Dodaj do ulubionych

"Pora umierać"....

16.02.13, 16:36
www.youtube.com/watch?v=32OqEg52xh
Obejrzałam ten refleksyjny film z D.Szaflarską w roli głównej /cały czas na ekranie/ i jestem pod wrażeniem jej talentu,siły /bo trzeba mieć siłę żeby zagrać taką dużą rolę/ i sprawności intelektualnej , bo w końcu ona ma 98 lat!
Jak ktoś z Was będzie miał ochotę i siłę to zachęcam ,warto obejrzeć. Choć film nie jest komedią romantyczną ale dobrze zrobiony i dający do myślenia.Samo życie.........

Piękny kawałek na początku: Starsza pani wchodzi do gabinetu lekarskiego a lekarka mówi,patrząc ponad jej głową : "Niech wejdzie", ona nic, stoi; lekarka dalej: "Niech się rozbiera" a starsza pani ,zniesmaczona na to: "Niech mnie w dupę pocałuje" i wyszła.
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: "Pora umierać".... 16.02.13, 16:50
      Julinko,chciałam to zobaczyć, miałam dobre chęci a pokazało mi takie coś
      http://fotoo.pl//out.php?i=502098_przechwytywanie.png
      • jaga_22 Re: "Pora umierać".... 16.02.13, 17:18
        Bardzo dobrze znam ten film,mam kasetę.
    • julinka601 Re: "Pora umierać".... 16.02.13, 17:24
      Irysko,nie wiem czemu się tak dzieje ,bo ja dzisiaj go oglądałam na tej stronie. Wpisz na You Tube "Pora umierać" cały film o z pewnością Ci wyskoczy.
      • m4-6 Re: "Pora umierać".... 16.02.13, 17:39
        Irysko oglądam w tej chwili na stronie : Pora umierać - film VOD, bo tamto mi się nie otwiera.
        Dzięki Julinko za ifo.smile
        • pia.ed Re: "Pora umierać".... 16.02.13, 18:23

Aktorka przebywa obecnie w szpitalu po operacji biodra. Przed nią długa rehabilitacja, ale nie może się doczekać powrotu do pracy. Szaflarska oczekuje również na inne wydarzenie, dotyczące życia prywatnego. W marcu na świat przyjdzie pierwsza prawnuczka aktorki. Tatą zostanie wnuczek pani Danuty, Wojciech.

www.plejada.pl/17,63700,news,1,1,znakomita-polska-aktorka-zostanie-prababcia,artykul.html
            • wikul Re: "Pora umierać".... 17.02.13, 23:00
              A tu fragment ze szczegółami.

• stedo Baaardzo ciekawy wywiad... 18.02.13, 14:25

.. z aktorką, m.in. o sprawach poruszanych też na tym forum:
      www.piwniczna.info/index.php/component/content/article/7-news/386-danuta-szaflarska-o-dziecistwie-w-kosarzyskach
      • jaga_22 Re: Baaardzo ciekawy wywiad... 18.02.13, 15:34
        Wspaniała postać.Cały czas mam w pamięci ją z "Pora umierać"
        i jej rozmowy z pieskiem.Jest taka naturalna.
        • aga-kosa Re: Baaardzo ciekawy wywiad... 18.02.13, 17:28
          Oglądaliśmy dzisiaj we dwoje. Aktorka jak zwykle wielce przekonująca. Grała siebie.
          Zastanawialiśmy się nad przesłaniem, nad tym jak mało czasu ci, którym matka poświęcała swoje życie.
          Starość jest smutna, samotna, egoistyczna.
          Egoizm w człowieku narasta z czasem. Tak wiele chce się z siebie dać, przekazać, nauczyć.
          Nikt tego nie potrzebuje. Nawet Dostojewski potrzebuje tylko piątaka od starszej pani a wnusia chciałaby pierścionek.
          Szczęściem umieściłyście wywiad z panią Danutą. Pozwala to optymistycznie patrzeć w przyszłość.Chciałabym zachować taką kondycję umysłową i głód na życie jak ma pani Danuta. aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka