Dodaj do ulubionych

Pesrspektywy informatyzacji

03.05.08, 06:04
Można na czarno wydać 10 000 PLN na informatyzację warsztatu i można wystąpić
do narodowego funduszu spójności o dodatkowe 30 000 i zapakować w polise
grupowa na rok (PKO BP juz dostał ostrzeżenie i program pewnie niegotowy od
strony kandydatów godnych otrzymać aż tyle) i można zapłacić kare do US za
nieujawnione dochody - z informacji nieoficjalnych wiem ze 3 sposób będzie
najpopularniejszy i tym samym wyelimiuje pierwszy a adrugi z uwagi na
nieprzygotowanie mentalne MSP oraz wynikający z tego brak oferty skonczy się
niczym (nikt nie zdąży ani przygotowć oferty ani wystąpić o fundusze ani
zapakowac w polise grupowa bo już w przyszlym roku ich nie bedzie).
Obserwuj wątek
    • msp.jet Silna zmiana warty internetowej do obrony przed kr 05.05.08, 06:38
      ólikami. Internet 3 PLN za godzine, basen 8PLN za 45 min. a fryzjer 15 PLN za
      usługę i są tańsze baseny (po 6PLN) ale nie będę szedł im na rękę i są droższe
      ale nie będe ich naciągał w taki sposób na wydatki - maja płacić tyle co ja
      (albo stać przed drzwiami). Są osoby które chcą kontrolować pływanie choć nie
      chodzą na basen (nie wystarcza im kontrolować wydatki na basen) ani nie umieja
      pływać, są osoby które chcą pośredniczyć w czynnościach których wykonać nie
      umieją (i zgodnie z sumieniem zrobia tyle co umieją czyli nic) i są osoby którym
      wydaje się że przyjęcie od nich zlecenia na czarno to przywilej zleceniobiorcy
      (a tu przecież chodzi o podział ryzyka - nie będę brał połowy ryzyka
      nieudacznika który dodatkowo kiepsko płaci) - medialnie rozbite ferrari
      wygenerowało jedno faktycznie uszkodzone ferrari w mediach (a ile jest
      ukrytych?) - ci którzy zapłacą kare US (bo chcieli wystepować w akcie
      notarialnycm bez posiadania pokrycia w PITach) terach musza odpracowac kare i
      jeszcze zarobic 2 razy tyle zeby nie uchodzili za kiepskich cwaniaków, a pozniej
      skutecznie przeprowadzic zaplanowana (i aktualnie udaremniona poprzez kare US)
      akcję - bierzcie przykład z ferrari (weryfikacja KK dzisiaj ma swoj wielki
      początek).
      • kocie.bomba Prasa medialna przetoczy sie po 'wszystkich' 05.05.08, 08:37
        i nie wykluczone że pracownicy mediów sa gorsi od internautów (czytaja z kartki
        przygotowane newsy przez innych i robią aroganckie miny) ale po stronie
        internatów nie znajdzie sie grupa dysponujaca 10 000 sumarycznie i mająca
        jednego reprezentanta wiarygodnego zeby na bazie przedstawionego kapitalu
        (sumarycznego) i historii osiągnięć otrzymać 30 000 (ktore razem z 10 000
        grupowymi moglo by byc 40 000 grupowymi) - ci ktorzy umieja oddziaływać na media
        nie chcą dewaluowaać swojej osoby a ci ktorym wydaje się że umieją odziałowuja
        tak ze big Brother V jest dla wszystkich (nie umieją grac wolumenami jakimi mają
        możliwość grać - brak charakteru i arogancja internetowa).
        • msp.jet Komputer z programem czy program z komputerem 05.05.08, 09:12
          co jest ważniejsze w rzeczywistości którą znacie - bo ja znam przypadki
          limitowanych i atrakcyjnych ofert - kup komputer i napisz program a ja na
          podstawie daty faktury zamortyzuje wartosc komputera i tyle jestem gotow
          zaplacic (nie bede placic za niematerialny program tym bardziej ze malo operuje
          elektronicznym (banki internetowe ze swoimi przelewami) pieniadzem) - nie chcą
          ani pozyskiwac umiejetnosci (bo trzeba placic i jest to trudne) ani placic za
          uemiejetnosci innych ale chca byc managerami przedsiewziecia - juz zaczynaja
          oszczedzac i dobierac ludzi ktorym nie wolno bedzie zepsuc projektu skazanego na
          sukces (bo inne projekty sa uzaleznione wiec nie moze sie nie udac) - to put in
          in another words - get the fuck out of my way
          • kocie.bomba Głodzimierz Wielki - powiedział co wiedział i prze 05.05.08, 17:06
            rwa. W reklamach są osobne stawki za wizerunek i osobne za użyczenie medialnego
            głosu, a osoby o emploi Głodzimierza swoja ponadprzeciętną elokwencję zastępują
            mniej wyrafinowanym (a raczej kojarzonym z prymitywnymi formami kontaktu)
            językiem migowym licząc że ich potrzeby pierwotne zostaną zaspokojone a
            cywilizowane formy rewanżu (zapłata za big box) nie zostaną ani wyartykułowane
            ani wyegzekwowane - kiedyś poza granicami spotkałem Chińczyka (mówił ze jest z
            Chin) który tylko po angielsku-kulawo w kraju nie angielsko jezycznym i prosil
            mnie o zalatwianie formalnosci biletowo-oficjalnych - ja sobie cwiczylem jezyk
            obcy z autochtonami a jak podejrzewam on kamuflowal umiejetnosci porozumiewania.
            • msp.jet Pałosicz, przyznaj się - będziesz krócej siedział 06.05.08, 06:56
              nikt nie będzie się kopał z koniem - skoro cię przyjęli to mógłbym w okresie
              przejsciowym pracować na 90% moich mozliwości o i ile wprowadzany potrafi
              pracować na 10% 'potrzeb' a po wprowadzeniu zacznie pracować na 20% potrzeb -
              zyska na samodzielności (kupuje sobie na jesien nowy komp - linux i symetryczne
              łącze od niezależnego operatora wiec moge zamowic 2 a ty sobie kup tepse na
              goziny a windows oem dostaniesz od sprzedawcy) - tyle że szybko wprowadzany
              zaczyna grać za 0% potrzeb a ja zaczynam grać za 10% moich możliwości (zeby
              widzial horyzont) a po okresie prowadzenia ja wracam do 80% a wprowadzany tkiw
              na zerze (zaczyna chciec regularnej obslugi do windows - wyczysc mi rejestry bo
              sobie poinstalowalem i zainstaluj mi od nowa firewall) - niektorzy dorobili sie
              na hurtowniach i recznym ksiegowaniu i najwyzszy czas na komputer z programem -
              najpierw poczekajmy na roszczenie US i czy sie odwolaja czy uznaja swoja wine
              (pan Lepper sam dostarcza dowody prawomocne wyroki ktorych spraw jest w stanie
              uniesc i jeszcze na bazie rozglosu startuje do uzupelniajacych wyborow do Senatu
              a pan Kononowicz raczej nie zdecyduje sie na bzie rozglosu startowac z
              Suwalszczyzny).
              • kocie.bomba W internecie mówi się już o Windows 1000 06.05.08, 09:15
                wystarczy w google wpisać windows 1000 i zobaczyć jak pan Bill robi promocję
                noewgo systemu operacyjnego - są kompy na które nie powstał sprzęt sieciowy i są
                uzywane na nich programy i są kompy sprzęt sieciowy dla których mozna nabyc na
                allegro (karta ze zlączem ISA) ale nie uruchomi sie program firefox - czekamy na
                minimalne wymagania dla systemu windows 1000 - 10 000 to duzo nawet na 2 osoby w
                warunkach krajowych a jeszcze wiarygodnosc jednej z nich na miare mozliwosci
                udzielenia jej 30 000 to jeszcze większe wymagania choc są osoby które nie
                korzystajac z czynnego prawa wyborczego zajmuja stanowisko polityczne gdzie
                wolumeny wejsciowe kapitalowe i ludzkie sa na oko tak ze 2 rzedzy wielkosci
                wieksze (Adam M chce zaplacic jak najmniejszy VAT i jak najlepiej podprogowo
                wykorzystac DPD w kampani politycznej) - niektorzy dobrze obstawili ewolucyjnie
                ale malo praktycznie z punktu widzenia lokalnych potrzeb - sa ideologocznie na
                nie w stosunku do obcych (bo ci chca ukrasc ich nie materialne talenta i
                przymioty ktorych oni nie maja) a nikt ze swoich nie posiada potrzebnych
                umiejetnosci i chca pograc na 2 fronty - zapraszam (nikt nie wezmie żadnego
                zlecenia na czarno a oni obnizaja wymagania)
                • msp.jet 1000 Mbit/s (1 Gbit/s) do sieci 07.05.08, 06:00
                  Bankowcy mają na karty 100 Mbit/s i dodatkowo gniazdo na krosownicy też ma 100
                  Mbit/s dla stacji uzytkownika i 1 Gbit/s dla serwera - tak że urządzenia
                  sieciowe (routery switche) o gniazdach 100 Mbit/s będą produkowane bo są tańsze
                  od 1 Gbit/s (a bankowcy umieją liczyć forse) i są logicznie potrzebne -
                  wprawdzie ilościowo (bo jeszcze prawo Shannona) sie nie zgadza ale tak na
                  wyczucie - serwer jest dla wszystkich wiec ma 1 Gbit/s do sieci a uzytkownicy
                  mają sprzetowe (karta sieciowa i gniazdko na switchu - 2 poziomowo) ograniczenia
                  do 100 Mbitów/s - 80% zasobów na uczestnictwo w szumie w realu (niektórzy tylko
                  czekają w gotowości) i opcjonalne 20% na uczestnicwo w szumie w sieci -
                  niektórym sie wydawało ze ich uczestnictwo w szumie w sieci to 200% ich
                  możliwości a tu wierzyciele przedstawili roszczenia finansowe i trzeba znalezc
                  cza/pieniadze na reakcje i zaczyna brakowac osob-dni na uczestnictwo w szumie w
                  sieci.
                  • kocie.bomba Forma, treść, inspiracja 07.05.08, 06:39
                    ja mam telefon od UPC i do realizacji (VoIP) dali za darmo 128 Mbit/s ktore
                    wykorzystuję do działalności internetowej (a w powiązaniu z telewizją i polowa
                    oplaty za tansza usluge to w ogole miodzo) - forma to antyczna tragedia (waga na
                    miare 1Gbit/s) a tresc to oplata za prawa autorskie (koszt na miare 100
                    Mbitow/s) - tylko nikt nie czerpie inspiracji i nie placi (nie ma nawet 128
                    Mbit/s) - a jak to jest w samochodach - co jest przed tirami? kierowanie
                    autobusem (mniejszy wolumen ale wieksza odpowiedzialnosc - bo ludzie w srodku)
                    • msp.jet U-17 - under 17 (16 i 17) 07.05.08, 07:28
                      niektórzy do internetu przysłali poniżej 14 a inni przyszli z ponizej 14 i
                      uciekli (od strony praktycznej to najlepsze rozwiązanie bo dzieci nie poniosa
                      konsekwencji atrybutowanych dla wieku od 15 lat ale trudno uciekinierów
                      potraktowac jak dorosłych) - na bazie osiągnięć tuzów demorkacji stwarza się
                      sytuacja do harcoowania miernot - szybko sie okazało że nie są nie zastąpieni a
                      nawet nie są potrzebni - czekamy na wiecej miernot chcacych zafunkcjonowac w
                      biznesie bez pieniędzy.
                      • jorge.valdano Było to silniejsze ode mnie 07.05.08, 18:50
                        niektórzy jeszcze nie chcą gadać a inni poprzez osoby trzecie chwalą mnie że
                        nawet sensownie gadam w realu a jeszcze inni (beksa Jesień) zaczynają byc coraz
                        bardziej złośliwi - ciekawe czy przestana gadać czy zaczną chwalić poprzez
                        pośredników - ja też wystawiam ponizej 15 w internecie - Chemik (Rafał) stoi w
                        1/3 szerokosci bramki i kopie pilke w ściane tak zeby nauczyc PI (Piotra) bronić
                        rykoszety (zasada księgowych - tak kopnąć żeby obronić), a Hugo (Wojciech) mówi
                        jak kopnąć (kąt i siła) nastepnym razem - pierwszy strzał na wyczucie (Hugo
                        koryguje od drugiego) - upubliczniłem Wasze imiona bo i tak były od dawna w szumie.
                        • hide_tank Podejrzani (ani świadkowie ani oskarżeni) 09.05.08, 06:21
                          Na uroczystości przyjęcia nas do Unii Aleksander Kwaśniewski poprawiał na wizji
                          krawat Adamowi M - ten pierwszy o niczym nie chce wiedzieć i udaje że wie o
                          wszystkim (dajcie kombinacje słów to bedę ich używał) i juz raz przeprosił za
                          patologie WSI a ten drugi pod wieloma względami przypomina blagierów
                          internetowych - wybiórcza pamięć od wstąpienia do Unii i nominalnie niedopobicia
                          w kwestii sprzed 89. Niektórzy chcą jaknajszybciej wygrać bo potrzebne są im
                          algoytmy w turbo pascalu (mam kompilator pascala pod linuksa ale to za mało dla
                          zwycięzców - potrzebny algorytm w turbo pascalu i nie przyjmują tłumaczeń) -
                          ważne czyny są odważne ale wchodzenie w czarny rynek zleceń informatycznych dla
                          bohatrów swojej wyobrażni (chcą się sprawdzić w oszukiwaniu systemu fiskalnego)
                          w sytuacji gdy się jest podejrzanym to głupota a nie odwaga.
                          • kocie.bomba Na bazie szumu internetowego chcą przemycać 09.05.08, 06:49
                            niegodziwości do realu - gdyby jeszcze PITy za darmo można przesyłać przez internet i głosować też przez internet to byliby niepokonani bez wychodzenia z domu (choc w słowach są gotowi polecieć na Księzyc po wstaniu od biurka) - a to chodzi o maszyne która na podstawie 2 liczb (numer listy i numer kandydata na liscie) dolosuje 4 i jednocześnie są to 6 z 49 - głosujemy i uczestniczymy w duzym lotku (nagrody od rawidłowo wytypowanej czworki).
                            • hide_tank W trakcie przeprawy przez rzeke nie zmienia się ko 09.05.08, 07:49
                              ni - a w grze hattrick niektórzy zmieniają drużynę w trakcie sezonu - ja nie mam
                              takiej możliwości ale tak na wyczucie gdybym mógł to jak najwcześniej z myslą o
                              następnym sezonie a nie o bieżącym bo nie ma to nic wspolnego z narzucona
                              interpretacją gry (piłka nożna) - czy ktoś juz funkcjonuje w zespole gotowym
                              odpowiedzialnie skutecznie i kolektywnie odebrać teleranek? (ja nie ale wkurzają
                              mnie złośliwości telerankowe) - na bazie doswiadczne wiadomo ile forsy potrzeba
                              na utrzymanie się w ktorej lidze a ile na awans do wyzszej jako podstawy do
                              stworzenia sukcesu sportowego ale niektórzy grają w liczby a nie uprawiają sport.
                              • kocie.bomba Na swoim kompie napisz program na mój 09.05.08, 09:44
                                potrzebny dysk z zainstalowanym systemem operacyjnym i pamięć RAM potrzebna dla
                                środowiska (no i schemat płatności/wymagań/odbioru) - nie mają ani kompa, ani
                                nie mają środowiska dla programu ani nie chcą płacić (bo program będzie zły i do
                                piero na jego bazie powstanie dobry) nie znają też swoich wymagań - na razie to
                                US wyznaczył pierwszy obszar braku zaufania (ponieważ potencjalnie ale nie
                                faktycznie są gotowi płacić to zlecenie na czarno to i przywilej i obowiązek
                                zweryfikowania się jako ryzykant).
                                • hide_tank Moc obliczeniowa umożliwia generowanie meczów 09.05.08, 12:20
                                  i załóżmy że Zima puścił 10 filmów (choć nie wszyscy w to wierzą) to ile filmów
                                  może pusćić w przyszłym sezonie (po zaaplikowaniu arogancji i aparatu
                                  statystycznego) - amortyzacja - powinien jeszcze puszczać filmy (od strony
                                  naukowej to może nierozsądnie zejsc do zera) czy juz prawdziwe mecze?
                                  • kocie.bomba Bezwzględnych dopadła anonimowa bezwzględność szum 10.05.08, 08:40
                                    u - jak to było u was najpier robiliscie szum internetowy i to wywindowało do
                                    szumu w 'oficjalnych mediach' czy najpierw szum w mediach i wy zaczeliscie robic
                                    szum w necie? 'Ja nie mam zadnych obiekcji' (są obiekcje i są tacy co je mają) i
                                    w razie czego zaswiadcze ze bylo solidnie i niedrogo (czyli ma byc za darmo bo
                                    rekomendacja jest w rewanzu) - w obecnej sytuacji to trochę mało - w foyer nie
                                    gadam z nikim a po wpuszczeniu na sale (i kontroli biletów przez pana Zalążka)
                                    to moge gadać ze wszystkimi (o ile mamy podobna percepcję odbioru).
                                    • hide_tank Telefoniczne zaproszenie na prezentację towaru 10.05.08, 12:57
                                      i prezentują koce (nawet nie krawaty nie mówiąc o elektronice) - niektórzy sie
                                      przyzwyczaili ze sie kupuje (bo faktycznie się opłaca choc nie wszyszcy
                                      potrzebują) a inni rezygnuja z indywidualnych ofert przesyłanych poczta
                                      tradycyjną (bo są nieufni a one się zwykle opłacają jeśli sa zindywidualizowane)
                                      - jeśli w pakiecie będzie nowy numer (bo zaczynają dzwonić z bzdurami) to nie
                                      wykluczone ze cos z tego będzie.
                                      • kocie.bomba Przerastają internet cafe a niedorastają do pudełk 10.05.08, 16:14
                                        a tepsy - niezależni operatorzy maja zdalnie obsługe awarii lącza (przez
                                        telefon) i przelewy do płatności a przyszli nowocześni internauci potrzebują
                                        osoby do regularnej i darmowej konfiguracji dostepu do banku i wysłuchiania ich
                                        fascynacji i żali internetowych (pisze przeciw wam zebyscie mi dostarczali temay
                                        które moge wykorzystać vs wiele indywidualnych celów - wszystko to trafia do
                                        oficjalnych kanałów medialnych)
                                        • hide_tank Telefon od UPC i polisingowy komp rozpaliły wyobra 10.05.08, 16:37
                                          żnię i teraz trzeba znaleźc kogoś kto to umie zrobić i nie będzie chciał wziąc
                                          pieniadzy (czyli byc i za i przeci jednocześnie - nie takie rzeczy już się robilo)
                                          • kocie.bomba Rozliczenie VAT z kampanii do PE 10.05.08, 17:12
                                            ja uważam ze do tego czasu to rozpoznawanie kto fachowo slanguje a kto obliczyl
                                            statystyki z internetu i statystycznie układa zdania i rozpoznowanie mozliwosci
                                            tempa robienia szumu w necie - zauwazam ze w obliczu roszczen finansowych od
                                            wierzycieli i bycia amortyzowanym przez media tempo tworzenia szumu spada (tu
                                            moge pomoc - oblsuga roszczen wierzycieli odpada - fuckin too early).
                                            • msp.jet Ile z możliwych 760 PLN na internet odliczyliście 11.05.08, 06:34
                                              w tym roku i czy mamy jakiś fajny stereotyp antypolski który wykorzystujemy w
                                              kontaktach z zagraniczniakami (jest religijność ale niektórzy sie wstydzą i
                                              zaprzeczają zamiast chodzić do koscioła) - da sie optymaliwoac wydatki jesli sie
                                              zna na materii ale teraz pelno nuworyszy internetowych ktorzy potrzebuja obcych
                                              do optymalizacji ich wydatków. I jaka czesc z wydatkow na internet jest
                                              przeznaczana na korzysci inne niz bank internetowy - bo moze nie oplaca sie bank
                                              internetowy gdy doliczy sie kwote roczna przeznaczona na internet (internet do
                                              niczego inneg nie sluzy wiec calosc oplat jest atrybutowana do obslugi darmowego
                                              konta internetowego a mbank nic z tego nie ma).
                                              • hide_tank Czytajacy wykorzystuja wpisy przeciw piszącym 11.05.08, 07:39
                                                o ile występuja w kanałach w których pojawiają się opłacone reklamy (internet
                                                jest jeszcz troche w rozkroku jako taki kanał bo z jedenej strony jes potrzebny
                                                program (firefox) a z drugiej strony jest plugin adblock plus ktory blokuje
                                                oplacone i stworzone reklamy we flashu) - no i ci ktorzy pisza (beksa Jesien) i
                                                nie pokazuja sie w quasi oficjalnych kanal (tych w ktorych pojawiaja sie
                                                plokowane reklamy) szybko sie zniechecaja.
                                                • msp.jet 3 PLN/mc na bank internetowy 11.05.08, 08:07
                                                  w ciągu godziny załatwiam wszystkie przelewy i jeszcze posurfuję - godzina w
                                                  internet cafe (czyli 36 PLN na rok) - mam 2 pary butów do pilki i dekoder
                                                  platnej TV i rocznie na futbol wydaje mniej niz 760 (nawet mniej niż 760
                                                  pomniejszone o 19% z 760) a znam bohaterów swojej wyobrazni ktorzy korzystaja
                                                  zpelnego odliczenia - 19% z 760 PLN) i uwazaja ze lepiej przysluguja sie pilce
                                                  noznej bo wiecej pieniedzy w nia pompuja.
                                                  • kocie.bomba Na bazie sukcesu sportowego można budować finaswow 12.05.08, 06:12
                                                    y - 4 letnia nadwyzka z biletów (zespół trzecioligowy) plus wpływy z mediów za
                                                    transmisje 2 lidze powodują że w przyszłym sezonie (4 sezon w 3 lidze) spróbuje
                                                    awansować do 2 zeby po osiągnięciu wplywów z mediów domknąc budżet na poziomie 2
                                                    ligii - przegrany płaci za kort - za pierwszym razem wygrywam tak zeby przegrany
                                                    chcial rewanz a w rewanzu tak wygrywam zeby juz nie chcial - nie mam 100%
                                                    skutecznosci ale zaczyna sie to sprawdzac (jako efek uboczny przegrany trafia do
                                                    szumu w oficjalnych mediach i przestaje szumieć bo nie wytrzymuje presji) -
                                                    królewny są już gotowe odrzucać zaloty których nie ma
                                                  • hide_tank Filterset.G integruje się z Adblock Plus 12.05.08, 06:30
                                                    trwa bezustanna walka - reklamodawcy vs tworcy filtrów - politycy maja swoich
                                                    ludzi w biznesie (i pokazują co im dostarczyli) media mają swoich (i pokazuja co
                                                    odkryli) samorządowcy jeszcze nie dostali polecenia od parlamentarzystów zeby
                                                    zaistniec w sieci a internauci próbuja zawładnąc rzeczywistoscią - nie chcecie
                                                    chodzić do mediów to walczymy na wpisy.
                                                  • kocie.bomba Ad hoc darowizna od rodziców zeby było pokrycie 12.05.08, 09:20
                                                    Rodzice zapłacą podatek za to że dopuscili do figurowania juniora w akcie
                                                    notarialnym kiedy nominalnie nie mial pokrycia w PITach i przedstawią obszar
                                                    braku zaufania juniorowi i skończy się samodzielność - da się załatwić ale
                                                    potrzebne pieniądze na podatek od darowizny.
    • beretelwi Re: Pesrspektywy informatyzacji 05.05.08, 17:21
      głupoty godne dzieciaczka z piaskownicy czyli członka PiS
    • Gość: klops Re: Pesrspektywy informatyzacji IP: *.poch.com.pl 07.05.08, 06:43
      Rodzina komputerowa. Wygląd zewnętrzny: samica nieco większa i
      cięższa od samca. Dojrzały osobnik ma białą głowę, pierś oraz ogon.
      Skrzydła są koloru szaro-czarnego, przez co tworzą kontrast w
      stosunku do reszty ciała. Ogon jest krótki, równo wymodelowany.
      Tworzy klin. A na koniec kup sobie komputer lub czapkę uszankę
      koniecznie z metalowym podbiciem co chroni mózg przed
      niebezpiecznymi falami radiowymi.....
    • hypatia69 Re: Pesrspektywy informatyzacji 10.05.08, 17:24
      Można marchew pokroić w słupki, chociaż łatwiej jest zetrzeć na
      tarze o grubych oczkach. Do tego należy dodać tak samo
      przysposobiony seler. Cebulkę w grubą kostkę. Ziemniaczki w drobną.
      Albo też słupki. Ale malutkie. Tochę pietruszki, również korzenia.
      Tudzież innych warzyw. Kapusty białej, drobno poszatkowanej.
      Wszystko to obsmażamy na głębokiej oliwie, przyprawiamy stosownie
      solą, pieprzem, wegetą, czosnykiem, ziołami, wedle uznania możemy
      dodać kostkę rosołową, acz nie jest wskazana. Dolewamy troszku wody
      i dusimy, dusimy, dusimy.... Wychodzą pyszności. Zwłaszcza, jak sie
      umiejętnie przypali.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka