Dodaj do ulubionych

Oszczędna diagnostyka i terapia

25.07.09, 15:15
fakty.interia.pl/ciekawostki/news/astrologiczna-terapia-chorob-serca,1343511
W ramach NFZ by się takie coś dobrze sprawdziło (może poza ziołami, bo mało mamy specjalistów). Więc tak, zamiast bawić się w diagnostykę, lepiej postawić horoskop, przyłożyć kamienie i trochę pobuczeć nad pacjentem. Niektóre polskie szpitale już tą metodę stosują.
Obserwuj wątek
    • teletoobis Re: Oszczędna diagnostyka i terapia 25.07.09, 15:21
      ba- jesli chodzi o szmanstwo, to jesne, ze nalezy je tepic. Puszczanie krwi,
      wsadzanie do pieca itp metody byly dobre w sredniowieczu. Jednak... Ostatnio
      bylem na kilkunastu zabiegach akupunktury. Osiagnieto tyle, ze bole, ktore
      medycyna konwencjonalna traktowala zastrzykami, albo tabletkami- ustapily na
      tyle, ze moge jako tako funkcjonowac.

Co do metody opisanej a arytkule- obawiam sie, ze nie znajdzie sie w Polsce
      specjalista od rego typu metod. Wiec skonczy sie jak zwykle w Polsce na przewalkach
      • strikemaster Re: Oszczędna diagnostyka i terapia 25.07.09, 15:38
        O ile jestem w stanie sobie wyobrazić, że wbijanie igły w końcówki nerwowe może w jakiś sposób zmienić jego funkcjonowanie (np. uśmierzyć ból), o tyle jestem stanowczo sceptyczny jeśli chodzi o stawianie diagnozy kardiologicznej w oparciu o horoskop, wolałbym jednak żeby lekarz opierał się na badaniach obrazowych. A uszkodzone zastawki zdecydowanie lepiej jest zoperować niż się nad nimi modlić.
        • wuzet21 Re: Oszczędna diagnostyka i terapia 25.07.09, 16:12
          Najlepiej zajmować się tematami, które się rozumie...
          • strikemaster Znasz się na znachorstwie i wróżeniu z fusów? 25.07.09, 16:30
            To mnie oświeć, w jaki sposób położenie Marsa wpływa na szybkość zużywania się zastawki mitralnej?
            • wuzet21 Re: Znasz się na znachorstwie i wróżeniu z fusów? 25.07.09, 21:33
              Nie, nie znam się, myślę że podobnie jak Ty, dlatego odsyłam do mojej
              poprzedniej wypowiedzi.
        • seth.destructor Re: Oszczędna diagnostyka i terapia 25.07.09, 16:13
          Przecież już dziś niektórzy lekarze stosują najpierw diagnozę
          portfela pacjenta, aby ustalić, czy rzeczywiście potrzebuje on
          terapii.
          • pocoo Re: Oszczędna diagnostyka i terapia 26.07.09, 07:57
            E ,tam. Nie od dziś wiadomo , że Słońce (skwar i duchota)jest przyczyną bardzo
            wielu zawałów.W taką pogodę lepiej pozostać w domu i odwalać mantry.Może Hindusi
            mają rację.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka