24.10.13, 13:13
POstęp w szkolnictwie jest w Polsce przeogromny. Jak dzisiaj podano w Sejmie np.na Podlasiu dzieci do szkoły dowozi się razem z więźniami (w ramach wstępnej edukacji ?).Żeby było tragiczniej to więźniowie oczywiście siedzą a 6-o latki i inni stoją. W ten sposób transport jest tańszy i w ramach oszczędności można przyjąć w MO nową armię ludzi i dać im nagrody.Może jednak wariant PiS.
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Nauka 24.10.13, 13:34
      Ciekawe,czytałam taki artykuł w zeszłym roku i nic się nie zmieniło?
      • amityr Re: Nauka 24.10.13, 19:26
        Na pewno się zmieni.Więźniowie będą dalej dowożeni a dzieci na pieszo. Go-wina
        • engine8 Re: Nauka 26.10.13, 00:19
          Jak zakladamy ze sie nie zmieni i nic w tej branzy nie robimy to widomo ze sie nie zmieni.
          Pytanie? co mozemy zrobic aby sie zmienilo....

Oj niewiele sie nauczylismy z "Rancha" hehehehe.
          • amityr Re: Nauka 26.10.13, 10:48
            Bo tam nie ma Komendanta Straży Pożarnej.Teraz ma powstać straż pożarna i remizę wybudują itd
    • engine8 Re: Nauka 28.10.13, 20:02
      W sumie ja sie temu przyjrzec to moze to nie byc az takie glupie

"naPodlasiu dzieci do szkoły dowozi się razem z więźniami (w ramach wstępnej edukacji ?" - jesli to jest bezpieczne to moze odstraszy mlodych od wchdzenie na ta droge?
      Wiezniowie to wciaz ludzie - jedynie gdzies tam zbladzili i celem wiezienia jest ich napraienie czy re-edukacja?

"Żeby było tragiczniej to więźniowie oczywiście siedzą a 6-o latki i inni stoją."
      - wiezniwie przeciez "siedza" hehehe.. no i pewnie sa starsi od 6 latkow wiec i kultura obowiazuje.. Zupelnie sie zgadzam.

"W ten sposób transport jest tańszy" - absolutnie.
      A dzieciaki mogo wiezniom rozrywki dostarczyc lepsze to niz pisanie SMS-ow..

Co tu jest naprawde negatywnego?
      • amityr Re: Nauka 28.10.13, 20:48
        @angina8 widzę ,że lubisz żarty i to się chwali. Żartem fora nie rozwali.Mam pytanko.Czy ty pijesz jeszcze mleko?
        • engine8 Re: Nauka 28.10.13, 22:21
          Nie wiem co to ma do tematu ale skoro pytasz to pije mleko od czasu do czasu.. i piwo i wino i whiskey.... Herbaty za to nie pije
          • amityr Re: Nauka 01.11.13, 09:04
            engine8 napisał(a):

> Nie wiem co to ma do tematu ale skoro pytasz to pije mleko od czasu do czasu..
            > i piwo i wino i whiskey.... Herbaty za to nie pije

To dobrze bo mleko w naszym wieku to już bardzo szkodzi.
            • jaga_22 Re: Nauka 01.11.13, 09:29
              amityr napisał:
              To dobrze bo mleko w naszym wieku to już bardzo szkodzi.

Jakoś nie zauważyłam.
              • amityr Re: Nauka 01.11.13, 09:53
                jaga_22 napisała:
                > Jakoś nie zauważyłam.

Ja też nie zauważyłem jak mi zleciało.A ciągle mi się wydaje ,że mam góra 40. Lustro jednak koryguje.
                Jeśli chodzi o mleko to nie nawijaj ,że nie wiesz o co chodzi.
                • jaga_22 Re: Nauka 01.11.13, 13:20
                  Może i wiem,ale nie wierzę. Moja mama żyła lat 90 i całe życie pila mleko
                  i jadła ser ,mięsa nie jadła, a do tego jadła pomidory,a podobno też nie można łączyć.Codziennie wypijam 400 ml. mleka do kawy.
        • engine8 Re: Nauka 28.10.13, 22:24
          Jakie zarty? Powaznie pisze...
          • jaga_22 Re: Nauka 31.10.13, 15:04
            Szkoły i rodzice w całym kraju są zaskoczeni, a nierzadko oburzeni rzeczami, jakie 24 października podczas sejmowej debaty o sześciolatkach opowiadał o ich placówkach Tomasz Elbanowski, inicjator akcji "Ratuj Maluchy". Jedna ze szkół rozważa nawet pozew sądowy, by bronić swojej reputacji. Sprawdziliśmy, jak naprawdę wyglądają warunki w sześciu szkołach, na których przykłady powoływał się Elbanowski.

Tydzień temu Tomasz Elbanowski ze Stowarzyszenia Rzecznik Praw Rodziców, jeden z inicjatorów akcji "Ratuj Maluchy" podczas debaty sejmowej przekonywał posłów, aby zagłosowali za referendum w sprawie zniesienia obowiązku szkolnego dla sześciolatków.
            ---------------------------------------------
            Oj brzydko panie Elbanowski,jakbyś chodził od 6-go roku życia
            do szkoły,może byś był mądrzejszy.wink

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,14874357,_Pozdrawiamy_te_osobe__ktora_opowiada_stek_bzdur_o.html#MT
    • wikul Język wolski 28.10.13, 20:45
      Językiem wolski jest to twór przypominający język polski, jednak różniący się od niego w szczegółach. I tak w języku wolskim następujące po sobie litery P i O zawsze pisane są kapitałką, np. POlska, POsPOlity itp.,itd.
      • amityr Re: Język wolski 28.10.13, 20:55
        "oto gwóźdź do ...
        • engine8 Re: Język wolski 28.10.13, 22:23
          starosc jednak ma swoje negatywne strony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka