Dodaj do ulubionych

Abp Życiński: Dar serca, czy nerki na przeszcze...

07.06.07, 13:21
A kto tą nerkę przeszczepi? Dendrologiczna oferma czy kryweńka kaczeńka (brzydkie kaczątko w języku naszych sąsiadów, bardzo wymowne, od razu Gosiewski mi się pojawia w mirażu)?
Obserwuj wątek
    • sonda.kosmiczna Wiec jak to jest z tym poczęciem 07.06.07, 13:25
      do śmierci naturalnej?
      • aplus 99% katolikow a nerki nie chca dac. Hipokryci 07.06.07, 13:45
        • tetlian Re: 99% katolikow a nerki nie chca dac. Hipokryci 07.06.07, 14:20
          A ja myślałem, że wszelkiego rodzaju przeszczepy i transfuzje krwi, to według
          katolików grzech śmiertelny. Bo to zabawa w Boga takie manipolowanie ciałami.
          • konread Re: 99% katolikow a nerki nie chca dac. Hipokryci 07.06.07, 15:07
            tetlian napisał:

> A ja myślałem, że wszelkiego rodzaju przeszczepy i transfuzje krwi, to według
            > katolików grzech śmiertelny. Bo to zabawa w Boga takie manipolowanie ciałami.

I tak jest, tylko że u Świadków Jehowy. A ciekawe co o przeszczepach sądzi
            Ojciec Dyrektor, bo ostatnio udowodnił że stoi ponad biskupów i że to on kanony
            wiary wyznacza dla katolików;)
            • aplus Re: 99% katolikow a nerki nie chca dac. Hipokryci 07.06.07, 16:02
              zaklamanie widac jak na dloni u katolikow poniewaz namwiaja ludzi do oddawania
              nerek, a jednoczesnie oskarzaja o ludobojstwo firmy farmaceutyczne produkujace
              gotowe nerki z komorek macierzystych.
    • fly8171 Re: Abp Życiński: Dar serca, czy nerki na przeszc 07.06.07, 13:30
      Wiadomości GW: Zły Michalik-dobry Życiński. Trybuna Ludu wysiada.
      • Gość: ateusz gazeta oswieca ciemnogrod. IP: *.adsl.alicedsl.de 07.06.07, 13:42
        ,,przeciez ta tz chrzescijanska filozofia zaprzecza zdrowemu rozsadkowi..jeden
        klecha stawia teze o zyciu po smierci(jak tu zyc bez nerek) inny znow kaze
        dobijac konajacych(zeby nerki nie"ostygly") gazeta jak zawsze zrecznie
        balansuje miedzy chamami i zydami w episkopacie...ja jednak mysle,ze sprawa
        wyboru dac po smierci lub nie dac jest sprawa sumienia...niech pierwszymi
        dawcami zostanie kler,bo przeciez zycie na ziemi to "sprawa bezczeszczenia
        swietosci tajemnicy obecnosci chrystusa wsrod nas."...
      • Gość: mobbick Abp Życiński jest wpaniałym czlowiekiem IP: *.aster.pl 07.06.07, 13:50
        Mimo, ze jestem ateistą, bardzo szanuje i cenię pana Życińskiego, tak jak darzę
        szacunkiem większość polskich katolików.

Jest jednym z nielicznych przedstawicieli kleru KK, którzy, zgodnie z duchem
        tej religii, w życiu publicznym równiez kieruje się naczelną zasadą miłości i
        szacunku do bliźnich, nawet jeśli reprezentują oni inny światopogląd. Potrafi
        wesprzeć godną pochwały inicjatywę (np. WOŚP), nie kierując się populistycznymi
        hasłami "radykalnej prawicy" (w tym kleru).

Drodzy katolicy, naprawdę wierzę, że większości z Was bliżej jest do mądrego
        arcybiskupa Życińskiego niż do siejącego nienawiść p. Rydzyka. Dajcie temu
        wyraz! Poprawiłoby to atmosferę w kraju i pozwoliło na spokojną i przyjazną
        dyskusję o zmieniającym się świecie i prawach człowieka i obywatela.

Nie pozwólcie, by w imię drobnych zdobyczy, o które łatwiej nienawistnym
        krzykaczom, reprezentowali Was ludzie, o których w wielu przypadkach można użyć
        określeń "zakłamani", albo i gorzej.

Na dłuższą metę nie przyniesie to korzyści ani Wam, ani nam, obywatelom Polski
        o innym światopoglądzie, choć bardzo zbliżonym systemie wartości.
    • realista1000 do tego abp. jakoś dziwnie nie mam zaufania 07.06.07, 13:33
      kombinator polityczny jakiś on jest
      • abba15 do tego abp. jakoś dziwnie nie mam zaufania 07.06.07, 17:30
        to tak jako i JA

realista1000 napisała:
        > kombinator polityczny jakiś on jest

i filozof, TW "filozof"
    • kontik_71 Re: Abp Życiński: Dar serca, czy nerki na przeszc 07.06.07, 13:57
      Zycinski jest jednym z niewielu normalnych w polskim KK. Inni wola kazania o
      polityce prawic a on przynajmnie jzajal sie prawdziwym problemem.
    • Gość: ja Abp Życiński: Dar serca, czy nerki na przeszcze.. IP: *.chello.pl 07.06.07, 14:03
      a czy nauczyciele ci nerke swoja komus podarowali albo przynajmniej zglosili swoja gotowosc do teggo
      wyrazu milosci?
      nie, poniewaz to jest nasz obowiazek, jak mowia, ale nie ich. Oni sa tylko ludzmi przeciez kiedy
      potrzebuja, a nadludzmi kiedy musieliby cos z siebie dac. Ich ciala jak im sie wydaje sa zbyt boze. Boze
      Cialo - oto sens tej wypowiedzi.
      daj nam Boze nauczyciela praktyka!
      • Gość: pikorab Re: Abp Życiński: Dar serca, czy nerki na przeszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 14:10
        Czy to jest ta trzecia prawda według Sp. Księdza prof. Tischnera ? pikorab
    • Gość: antykk Abp Życiński: Dar serca, czy nerki na przeszcze.. IP: 83.238.15.* 07.06.07, 14:09
      To oddaj obie, to bedzie najlepsze, co bedziesz mogl zrobic dla tego kraju,
      ksiezulku.
    • Gość: Janusz K. Czy "Dar ziemi pod tarczę", to dar miłosci ? IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 07.06.07, 14:13
      Co o tym darze sądzi abp Życiński ? Urzędnicy koscioła jak zwykle
      dyplomatycznie milczą w ważnych sprawach ?
      • Gość: DAWCA Zydzinski- daj mi swoja nerke! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.06.07, 14:31
        Czy abp zapisal komus swoje organa? SMIEM WATPIC- zaloze sie, ze nie figzruje w
        rejestrze dawcow. Wy pokretni przeinaczacze zydowskiej wiary.- podpuszczacie
        maluczkich i zerujecie na ciemnej masie ze wsi Osobiscie dalbym i nerke i
        klejnoty rodzinne razem z penisem, ale NIE TAKIEMU HIPOKRYCIE i OSZUSTOWI. S-
        dalaj stary.
        • Gość: x Re: Zydzinski- daj mi swoja nerke! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 16:01
          Nie ma czegoś takiego jak rejestr dawców, można co najwyżej zastrzec, że nie
          chce się być pokrojonym po śmierci :P
    • tygrysio_misio całkowicie sie zgadzam 07.06.07, 14:26
      ładnie z strony arcybiskupa,ze o tym mowi w tak waznym dniu dla
      katolikow...moze Ci zgromadzeni na procecjach sie zastanowia nad tym?
      • Gość: ttkj Wątpliwe. IP: *.aster.pl 07.06.07, 19:06
        99% wróci do domu z poczuciem spełnionego obowiązku, znowu z poczuciem, że są
        dobrze postrzegani przez sąsiadów i zapomną o tym, co jakiś tam księżulo do nich
        mówił.
    • abba15 panie Życiński daj serce lub nerkę 07.06.07, 17:28
      panie Życiński daj nerkę lub serce
      i nie wymądrzaj się zbytnio wielce
    • kazik.k Abp Życiński: Dar serca, czy nerki na przeszcze.. 07.06.07, 18:07
      troche pozne te zale pana zycinskiego!gdzie sie podziewal jak zaczynano nagonke
      na stluzbe zdrowia?gdzie byl jak gnojono lekarza na polecenie ministra
      "zero"ziobro?sprawa organow na przeszczepy bedzie jeszcze bardziej
      dramatyczna!trudno sie lekarzom dziwic ich niecheci do przeszczepow!!!bedzie
      jeszcze gorzej!ziobro wykopuje tatusia z grobu i zwoluje komisje do sprawdzenia
      przyczyn zgonu tatusia!to juz paranoja!pewnie wszyscy lekarze majacy coskolwiek
      wspolnego z terapia i zgonem tatusia pojda siedziec!
    • piwi77 Jak się obiecuje zmartwychwstanie ciał, nie można 07.06.07, 19:17
      się dziwić, że ludzie chcą wejść do nieba w komplecie, bez steropianu zamiast
      nerki albo wątroby. Nie rozumiem zdziwienia arcypasterza katolickiej trzódki.
    • Gość: krajan Abp Życiński: Dar serca, czy nerki na przeszcze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 19:33
      czy ksieża i zakonnice biorą udział w darze serca
    • Gość: compan Abp Życiński: Dar serca, czy nerki na przeszcze.. IP: *.aster.pl 07.06.07, 21:33
      Szanuję abp Życińskiego, ale myślę, że tu nie wystarczy tylko „świadectwo
      papieskiego nauczania” ale potrzeba nam też mądrych władz, a nie ministra
      sprawiedliwości, który skazuje transplantologa podczas konferencji prasowej.
      • Gość: amicus Re: Abp Życiński: Dar serca, czy nerki na przeszc IP: *.ztpnet.pl 07.06.07, 22:52
        Uwaga na fiskusa z tymi przeszczepami; jako dar fiskus na pewno nie odpuści.
    • maureen2 Abp Życiński: Dar serca, czy nerki na przeszcze.. 07.06.07, 23:12
      troszczmy się o żyjących,a dobre uczynki będą nam policzone
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka