Dodaj do ulubionych

-Jezus na Narodowym

29.01.13, 14:48
- Religia stała się częścią popkultury, to zjawisko ogólnoświatowe. Dziwię się, że do Polski dotarło tak późno - mówi były jezuita, socjolog religii Stanisław Obirek, komentując lipcowe rekolekcje "Jezus na Stadionie Narodowym", w których weźmie udział charyzmatyczny duchowny z Ugandy.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13314775,Jezus_na_narodowym__Obirek__Przebudzenie_religijne.html#BoxSlotII2img
Nie wiem jak wy ale ja sie zgadzam z autorem.
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: -Jezus na Narodowym 29.01.13, 14:54
      Mnie na pewno tam nie będzie.
      • zajbel Re: -Jezus na Narodowym 29.01.13, 15:05
        To część ogólnoświatowego przebudzenia religijnego, które jest szczególnie obecne w krajach o niskiej kulturze. Brak refleksji sprzyja bezkrytycznym przyjmowaniom domorosłych mistrzów -
        To cytat z wypowiedzi p. Obirka i z tym sie zgadzam. Stadion Narodowy ma na siebie zarabiać więc skoro chca go wynajmować to dobrze. Za takim nawiedzonym ciągna tłumy wyznawców z innych krajów więc po przyjeździe do nas jakieś pieniądze zostawią. Rozpatruję to od strony ekonomicznej jako że od żadnej innej rozpatrywać się nie da. Mnie też tam nie ujrzą ale skoro sa chętni? Nie wiem tylko co na to rodzimy guru z Torunia.
        • iryska2604 Re: -Jezus na Narodowym 29.01.13, 16:59
          Szkoda mi tylko ludzi chorych, ktorzy na pewno bedą mieli nadzieję na cud. I w tym tloku...
          Pamiętacie jak Nowak uzdrawiał po stadionach? Mojego bylego brat pojechal sie uzdrawiać i tak sie przeziębił na tym stadionie ze potem z trudem sie leczyl.
          • stedo Re: -Jezus na Narodowym 29.01.13, 18:47
            Nie tylko Nowak. Wcześniej była histeria pt.Kaszpirowski.
            Jeśli to niektórym pomaga to chyba kwestia autosugestii lub efekt podobny do placebo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka