Dodaj do ulubionych

DLACZEGO POLACY TAK KRADNA??????????????

IP: *.telia.com 26.06.03, 21:14
Doslownie wszystko jest KRADZIONE.
Nawet lusterka od samochodow.
W moim przypadku dotyczy to mojej poczty.
Kartki swiateczne
Kartki na imieniny
Kartki na urodziny
Kartki na komunie
Kartki na biezmowanie
A nie daj boze wyslac jakas paczke czy wiekszy list.
Po jaka france komus moje kartki czy listy??
JAKA MORALNOSC I ODPOWIEDZIALNOSC MAJA LUDZIE
PRACUJACY NA POCZCIE??
KOMPLETNE 0 !!!!!!!!
Moja poczta jest kradziona tylko dlatego ze jest to
wysylane z Dani czy Szwecji?????
Co oni mysla ,ze co w tych przesylkach jest?
Jakies duze pieniadze??-to sie nieraz zawiedli.
NIE K R A D N I J C I E POLACY!!!!!!!!

BO DOBRE IDZIE DALEKO
ALE ZLE JESZCZE DALEJ
Czy tak musi byc ze Polak to brudas i zlodziej ??
CZY NIEMNIEC MUSI CHOWAC PIENIADZE POD MYDLO
PRZED POLAKIEM ??
POLAK NIE ZLODZEJ

Obserwuj wątek
    • Gość: julia Re: DLACZEGO POLACY TAK KRADNA?????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 21:36
      Nie wiem dlaczego tak jest.Może winne jest czterdzieści lat naszych starań ,by
      dojść do komunizmu? Wiadomo, wspólne znaczy -niczyje.Można do zniszczyć, ukraść.
      Zastanawiało mnie podczas pobytu w Belgii, dlaczego oni nie mają płotów? Jest
      trawnik, niski żywoplot i już. Popatrzcie u nas ogrodzenia mają po 2m, a na
      szczycie jeszcze często znajduje się drut, lub ostre zakończenia. Jak przyjdzie
      ktoś nas okraść pamiętajcie ,aby za mocno się nie bronić i krzywdy nie zrobić
      złodziejowi, bo to wy pójdziecie siedzieć.
      • Gość: ida Re:moja poczta poraz nastepny nie doszla IP: *.telia.com 12.07.03, 21:09
        Masz racje ze jest bardzo duzo polskich
        dzieci co juz kradna a kto ich uczy krasc ?
        Blad jest rodzicow ze na takie cos nie re
        aguja nawet nie zapytaja z kad to ma jak
        cos przyniesie do domu ,okropna mentalnosc
        i pasywnosc .Moj list z zyczeniami na Jana
        niestety nie dotarl do adresata,a solenizentka byla moja70-
        letnia babcia --i znowu obrazona ze wnuczka ja zapomniala.
    • Gość: tempus Re: DLACZEGO POLACY TAK KRADNA?????????????? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.03, 00:28
      Zapewne socjalizm zdemoralizował społeczeństwo. Ale pociesz się, w byłym ZSRR
      potarafili mnie okraść nawet jak tubylcy zaprosili mnie do domu na
      herbatę :))).
      • Gość: julia Re: DLACZEGO POLACY TAK KRADNA?????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 08:42
        Bo tam byli bliżej upragnionego komunizmu.
    • niedzwiedziczka Re: DLACZEGO POLACY TAK KRADNA?????????????? 27.06.03, 11:13
      Ejże, obrażasz mnie kolego! Gdubyś napisał: dalczego
      większość Polaków kradnie, to co innego. Jeśłi sami o
      sobie tak piszemy, to nic dziwnego, że na świecie
      istnieją stereotypy Polaka-złodzieja. Masz człowieku po
      prostu pecha, że trafiło Ci się takie sąsiedztwo. Ja tam
      nie mam takich problemów. I Twój tekst od razu wzburzył
      we mnie krew, bo robi złodziei z nas wszystkich.
      • Gość: niunia Re: DLACZEGO POLACY TAK KRADNA?????????????? IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.03, 03:29
        ..ze na swiecie istnieja stereotypy??? co ty bredzisz? to po prostu fakty!
        polacy kradna wszystko! rzygac sie chce! zalozyciel watku ma racje! przeciez
        nie mozna na jedna (doslownie jedna!!!) minutke zostawic auta pod domem. bo ci
        gwizdna! jezeli czuje sie ktos urazony takim pytanuiem (dlaczego?), to
        prawdopodobnie sam ma klejace lapki. przykre to lecz prawdziwe, ale w tym
        przypadku nie ma odcieni szarosci- albo sam kradne, albo mnie okradaja.
      • jackie.brown Re: DLACZEGO POLACY TAK KRADNA?????????????? 04.07.03, 21:08
        bo chybha mieszkasz w niemczech;)
        mi okradaja non stop samochod.
    • Gość: hans Re: DLACZEGO POLACY TAK KRADNA?????????????? IP: 168.143.123.* 27.06.03, 11:18
      to malo, ze kradna, oni sie jeszcze bardzo szybko
      obrazeja, nadymaja - maja dlugie palce u nog.
      - co za narodzik?
    • Gość: Alla Re: DLACZEGO POLACY TAK KRADNA?????????????? IP: *.a2000.nl 27.06.03, 21:43
      Co ty za glupstwa opowiadasz!! Mnie nigdy nic w Polsce nie ukradli. Zadnych
      kartek ani listow ani nic.
      Sa ludzie, ktorych wszedzie okradna, nie ma znaczenia kto, sa ludzie, ktorzy na
      prostej drodze sie przewroca i zawsze w zupie wlos znajda. Ty to nich nalezysz.
      • Gość: Monika Re: DLACZEGO POLACY TAK KRADNA?????????????? IP: *.137-202-24.mtl.mc.videotron.ca 28.06.03, 02:48
        A ja wysylam paczki do Polski z Kanady i jeszcze mi niczego nie ukradli, to
        raczej jak kiedys wysylalam kasety z jednego miasta w Polsce do drugiego-
        przepadly- choc przesylka byla polecona.No ale w Polsce przynajmniej nikt mi
        sie nie wlamal do samochodu lub mieszkania- a przez okolo dwa lata w
        przeszlosci zdarzylo mi sie mieszkac w Londynie i dwa razy wlamano mi sie do
        samochodu a raz do mieszkania, zabierajac znaczna wiekszosc mojego
        dobytku.Wszedzie kradna, a ty tu o Polakach.
        • Gość: Jas Re: DLACZEGO POLACY TAK KRADNA?????????????? IP: *.dip.t-dialin.net 28.06.03, 04:00
          Wlamali ci sie nie Anglicy,ale kolorowi,moze nawt Polacy.Nie wyobrazam sobie,ze Anglik zatesknil za twoim radiem i ci go ukradl.Na zachodzie te rzeczy nie maja dla ludzi wartosci...
          • Gość: Monika Re: DLACZEGO POLACY TAK KRADNA?????????????? IP: *.137-202-24.mtl.mc.videotron.ca 28.06.03, 05:44
            Wiem, ze nie wlamal mi sie Anglik, ale na pewno tez nie Polak, bo skradziono mi
            tez paszport, a Polak polskiego paszportu raczej nie ukradnie wiedzac, ze jest
            bezuzyteczny(konta w banku na ten paszport otworzyc nie mozna, bo nie unijny
            jeszcze, a tym samym nie ulatwia sprawy legalnego pobytu w Anglii, a waznosc
            mojej wizy juz sie w tym czasie skonczyla.Wiec to nie tylko Polacy kradna.
          • joasia1 Re: DLACZEGO POLACY TAK KRADNA?????????????? 28.06.03, 18:20
            Gość portalu: Jas napisał(a):

> Na zachodzie te rzeczy nie maja dla ludzi wartosci...

Za cos co nie ma wartosci placic pieniadze aby to kupic?

A moze uwazasz ze na zachodzie sa tylko bogaci i porzadni ludzie
            nie kradna, nie gwalca, nie zabijaja???
    • joasia1 Re: DLACZEGO POLACY TAK KRADNA?????????????? 28.06.03, 18:22
      A moze na dunskiej i szweckiej poczcie kradna - skad wiesz ze Twoje listy
      zginely na terenie Polski?

Od 22 lat wysylam listy, kartki i paczki z Niemiec do Polski i jeszcze nic nie
      zginelo po drodze.
      • Gość: toni Re: DLACZEGO POLACY TAK KRADNA?????????????? IP: *.tvgawex.pl 29.06.03, 01:26
        powiem tylko to smutne,ale prawdziwe.;-)
    • Gość: GARGAMEL Re: DLACZEGO POLACY TAK KRADNA?????????????? IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 16:28
      Gość portalu: nie zlodzej napisał(a):

> Doslownie wszystko jest KRADZIONE.
      > Nawet lusterka od samochodow.
      > W moim przypadku dotyczy to mojej poczty.
      > Kartki swiateczne
      > Kartki na imieniny
      > Kartki na urodziny
      > Kartki na komunie
      > Kartki na biezmowanie
      > A nie daj boze wyslac jakas paczke czy wiekszy list.
      > Po jaka france komus moje kartki czy listy??
      > JAKA MORALNOSC I ODPOWIEDZIALNOSC MAJA LUDZIE
      > PRACUJACY NA POCZCIE??
      > KOMPLETNE 0 !!!!!!!!
      > Moja poczta jest kradziona tylko dlatego ze jest to
      > wysylane z Dani czy Szwecji?????
      > Co oni mysla ,ze co w tych przesylkach jest?
      > Jakies duze pieniadze??-to sie nieraz zawiedli.
      > NIE K R A D N I J C I E POLACY!!!!!!!!
      >
      > BO DOBRE IDZIE DALEKO
      > ALE ZLE JESZCZE DALEJ
      > Czy tak musi byc ze Polak to brudas i zlodziej ??
      > CZY NIEMNIEC MUSI CHOWAC PIENIADZE POD MYDLO
      > PRZED POLAKIEM ??
      > POLAK NIE ZLODZEJ
      >

NA POCIESZENIE POWIEM CI ŻE JAK WEJDZIEMY DO UNII TO JĄ CAŁĄ ROZKRADNIEMY A
      CZEGO NIE DA SIĘ UKRAŚĆ TO ZEPSUJEMY.
    • Gość: felicia Re: DLACZEGO POLACY TAK KRADNA?????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.03, 13:49
      A u mnie w pracy ukradli nawet zużyte do połowy mydło !!!
      • Gość: lilo Re: DLACZEGO POLACY TAK KRADNA?????????????? IP: *.ipt.aol.com 04.07.03, 20:36
        zawsze wstawiam szyby w moim samochodzie po wizycie ... no i co z tego !
        bylem w bylej rpa i o malo co z zyciem sie nie pozegnalem to byl odjazd.
        wszedzie kradna tylko moze w ..... troche wiecej teraz chwilowo
        ale w polsce jest fajnie i cooooooool
        czesc
        • elodia Re: DLACZEGO POLACY TAK KRADNA?????????????? 07.07.03, 05:47
          Koleżanka (wykształcona , dobrze sytuowana) była w Kopenhadze , w przymierzalni
          zostawiła złoty wisiorek z niewielkim brylantem i małymi szafirami . Wróciła po
          4 godzinach , musiała poczekać , bo do tej przymierzalni była kolejka ( 2
          osoby) wisiorek leżał na swoim miejscu . Była zszokowana :"... ale durni ci
          Duńczycy , taaaaka okazja... "
          Fakt dużo tu winny socjalizm - wszystko nasze czyli niczyje , to "załatwianie"
          rzeczy trudno osiągalnych ...
          Właśnie stwierdziłam jeszcze jedną rzecz , Polacy nie kradną - no co wy ... Oni
          załatwiają , jumają , pożyczają , biorą żeby się nie zmarnowało , biorą bo to
          takie ładne a "tych" stać to sobie drugie takie kupią itd.
          • Gość: polak Re: DLACZEGO POLACY TAK KRADNA?????????????? IP: *.proxy.aol.com 07.07.03, 07:55
            mi to ukradli uzywany paoier toaletowy w ubikacji publiczej w Danii
            • Gość: Venus Re: DLACZEGO POLACY TAK KRADNA?????????????? IP: *.vs.shawcable.net 11.07.03, 01:13
              hahahahahahahahahhahaha!!!!!!!!!!!!
              NA POCIESZENIE POWIEM CI ŻE JAK WEJDZIEMY DO UNII TO JĄ CAŁĄ
              ROZKRADNIEMY A
              CZEGO NIE DA SIĘ UKRAŚĆ TO ZEPSUJEMY.

to smieszne..

Niestety ja takze mam zle doswiadczenia z Polakami zwlaszcza na zachodzie.
              szef mi opowiadal - zatrudnili swiezych emigrantow Polakow do Safeway'a ...
              Polacy cwaniaki mysla sobie tyle tu towaru, nikt tego nie pilnuje, trzeba to
              wykorzystac.
              Buch zaczeli wynosic tylnymi drzwiami.
              manager nie taki glupi - (chyba maja doswiadczenie w prowadzeniu sklepu przez
              tyle lat?) - od razu sie zorientowal, Polaczkow przymkneli szybciutko.

Drugi Polak - zatrudnil sie na lotnisku. Lotnisko wielkie, na pewno tu
              balagan..
              zadzwonie sobie do Europy. Zadzwonil. zaraz jak przyszedl rachunek zostal
              wywalony z pracy. "Jak oni na to wpadli???"
              No tak jeszcze jedna wada Polakow to to ze wszyscy sa glupi tylko nie oni..
              V.
              • Gość: risa kradną i się nie wstydzą IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 12:01
                To straszne ale taka jest prawda - kradną nawet małe dzieci , nawet gumy do
                rzucia w małych sklepikach albo lizaki a jak się ich złapie to nie mają wstydu,
                nie przyznają się, kłamią i wzruszają ramionami aż strach pomyśleć co będzie
                jak dorosną. Młodzież kradnie i sprzedaje (komórki, kosmetyki w supermarketach)
                no i starsi kradną bo od kogoś te dzieci musiały się nauczyć! - Ostatnio coraz
                częściej słyszę o kradzieżach od znajomych. Najgorsze to że złodzieje nie
                wstydzą się tego że kradną - no i cóż zrobić żeby ludzie byli uczciwi - rękę
                uciąć złodziejowi za kradzież gumy do żucia ??? Co zrobić żeby nie kradł
    • Gość: q wy Polakami nie jestescie? IP: *.acn.waw.pl 15.07.03, 22:45
      co za zenujaca dyskusja.
      Wy oczywiscie Polakami nie jestescie - gratuluje znajomosci jezyka.
      Po co sie uczycie jezyka tego zlodziejskiego narodu?

Tak opluwac wlasny narod moga tylko ostatnie swinie.
      Dobrze, ze nie mieszkacie w Polsce - nie zaslugujecie.

Z tego co piszecie, to za granica kradna emigranci z Polski - czyli wy.

Jak studiowalam za granica, bardzo bawili mnie tacy emigranci z Polski, co to
      ledwo wyjechalo, juz nie bylo Polakiem i nie uzywalo polskiego - problem
      polegal na tym, ze miejscowego jezyka tez nie bardzo umialo, wiec mialo
      problem - ale na bylych rodakow patrzylo z gory.
      Cieszylam sie, ze ta holota juz w Polsce nie mieszka.
      Niestety ma dostep do polskiego internetu................

No to bawimy sie dalej - no dlaczego Polacy kradna???
      Jeszcze ktos chcialby cos dorzucic?
      Pouzywajcie sobie, jutro u siebie znowu bedziecie tylko "Untermenschen"
      und "Polaken".

• muszek0 Re: DLACZEGO POLACY TAK KRADNA?????????????? 16.07.03, 08:37
      -DLACZEGO POLACY TAK KRADNĄ?????????????????
      muszę przyznać, że nie wiem. mój dziadek był polakiem, mój ojciec jest
      polakiem, ja jestem polakiem i prawdopodobnie moje dziecko równiez będzie
      polakiem. tak więc właściwie mam wszelkie powody odpowiedzieć na tak
      dramatycznie wykrzyczane pytanie. jednak nie odpowiem, bo nie wiem. nie wiem
      jeszcze wielu innych rzeczy. jednym z ostatnio nurtującym mnie pytań jest
      sytuacja w USA. zastanawiam się, rozmyślam, koncentruję, medytuję, i za cholerę
      nie mogę sobie odpowiedziec na pytanie:
      DLACZEGO W USA BIJĄ MURZYNÓW???????????????????????????
      • Gość: Alex Re: Co za brednia...... IP: 193.111.166.* 17.07.03, 11:47
        Mieszkam w Polsce od urodzenia podobnie jak mój ojciec i dziadek. Moje dzieci
        będą prawdopodobnie też tu mieszkać. Jeżeli ktoś twierdzi, że Polacy tak
        strasznie kradną to najprawdopodobnie nie mieszka w Polsce od bardzo dawna albo
        wychowywał sie w środowisku tzw. marginesu i może stąd takie wyobrażenie.
        Złodziejstwo jest czynem nagannym i osobiście nie znam osoby, która uważałaby
        inaczej. Jeżeli, ktoś kradnie to prędzej czy później trafii to więzienia, taka
        jest prawda czy się komuś to podoba czy nie ........Pozdrawiam
        • jot-23 z tym ze zaklad karny mozna "opuscic" 17.07.03, 16:12
          Gość portalu: Alex napisał(a):

> Złodziejstwo jest czynem nagannym i osobiście nie znam osoby, która
          uważałaby
          > inaczej. Jeżeli, ktoś kradnie to prędzej czy później trafii to więzienia,
          taka
          > jest prawda czy się komuś to podoba czy nie ........Pozdrawiam

Swieta prawda!

"Policjanci ustalili personalia mężczyzny, który we wtorek rano, uciekając po
          kradzieży w sklepie w Łęczycy (Łódzkie), śmiertelnie potrącił samochodem 64-
          letnią kobietę. Ustalono, że poszukiwany mężczyzna to 24-letni mieszkaniec
          Krośniewic Rafał K., wielokrotnie notowany przez policję. 24 czerwca opuścił
          Zakład Karny w Łęczycy, gdzie odbywał karę za kradzieże i włamania"
    • malini Nie przesadzajcie 25.07.03, 13:04
      Żyję w tym samym przekonaniu i usiłuję się wyleczyć z tego obrzydliwego
      stereotypu.Na pl.Unii złapałam i omal nie pobilam pijanego faceta,bo wydało mi
      się,że ukradł mi portmonetkę udając pijaka (była w innej kieszące torebki niż
      zwykle).Wiecie jaki był przerażony?A jak na niego patrzyli przechodnie kiedy
      biedaka potrząsałam wrzeszcząc,że ma mi natychmiast zwrócić portmonetkę?
      W solarium zostawiłam obrączkę, zauważyłam to dopiero po godzinie.Byłam
      przerażona, bo nie tylko złoto,ale i emocje..Panie z recepcji pilnowały jej jak
      w oka w głowie, kiedy któraś z kientek przyniosła z kabiny złote znalezisko! I
      Jeszcze jedno - przyznaję,że liczyłam w pewnym momencie, że mi ktoś ukradnie
      samochód (kredyt, wysokie raty etc,.),ale nic z tego!!! Musiałam sprzedać
      buuu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka