Dodaj do ulubionych

Sylwester na swiecie

31.12.10, 12:12
W niektorych krajach rozpocznie sie lada chwila Nowy Rok ...

W Sztokholmie i Kopenhadze i Oslo swietowac sie bedzie
podobnie jak w Paryzu, czyli ludzie wychodza z domow i restauracji
aby obejrzec fajerwerki,
a ci ktorzy nie mieszkaja w centrum wstaja od stolu, wychodza przed dom
i wystrzeliwuja wlasne rakiety.

Tradycji wystepow czy tanca na ulicy (tak jak w Polsce) nie ma ...
wystarczy jesli duze miasta placa za fajerwerki wink

www.emetro.pl/emetro/1,85648,8888508,Najgoretsze_sylwestry_swiata.html
Obserwuj wątek
    • pia.ed Re: Sylwester na swiecie 31.12.10, 12:51
      Ta historyjka sylwestrowa bardzo mi sie spodobala - moze sie wydarzyc w kazdym kraju ... mezczyzni sa tacy sami na calym swiecie sad

Nie mniej boleśnie odczuła jeden z sylwestrowych wieczorów Zdrowa. "Chciałam zrobić niespodziankę mojemu facetowi. Był chory i miał leżeć w łóżeczku. Około 22 przez telefon informował mnie, że ma wysoką gorączkę i się źle czuje. Pojechałam do niego przed północą... a jego nie było. Niedoszła teściowa stwierdziła, że musiał pojechać pomóc jakiejś koleżance, bo jej goście się awanturowali..."
      I tak, tuż przed Nowym Rokiem, Zdrowa zwieńczyła swój związek.
      Zakończenie było koszmarem, ale i błogosławieństwem dla dziewczyny.
      Kto wie, ile takich "niedyspozycji" ukochanego musiałaby przeżyć.

blog.onet.pl/41069,1,archiwum_goracy.html
      • pia.ed Nowy Rok sie rozpoczal o godzinie 11 00 ... 31.12.10, 13:25
        Wyspiarskie państwo Kiribati na Pacyfiku
        jako pierwsze na świecie przywitało
        dzisiaj o godz. 11.00 czasu polskiego Nowy Rok.

2011 rok jako pierwsi przywitali mieszkańcy wyspy Kiritimati (nazywanej dawniej Wyspą Bożego Narodzenia) - największej z 33 wysp na Oceanie Spokojnym, stanowiących państwo Kiribati.
        Kwadrans później Nowy Rok zaczęli świętować mieszkańcy należącej do Kiribati wyspy Chatham, położonej 800 km na wschód od Nowej Zelandii.
        O [b]12.00[b] nowy rok rozpocznie się w Niue, Tonga, Nowej Zelandii, m.in. w Wellington i Auckland, a o 13.00 - m.in. na Kamczatce.
        Godzinę później (o godz. 14.00 czasu polskiego) szampana będą otwierali mieszkańcy Australii.

wiadomosci.onet.pl/swiat/pierwsze-panstwo-przywitalo-juz-nowy-rok,1,4094900,wiadomosc.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka