sagittarius954 24.09.07, 20:40 powołuję ten wątek może żeby znów choć w marzeniach mieć takie długie wąsy i koszule w kwiatki , wrzucajcie tu swoje ulubione piosenki młodośći posłuchamy je z radośćią ) do dzieła www.youtube.com/watch?v=TS9_ipu9GKw Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sagittarius954 Re: Piosenki mojej młodości 24.09.07, 21:12 Kilka lat później zespół omega podbijał kraje nie tylko demoludów , niektórzy moi koledzy na dowód wyjechali obejrzeć koncert nad Balatonem www.youtube.com/watch?v=0TgrHXa2kE0 Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Piosenki mojej młodości 24.09.07, 21:38 A pamiętacie adaptery Bambino i pocztówki kupowane na Różyckim , które puszczało się do upadłego czyli całkowitego zdarcia Pamiętacie ?) youtube.com/watch?v=1rOrp2u-rSc&mode=related&search= Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Piosenki mojej młodości 24.09.07, 21:42 Kto wtedy by przypuszczał ,że grupa The Beatels się rozpadnie , jednak każdy z członków grupy indywidualnie też znaczył wiele , dlatego piosenka mój słodki panie pieknego Georga uwielbianego przez dziewczyny nie tylko dlatego osiągała pierwsze miejsca wszystkich list przebojów youtube.com/watch?v=Z_6MU4bszDc I to na dzisiaj koniec moich wspominków , czekam na wasze propozycje przebojów z młodości . Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Piosenki mojej młodości -Delilah 24.09.07, 22:10 Ja wspominam znanego chyba wszystkim przystojnego z pięknym głosem Toma. Pamietam, ze jego Delilah grano na weselach. pl.youtube.com/watch?v=sI5LWwC-cE8&mode=related&search= Odpowiedz Link
wiktoria53 Tom Jones i Delilah-40 lat później 24.09.07, 22:28 na festiwalu w Vina w Chile pl.youtube.com/watch?v=744ENy-IFJ0&mode=related&search= Odpowiedz Link
inka-1 Re: Piosenki mojej młodości 24.09.07, 22:03 Jak widze to Ty dzis na etacie diskdzokeja-do tego jesien..rozmarzylam sie -kapelusz z wielkim rondem,spodnica ,,banan'lub szarokie spodnie ...ten luz,uczucie ze mozna wszystko...graj nam dalej Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Piosenki mojej młodości 24.09.07, 22:11 Nie, nie mogę , trzeba coś na jutro zostawić i przygotować jakąś niespodziankę ,ale specjalnie dla Ciebie teraz Czerwone Gitary choć z polskich zespołów nie cieszyły się największą popularnośćią www.youtube.com/watch?v=PTzEMTC-_d0 a teraz już naprawdę znikam , dobrych rozmów życzę ) Odpowiedz Link
inka-1 Re: Piosenki mojej młodości 24.09.07, 22:29 i tak sie trudno rozstac...zatopimy sie w muzyce mlodosci,dobranoc wszystkim milych snow..zagraj nam jeszcze Odpowiedz Link
wiktoria53 Opus - Live Is Life 24.09.07, 23:47 No, nie jest to piosenka tak całkiem mojej młodości, bo juz byłam dojrzała kobietą i matką kiedy "Live Is Life" zdobyła szczyty na listach przebojów.Warto ją jednak przypomnieć i posłuchać. Szkoda, ze zasłynęli z jednego przeboju pl.youtube.com/watch?v=Ptkomy5xTao Odpowiedz Link
regine Re: "Złoty pierścionek..." 25.09.07, 00:09 Ta piosenka towarzyszyła mi od 1960 roku, od ostatniego roku w przedszkolu. Śpiewałam ją nawet na przedstawieniu w przedszkolu. I nadal dzwięczy i powraca...Taka sobie malodia, stara jaj świat, ale ciągle gdzieś we mnie "siedzi"... Właśnie dziś ją nuciłam...)) Odpowiedz Link
regine Re: "Złoty pierścionek..." 25.09.07, 00:11 pl.youtube.com/watch?v=D8FkdDh5n-s Tu w wykonaniu Ireny Santor, ale chyba śpiewała ją inna piosenkarka. Zapomniałam. Starośc nie radość... Może była wykonywana po raz pierwszy przez M. Koterbską ? Odpowiedz Link
dankarol piosenka z Rio Bravo 25.09.07, 01:24 jedne wakacje w dzieciństwie spędziłam u cioci i z całych wakacji zapamiętałam tylko płytę, której słuchała od rana do wieczora. Jedną z piosenek z tej płyty była piosenka z Rio Bravo. pl.youtube.com/watch?v=7IpEnsdXwFM Oczywiście wyśledziłam też że w szafce z talerzami miała przyklejone zdjęcie Ricky Nelsona i musiałam przysiąc, że nie powiem o tym wujkowi. Odpowiedz Link
inka-1 Re: piosenka z Rio Bravo 25.09.07, 13:48 mam nadzieje ze rozwiniecie dalej ten watek muzyczny-calkiem sporo osob wsparlo naszego diskdzokeja..licze ze pojawi sie tu wiele pieknych utworow z naszej mlodosci Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: piosenka z Rio Bravo 25.09.07, 13:59 " mam nadzieje ze rozwiniecie dalej ten watek muzyczny" Nie pozostaje mi nic innego jak znów zacząć piosenkarskie wspominki,może Cliff zadowoli wasze gusty www.youtube.com/watch?v=FdJCtqegd8A Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: My guitar... 25.09.07, 14:07 Przeskoczymy parę lat do przodu ... www.youtube.com/watch?v=T7qpfGVUd8c Ale żeby nie było ) że tylko rodzinę Beatlesów lubię dla odmiany coś polskiego z tamtego okresu a tą drugą piosenkę gram do dziś i słucham często zaglądając w oczy pewnym osobom...)))) www.youtube.com/watch?v=8m2ApWMjNI8 Odpowiedz Link
sagittarius954 Więć chodź pomaluj mój świat :) 25.09.07, 14:14 www.youtube.com/watch?v=qFPUwJQZy8A Pora na zmianę stylu, LEyla to utwór który zdobył sobie duża popularność słuchałem go z zapartym tchem a nie znając języka angielskiego wyczarowywałem sobie swoje własne obrazy) www.youtube.com/watch?v=JY8j-8oktTQ Może na popołudniową porę starczy tej dyskoteki ) Odpowiedz Link
inka-1 Re: Więć chodź pomaluj mój świat :) 25.09.07, 14:24 Ty chyba jestes tu jak ,,zlota rybka'spelniajaca najskrytsze marzenia-i znow bede nieszczesliwa Wy powspominacie przy muzyce ja do pracy,ale odtworze sobie muzyczke na dobranoc Odpowiedz Link
inka-1 Re: Inka ty nie chodź do pracy:) 25.09.07, 14:58 czekam na numery?ja nawet trojeczki trafic nie moge...wiec nie ma rady ide popracowac-jedyna pociecha ze moze komus ulze ciut w cierpieniu.. hoj!ho ..hej!ho..do pracy by sie szlo..juz mnie tu nie ma..zagrajcie cos wieczorem Odpowiedz Link
wiktoria53 OH CAROL- Sedaka 25.09.07, 16:36 To lata 60-te, a u nas kiedy na rynku pokazała się guma do żucia? pl.youtube.com/watch?v=Ux49UBie-w8 Odpowiedz Link
wiktoria53 Poprawka :OH CAROL- Sedaka, mignął mi rok 1959. 25.09.07, 17:03 Piękny głos Odpowiedz Link
wiktoria53 Paul Anka - Diana (1957) 25.09.07, 17:11 Piosenka mojego dzieciństwa, ale usłyszałam ją i poprzednia dużo lat później i obie uwielbiam słuchać. Te piosenki, do których podaję linki są moimi ulubionymi, nie moze być inaczej. pl.youtube.com/watch?v=fuTbB-d12A0&mode=related&search= Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Paul Anka - Diana (1957) 25.09.07, 18:13 Przyjemnie posłuchać,to prawda to spiewa nasza młodosć!!! Fajny wątek) Odpowiedz Link
del.wa.57 Tu mozna znaleść wszystkie piosenki i wykonawcow;) 04.09.08, 18:28 www.clubsuperprice.com/revue/fr.html Można posłuchać o obejrzeć,stare przeboje i nowsze. Odpowiedz Link
ovaka Re: "Złoty pierścionek..." 25.09.07, 22:18 Spiewała to Hanna Skażanka.Tak mi sie majaczy ,ze to ona Odpowiedz Link
sagittarius954 Abba 25.09.07, 19:16 Co tutaj dodać , lepiej posłuchać www.youtube.com/watch?v=Q_lxlfhOSww Odpowiedz Link
sagittarius954 Santana 25.09.07, 19:20 utwór który nie raz przelatywał mi przez głowę Samba pa ti www.youtube.com/watch?v=q5C6K3ppP08 Odpowiedz Link
sagittarius954 Troszkę czadu 25.09.07, 19:25 Deep Purple - smoke on the water www.youtube.com/watch?v=olnGNkgAE6c Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Troszkę czadu część 2 25.09.07, 19:28 Led Zeppelin wtedy było ostro dziś to bajki www.youtube.com/watch?v=kl59_d23ytc Odpowiedz Link
sagittarius954 Wróćmy do spokojniejszej tonacji 25.09.07, 19:35 Amerykański przekładaniec www.youtube.com/watch?v=QHkT2YfqHE4 Na dzisiaj wystarczy , pozdrawaiam wszystkich ) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Wróćmy do spokojniejszej tonacji 25.09.07, 21:27 Zdecydowanie, wybieram spokojniejszą muzykę) Dzięki Sagi. Odpowiedz Link
inka-1 Re: Wróćmy do spokojniejszej tonacji 25.09.07, 21:55 czyz ta muzyka nie wprowadza w swietny nastroj-ubylo lat i wspominamy gesty,spojzenia,pierwsze pocalunki,uniesienia..z kazdym takim utworem mamy czesto wspomnienia ,,sytuacyjne'-ja tak mam wiec tone w marzeniach i znow mam 20 lat...milo tu gracie.Dobranoc Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Piosenki mojej młodości 25.09.07, 22:19 Trudno tak wybrać najbardziej ulubioną piosenkę swoich lat szczenięcych. Były i są ich setki. Pamiętam, jak w wieku 14-15 lat, mieszkając na stancji w Poznaniu, razem z dwoma kolegami, czekalismy we czawrtki bezsennie i nawzajem się budziliśmy, bo od północy w te dni leciał program nocny z Kielc, a tam najlepsze utwory światowego rocka. Mogliśmy czekać nawet do rana, żeby usłyszeć zespół "Creedence Clearwater Revival" i ich "Czy widziałeś kiedykolwiek deszcz". To były czasy!! Ale dzięki temu wątkowi, przypomniałem sobie również Ałłę Pugaczową! Pamiętacie ją? Miała kapitalny głos, a najbardziej lubiłem piosenkę "Milion Alych Roz" (właśnie ją mam na słuchawkach). Wciąż jest przepiękna! )) Odpowiedz Link
nona10 Re: Piosenki mojej młodości 26.09.07, 13:19 www.youtube.com/watch?v=H8kcPR0_tZk Odpowiedz Link
skrzydlate Re: Piosenki mojej młodości 26.09.07, 16:10 ojej, moje ulubione... to sobi eantyradio włączcie 94 FM w wawie,lecą od rana a z tych naprawdę starych Kabaret Starszych panów nieodmiennie i od lat... Jędrusik Kalinka jak malinka i tak dalej Odpowiedz Link
skrzydlate moje propozyczyn 26.09.07, 16:16 pl.youtube.com/watch?v=dFttaXuC0BM pl.youtube.com/watch?v=p5mnDjaYw6U - zwłaszcza to polecam pl.youtube.com/watch?v=NNyXKt61TNI - a to jest hit nad hity Kaczyński jestem, obejrzec KONIECZNIE!: pl.youtube.com/watch? v=vjlluR_DsDw&mode=related&search= pl.youtube.com/watch?v=M0i5xqtvGEs miłej zabawy Odpowiedz Link
skrzydlate kaczynski_jestem 26.09.07, 16:21 pl.youtube.com/watch?v=vjlluR_DsDw&mode=related&search= Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Piosenki mojej młodości 110,02 26.09.07, 20:27 Informuję iż do wysłuchania wszystkich utworów muzycznych potrzebujesz słuchaczu 11o minut i 02 sekund .) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: coś na czasie , bo jesień 26.09.07, 20:49 W zeszłym tygodniu odwiedzałem znajomych na Bródnie , i zachaczyłem też o grób Pani Łucji www.youtube.com/watch?v=85tZWq1WJIU Odpowiedz Link
sagittarius954 Re:Pamiętasz była jesień 26.09.07, 20:57 www.youtube.com/watch?v=I4U2ZV9TdQs Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Jesień idzie przez park 26.09.07, 21:20 www.youtube.com/watch?v=FFbfm4Wyojs Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Piosenki mojej młodości 27.09.07, 09:12 Dziś następna porcja piosenek , a tak po cichu dodam ,że jak się rozchulam za bardzo to proszę utemperujcie mnie . Rozpoczynam od piosenki którą wszyscy zachwycaliśmy sie wtedy : www.youtube.com/watch?v=gzACDJCfQvs Odpowiedz Link
sagittarius954 Przypominam ją sobie przez mgłę 27.09.07, 09:17 Byłem wtedy kilkunastoletnim chłopakiem i na rowerze jeździłem do stacji odebrać gazety i śpiewałem "sini łoken alleluja" www.youtube.com/watch?v=5znh58WITU8 Odpowiedz Link
sagittarius954 Tutaj razem z braćmi 27.09.07, 09:22 robiliśmy chórek , oczywiście śpiewałem w chórku bo najstarszy brat był solistą i to pisanie słów z usłyszanych przez brata słów nagrywanych na lubelskiej liście przebojów www.youtube.com/watch?v=6gBeQSpwFZ8 Odpowiedz Link
dankarol Re: Piosenki mojej młodości 27.09.07, 11:35 www.youtube.com/watch?v=bWtUzdI5hlE a może trochę czarnej muzyki Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Piosenki mojej młodości 27.09.07, 11:40 Dobrze Danusiu niech będzie ,ale najbardziej znany utwór to chyba www.youtube.com/watch?v=vnRqYMTpXHc Odpowiedz Link
dankarol Re: Piosenki mojej młodości 27.09.07, 11:56 Ale ja i tak bardziej lubiłam to www.youtube.com/watch?v=1yKgAEkCKxY&mode=related&search= Odpowiedz Link
tofika Re: Piosenki mojej młodości 27.09.07, 11:58 Znalazlam... Jest!a latek minelo.......... www.youtube.com/watch?v=UBVnXqPTKfc&mode=related&search= Odpowiedz Link
adria231 Re: Piosenki mojej młodości 27.09.07, 19:23 "Suliko",to piosenka z mojego dziecinstwa(a było to ponad 50 lat wstecz).Ze wzruszeniem wysłuchałam piosenek Sławy Przybylskiej.Kiedyś,dawno temu w Krakowie słuchaliśmy tych melodii razem z chłopakiem,w którego bardzo kochałam.Ta miłośc skonczyła się tak ,jak piosenki,których słuchalismy. Odpowiedz Link
tofika Re: Piosenki mojej młodości 27.09.07, 19:39 adria231, tak prawda , najpierw sluchalam w dziecinstwie jak bratowe spiewaly "Suliko" a gdy juz panieneczka bylam to spiewalam z kolezanka na dwa glosy.. pieknie brzmialo..a w liceum nieraz namowilam na spiew w chorze tez mam sentyment szczegolny .. do piosenek Slawy .. tak Odpowiedz Link
dankarol Re: Piosenki mojej młodości 27.09.07, 19:39 Ja tam wolałam słuchać młodzieżowej muzyki he he he www.youtube.com/watch?v=kOou1f5_mGc Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Taka przytulanka 27.09.07, 18:53 tylko ... czy to czas do przytulania) www.youtube.com/watch?v=c0gKo4HAZzA Odpowiedz Link
dankarol Re: Piosenki mojej młodości 27.09.07, 19:47 I jeszcze mój ulubiony Zaucha. www.youtube.com/watch?v=ow0v4ij4RhA&mode=related&search= niestety nie mam takich zdolności do wyszukiwania jak Sagi, a chciałam znaleźć piosenki z wcześniejszego okresu. Ta też była jedną z moich ulubionych Odpowiedz Link
tofika Re: Piosenki mojej młodości 27.09.07, 20:08 "Kasztany" w wykonaniu Ireny Santor, www.youtube.com/watch?v=Q_Dxo2QwUwU Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Piosenki mojej młodości 27.09.07, 20:34 Daniel, i te wielkie okulary w latach 70-tych robiły swoje www.youtube.com/watch?v=2ayolhaLMUI Ale przecież przeszło dwadzieścia lat później www.youtube.com/watch?v=2ayolhaLMUI To niesamowite, ale jak odkrywam te wszystkie nagrania na nowo , wielu z tych wielkich już nie żyje , a ja czuję się malutki , bo mogę jeszcze raz przeżyć tych kilka uniesień jakie były udziałem wielkich dla takich małych jak ja .... Na dziś was żegnam melancholijnie słuchająć Eltona Johna www.youtube.com/watch?v=J2e4NlnLr28 Śnijcie o swich miłościach i niech wasze serca drżą Bo struny muzyki tylko dla Was Tak pięknie wibrują. Odpowiedz Link
inka-1 Re: Piosenki mojej młodości 27.09.07, 21:33 Wrocilam sobie z pracy i coz widze-noc zarwe na odsluchaniu tych piosenek,alez z Was skarbnica wiedzy muzycznej...ja tez chce miec czas,,w totka nie wygralam'wic musze jeszcze popracowac.A teraz poslucam co przybylo.. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re:Errata 27.09.07, 22:20 Oczywiście nastąpiła pomyłka , zamiast drugiej i tej samej piosenki Eltona powinna być ta www.youtube.com/watch?v=zIJIBo9bJk0 powinno być dobrze , teraz już do zobaczenia ) Odpowiedz Link
maladanka Re: Dom wschodzącego słońca 27.09.07, 23:41 pl.youtube.com/watch?v=pRV9QCXLtHQ Odpowiedz Link
tofika Re: Dom wschodzącego słońca 28.09.07, 09:45 Maladaneczko, to jest to? www.sylwek.efbud.com.pl/teksty/dom_wschodzacego_slonca.htm Odpowiedz Link
e-baba Jaki piękny wątek, 27.09.07, 23:54 tyle wspaniałych melodii. Ja propononuję ponadczasową piosenkę: Piotr Szczepanik i "Kochać..." www.youtube.com/watch?v=FVeFPGap5Po I jeszcze, choc to calkiem inne klimaty - Budka Suflera. Jeśli chcecie - posłuchajcie: "Znowu w zyciu mi nie wyszło": www.youtube.com/watch?v=a1tkwykWu0s i fantastyczny "Cień wielkiej góry" www.youtube.com/watch?v=hKIiLQpwBu8&mode=related&search= Skrzydlate - dziekuję za piosenki Kabaretu Starszych Panów, one sie nigdy nie zestarzeją. Te ich słowa i to ich wykonanie... Odpowiedz Link
tofika Re: Jaki piękny wątek, 28.09.07, 09:24 iespodzianka, tak ogromna (Dzieki Sagi za zalozony watek), bo wpadłam na pomysl od kogo poprosic.. szukalam ,nie moglam od wielu lat .. az wczoraj nadeszla wiadomosc z linkiem , i oto ta niespodzianka -jestem podlasianka, więc żadne to nie będzie zapewne zaskoczenie.. utwor mojej młodości "Zorka alaja" Николай и Сергей Радченко: "ЗОРЬКА АЛАЯ" ec.asu.ru/~filatov/fonoteka.html Humorku czarny, moglbys podac do wiadomosci gdzie znalezc" Milion roz" Ally Pugaczow.. bo ja znalazlam tylko i ani tresci w calosci ... www.vivid.pl/muzyka/13080874.html Odpowiedz Link
sagittarius954 Tak się składa ... 28.09.07, 10:16 że ilekroć chcę wyskubać dla was jakieś nagranie to już Wy same je pokazujecie . Może to oznaczać ,że troszkę was ten wątek interesuje . )Miło mi . Dziś rozpocznę utworem zespołu Thin Lizzy , ach czego to młodość nie potrafi , oj piło się wódkę z kubasa )))) www.youtube.com/watch?v=TehFZ38kt6o Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Tak się składa ... 28.09.07, 18:30 Dzięki,dzięki Sagi za młodośc,za przytulanki za to,że założyłeś ten wątek Odpowiedz Link
ovaka klasyka jazzowa.. 28.09.07, 18:42 moja ukochana melodia www.youtube.com/watch?v=DDOgYw5-pNs mój przyszły małzonek dedykował mi to o północy w studenckim radiowęźle .. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: klasyka jazzowa.. 28.09.07, 19:50 Ojej,Ovaka trafiłaś mi w 10-tkę.Paula Desmonda moge słuchać godzinami,dziękuje Ci bardzo. Ale to były romatyczne czasy! Gdzie się podziały tamte prywatki... Odpowiedz Link
ovaka A FASCYNUJACY LEONARD ? 28.09.07, 20:43 www.youtube.com/watch?v=7pA5UhNaYw0 oj , przy tym tez byłam zakochana, tańczyłam przy śwecy ,jedynym żródle ciepła , (poza naszymi dwoma gorącymi sercami ), w pewnej zimie stulecia. Odpowiedz Link
tofika Re: A FASCYNUJACY LEONARD ? 28.09.07, 20:56 Ovaka, dziekuje, dziekuje dziekuje dziekuje Dziekuje tak czekalam i mam Dziekuje.. Ovaka jestes Wielka! @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@------->>>>>>>>----------------------- ROZYCZKI W PODZIECEci Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: A FASCYNUJACY LEONARD ? 28.09.07, 21:01 Ha,wszystkie kochały sie w Leonardzie,szczególnie przy tym utworze,jeszcze dzisiaj jak to słucham dostaje gęsiej skórki. Odpowiedz Link
ovaka A Brel? 28.09.07, 21:13 CO BŁAGAŁ "NIE OPUSZCZAJ MNIE!" ? www.youtube.com/watch?v=bJIZu37Hfr0 Odpowiedz Link
maladanka Re: A .... 28.09.07, 23:24 pl.youtube.com/watch?v=M9Gmmu2ligI pewien prawie 2metrowy kontrabasista przytulał mnie w tańcu ,a ja miałam na policzku odbite guziki jego marynarki -i mama poznała )) Odpowiedz Link
ovaka OOOOOOOOO, 28.09.07, 23:40 chyba sie rozpłyne !!!Mokrakałuza jestem.To z mojego ślubu! Pierwszego! I było tez Adios Amigos Jima Reevsa!Mały kwiatek-to ja byłam jego malutki kwiatuszek! jejku, jak dawno! Odpowiedz Link
ovaka Znałam jednego kontrabasiste , 28.09.07, 23:41 miał około 2 metry.Miał na imie Jacek,ale wyszła za niego moja przyjaciółka! Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Znałam jednego kontrabasiste , 29.09.07, 20:48 Wiecie jak lubię kiedy, czytam takie wspominki i co prawda te wszystkie utwory przez was wyciągnięte doceniłem troszkę później jak dobiegałem 35 . Czyli byłem już poza młodością a może dziś po północy zrobimy koncert życzeń ? Dla tych co go może nie usłyszą , albo usłyszą ... właśnie z ulubionymi utworami lub utworami które coś w życiu naszym znaczyły oczywiście w innym wątku ,ato tylko przykład Żeglując - tak żeglowałem po parkiecie czułem zapach jej włosów i byłem taki zakochany ) www.youtube.com/watch?v=Bpbuqh12oj4 Dziękuję ci Kochanie za tamte chwile , zawsze będe je miał w sercu . Odpowiedz Link
nona10 Re: Znałam jednego kontrabasiste , 29.09.07, 22:59 Jeżeli o miłości, to musi być Marek Grechuta www.youtube.com/watch?v=8lL7aBs6ucA Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Znałam jednego kontrabasiste , 29.09.07, 23:11 Prawda nona , bez tej piosenki trudno wyobrazić sobie tamten czas , ale i ta choć bezpośrednio nie mówi o miłości to jednak była często słuchana : www.youtube.com/watch?v=wCbWKZpfXek Odpowiedz Link
nona10 Re: Piosenki mojej młodości 29.09.07, 23:14 I na dobranoc www.youtube.com/watch?v=NzuZ0ss8WxE Odpowiedz Link
tofika Re: Piosenki mojej młodości .. 30.09.07, 00:10 Rod .. Roxette , Nirvana.. nie poznalabym ,gdyby nie sluchali tej muzyki moii synowie, a teraz, nowe tez mi podrzucaja.. np Ketie Melua, lub Happysad..itd Sagi,dziekuje za Roda .. a Roxsett, o ile tak nazwe sie pisze? b chcialabym posluchac, ale nie potrafie znalezc.. ale..Anna Jantar.. spiewala nam w takiej plus , minus jeszcze mojej mlodosciczesto ja sobie slucham.. "Poziomki" Urszuli Sipinskiej mialam 19l ,sylwester i powitalam mojego chlopaka wlasnie Poziomkami.. (czyli mojego meza tez nie znalazlam.. chyba to juz schowane gdzies hen hen.. fakt o tej porze chcec poziomki Odpowiedz Link
tofika Re: NASZYM Panom.. :) 30.09.07, 00:15 W Dniu Chlopaka.. najlepsze zyczonka Kalendarz taki madry -wyskoczyla informacja, ze to wlasnie juz DZIS.. dedykuje taki utwor WAM.. " niech nikt tak nie mowi WAM ,ze sie boii Milosci teledyski.onet.pl/10173,935331,teledyski.html Odpowiedz Link
dankarol Re: Piosenki mojej młodości .. 30.09.07, 00:31 www.youtube.com/watch?v=xe1va8SjZ5c może inne piosenki Ewy Demarczyk są bardziej znane, ale tą zawsze lubiłam. Odpowiedz Link
tofika Re: Piosenki mojej młodości .. 30.09.07, 00:39 wiec i ja ujawnie , Ewy Demarczyk Pocalunki www.youtube.com/watch?v=byoYcp2qUn8&mode=related&search= ona jest taka az za bardzo melancholijna- ale trzysta km dzielilo" nas "ok dwa lata i ta piosenka mowi sama za siebie o moich odczuciach z tamtych lat.. zawsze lubilam i lubie posluchac Ewy Odpowiedz Link
nona10 Re: Piosenki mojej młodości potańczmy trochę :) 30.09.07, 08:56 Chubby Checker Let`s twist again www.youtube.com/watch?v=K5PqydMA1kA&mode=related&search= The beatles Twist and Shout www.youtube.com/watch?v=faVTixv81IQ&mode=related&search= Odpowiedz Link
nona10 Re: Piosenki mojej młodości 30.09.07, 09:02 To jeszcze nie jest podsumowanie www.youtube.com/watch?v=nMkzRVaPbZs Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Piosenki mojej młodości 30.09.07, 09:50 nona , dziś ty ciągniesz ten wątek )) dalej ... dalej Odpowiedz Link
nona10 Re: Piosenki mojej młodości 30.09.07, 10:58 Zabawa trwa www.youtube.com/watch?v=dyZb9eDfFSI Odpowiedz Link
nona10 Re: Piosenki mojej młodości 30.09.07, 11:11 Adriano Celentano Azzuro www.youtube.com/watch?v=Q1VGoKBKR3I I 24 tysiace pocałunków www.youtube.com/watch?v=jl204CfCGRg&mode=related&search= Odpowiedz Link
nona10 Re: Piosenki mojej młodości 30.09.07, 11:19 I jeszcze Drupi "Vado via" - i pa, pa www.youtube.com/watch?v=vCr8qmhqs0c&mode=related&search= Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Piosenki mojej młodości 30.09.07, 14:25 Zrobiła papa i uciekła a ja slęczę nad kompem i w niedzielę głowię się co mógłbym wam zagrać i choć jestem zwolennikiem zaadresowania raz jakiegoś typu piosenek lub zespołów to jednak powrócić muszę do sław muzyki , bo bez tej piosenki nie odbyłaby się pewnie niejedna prywatka www.youtube.com/watch?v=YXG83p2nkHw Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Piosenki mojej młodości 30.09.07, 14:31 Początek lat osiemdziesiątych , ponieważ jeszcze wtedy nie przekroczyłem 30-stki to chyba mogę powiedzieć ,że do młodych jeszcze się zaliczałem a wtedy " dzwoniłem do ciebie żeby powiedzieć ci ,że cię kocham " www.youtube.com/watch?v=PY45DkaP9Ls&mode=related&search= Odpowiedz Link
nona10 Re: Piosenki mojej młodości 30.09.07, 15:11 Trochę mocniejszej muzyki? Nawet rzewny Paul McCartney czasami hołdował mocnym rytmom www.youtube.com/watch?v=GUI4Ty5CGMQ No, to na początek - The Wall - Pink Floyd, no bo zawsze są (i pewnie będą)jakieś ściany www.youtube.com/watch?v=0SlKA2Rgq20&mode=related&search= A przecież wszyscy (?) kiedyś byliśmy dziećmi jakiejś rewolucji www.youtube.com/watch?v=Xgcxd9wtXUE&mode=related&search= Jest z tego nawet po latach jakaś satysfakcja www.youtube.com/watch?v3jxmWU5lFA Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Piosenki mojej młodości 30.09.07, 15:24 Łezka sie w oku kręci,te fryzury,stroje..jakie to romantyczne i miłe popatrzeć na naszych idoli. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Piosenki mojej młodości 30.09.07, 15:45 Wow ! O tij reksach nawet nie pomyslałem )Brawo moze, jeszcze cos wyskubiesz z tamtych lat Odpowiedz Link
dankarol Re: No to sobie posłuchałam pieknych 30.09.07, 21:19 Jak to się fajnie słucha. Dzięki wielkie Odpowiedz Link
wiktoria53 Mam prośbę. Wpisujcie w temat tytuł piosenek. 30.09.07, 18:29 Będzie łatwiej dla chcącego posłuchac danej piosenki bez zbednego szukania po wszystkich wpisach.Co o ty sądzicie? Odpowiedz Link
inka-1 Re: Piosenki mojej młodości 30.09.07, 21:42 tak ,tak wpisujcie tytuly.Ale mam zaleglosci w odsluchaniu-wysluchac musze wszystkiego..szukam swojej piosenki z przed lat,a nie wiem tytulu i kto mi pomoze-to stan beznadziejny ta piosenka chodzi za mna od lat. Odpowiedz Link
regine Re: Piosenki mojej młodości 30.09.07, 22:04 Tyle przepięknych piosenek, naszej młodości, przypomnieliście, ze nie wiem kiedy je wszystkie odsłucham. Klikam, czytam, chcę coś skrobnąć a wieczór ucieka.... Dziekuję, odsłuchałam już 6 utworów. Będę starała nadrabiać zaległości. Odpowiedz Link
regine Re: Piosenki mojej młodości 30.09.07, 22:24 A toą, moją ulubioną w wykonaniu S. Wondera Wam dedykuję na "Dobranoc"....Miłego słuchania.... Odpowiedz Link
nona10 Hair - musical Milosa Formana z 1979 30.09.07, 22:53 Jak wyżej.Na pewno go pamiętacie. Mój ulubiony. No, to po kolei - najpierw piosenka tytułowa - Hair www.youtube.com/watch?v=7dyl0j3WU6Y Nastała era wodnika i wszystko jest możliwe - rządzi Aquarius www.youtube.com/watch?v=EhbxI5eVnM4&mode=related&search= To też bardzo lubię - Good Morning Starshine www.youtube.com/watch?v=0L8nuTlHiNY&mode=related&search= A to moja ulubiona piosenka - I Got Life I ten Williams! Jak on śpiewa - i jak tańczy! www.youtube.com/watch?v=lmLRlCNflug&mode=related&search= i na zakończenie - Easy To Be Hard www.youtube.com/watch?v=M8v4r6b2X0E&mode=related&search= aż dreszcz przechodzi...... Odpowiedz Link
maladanka Re: Volare 30.09.07, 23:15 moja starsza kuzynka pomieszkiwała z nami i przy niej słuchałam czy chciałam czy nie, ale właściwie chciałam www.youtube.com/watch?v=Z-DVi0ugelc&mode=related&search= Odpowiedz Link
tofika Re: Piosenki mojej młodości 05.10.07, 22:20 inus napisz slowko chociaz, moze damy rade odszukac.. a moze i nie,,? dzis raniutko znalazlam moja przeurocza piosenke--- poprostu nadal SAGI .. iwszystko sie odnalazlo! ps Inus- Odpowiedz Link
tofika Re: Piosenki mojej młodości 05.10.07, 22:35 Sagi za Toba to mozna marzyc zeby zdazyc! piekny mlody czlowiek spiewa, slicznie spiewa... i co? i co? i jak? moje rodzone tez tak spiewa.. o .. jestem z nich taka dumna potrafie tylko zempolic na gitarze--tuz obok stoi elektryczne zaraz obok niej normal;na gitara.. gdy tu sa ze mna.. te gitary maja dusze..czekaja gdy do matenki przyjada i zagraja i zaspiewaja.. a ja razem z nimimormorano....... Odpowiedz Link
dankarol Tylko mnie poproś do tańca 01.10.07, 00:27 www.youtube.com/watch?v=TyvNj3s8d-Y pora do tańca stworzona Odpowiedz Link
wiktoria53 What a Wonderful World - Louis Armstrong 01.10.07, 16:10 pl.youtube.com/watch?v=vnRqYMTpXHc Odpowiedz Link
maladanka Re:Piosenki lwowskie 01.10.07, 22:24 To dla mnie piosenki z dzieciństwa - mielismy sąsiadkę - o złotym sercu -"tajoj" panią Fredzię.Ona to miała adapter i córkę też Danusię i nasłuchałam się tych piosenek www.youtube.com/watch?v=vQvOolQ_GXs&mode=related&search= A swoją drogą to miałam ciekawych sąsiadów: z jednej strony małżeństwo starych Żydów, z drugiej wspomniana wyżej pani, dwa mieszkania dalej Niemka,a niżej Grecy - no i zbieranina Polaków z całej Polski - ale jak myśmy wtedy zgodnie żyli... Odpowiedz Link
e-baba When I Need You - Leo Sayer 02.10.07, 00:27 Dzięki, Sagi, za ten wątek. Ile tu pieknej muzyki, a ile wspomnień ona przywodzi... Jescze dziś, gdy słucham: www.youtube.com/watch?v=dpfOdH1UtYE Odpowiedz Link