Gość: radiowiec IP: *.przeworsk.sdi.tpnet.pl 12.10.03, 13:49 Robie program o Rzeszowie i chciałbym żeby osoby spoza niego powiedziały jakie mają pierwsze skojarzenie związane z Rzeszowem??? Dzieki za kazdą odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cronos Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.gdynia.mm.pl 12.10.03, 15:15 Może to mało mądre, ale mi zawsze z Resovią i Stalą Rzeszów oraz z... Wańką Wstańką i ich niezapomnianym frontmenem Bufetem! Pozdr z pięknej Gdyni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ju Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.oac.qub.ac.uk 12.10.03, 18:40 Wcale nie wiem, czy chce, zebyjeszcze ktos o tym wiedzial... ;) Rzeszow kojarzy mi sie z bardzo tanimi antykwariatami, w ktorych jest mnostwo interesujacych ksiazek, czasem wrecz unikatow, o ktorych nikt nie wie, bo mieszkancy Rzeszowa raczej sprzedaja ksiazki niz kupuja, a mlodziez z wiekszych miast uniwersyteckich nie wie o ich istnieniu i nie zwala sie tam grupowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 19:31 mi Rzeszów nie kojarzy się z niczym sama jego nazwa jest raczej symbolem miejscowości położonej nigdzie i nijakiej zarazem Polskiej i szarej, beznadziejnej i dalekiej, bezbarwnej i odludnej. słowem Rzeszów to w Polcse... ale tam jeszcze się chyba nie skończyły lata osiemdziesiąte. Odpowiedz Link Zgłoś
asynchronukleotorreador Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? 13.10.03, 02:10 U nas się mówi z przekąsem: -Awansowałeś? -TAK! -Chyba na prezydenta miasta Rzeszowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 02:11 Dziura i zadupie,daleko wszedzie z tej dziury,chociaz ludzie pewnie mili Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Moje dwa słowa 13.10.03, 12:39 Z pomnikiem o bardzo specyficznym kształcie, bardzo nieładnie przez niektórych nazywanym :) Z innej beczki: dwa tygodnie temu byłam na szkoleniu w Sieniawie. Przejeżdżałam przy tej okazji przez Łańcut, Leżajsk, Przeworsk, byłam też w Przemyślu. Jestem bardzo przyjemnie zaskoczona: region uważany powszechnie za enklawę biedy i ciemniactwa jest czysty, kolorowy, zagospodarowany i niezwykle atrakcyjny turystycznie. Tak trzymać. Niestety, Rzeszów mijałam jeszcze leżąc w sleepingu, więc nie mogę nic więcej na jego temat powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.kety.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 13:27 A mnie w tej chwili kojarzy się z fabryką mebli bo właśnie mam zamiar kupić od nich stół i krzesła. Uważam, że robią bardzo porządne i ładne meble. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tu.joanna Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? 13.10.03, 15:57 1. ze źle oznakowanymi ulicami i rondami, z których nigdy nie umiem nigdzie dotrzeć 2. z hotelem Rzeszów, gdzie żarcie jest drogie i tłuste (kilka osób ode mnie z pracy, które tak jak ja nocują w delegacji w tym hotelu, przeżyło po kolacji w tymże hotelu "kurację odchudzającą") 3. z dziwną mgłą na miastem, takiego szaro - sinego koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzezbiarz Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.pool8022.interbusiness.it 13.10.03, 17:57 a mnie ze znanym pomnikiem stojacym w centrum ktory nazwany jest najwieksza cipa swiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.lublin.mm.pl 13.10.03, 18:23 Z przyjaciółmi mieszkającymi w Rzeszowie, z wyprawami przez Rzeszów w Bieszczady poczciwą "Syrenką", ze zbieraniem borówek w podrzeszowskim lesie, z pogrzebem przedwczaśnie zmarłej przyjaciółki i z minioną młodością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.03, 19:57 Z "Nowinami Rzeszowskimi" taką gazetą lokalną w ktorej kiedyś-kiedyś pracował dziadek mojego męża.... Z kościołem Farnym, ale to dlatego ze tam pierwszy raz spotkałam się z tą nazwą:-) A samo miasto...dawno tam byłam (jakieś 15 lat temu) i wtedy mi się nie podobało, nie wiem jak jest teraz. Acha no i jeszcze mam tam znajomych:-) Odpowiedz Link Zgłoś
magda_s4 Już Ci mówię... 13.10.03, 22:56 Przede wszystkim z Resovią, a zaraz potem z Zelmerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek MNIE Z WSK RZESZOW I HOTEL RZESZOW IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.10.03, 01:12 Bylem tam na kursie niestety z kursu niewiele pamietam bo to bylo dawno , poczatek lat 80 tych. Za to pamietam piekna recepcjonistke z hotelu RZESZOW na imie miala Agnieszka S. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: MNIE Z WSK RZESZOW I HOTEL RZESZOW 17.10.03, 03:25 w rzeszowskim jest Rudnik nad Sanem, a "Rudnik wiklina stoi"... Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethlinn Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.03, 18:25 A mi z zapiekankami;-))) W okolicach dworca macie najlepsze zapiekanki na świecie;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amish! Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 19.10.03, 13:04 A wiec z zajebiscie brzdkim pomnikiem, z najtanszymi frytkami z hotelem Rezszów, z tergowiskiem na Podpromiu i fajniutkim ratuszem! A w ogole to rowniez z przesiadkami w strone bieszczad, z Ukrina i to chyba tyle. Ale wszystkie skojarzenie sa pozytywne (no, prawie!) Pzdr z Wałbrzycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tara Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.solcon.nl 19.10.03, 22:28 Z moja babunia,ktora spedzila tam mroczne lata okupacji a jeden z jej synow przymusowo pracowal w fabryce czesci samolotowych bodajze,potem uczestniczyl w PW i zginal w Dachau.Pozdrawiam tara Odpowiedz Link Zgłoś
xgor Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? 23.10.03, 17:21 A mi z najcudowniejsza kobieta swiata ktora wlasnie tu poznałem i ktora niedlugo zostanie moja zona Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? 24.10.03, 12:03 Z Krzaklewskim i Wrzodakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Z czym kojarzy sie Wam Rzeszów??? IP: *.b.004.pth.iprimus.net.au 31.10.03, 16:39 Z brzytwa ! Odpowiedz Link Zgłoś