f.lamer 08.08.07, 09:04 jak długą żałobę narodową dziś wprowadzić? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4373270.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piwi77 Re: dylemat prezydenta 08.08.07, 09:18 Przy zwyczajowym przeliczniku, 1 dzień żałoby na 10 ofiar smietelnych, 3 ofiary śmiertelne nie uprawniają do ani jednego dnia. Tym bardziej, że nie chodzi tutaj o pielgrzymkę do figurek MB. Odpowiedz Link Zgłoś
f.lamer Re: dylemat prezydenta 08.08.07, 09:46 Tak myślisz? szkoda... już miałem wielką ochotę na to, by media znowu zrobiły cyrk z tragedi osób bliskich ofiarom, by władze państowe wystapiły z jakimś oświadczeniem i deklaracją pomocy, by odwołano wszelkie imprezy dla całego narodu, który co prawda nie zna żadnej ofiary, ale zaatakowany medialną sieczką uważa że trzydniowa rozpacz z powodu śmierci kilku anonimowych osób jest czymś oczywistym. masz rację. trzeba poczekać na pielgrzymów, lub przynajmniej górników. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: dylemat prezydenta 08.08.07, 11:17 Już któryś raz czytam Twoją sygnaturkę i ciągle mnie śmieszy... Odpowiedz Link Zgłoś
alexanderson Re: 08.08.07, 09:19 Myślisz, że w ogóle o tym myśli? - statystycznie w Polsce ginie 13 osób dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
sefdzi Re: 08.08.07, 09:52 Ja już dawno na to wpadłem, że jak zginąć to najlepiej w jakiejś medialnej katastrofie. Codziennie umierają ludzie po cichu, ale katastrofa, ileś tam śmierci jednocześnie przy czujnym oku kamery to dopiero raj dla dziennikarzy. Przy tym ta straszliwa obłuda, prezenterów telewizyjnych, którzy na co dzień głownie dbają o to komu dupę lizać i do jakiego fryzjera pójść (znam to śąrodowisko), z okazji tych dni malowała się na ich obliczach prawie że rozpacz, mówili prawie połykając łzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xl czy dlatego spada bezrobocie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 22:55 statystycznie w Polsce ginie 13 > osób dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss twist Re: dylemat prezydenta IP: 213.25.20.* 08.08.07, 11:01 A rodziny też dostaną po 100 000? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Czy caritas już otworzył nowe konto z dopiskiem 08.08.07, 11:21 Poszkodowani pod Dunkierką? Aby zebrać pieniądze, jak to powiadają, na wtedy, kiedy wszelka wrzawa ucichnie, czyli na święty nigdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol_pol Re: Czy caritas już otworzył nowe konto z dopiski IP: *.chello.pl 08.08.07, 12:59 Zrób coś z ta twoją obsesją. Naprawdę nie da się tego wyleczyć? A może jeszcze nie wiesz, że masz pypcia na mózgownicy? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czy caritas już otworzył nowe konto z dopiski 08.08.07, 13:01 Zróbmy inaczej, jak zobaczysz mój wpis, omijaj go i nie czytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Czy caritas już otworzył nowe konto z dopiski 08.08.07, 13:13 {pozwolę sobie po cichutku zauważyć, że pypeć ani z obsesji nie powstaje, ani na nią nie wpływa. Aczkolwiek nawiazania do katastrofy .pielgrzymki nosem mi już wychodzą] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol_pol Re: Czy caritas już otworzył nowe konto z dopiski IP: *.chello.pl 08.08.07, 13:23 I masz rację. Pypeć jest to białawe, niekiedy zrogowaciałe zgrubienie na języku u drobiu, zwłaszcza u kur, powstające wskutek wysychania błony śluzowej, utrudniające pobieranie pokarmu. Zważywszy jednak na to, że piwi kurą, ani gołębiem ani innym ptactwem nie jest, więc jego pypeć umiejscowiłem na mózgownicy. Coś mu w niej usycha, coś mu rogowacieje i pitoli jak pokręcony. c.b.d.o. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czy caritas już otworzył nowe konto z dopiski 08.08.07, 13:45 Jako choremu należy mi się więc przynajmniej współczucie. I zabawka w postaci FS. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Czy caritas już otworzył nowe konto z dopiski 08.08.07, 23:34 He, a u kaczek? Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek A gdyby wtedy żałoby nie ogłosił? 08.08.07, 11:46 Wyzwalibyście go od nieczułych pisowskich drani. Nie żałoba jest zła, bo ją po prostu wypada ogłosić. Zła jest ta karykaturalna histeria medialna. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: A gdyby wtedy żałoby nie ogłosił? 08.08.07, 11:54 wraczek napisał: > Wyzwalibyście go od nieczułych pisowskich drani. Nie żałoba jest > zła, bo ją po prostu wypada ogłosić. Zła jest ta karykaturalna > histeria medialna. Bzdura. Wystarczyłoby żeby złożył kondolencję rodzinom ofiar. Wypada ogłosić żałobę? Człowieku, o czym ty piszesz. Kto naprawdę chciał ją obchodzić, to i tak by to zrobił i nikt by mu w tym nie przeszkodził. Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Re: A gdyby wtedy żałoby nie ogłosił? 08.08.07, 11:59 Tak jest ogólnie przyjęte i po prostu musieli to zrobić. Jestem przekonany, że gdyby tego nie zrobili, pierwszy szczekałbyś o nieczułych pisiorach. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: A gdyby wtedy żałoby nie ogłosił? 08.08.07, 12:10 wraczek napisał: > Tak jest ogólnie przyjęte i po prostu musieli to zrobić. Jestem > przekonany, że gdyby tego nie zrobili, pierwszy szczekałbyś o > nieczułych pisiorach. Pomimo iż mam ich za najbardziej cyniczne popłuczyny PC na naszej scenie politycznej uważam tę decyzję po prostu za zakłamany element kampanii wyborczej. Co niby jest "ogólnie przyjęte"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol_pol Re: dylemat prezydenta IP: *.chello.pl 08.08.07, 11:51 Obrzydliwe sa media i ich teatralne szopki, obrzydliwy jest pan prezydent, wy też jesteście obrzydliwi f.lamer, piwi & company podniecając się dramatami ludzkimi, opluwając przy okazji naturalne, ludzki uczucia. Pfu Odpowiedz Link Zgłoś
f.lamer Re: dylemat prezydenta 08.08.07, 12:45 > wy też jesteście obrzydliwi f.lamer, (...) jestem. jestem obrzydliwie szczery. > podniecając się dramatami ludzkimi, mało trafione, wolę brunetki > opluwając przy okazji naturalne, ludzkie uczucia. > Pfu! naturalne, ludzkie uczucia to te wywołane zarządzeniem prezydenta? te płynace z odgórnego nakazu żałoby? te powstałe w wyniku medialnego prania mózgów? Tak, pluję na takie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol_pol Re: dylemat prezydenta IP: *.chello.pl 08.08.07, 12:55 Nie liczyłem na to, że zrozumiesz. Może zrozumiesz, gdy sam przeżyjesz podobną, lub inną tragedię, czego ci na prawdę nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
f.lamer Re: dylemat prezydenta 08.08.07, 13:22 > Nie liczyłem na to, że zrozumiesz. no to się nie zawiodłeś. tylko czy daje to tobie prawo do traktowania mnie z wyższością zaprawioną politowaniem? > Może zrozumiesz, gdy sam przeżyjesz podobną, lub inną tragedię, moja tragedia to nie jest sprawa całego narodu. i vice versa. strasznie ostatnio potaniały niektóre wartości. żałoba narodowa również. pa! Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: żaden dylemat 08.08.07, 12:36 uczczenie w sposób szczególnie doniosły śmierci pielgrzymow nie oznacza automatycznie braku szacunku dla tych, którzy zginęli w innych katastrofach. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post 507 osób zginęło w lipcu na polskich drogach 08.08.07, 14:36 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=9095292&rfbawp=1186576133.045 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.giotto Re: i również z myślą o nich była ogłoszona żałoba IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 08.08.07, 17:17 tych ludzi również mieliśmy okazję wspomnieć podczas niedawnej żałoby narodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post A tak na poważnie, to potrzebna ci była narzucona 08.08.07, 21:23 odgórnie żałoba narodowa żeby uczcić ciszą tych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xl Re: 507 osób zginęło w lipcu na polskich drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 22:53 5.945 rannych - ciekawi mnie kto płaci za ich leczenie? Odpowiedz Link Zgłoś