22.05.13, 20:50
Bardzo mi się podoba armia francuska.Najbardziej jednak warto zwrócić uwagę ,że armia zaopatrywana jest we wszystko produkowane we własnym kraju.Maja nowoczesny sprzęt i zatrudnienie dla ludzi. Więcej nie piszę bo zaraz wyjdzie ,że jestem antypolski albo za bardzo francuski.
www.sadistic.pl/armia-francuska-vt199978.htm
Obserwuj wątek
    • julinka601 Re: Armia 22.05.13, 21:56
      Właśnie jutro lecę do Francji........
      • grzech_o_1 Re: Armia 22.05.13, 22:36
        Pamiętaj o kasztanach na.......smilesmilesmile
      • marguy Re: Armia 22.05.13, 22:58
        julinko,
        a ja wlasnie od prawie 30 lat w niej mieszkam wiec... chyba jestem bardziej podejrzana.

ps. zabierz cieple ciuchy. Tu jest teraz koniec pazdziernika uncertain
        Jutro w dzien 9°, w nocy 5 sad
        • ste.do Re: Armia 23.05.13, 02:59
          Ano, kolejna paranoja pogodowa. Do Francji zwłaszcza południowej jeżdziło sie zwykle na wiosnę po trochę ciepła, bo tam klimat łagodniejszy, wiosna przychodziła wcześniej i już od kwietnia można było chodzić "do figury"/ pamiętacie co to znaczyło kiedyś?wink)/. A tu taki szkopuł!! Siostrzenica z córeczką, mieszkająca na stałe koło Genewy ale we Francji, przyjechała na trochę do domu rodzinnego i właśnie wczoraj wyleciała z powrotem. Rozmawiałam z nią przedwczoraj i też była zniesmaczona tą pogodą. Ale to to małe piwo. W Hiszpanii śnieg!!:
          pogoda.wp.pl/kat,1034985,title,Pogodowa-paranoja-Snieg-w-maju-w-Hiszpanii,wid,15663279,wiadomosc.html?ticaid=110a2a
    • dradam121 Re: Armia 23.05.13, 03:11
      ogladnalem filmik zamieszczony na cytowanej stronie. Ale cos mi brakuje , zastanawialem sie dluugo.

Ale wpadlem juz i znalazlem czego brakuje : otoz nie widzialem w Armii Francuskiej (pokazanej na filmiku) ani jednego zolnierza - kobiety !!!

Co to za armia bez kobiet ?
      • marguy Re: Armia 23.05.13, 14:41
        dradam
        bez obaw, jest w niej sporo kobiet, w tym wiele z nich jest oficerami i wysokiej klasy specjalistami. Jedna dowodzi okretem wojennym
        Na lotniskowcu Charles de Gaulle jest ich takze sporo. Sa wszedzie, nawet w jednostkach specjalnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka