Dodaj do ulubionych

pyt. dotyczące poduszki Frejki

05.12.06, 19:14
Witam!
Dziś okazało się, że mój Synuś ma dysplazję - IIc. (Ma 10 tyg.) Ma nosić
poduszkę Frejki. Jestem załamana, zwłaszcza, że Synuś nie miał tego badania
jako noworodek... Czy ,ogę zakładać Mu Frejkę na ubranko?
Obserwuj wątek
    • exylia Re: pyt. dotyczące poduszki Frejki 06.12.06, 11:13
      Witaj.
      O tym w jaki sposób zakładać poduszkę powinien Ci powiedzieć lekarz. My
      zakładaliśmy poduszkę bezpośrednio na pampersa, na to szerokie śpiochy bądź
      pajacyki. Szelki poduszki oczywiście zakładaliśmy na ubranko.
    • magabr Re: pyt. dotyczące poduszki Frejki 07.12.06, 21:17
      a my poduszke nosimy na ubranko, tylko paski dopasowal nam pan doktor i to on
      wlasnie podjal decyzje ze moze byc na wierzch.
      • zielonka15 Re: pyt. dotyczące poduszki Frejki 09.12.06, 22:13
        Nas nikT nie informował jak poduszka ma być noszona, zakładałam ją na ubranie
        ale było lato i córcia miała na sobie zazwyczaj tylko body. Miała 8 tyg jak
        założyliśmy jej poduchę w dniu kiedy kończyła pół roku pozbyliśmy sie jej.
        • polanka71 Re: pyt. dotyczące poduszki Frejki 12.02.07, 14:16
          Lekarz POWINIEN dopasować osobiście poduszkę. Jak moja mała nosiła to przy
          każdej zmianie musieliśmy wracać z nową poduszką do ortopedy na jego wyraźne
          wskazanie. Dodam, że było to na NFZ, więc nie chodziło mu o nabijanie kasy.
          Mańka nosiła poduszkę na śpiochy.
          • mamatucinki Re: pyt. dotyczące poduszki Frejki 13.02.07, 10:05
            a nas lekarz nauczył dopasowywać poduszke. Córeczka nosi ją na ubranko. I
            przecież nie da sie długosci ramiącvzek dopasować raz na zawsze bo ubranka są
            różnej grubości, raz cieniutkie, innym razem całkiem grube. Poduszke trzeba
            korygować przy kazdej zmianie ubranka
    • anhema Re: pyt. dotyczące poduszki Frejki 13.03.07, 21:44
      witam. nie martw się, moja córcia też nosiła frejkę przez 12 tygodni - teraz
      wszystko jest ok, zakładaliśmy na ubranko, trzeba tylko pilnować i często
      zmieniać pieluszki bo pod frejką jest strasznie gorąco - no i jakieś lżejsze
      śpioszki. Rozwija się mimo wszystko dobrze, przewraca z plecków na brzuszek (ma
      4 miesiace) a we frejce to i na boczki jej dobrze szło, zmieniłyśmy z mamą
      tylko te paski - u nas były bardzo sztywne i mama uszyła z materiału. Wszystko
      będzie dobrze. Trzymaj się
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka