Dodaj do ulubionych

Agencja TopModel-czy sie nabieram?

IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 13:12
Niedawno odbyl sie casting rzeprowadzony przez Agencje Reklamy i Filu z
Warszawy. Moje dziecko wzielo w nim udzial.
Przeszlo do dalszego etapu. Dzis ma byc sesja. Trzeba zaplacic wpisowe 320
zl, po to, zeby agencja promowala dziecko przez rok od podpisanej umowy.
Czy sie nie nabieram?
Czy rzeczywiscie taka agencja zajmie sie promocja czy to tylko podpucha?
Prosze o wiesci.
Z gory dziekuje - nie chcialabym, wyrzucac pieniedzy w bloto.
Czy znacie podobne przypadki, ze na poczatku nalezy zaplacic?
Obserwuj wątek
    • Gość: Katia Re: Agencja TopModel-czy sie nabieram? IP: *.spray.net.pl / 192.168.1.* 09.07.03, 15:50
      Obawiam się, że tak. Zwykle większość dzieci przechodzi, i nie dlatego, że są
      wyjątkowe, choć oczywiście takie są, tylko dlatego, że te różnej maści agencje
      mają w tym interes. Co to znaczy promować. Powinnaś konkretnie wypytać, jakie
      to są działania, na czym polegają. Bo jaką ty masz gwarancję, że oni cokolwiek
      zrobią? Zawsze mogą powiedzieć, że niestety nie udało się, może w przyszłym
      roku.
      Wiem, że te wszystkie castingi do reklam, katalogi, nagrania głosów, to
      wyłącznie dawanie żywej gotówki za marzenia, ale nie ich realizacja, ponieważ
      już na starcie wiadomo, że te agencje w ogóle nie mają ani chęci ani
      możliwości działania. Chcą tylko zarobić mamiąc obietnicami. Niestety to się
      im udaje. Być może duże profesjonalne agencje aktorskie, takie przy
      wytwórniach rzeczywiście podchodzą profesjonalnie. Byłabym jednak, na twoim
      miejscu ostrożna.
      • midm Re: Agencja TopModel-czy sie nabieram? 09.07.03, 16:06
        Moim zdaniem tez jest to podejrzane.
    • wladyslawa1912 Re: Agencja TopModel-czy sie nabieram? 11.07.03, 02:56
      Gość portalu: dadalia napisał(a):

> Czy znacie podobne przypadki, ze na poczatku nalezy zaplacic?

znamy, znamy. to zwykle naciagactwo poniewaz ZADNA normalna agencja modelek
      nie bierze od modelki pieniedzy. agencja najpierw zalatwia modelce prace i
      potem dopiero bierze prowizje od jej zarobku.
      natomiast agencje takie jak ta, o ktorej piszesz biora pieniadze
      za "promocje", "koszty administracyjne" czy jak to jeszcze nazywaja, natomiast
      NIE GWARANTUJA pracy, co zazwyczaj same zastrzegaja. czyli wyciagaja kase nic
      nie dajac w zamian. zazwyczaj robia zdjecia kandydatom, ktorzy przeszli
      eliminacje (czyli wszystkim niezaleznie czy spelniaja "modelkowe" kryteria czy
      nie), drukuja katalog i rozsylaja do pozostalych agencji, ktore zazwyczaj nie
      sa tym zainteresowane.
      jesli twoja corka chce probowac sil jako modelka to najlepiej:
      -isc na kurs dla modelek przy jakiejs porzadnej agencji, jesli go ukonczy i
      spodoba sie, to agencja przyjmie ja i da prace bez zadnych oplat,
      -zrobic profesjonalne zdjecia, przejsc sie z nimi po agencjach i jw - jesli
      sie spodoba to dostanie prace. jesli ktos zazada pieniedzy - uciekac.
      • Gość: camel Re: Agencja TopModel-czy sie nabieram? IP: *.dip.t-dialin.net 11.07.03, 08:36
        ZADNA porzadna agencja nie bierze pieniedzy za castingi. Wierz mi, bo mam w tym
        sporo doswiadczenia. Agencje, ktore biora pieniadze to zwykle wyludzanie kasy.
        Na to nabieraja sie setki, a czasem tysiace ludzi, agencje nie sa w
        stanie "sprzedec" kilkuset twarzy rocznie. A najwiekszym nabieraniem sa
        castingi w miedzyzdrojach.. ODRADZAM! Jezeli jakas agencja chce od was wiecjej
        niez ewentualne pokrycie kosztow zdjec (Musza byc profesjonalne i masz prawo do
        ich wgladu) to jest to LIPA!

camel
        • silverstone sie nabierasz.... 11.07.03, 22:39
          Dadalio zejdz na ziemie - od lat trabi sie o takich naciagaczach w gazetach i
          TV, ale za kazdym razem, gdy zaistnieje szansa na zrobienie "kariery" przez
          dziecie, zdrowy rozsadek sie ulatnia. Uwierz mnie i przedmowcom - nikt nie
          bierze na poczatku kasy za takie fotki. Tak nawiasem mowiac skieruj uwage corki
          w jakims ambitniejszym kierunku, bo jesli nie jest na tyle dobra, aby zrobic
          kariere blyskiem to zmarnuje sobie wiele latek na zludzeniach i co najwyzej
          zostanie sekretarka z tytulem miss czegos tam. Moze jestem podla ale takie
          panie rzadko kiedy reprezentuja soba cos wiecej jak kwalifikacje na przycisk do
          papieru. Jedyny pozytyw - latwo wyrwac starego i bogatego meza / kochanka /
          kogokolwiek. W sumie malo znam przypadków, w ktorym ona nie bylaby (jego)
          sekretarka hehe...
      • Gość: d te rady sa do dupy -rzeczywistosc inna IP: *.pool8022.interbusiness.it 13.11.03, 14:43
        jesli twoja corka chce probowac sil jako modelka to najlepiej:
         -isc na kurs dla modelek przy jakiejs porzadnej agencji, jesli go ukonczy i
        spodoba sie, to agencja przyjmie ja i da prace bez zadnych oplat
        oczywiscie kurs kosztuje...koszt jest mamy lub corki
        -zrobic profesjonalne zdjecia, przejsc sie z nimi po agencjach
        za takie portfolio ze zdjeciami i wynajecie studia do tych zdjec + wynajem
        fotografa za pol dnia zaplacisz nie 320zl a 1500pln minimum, a moze jesli
        fotograf jest znany to i 4 tys ... no ale bedziesz miala z czym chodzic i to po
        wielu agencjach ...
        znamy, znamy. to zwykle naciagactwo poniewaz ZADNA normalna agencja
        modelek nie bierze od modelki pieniedzy. Agencja najpierw zalatwia
        modelce prace i potem dopiero bierze prowizje od jej zarobku.
        najpierw to podpisuje umowe, bo prace to tylko agencja towarzyska...
        potem robi portfolio albo bierze od modelki jej portfolio albo jesli modelka
        juz z agencja cos zrobila to uzywa tych zdjec do zrobienia kompozytow
        ktore rozsyla po klientach

KLIENT wybiera modelke! modelka tylko chodzi na castingi ale nadal nie
        agencja ja sprzedaje tylko KLIENT wybiera modelke! agencja posredniczy.
        Bierze za to 20 procent i im drozej sprzeda tym wiecej zarobi. Nowe twarze
        sprzedaje sie tanio bo sie nie da inwestowac w niewiadomoco. Znana
        twarz kosztuje wiecej az do bardzo duzo. To chyba zrozumiale?
    • Gość: renata Re: Agencja TopModel-czy sie nabieram? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 15:25
      jestem bardzo ciekawa ,co dalej nastąpiło ponieważ jestem w takiej samej
      sytuacji .proszę o odpowiedż .dziękuję.Moro32@wp.pl
    • Gość: camel TAK IP: *.medienzentrum.zub / 195.170.108.* 13.11.03, 14:49
      agencja robi zdjecia wszystkim, ktorzy tego chca, a szanse na cos rozsadnego
      maja tylko nieliczne osoby. My zawsze robilismy castingi do konretnych
      projektow i nigdy nie korzystalismy z agencji modelek. To najczesciej kicha.
      Te DOBRE agencje nie biora od ludzi kasy, bo zarabiaja na posrednictwie.
      Nabrali cie, sorry.

camel
    • Gość: Marcin Re: Agencja TopModel-czy sie nabieram? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.03, 19:00
      Kurrrrrr-a mac wlasnie wrocilem z castingu gdzie zrobili mi zdjecia
      i podpisalem umowe na zaplacenie 349 zl. Za dwa miesiące maja dac mi
      odzew, i maja mnie promowac przez jeden rok. Ale kurwa mac
      cos czuje ze dalem sie naciagnac firma ta sama TOPMODEL z warszawy.
      Ale ze mnie debil ze sie dałem na to. kurwa mac ! a wlasnie jak sie skonczyla
      to w twoim przypadku ? Prosze daj szybko odpowiedz.
      • camel_3d Re: Agencja TopModel-czy sie nabieram? 18.12.03, 19:18
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Kurrrrrr-a mac wlasnie wrocilem z castingu gdzie zrobili mi zdjecia
        > i podpisalem umowe na zaplacenie 349 zl. Za dwa miesiące maja dac mi
        > odzew, i maja mnie promowac przez jeden rok. Ale kurwa mac
        > cos czuje ze dalem sie naciagnac firma ta sama TOPMODEL z warszawy.
        > Ale ze mnie debil ze sie dałem na to. kurwa mac ! a wlasnie jak sie skonczyla
        > to w twoim przypadku ? Prosze daj szybko odpowiedz.

Niestety dlaes sie wciagnac i nic z tego nie bedziesz mial, co najwyzej
        promocje w supermarketach.
        Jak wczesniej, DOBRE agencje nie biora wszystkich, a od tych ktorych biora nie
        biora kasy, tylko w momencie kiedy ty dostaniesz zlecenie, oni pobieraja
        prowizje.
        Sorry, wkopales si ena 300 PLN:))
    • lola211 Re: Agencja TopModel-czy sie nabieram? 18.12.03, 23:55
      Tak, odwiedziłam kiedys agencje we wrocku, chodziło mi o dziecko.Pobrali
      opłate za wpis, czekałam na werdykt szefa, czy dziecko sie nadaje(podejrzewam
      ze i małpa przeszła by ten test), potem miała miec sesje zdjeciową za jakies
      250 zł.W zamian oferowano własnie te fotki i umieszczenie na ich stronie
      internetowej.I to wszystko.Jako ze mysle, powiedzialam troche do słuchu tym
      hochsztaplerom.
      • Gość: bruno555 Re: Agencja TopModel-czy sie nabieram? IP: *.proxy.aol.com 19.12.03, 02:08
        oczywiscie ze agencja dziala
        im drozsza tym pewniejsza
        zawsze uzywam agencji towarzyskich
        i je polecam
    • Gość: Tap Re: Agencja TopModel-czy sie nabieram? IP: *.enovation.oper / *.enovation.nl 19.12.03, 08:59
      Durniów nie sieja – sami się rodzą. Ta agencja zajmuje się napychaniem własnych
      kieszeni. W tym procesie (napychania kieszeni) niezbędny jest udział przygłupów
      takich jak ty i twoja córka. To dobrze, ze przyszłość córki powierzasz w ręce
      handlarzy żywym towarem. Powinnaś przyjechać tu np. do Holandii i obejrzeć
      burdele – są pełne modelek – część z nich nawet mówi po Polsku.
      • Gość: ... Re: Agencja TopModel-czy sie nabieram? IP: *.dip.t-dialin.net 19.12.03, 09:23
        kretyn jestes...i to taki polocek z Holandii
        • Gość: Tap Re: Agencja TopModel-czy sie nabieram? IP: *.enovation.oper / *.enovation.nl 19.12.03, 10:13
          ja nie musze zdejmowac majtek na kastingach, po kastingach, czy tez przed
          kastingiem ani placic za udzial w tym. Gwiazdy z kastingow widze tu w burdelach
          • lola211 Re: Agencja TopModel-czy sie nabieram? 19.12.03, 10:56
            >Gwiazdy z kastingow widze tu w burdelach
            One tam sa dzieki takim jak ty.Skoro je widujesz, znaczy sie ze te przybytki
            odwiedzasz.
            • Gość: Tap Re: Agencja TopModel-czy sie nabieram? IP: *.enovation.oper / *.enovation.nl 19.12.03, 11:04
              twoja bystosc mnie obezwladnia.
              tankując benzynę tez widuje gwiazdy - jest ich tutaj dużo
              • Gość: xxx Re: Agencja TopModel-czy sie nabieram? IP: 217.153.142.* 19.12.03, 19:58
                NIE KARMIĆ TROLLA !!
                • Gość: Tap Re: Agencja TopModel-czy sie nabieram? IP: *.speed.planet.nl 20.12.03, 01:01
                  a ja myslalam, ze chcesz jeszcze podyskutowac - bylbys jeszcze bardziej slawny
    • Gość: filut Agencja TopModel-znowu sie nabieram? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.04, 20:05
      kiedy ty pipo zmadrzejesz?
      • filut Re: Agencja TopModel-znowu sie nabieram? 04.01.04, 18:35
        Gość portalu: filut napisał(a):

> kiedy ty pipo zmadrzejesz?

Ten niezalogowany filut to nędzna podróka. Nawet "po pijaku" agencje nie są w
        kręgu mych zainteresowań.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka