Dodaj do ulubionych

Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów???

IP: *.przeworsk.sdi.tpnet.pl 12.10.03, 13:49
Robie program o Rzeszowie i chciałbym żeby osoby spoza niego powiedziały
jakie mają pierwsze skojarzenie związane z Rzeszowem???
Dzieki za kazdą odpowiedz
Obserwuj wątek
    • Gość: Cronos Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.gdynia.mm.pl 12.10.03, 15:15
      Może to mało mądre, ale mi zawsze z Resovią i Stalą Rzeszów oraz z... Wańką
      Wstańką i ich niezapomnianym frontmenem Bufetem!

Pozdr z pięknej Gdyni!
    • Gość: Ju Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.oac.qub.ac.uk 12.10.03, 18:40
      Wcale nie wiem, czy chce, zebyjeszcze ktos o tym wiedzial... ;)
      Rzeszow kojarzy mi sie z bardzo tanimi antykwariatami, w ktorych jest mnostwo
      interesujacych ksiazek, czasem wrecz unikatow, o ktorych nikt nie wie, bo
      mieszkancy Rzeszowa raczej sprzedaja ksiazki niz kupuja, a mlodziez z wiekszych
      miast uniwersyteckich nie wie o ich istnieniu i nie zwala sie tam grupowo.
    • Gość: ufo Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 19:31
      mi Rzeszów nie kojarzy się z niczym sama jego nazwa jest raczej symbolem
      miejscowości położonej nigdzie i nijakiej zarazem Polskiej i szarej,
      beznadziejnej i dalekiej, bezbarwnej i odludnej.
      słowem Rzeszów to w Polcse... ale tam jeszcze się chyba nie skończyły lata
      osiemdziesiąte.
      • asynchronukleotorreador Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? 13.10.03, 02:10
        U nas się mówi z przekąsem:

-Awansowałeś?
        -TAK!
        -Chyba na prezydenta miasta Rzeszowa?
        • Gość: dino Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 02:11
          Dziura i zadupie,daleko wszedzie z tej dziury,chociaz ludzie pewnie mili
    • the_dzidka Moje dwa słowa 13.10.03, 12:39
      Z pomnikiem o bardzo specyficznym kształcie, bardzo nieładnie przez niektórych
      nazywanym :)

Z innej beczki: dwa tygodnie temu byłam na szkoleniu w Sieniawie. Przejeżdżałam
      przy tej okazji przez Łańcut, Leżajsk, Przeworsk, byłam też w Przemyślu. Jestem
      bardzo przyjemnie zaskoczona: region uważany powszechnie za enklawę biedy i
      ciemniactwa jest czysty, kolorowy, zagospodarowany i niezwykle atrakcyjny
      turystycznie. Tak trzymać. Niestety, Rzeszów mijałam jeszcze leżąc w sleepingu,
      więc nie mogę nic więcej na jego temat powiedzieć
    • Gość: Majka Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.kety.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 13:27
      A mnie w tej chwili kojarzy się z fabryką mebli bo właśnie mam zamiar kupić od
      nich stół i krzesła. Uważam, że robią bardzo porządne i ładne meble.

Pozdrawiam
    • tu.joanna Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? 13.10.03, 15:57
      1. ze źle oznakowanymi ulicami i rondami, z których nigdy nie umiem nigdzie
      dotrzeć
      2. z hotelem Rzeszów, gdzie żarcie jest drogie i tłuste (kilka osób ode mnie z
      pracy, które tak jak ja nocują w delegacji w tym hotelu, przeżyło po kolacji w
      tymże hotelu "kurację odchudzającą")
      3. z dziwną mgłą na miastem, takiego szaro - sinego koloru.
      • Gość: rzezbiarz Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.pool8022.interbusiness.it 13.10.03, 17:57
        a mnie ze znanym pomnikiem stojacym w centrum
        ktory nazwany jest najwieksza cipa swiata
        • Gość: chochlik Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.lublin.mm.pl 13.10.03, 18:23
          Z przyjaciółmi mieszkającymi w Rzeszowie, z wyprawami przez Rzeszów w
          Bieszczady poczciwą "Syrenką", ze zbieraniem borówek w podrzeszowskim lesie, z
          pogrzebem przedwczaśnie zmarłej przyjaciółki i z minioną młodością.
    • Gość: ania Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.03, 19:57
      Z "Nowinami Rzeszowskimi" taką gazetą lokalną w ktorej kiedyś-kiedyś pracował
      dziadek mojego męża....
      Z kościołem Farnym, ale to dlatego ze tam pierwszy raz spotkałam się z tą
      nazwą:-)
      A samo miasto...dawno tam byłam (jakieś 15 lat temu) i wtedy mi się nie
      podobało, nie wiem jak jest teraz.
      Acha no i jeszcze mam tam znajomych:-)
    • magda_s4 Już Ci mówię... 13.10.03, 22:56
      Przede wszystkim z Resovią, a zaraz potem z Zelmerem.
      • Gość: wojtek MNIE Z WSK RZESZOW I HOTEL RZESZOW IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.03, 01:12
        Bylem tam na kursie niestety z kursu niewiele pamietam bo to bylo dawno ,
        poczatek lat 80 tych. Za to pamietam piekna recepcjonistke z hotelu RZESZOW na
        imie miala Agnieszka S.
        • venus22 Re: MNIE Z WSK RZESZOW I HOTEL RZESZOW 17.10.03, 03:25
          w rzeszowskim jest Rudnik nad Sanem, a "Rudnik wiklina stoi"...
          Venus
    • Gość: Ethlinn Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.03, 18:25
      A mi z zapiekankami;-))) W okolicach dworca macie najlepsze zapiekanki na
      świecie;-)))
      • Gość: Amish! Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 19.10.03, 13:04
        A wiec z zajebiscie brzdkim pomnikiem, z najtanszymi frytkami z hotelem
        Rezszów, z tergowiskiem na Podpromiu i fajniutkim ratuszem!
        A w ogole to rowniez z przesiadkami w strone bieszczad, z Ukrina i to chyba
        tyle. Ale wszystkie skojarzenie sa pozytywne (no, prawie!)
        Pzdr z Wałbrzycha!
        • Gość: Tara Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.solcon.nl 19.10.03, 22:28
          Z moja babunia,ktora spedzila tam mroczne lata okupacji a jeden z jej synow
          przymusowo pracowal w fabryce czesci samolotowych bodajze,potem uczestniczyl w
          PW i zginal w Dachau.Pozdrawiam
          tara
    • xgor Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? 23.10.03, 17:21
      A mi z najcudowniejsza kobieta swiata ktora wlasnie tu poznałem i ktora
      niedlugo zostanie moja zona
    • absztyfikant Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? 24.10.03, 12:03
      Z Krzaklewskim i Wrzodakiem.
      • Gość: ADAM Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.b.004.pth.iprimus.net.au 31.10.03, 16:39
        Z brzytwa !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka