michalik-dobry Życiński. Trybuna Ludu wysiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateusz gazeta oswieca ciemnogrod. IP: *.adsl.alicedsl.de 07.06.07, 13:42 ,,przeciez ta tz chrzescijanska filozofia zaprzecza zdrowemu rozsadkowi..jeden klecha stawia teze o zyciu po smierci(jak tu zyc bez nerek) inny znow kaze dobijac konajacych(zeby nerki nie"ostygly") gazeta jak zawsze zrecznie balansuje miedzy chamami i zydami w episkopacie...ja jednak mysle,ze sprawa wyboru dac po smierci lub nie dac jest sprawa sumienia...niech pierwszymi dawcami zostanie kler,bo przeciez zycie na ziemi to "sprawa bezczeszczenia swietosci tajemnicy obecnosci chrystusa wsrod nas."... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobbick Abp Życiński jest wpaniałym czlowiekiem IP: *.aster.pl 07.06.07, 13:50 Mimo, ze jestem ateistą, bardzo szanuje i cenię pana Życińskiego, tak jak darzę szacunkiem większość polskich katolików. Jest jednym z nielicznych przedstawicieli kleru KK, którzy, zgodnie z duchem tej religii, w życiu publicznym równiez kieruje się naczelną zasadą miłości i szacunku do bliźnich, nawet jeśli reprezentują oni inny światopogląd. Potrafi wesprzeć godną pochwały inicjatywę (np. WOŚP), nie kierując się populistycznymi hasłami "radykalnej prawicy" (w tym kleru). Drodzy katolicy, naprawdę wierzę, że większości z Was bliżej jest do mądrego arcybiskupa Życińskiego niż do siejącego nienawiść p. Rydzyka. Dajcie temu wyraz! Poprawiłoby to atmosferę w kraju i pozwoliło na spokojną i przyjazną dyskusję o zmieniającym się świecie i prawach człowieka i obywatela. Nie pozwólcie, by w imię drobnych zdobyczy, o które łatwiej nienawistnym krzykaczom, reprezentowali Was ludzie, o których w wielu przypadkach można użyć określeń "zakłamani", albo i gorzej. Na dłuższą metę nie przyniesie to korzyści ani Wam, ani nam, obywatelom Polski o innym światopoglądzie, choć bardzo zbliżonym systemie wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 do tego abp. jakoś dziwnie nie mam zaufania 07.06.07, 13:33 kombinator polityczny jakiś on jest Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 do tego abp. jakoś dziwnie nie mam zaufania 07.06.07, 17:30 to tak jako i JA realista1000 napisała: > kombinator polityczny jakiś on jest i filozof, TW "filozof" Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Abp Życiński: Dar serca, czy nerki na przeszc 07.06.07, 13:57 Zycinski jest jednym z niewielu normalnych w polskim KK. Inni wola kazania o polityce prawic a on przynajmnie jzajal sie prawdziwym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Abp Życiński: Dar serca, czy nerki na przeszcze.. IP: *.chello.pl 07.06.07, 14:03 a czy nauczyciele ci nerke swoja komus podarowali albo przynajmniej zglosili swoja gotowosc do teggo wyrazu milosci? nie, poniewaz to jest nasz obowiazek, jak mowia, ale nie ich. Oni sa tylko ludzmi przeciez kiedy potrzebuja, a nadludzmi kiedy musieliby cos z siebie dac. Ich ciala jak im sie wydaje sa zbyt boze. Boze Cialo - oto sens tej wypowiedzi. daj nam Boze nauczyciela praktyka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikorab Re: Abp Życiński: Dar serca, czy nerki na przeszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 14:10 Czy to jest ta trzecia prawda według Sp. Księdza prof. Tischnera ? pikorab Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykk Abp Życiński: Dar serca, czy nerki na przeszcze.. IP: 83.238.15.* 07.06.07, 14:09 To oddaj obie, to bedzie najlepsze, co bedziesz mogl zrobic dla tego kraju, ksiezulku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz K. Czy "Dar ziemi pod tarczę", to dar miłosci ? IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 07.06.07, 14:13 Co o tym darze sądzi abp Życiński ? Urzędnicy koscioła jak zwykle dyplomatycznie milczą w ważnych sprawach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAWCA Zydzinski- daj mi swoja nerke! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.06.07, 14:31 Czy abp zapisal komus swoje organa? SMIEM WATPIC- zaloze sie, ze nie figzruje w rejestrze dawcow. Wy pokretni przeinaczacze zydowskiej wiary.- podpuszczacie maluczkich i zerujecie na ciemnej masie ze wsi Osobiscie dalbym i nerke i klejnoty rodzinne razem z penisem, ale NIE TAKIEMU HIPOKRYCIE i OSZUSTOWI. S- dalaj stary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zydzinski- daj mi swoja nerke! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 16:01 Nie ma czegoś takiego jak rejestr dawców, można co najwyżej zastrzec, że nie chce się być pokrojonym po śmierci :P Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio całkowicie sie zgadzam 07.06.07, 14:26 ładnie z strony arcybiskupa,ze o tym mowi w tak waznym dniu dla katolikow...moze Ci zgromadzeni na procecjach sie zastanowia nad tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttkj Wątpliwe. IP: *.aster.pl 07.06.07, 19:06 99% wróci do domu z poczuciem spełnionego obowiązku, znowu z poczuciem, że są dobrze postrzegani przez sąsiadów i zapomną o tym, co jakiś tam księżulo do nich mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 panie Życiński daj serce lub nerkę 07.06.07, 17:28 panie Życiński daj nerkę lub serce i nie wymądrzaj się zbytnio wielce Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Abp Życiński: Dar serca, czy nerki na przeszcze.. 07.06.07, 18:07 troche pozne te zale pana zycinskiego!gdzie sie podziewal jak zaczynano nagonke na stluzbe zdrowia?gdzie byl jak gnojono lekarza na polecenie ministra "zero"ziobro?sprawa organow na przeszczepy bedzie jeszcze bardziej dramatyczna!trudno sie lekarzom dziwic ich niecheci do przeszczepow!!!bedzie jeszcze gorzej!ziobro wykopuje tatusia z grobu i zwoluje komisje do sprawdzenia przyczyn zgonu tatusia!to juz paranoja!pewnie wszyscy lekarze majacy coskolwiek wspolnego z terapia i zgonem tatusia pojda siedziec! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Jak się obiecuje zmartwychwstanie ciał, nie można 07.06.07, 19:17 się dziwić, że ludzie chcą wejść do nieba w komplecie, bez steropianu zamiast nerki albo wątroby. Nie rozumiem zdziwienia arcypasterza katolickiej trzódki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krajan Abp Życiński: Dar serca, czy nerki na przeszcze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 19:33 czy ksieża i zakonnice biorą udział w darze serca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: compan Abp Życiński: Dar serca, czy nerki na przeszcze.. IP: *.aster.pl 07.06.07, 21:33 Szanuję abp Życińskiego, ale myślę, że tu nie wystarczy tylko „świadectwo papieskiego nauczania” ale potrzeba nam też mądrych władz, a nie ministra sprawiedliwości, który skazuje transplantologa podczas konferencji prasowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amicus Re: Abp Życiński: Dar serca, czy nerki na przeszc IP: *.ztpnet.pl 07.06.07, 22:52 Uwaga na fiskusa z tymi przeszczepami; jako dar fiskus na pewno nie odpuści. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Abp Życiński: Dar serca, czy nerki na przeszcze.. 07.06.07, 23:12 troszczmy się o żyjących,a dobre uczynki będą nam policzone Odpowiedz Link Zgłoś