claudia84 05.12.06, 19:14 Witam! Dziś okazało się, że mój Synuś ma dysplazję - IIc. (Ma 10 tyg.) Ma nosić poduszkę Frejki. Jestem załamana, zwłaszcza, że Synuś nie miał tego badania jako noworodek... Czy ,ogę zakładać Mu Frejkę na ubranko? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exylia Re: pyt. dotyczące poduszki Frejki 06.12.06, 11:13 Witaj. O tym w jaki sposób zakładać poduszkę powinien Ci powiedzieć lekarz. My zakładaliśmy poduszkę bezpośrednio na pampersa, na to szerokie śpiochy bądź pajacyki. Szelki poduszki oczywiście zakładaliśmy na ubranko. Odpowiedz Link
magabr Re: pyt. dotyczące poduszki Frejki 07.12.06, 21:17 a my poduszke nosimy na ubranko, tylko paski dopasowal nam pan doktor i to on wlasnie podjal decyzje ze moze byc na wierzch. Odpowiedz Link
zielonka15 Re: pyt. dotyczące poduszki Frejki 09.12.06, 22:13 Nas nikT nie informował jak poduszka ma być noszona, zakładałam ją na ubranie ale było lato i córcia miała na sobie zazwyczaj tylko body. Miała 8 tyg jak założyliśmy jej poduchę w dniu kiedy kończyła pół roku pozbyliśmy sie jej. Odpowiedz Link
polanka71 Re: pyt. dotyczące poduszki Frejki 12.02.07, 14:16 Lekarz POWINIEN dopasować osobiście poduszkę. Jak moja mała nosiła to przy każdej zmianie musieliśmy wracać z nową poduszką do ortopedy na jego wyraźne wskazanie. Dodam, że było to na NFZ, więc nie chodziło mu o nabijanie kasy. Mańka nosiła poduszkę na śpiochy. Odpowiedz Link
mamatucinki Re: pyt. dotyczące poduszki Frejki 13.02.07, 10:05 a nas lekarz nauczył dopasowywać poduszke. Córeczka nosi ją na ubranko. I przecież nie da sie długosci ramiącvzek dopasować raz na zawsze bo ubranka są różnej grubości, raz cieniutkie, innym razem całkiem grube. Poduszke trzeba korygować przy kazdej zmianie ubranka Odpowiedz Link
anhema Re: pyt. dotyczące poduszki Frejki 13.03.07, 21:44 witam. nie martw się, moja córcia też nosiła frejkę przez 12 tygodni - teraz wszystko jest ok, zakładaliśmy na ubranko, trzeba tylko pilnować i często zmieniać pieluszki bo pod frejką jest strasznie gorąco - no i jakieś lżejsze śpioszki. Rozwija się mimo wszystko dobrze, przewraca z plecków na brzuszek (ma 4 miesiace) a we frejce to i na boczki jej dobrze szło, zmieniłyśmy z mamą tylko te paski - u nas były bardzo sztywne i mama uszyła z materiału. Wszystko będzie dobrze. Trzymaj się Odpowiedz Link